View Single Post
Eski 03-07-2013, 23:07   #93
kadir_26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Çiçek Sever Melek ve Mantar Saksısı

Bir kaç gün önce bir arkadaşımı ziyaret ettiğimde masasının üstünde bir tabağın içinde bol miktarda dekor amaçlı şarap şişesi mantarını görünce doğal olarak her materyali saksı gibi görmeye başlama evresinde bir bitki sever olarak acaba bunlardan bende dekoratif birşeyler yaparmıyım düşüncesiyle 10 adet mantara el koydum.

Bu akşam ilk denememi yaptım. Eminim buna benzer bir çok uygulama görmüşsünüzdür bende kendi yorumumu katarak bir çalışma yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Önce mantarı daha önceki çalışmalarımdan bildiğiniz Dremel seti kullanarak saksı formuna getirdim. Bu aşamada dikkatli çalışmak gerekiyor bir kaç bin devir dönem bir ucun mantarın parçalanması sonucunda parmaklarınıza neler yapabileceğini tahmin edersiniz bu nedenle acele etmeden sabırla mantarı oymak ve saksı formunu kazandırmak gerekiyor.

Saksımızı hazırladıktan sonra uzun yıllardır bizimle olan, arsız adeta kes kopyala yapıştır adını bilmediğim ama sukulent olduğunu düşündüğüm bitkimizden küçük bir parça koparıp saksımıza diktim.

Mantar saksımızı hazırladıktan sonra saksımızı tutacak olan sarmalı 1 mm. çelik yay telinden hazırladım, daha sonra bu teli evde bulduğum "Çiçek Sever Melek" biblomuzun standına CA ile sabitledim, bu sarmalada saksımızı tutturdum.

İşte evimizin "Çiçek Sever Meleği"

Eklenen Resimler

kadir_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön