Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Kadir Bey,
Ortanca suyu ve gölgeyi sever. Yapraklarının sağlıksız görünmesinin nedeni yeterince demir alamıyor olması. Ayrıca asitli toprağı sever. 15 günde bir bir diş limon tuzunu bir litre suda eritip bu su ile sularsanız ve acilen saçıkıbrıs alıp toprağına eklerseniz çok mutlu olacağını göreceksiniz.
Sevgi ve selamlarımla...
|
Sn. loveforlife,
bu uyarınızı dikkate alacağım ve bu akşam komşuma söz verdim onun likstrumları budayacağım, hemen ardından tariflediğiniz özelliğe sahip bahçede kafamda oluşan noktaya ortancaları taşıyacağım.
Kışa dayanıklılığı nasıldır bilemiyorum olduğum bölge Eskişehir'in hemen dışında ve nispeten kışı biraz daha sert yaşadığımız bir bölge. Bu nedenle saksıda tutmaya çalışıyordum bir aksilik olursa içeri taşıyayım istiyordum. Fakat, her şeyi göze alıp toprağa aktaracağım, gerekirse kışın ek önlem alırım ve yaşatmaya çalışırım artık.
Uyarılarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu tür uyarı ve öneriler her zaman yolun başındaki biri olarak beni mutlu ediyor, bu konudaki kişisel gelişimime ve birikimime çok katkı sağlıyor, çok teşekkürler.
Esen kalınız.