![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
sevgili sibel774 çok teşekkürler. Sizin bahçe maceranızı merak ve ilgiyle izliyorum ![]() sevgili limon, güzel sözleriniz için teşekkürler.Ben de size çok güzel ve yeniliklerle dolu bir sezon dilerim. Sürprizlerinizi merakla bekliyorum. Uarım bizi çok bekletmezsiniz ![]() [B] Sevgili uzaylı, sevgili ligustrum çok teşekkürler. Evet, gerçekten de alevler sezonu açtılar. İnanılmaz bir hızla yeni sürgünlerini veriyorlar ![]() Sevgili dostlar, sevinçleri paylaşmak onları çoğaltıyor iyi ki sizler varsınız, agaclar.net var.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Doğum günüm aslında 16 ocak. Ama 40 yaşından sonra doğum günlerimi 40 gün 40 gece kutlamaya başladığımdan bu tarihi de doğum günüm kapsamında gördüm ![]() ![]() Sevgi ve selamlarımla .. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Mürvet, benim ve eşim için sarf ettiğiniz güzel sözlere ve iyi dileklere çok teşekkürler. Sizi ve oğlunuzu bahçemizde görmek bizi de çok mutlu etti. Çok güzel bir gün geçirdik. Sağ olun, elinize, emeğinize sağlık... Bu arada, dikkuyruk da çok güzel çıkmış resimlerde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönderdiğiniz havuz resimlerine çok teşekkürler. Ben de bilgisayarımda bir Bahçe resimleri Dosyası açtım güzel ve ilginç bulduğum resimleri orada biriktiriyorum. Sizin resimleri de oraya aldım. Saksıda nilüfer çok güzel ama, ben biraz daha büyük bir saksı düşünmüştüm ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çukurun içindeki beyaz taşlar ponza. Toprağı havalandırmak amacıyla bir miktar ilave edildi. Perlitin saksıda yaptığı işin benzeri gibi düşünebiliriz sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun çiçeksever70, artık sedire nasıl bakmam gerektiğini öğrendim, bakımını ilaçlamalarını zamanında yapıp riski en aza indirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Bahçeniz, çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu bahçeye artık bahar geldiğini daha da yakından hissettim, hava güzel , bitkiler rengarenkti. Birkaçını sizlerle paylaşmak için resimledim: Kapı girişindeki muscari'lerim : ![]() Sarı ve beyaz lalelerim bu yıl açmadılar, herhalde soğanlar fazla sudan ya çürüdü veya derine kaçtılar. Açan birkaç laleden beyaz ve kırmızı lalelerim, ![]() ![]() Yaprak döken manolyam da güzel çiçeklerini açmak üzere: ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 25-04-2011 saat 09:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bu yııl ilk defa ektiğim nergislerim. Çok güzel kokuyorlar. Seneye daha çok yere daha fazla çeşit ekmeği düşünüyorum . ![]() ![]() Tabii Clematisleri de unutmamak gerek. Onlar da canlanıp filizlerini uzatmaya başladılar. En büyük heyecanla da yer örtücü olarak da büyüyebilen Clematis bijou'yu izliyorum. Geçen sene Bauhaus'dan almıştım. Saksı ile asılmış ve gür bir şekilde sarkmış resimlerini internette bol bol izlediğimden ben de saksıda tuttum ama pek doyurucu bir gelişme göstermedi. Hani derler ya "ne oldu, ne öldü". Ben de kışa girerken toprağa diktim ve bahçede bıraktım. Kışı birkaç kuru dal halinde geçirdi. Şimdi yeniden yeşeriyor: ![]() Clematis justa ve Clematis negritjanka' da yeni yaprak ve filizler çıkarıp hızla büyüyorlar. Bu yıl nasıl olacaklarını çok merak ediyorum. ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 25-04-2011 saat 10:03 Neden: yazım düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Vinca bahçem olmadan önce de çok sevdiğim bitkilerdendi. Bahçem olunca hemen fidelerinden alıp diktim. Birkaç yılı biraz zayıf geçirdiler ama yağmurlardan mıdır nedir, bu sene coştular ![]() ![]() Berberis çiçeklerinin hep fotoğraflarını görüp sevmiştim. Bu yıl benimkiler de tomurcukta ![]() ![]() Bu da süs şeftalisi. Eşim sayın Nuri Mürvet'in önerileri doğrultusunda budadı ve işte sonucu : ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Merakla çiçeğini beklediğim, hatta bir ara açacağından da ümit kestiğim beyaz irisim ilk çiçeğini açtı. Diğer çiçekleri de yolda ![]() ![]() ![]() Son resimler de bahçemizin davetsiz ama sevimli misafirlerinden birine ait. Komşumun taktığı adıyla "ayrancık" ![]() ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 14-01-2013 saat 16:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sevgili Eser İlhan Dün bahçeni ilk gününden itibaren gezdim, dolaştım. Buralarda havalar hala soğuk olduğundan bahçen içimi ısıttı. Sıfırdan başlayıp emeklerinle güzel bir bahçe yaratmışsın. Evinde ve bahçende iyi, güzel günlerde otur. Bol çiçekli bir yaz dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
