View Single Post
Eski 12-07-2013, 17:32   #119
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadir_26 Mesajı Göster
Sn. loveforlife,
bu uyarınızı dikkate alacağım ve bu akşam komşuma söz verdim onun likstrumları budayacağım, hemen ardından tariflediğiniz özelliğe sahip bahçede kafamda oluşan noktaya ortancaları taşıyacağım.
Kışa dayanıklılığı nasıldır bilemiyorum olduğum bölge Eskişehir'in hemen dışında ve nispeten kışı biraz daha sert yaşadığımız bir bölge. Bu nedenle saksıda tutmaya çalışıyordum bir aksilik olursa içeri taşıyayım istiyordum. Fakat, her şeyi göze alıp toprağa aktaracağım, gerekirse kışın ek önlem alırım ve yaşatmaya çalışırım artık.
Uyarılarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu tür uyarı ve öneriler her zaman yolun başındaki biri olarak beni mutlu ediyor, bu konudaki kişisel gelişimime ve birikimime çok katkı sağlıyor, çok teşekkürler.
Esen kalınız.
Bursa ve Eskişehir mevsimsel olarak benzese de sizin biraz daha karasal iklimde kaldığınız bir gerçek. Benimkiler en az 20 yıldır bizimledir. Büyük tenekelerde dikililer ve çok da keyifliler. Her yıl üzerine kar da yağar, yağmur da... Ama siz yere diktikleriniz için kışa doğru malçlama yaparsanız nispeten korunmuş olacaklardır. Bu arada çiçekleri solunca hafif bir budamayla temizleyin. Kış sonu biraz daha sert bir budama yapıp, yapraklar yeşerirken 15 gün arayla 2 kez saçıkıbrıs uygulaması yaparsanız bundan çok memnun oluyorlar... Bir de ben kışın diplerine narenciye ve muz kabukları gömüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bunu da seviyorlar...

Name:  IMG_6584.jpg
Views: 743
Size:  40.0 KB

Sağlıcakla kalın...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön