agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni898Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-07-2013, 20:37   #91
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sn .mozen,
Teşekkürler, yolun çok başındayım, okuyup öğrenip bahçeyi geliştirmeye çalışıyorum.
Ama hiç ihmale gelmiyor bir tarafı bitirdim derken diğer taraftan başka şeyler çıkıyor ama hiç boş kalmamak güzel sadece keyfini ne zaman süreceğiz onu merak etmeye başladım )
Nilüfer'in son halini yarın fotoğraflayıp yayınlamaya çalışırım yeni yaprakları oluşuyor ama çiçek verip vermeyeceğini bilmiyorum.

mozen ve YeniGine beğendi.
kadir_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 20:55   #92
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Bahçeli ve müstakil bir evde oturan birisi olarak gerçekten bahçe ve ev ile uğraşmak çok keyifli ve yorucu. Sürekli yapılacak bir şeyler var )
Hiç boş durmak yok.

kadir_26, YeniGine ve naci03 beğendi.
mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 23:07   #93
Ağaç Dostu

Çiçek Sever Melek ve Mantar Saksısı

Bir kaç gün önce bir arkadaşımı ziyaret ettiğimde masasının üstünde bir tabağın içinde bol miktarda dekor amaçlı şarap şişesi mantarını görünce doğal olarak her materyali saksı gibi görmeye başlama evresinde bir bitki sever olarak acaba bunlardan bende dekoratif birşeyler yaparmıyım düşüncesiyle 10 adet mantara el koydum.

Bu akşam ilk denememi yaptım. Eminim buna benzer bir çok uygulama görmüşsünüzdür bende kendi yorumumu katarak bir çalışma yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Önce mantarı daha önceki çalışmalarımdan bildiğiniz Dremel seti kullanarak saksı formuna getirdim. Bu aşamada dikkatli çalışmak gerekiyor bir kaç bin devir dönem bir ucun mantarın parçalanması sonucunda parmaklarınıza neler yapabileceğini tahmin edersiniz bu nedenle acele etmeden sabırla mantarı oymak ve saksı formunu kazandırmak gerekiyor.

Saksımızı hazırladıktan sonra uzun yıllardır bizimle olan, arsız adeta kes kopyala yapıştır adını bilmediğim ama sukulent olduğunu düşündüğüm bitkimizden küçük bir parça koparıp saksımıza diktim.

Mantar saksımızı hazırladıktan sonra saksımızı tutacak olan sarmalı 1 mm. çelik yay telinden hazırladım, daha sonra bu teli evde bulduğum "Çiçek Sever Melek" biblomuzun standına CA ile sabitledim, bu sarmalada saksımızı tutturdum.

İşte evimizin "Çiçek Sever Meleği"

Eklenen Resimler

Eski 03-07-2013, 23:09   #94
Ağaç Dostu

Çiçek Sever Melek ve Mantar Saksısı -Devam-

"Çiçek Sever Melek ve Mantar Saksısı" fotoğraflarının devamı

Eklenen Resimler

Eski 03-07-2013, 23:13   #95
Ağaç Dostu

Deniz Kabuğu

Bu akşam ki ikinci basit uygulama ise bir deniz kabuğuna yine aynı adını bilmediğim bitkiyi ekmek oldu, gördüğünüz gibi bu akşam çokkk büyük işlerle (!) uğraştım ama sonuçta ortaya hep küçük şeyler çıktı

Ama biz doğa severler zaten küçük şeylerden büyük mutluluklar çıkaran insanlar değil miyiz?

Eklenen Resimler

Eski 03-07-2013, 23:26   #96
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sayın kadir_26 ellerinize sağlık çok güzel olmuş saksılarınız... Çok hoşuma gittiler.

mozen ve kadir_26 beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 23:38   #97
Ağaç Dostu

Beğenmenize sevindim Sn. YeniGine. Teşekkürler.

Eski 04-07-2013, 00:18   #98
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Sayın kadir_26
Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Sabır işi.

mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 09:29   #99
Ağaç Dostu

Sn. mozen in sormuş olduğu Nilüfer in son durumu, bir çok yeni küçük yaprakları oluştu, daha önce de yazmıştım bu nilüfer ne yazık ki kargoda bütün yolu baş aşağı olarak gelmiş ve bir hayli yıpranmıştı, yavaş yavaş toparlandı ve yeni yapraklar verdiğini görüyorum.

Üreticinin tavsiyesi üzerine bu yıl saksı değiştirmedim kendi saksısında duruyor önümüzdeki yıl daha derin bölüme ve büyük saksıya geçireceğim.

Esen kalınız.

Eklenen Resimler

Eski 05-07-2013, 22:31   #100
Ağaç Dostu

Clematis Multiblue

Sanirim Clematis Multiblue sürpriz yapacak

İlk kez Sn. Güler'in bahçesinde gördüğüm ve bahçemde muhakkak olmalı dediğim Clematis Multiblue' yi ilk kez bu yıl 24 Mayıs ta edindiğim bu bitkiden açıkcası bu yıl için çiçek beklentim yoktu, yerini beğenmiş olmalı ki sürpriz geliyor gibi..

Sn. Güler'in vesileyle kulakları çınlasın.

Eklenen Resimler

Eski 05-07-2013, 22:41   #101
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Kadir Bey,

Minyatür saksıcıklarınıza tek kelimeyle "bayıldım"! Küçük şeylerle mutlu olmak delilikse sayet biz hep deli olalım, olmaz mı?

Sevgi ve selam ile...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2013, 14:51   #102
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Kadir Bey,

Minyatür saksıcıklarınıza tek kelimeyle "bayıldım"! Küçük şeylerle mutlu olmak delilikse sayet biz hep deli olalım, olmaz mı?

Sevgi ve selam ile...
Merhabalar Sn. loveforlife,

Can sıkıntısı işte ne yapalım, boş kalınca bile böyle küçük şeylerle ilgileniyoruz ama bir yerinde bitki muhakkak oluyor, saksıdaki canlı bitkinin sukulent olduğunu düşünüyordum ve 1 haftadır ismini araştırıyordum ve bugün yabancı bir sitede buldum sonunda

Bu arada ismini de paylaşmak istiyorum, sukulentimizin adı : Crassula lycopodioides

Esen kalınız.

YeniGine ve tarla kuşu beğendi.
Eski 08-07-2013, 08:58   #103
Ağaç Dostu

Nilüfer

Bahçemizde ilkler yaşanmaya devam ediyor, maceralı yolculuğunu tamamladıktan sonra toparlanmaya başlayan nilüfer'imiz sürpriz yapma hazırlığında iken su sümbülümüz ikinci sürprizini yaptı bile ama ben merakla Nilüferin çiçeğinin açmasını bekleyeceğim, sipariş ettiğim gibi pembe ve kokulumu çıkacak acaba?

Eklenen Resimler

Eski 08-07-2013, 09:01   #104
Ağaç Dostu

Vinca (Rozet çiçeği) ve Zinnia

Dün mini derenin kenarında daha önce çuha ve yıllık süs bitkilerinin olduğu alanı temizledim ve o bölgeye Vinca (Rozet çiçeği) ve Zinnia ları ektim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen kadir_26 : 08-07-2013 saat 09:03 Neden: Fotoğraf ekleme
Eski 08-07-2013, 09:08   #105
Ağaç Dostu

Kaktüslerim

Sn. dogef'in Eskişehir Toplantısın da hediye ettiği kaktüslerin yanına bir iki de biz ilave edince onları artık farklı bir saksıya alma ihtiyacı oldu dün akşam onlarıda farklı bir saksıya hepsini aktardım.

Eklenen Resimler

Eski 08-07-2013, 09:16   #106
Ağaç Dostu

Sukulentlerim

Daha önce İtalya'dan anı olarak getirdiğim sukulentlerimize yine Eskişehir Toplantısın da Sn. loveforlife ın hediye ettiği ve evde olanlar ilave olunca onlarıda ayrı bir saksıya almaya kara verdim dün onlarıda tek saksıya aldım, yanlarına yeni kardeşler geldikçe sanırım daha zengin bir görünüm alacaktır.

Eklenen Resimler

Eski 08-07-2013, 09:38   #107
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Ciçekleriniz ve bahçeniz gün geçtikçe daha güzel hale geliyor. Çuha çiçeklerinizi keşke atmasaydınız. Tek yıllık değiller. Çuha çiçekleri yerini sevdikleri zaman genişliyor ve baharda ilk açan çiçeklerden oluyorlar.

kadir_26 beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 09:44   #108
Ağaç Dostu

Sayın Muda,
Teşekkürler, umarım hayalimdeki bahçeyi yaratmayı zaman içinde başarırım.

Bu arada çuhaları atmadım başka yarı gölge bir bölgeye taşıdım toprağı ile birlikte umarım dediğiniz gibi olurlar

Muda beğendi.
Eski 08-07-2013, 10:05   #109
Ağaç Dostu

Margaret Papatya

Sn. Cymbelina'dan gelen margaret papatya fidelerinin gelişimi ve çiçeklerini bekliyoruz

Eklenen Resimler

Eski 10-07-2013, 20:43   #110
Ağaç Dostu

Günün Sürprizi

Günün Sürprizi nilüferden geldi dün kapalı olan çiçek kapsülü bu gün açıldı ve çiçeğini gösterdi.

Eklenen Resimler

Eski 10-07-2013, 21:02   #111
Ağaç Dostu

Günü Sürprizi - 2

Bu sabah evden çok mutlu ayrıldım çokkk, çünkü ikinci sürprizi iris yaptı. Sağa sola serpiştirdiğim iris soğanlarından pek ses seda yoktu bu sabaha kadar )

Arkada parmaklıkların arasından bu adam ne yapıyor beni mi çekiyor diye çok safca bakan kızımın kızı Helen.

Helen, Ankara'da yol kenarında bir arabanın altında muhtemelen bir aylık iken annesini kaybetmiş bir şekilde kızım tarafından bulundu, uzun bir süre civarda annesini aradılar ama bulamadılar. Tekrar sokağa terk edemediler, dört ay kadar bir süre kızımın öğrenci evinde yaşadı tüm koruyucu aşıları yapıldı ve en son ihale elbette bize kaldı. İş başa düşünce kendisine arka bahçede bir gece de bir kulübe yapmak zorunda kaldım, ev hayatından sonra kontrollü bir sahada da olsa dışarıda yaşamak onu ne kadar mutlu ediyor bilemiyorum ama geldiği ilk zaman kısa sürede beş yıldır gözünün içine baktığım Acem Borusu nun tüm köklerini kemirip kopartınca, ardından saksıdaki lilliumlardan birini sökünce ve önceki günde böğürtlenin bir kökünü halledince kendileri parmaklıkların arkasını boylamak zorunda kaldı .

Henüz yavru olması nedeniyle çok oyuncu ve hırçın kökler ayrıca ilgisini çekti niyedir bilemiyorum belki de çiçeklere ondan daha fazla ilgi gösteriyor olmam hoşuna gitmedi ya da benimle bir sorunu var

Eklenen Resimler

Eski 10-07-2013, 21:09   #112
Ağaç Dostu

Lavanta

Bu arada lavantalarımızda çiçeklerini göstermeye başladı, kokusu harika bu çiçeği ayrıca seviyorum

Eklenen Resimler

Eski 11-07-2013, 13:43   #113
Ağaç Dostu

Nilüfer

Sonunda çiçeğinide gördüm ya gözüm açık gitmez artık ))

Eklenen Resimler

Eski 11-07-2013, 13:46   #114
Ağaç Dostu

Su Sümbülü

Ben bu bahçe işini çok sevdim, her sabah ya bir sürpriz var ya da bir sorun, insanı ne güzel meşgul ediyor )

Su Sümbülü yeni sürgünü de çiçek verdi

Eklenen Resimler

Eski 11-07-2013, 14:01   #115
Ağaç Dostu

Ortanca

Bahçemizdeki bir çok bitki gibi bu yıl sahip olduğum İstanbul'dan bir arkadaşımın annesinin gönderdiği çeliklerden yetiştirmeye çalıştığım ortancaları saksıda yetiştirmeye çalışıyorum. Gelen çelikleri 2 saksıya diktim, saksının birini daha yoğun güneş alan vişne nin gölgesinde tutuyorum diğerini sadece sabah güneşi alan veranda da tutuyorum ve gelişimlerini gözlemliyorum, aşağıdaki fotoğraf verandada tuttuğum saksı gelişimi ve çiçeklenmesi daha iyi ama suyu sanırım fazla veriyorum ki çiçeklenmesine rağmen yaprakları çok sağlıklı değil şimdi suyu azaltarak deniyeceğim ya da sizlerden gelen önerileri dinleyeceğim ve uygulayacağım.

Esen kalınız.

Eklenen Resimler

Eski 11-07-2013, 20:04   #116
Ağaç Dostu

Kayısı Hasatı :)

Kayısı hasatımız başladı ve bitti
Olan biteni işte bu kadar

Eklenen Resimler

Eski 11-07-2013, 21:31   #117
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadir_26 Mesajı Göster
Bahçemizdeki bir çok bitki gibi bu yıl sahip olduğum İstanbul'dan bir arkadaşımın annesinin gönderdiği çeliklerden yetiştirmeye çalıştığım ortancaları saksıda yetiştirmeye çalışıyorum. Gelen çelikleri 2 saksıya diktim, saksının birini daha yoğun güneş alan vişne nin gölgesinde tutuyorum diğerini sadece sabah güneşi alan veranda da tutuyorum ve gelişimlerini gözlemliyorum, aşağıdaki fotoğraf verandada tuttuğum saksı gelişimi ve çiçeklenmesi daha iyi ama suyu sanırım fazla veriyorum ki çiçeklenmesine rağmen yaprakları çok sağlıklı değil şimdi suyu azaltarak deniyeceğim ya da sizlerden gelen önerileri dinleyeceğim ve uygulayacağım.

Esen kalınız.
Kadir Bey,

Ortanca suyu ve gölgeyi sever. Yapraklarının sağlıksız görünmesinin nedeni yeterince demir alamıyor olması. Ayrıca asitli toprağı sever. 15 günde bir bir diş limon tuzunu bir litre suda eritip bu su ile sularsanız ve acilen saçıkıbrıs alıp toprağına eklerseniz çok mutlu olacağını göreceksiniz.

Sevgi ve selamlarımla...

kadir_26, YeniGine ve Muda beğendi.
Eski 12-07-2013, 08:58   #118
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Kadir Bey,

Ortanca suyu ve gölgeyi sever. Yapraklarının sağlıksız görünmesinin nedeni yeterince demir alamıyor olması. Ayrıca asitli toprağı sever. 15 günde bir bir diş limon tuzunu bir litre suda eritip bu su ile sularsanız ve acilen saçıkıbrıs alıp toprağına eklerseniz çok mutlu olacağını göreceksiniz.

Sevgi ve selamlarımla...
Sn. loveforlife,
bu uyarınızı dikkate alacağım ve bu akşam komşuma söz verdim onun likstrumları budayacağım, hemen ardından tariflediğiniz özelliğe sahip bahçede kafamda oluşan noktaya ortancaları taşıyacağım.
Kışa dayanıklılığı nasıldır bilemiyorum olduğum bölge Eskişehir'in hemen dışında ve nispeten kışı biraz daha sert yaşadığımız bir bölge. Bu nedenle saksıda tutmaya çalışıyordum bir aksilik olursa içeri taşıyayım istiyordum. Fakat, her şeyi göze alıp toprağa aktaracağım, gerekirse kışın ek önlem alırım ve yaşatmaya çalışırım artık.
Uyarılarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu tür uyarı ve öneriler her zaman yolun başındaki biri olarak beni mutlu ediyor, bu konudaki kişisel gelişimime ve birikimime çok katkı sağlıyor, çok teşekkürler.
Esen kalınız.

YeniGine ve loveforlife beğendi.
Eski 12-07-2013, 17:32   #119
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Sn. loveforlife,
bu uyarınızı dikkate alacağım ve bu akşam komşuma söz verdim onun likstrumları budayacağım, hemen ardından tariflediğiniz özelliğe sahip bahçede kafamda oluşan noktaya ortancaları taşıyacağım.
Kışa dayanıklılığı nasıldır bilemiyorum olduğum bölge Eskişehir'in hemen dışında ve nispeten kışı biraz daha sert yaşadığımız bir bölge. Bu nedenle saksıda tutmaya çalışıyordum bir aksilik olursa içeri taşıyayım istiyordum. Fakat, her şeyi göze alıp toprağa aktaracağım, gerekirse kışın ek önlem alırım ve yaşatmaya çalışırım artık.
Uyarılarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu tür uyarı ve öneriler her zaman yolun başındaki biri olarak beni mutlu ediyor, bu konudaki kişisel gelişimime ve birikimime çok katkı sağlıyor, çok teşekkürler.
Esen kalınız.
Bursa ve Eskişehir mevsimsel olarak benzese de sizin biraz daha karasal iklimde kaldığınız bir gerçek. Benimkiler en az 20 yıldır bizimledir. Büyük tenekelerde dikililer ve çok da keyifliler. Her yıl üzerine kar da yağar, yağmur da... Ama siz yere diktikleriniz için kışa doğru malçlama yaparsanız nispeten korunmuş olacaklardır. Bu arada çiçekleri solunca hafif bir budamayla temizleyin. Kış sonu biraz daha sert bir budama yapıp, yapraklar yeşerirken 15 gün arayla 2 kez saçıkıbrıs uygulaması yaparsanız bundan çok memnun oluyorlar... Bir de ben kışın diplerine narenciye ve muz kabukları gömüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bunu da seviyorlar...

Name:  IMG_6584.jpg
Views: 743
Size:  40.0 KB

Sağlıcakla kalın...

Eski 17-07-2013, 22:57   #120
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Sn. loveforlife,
Esen kalınız.
Kadir bey. Ben uzun yıllar önce bir kısım ortancalarımı saksı içinde evde, bir kısmını da bahçeye dikmiştim. Afyonkarahisar'ın iklimi Eskişehir'den daha soğuk. Ancak ev içerisinde olan ortancalarım bir süre iyi gibi görünse de belirli bir dönem sonunda öldüler. Ancak bahçede olanlar baharla birlikte yeniden yeşerdiler. Loveforlife arkadaşımızın söyledikleri limontuzu dışında benim bildiklerim ile birebir aynı. Toprağı asidik yapmak için çaydan sonra kalan posadan yararlanılabilir belki. Normalde çay posası asidik olduğu için zararlı olarak biliyorum. Ortancaları muhtemelen bilerek teneke içine dikerler. Ortanca çok fazla demir tükettiği için kırmızı toprak veya teneke içerisine dikmek en güzeli. Ancak bizim gibi soğuk yerlerde kışın teneke içinde bırakmak bana göre riskli. Benim gözlemlediğim toprakta olan bitkiler çok daha rahat bir şekilde kışı geçiriyorlar. Hangi bitki olursa olsun tabi özel olarak rengi o şekilde olanlar haricinde yaprakları koyu yeşilden açık yeşile döndüğü zaman toprakta demir bitmiş ve bitkisel hayata girmeye başlamış oluyor. Hemen demir takviyesi yapmak gerekiyor. Bir de bizim gibi soğuk olan bölgelerde küçük çelikler yerine biraz daha güçlü ortanca dikildiği zaman gelecek yıl güçlü ortancalar ortaya çıkıyor. Şu anda arkadaşımın bahçesinde bulunan ortancalar açmış durumda. Fotoğraflayabilirsem resmi küçülttüğüm zaman eklerim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025