İris çok sevdiğim bitkiler arasında. Şuan burnumu yapıştırmak isterdim. Her renk var bahçenizde çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Herşey sevgi emekle ellerinize salık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar da anlatımlarınız da çok güzel. ![]() Süs şeftalisi meyve veriyor mu? Ayrancık'ın da ilk fotoğrafına bayıldım. Vücudunun duruşu, kuyruğunun kıvrımı, inceliği, zerafeti... Sanki fotoğraf değil de hareketli bir görüntü gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Benol Hazaroğlu, Ayşe Yıldız, sevim4 bahçeme hoşgeldiniz ![]() Sevgili gilan süs şeftalisi cevizden biraz daha irice ve beyaz etli meyvalar veriyor. Yemeyi seviyorum. Hele bir de süs erği var ki, asıl onun meyvalarını dört gözle bekliyorum. Her sene biraz daha bol ve iri erik veriyor. Eşim bu eriğin yakında normal erik ağacı olacağı görüşünde ![]() ![]() ![]() Ayrancık bir küçük kız . Dişi zerafeti hayvanlarda bile belli oluyor değil mi?? O resmi ben de çok sevdim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Meyvelerinin olmasını ve yenmesini sevdim. ![]() Süs eriği kırmızı yapraklı olan ağaçtan, değil mi? Bu arada süs elması da aynen çok güzel çiçek açıyor ve çok lezzetli meyve veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Eser hanım bahçeniz rengarenk olmuş ne kadar güzel süs şeftalisine bende bayıldım çok güzel görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Süs elmaları da çok güzelmiş. Meyvası nasıl? Elma tadında mı? Süs kirazım da var bahçede (meyva vermiyor), henüz daha açmadı çiçeklerini. Açınca onun da resimlerini yüklerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Ufak meyveleri oluyor, kiraz boyutlarında. Nasıl desem böyle elma gibi, alıç gibi, tatlı bir şey. Ben çok seviyorum. Bahçemde yok ama Odtü'de tam benim bölümümün yanında var. Her sonbahar dadanırım. ![]() Farklı türleri var ama sanırım. Mesela şu linkteki gibi meyveleri olanlar var. Bu meyveler de güzel ama muhteşem diyemem. http://images.gittigidiyor.com/3679/...36792202_1.jpg Ama şöyle meyvesi olan bir ağaç var ki bayılıyorum. http://www.bahcesel.com/photosel/sho...php/photo/3956 Bölümdeki ağaçtan göz alıp aşılatmak mı lazım bilmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Eser İlhan bahçeni zevkle gezdim elinize emeginize saglık muskariler lale nergiz beyaz iris muhteşem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Diktim Nevzat Bey, dikmez olur muyum. Hem onları hem de Güler ve Ferda Hanımlarla yaptığım ikinci turda aldığım Abelya grandiflora caleidoscop'lar ile kaliforniya leylaklarını da (Ceanothus sp.) diktim. Ama makineyi unuttuğum için fotoğraflarını çekemedim henüz. Artık bu hafta sonu hava izin verirse çeker, pazartesi de bahçe sayfama eklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Bahar gelince bahçeler hergün yeni bir yüz gösteriyorlar insana. Ben de sadece hafta sonlarını bahçesinde geçiren bir bahçe sevdalısı olarak elimde fotoğraf makinası değişimleri haftalık modlarda fotoğraflıyorum. Diliyorum ki, birgün devamlı bahçemde yaşayacağım ve o zaman herşeyi gün be gün takip etmek mümkün olacak.. Önce bu haftaki genel görünüm ; bu hafta alev çalıları tam gaz,kıpkırmızıydılar ve dört gözle çiçeklerini beklediğim erguvan da nihayet pembeleşmeye başladı. Yakında onu fare kulakları da beyaz ve bol çiçekleriyle takib edecek. ![]() ![]() Bahçemde iki tane mor salkımım var. Biri verandanın yanında komşu bahçeyle aramıza sarılıyor. Diğeri ise sokağa doğru. (Bir de gelip geçen koparmasa ![]() ![]() ![]() Çiçeklere yakından bakmayı seviyorum. Güzellik detaylarda gizli : ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 09-05-2011 saat 11:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım ve Ferda Hanımla yaptığımız fidanlık turundan bahçemin yeni kazançlarından ilki abelia grandiflora caleidescop. Alacalı yapraklı bir abelya. En güzel yanı da yapraklarının mevsime göre kızarıyor olması. Daha çok küçük. Internetten ulaştığım bilgilerde abelia grandifloraya göre daha kompakt bir tür olduğu söyleniyor. Diğer abelyaların yanına diktim.Heyecanla gelişimini izleyeceğim. ![]() Ve diğer yeni bitkim (geçen seneden beri arıyordum, sevgili Ferda Ülkümen'e teşekkür ediyorum benim görmediğimi bana gösterdiği için) Ceanothus, nam-ı diğer Kaliforniya leylağı. Kuraklığı ve güneşi sevdiği, mavi çiçekler açtığı bilgisi var,şimdi deneyerek öğrenmek şansını buldum; bekliyorum. ![]() Üzerinde küçük, mavi-mor,böğürtlene benzer tomurcukları var. Bu oluşumlar çiçeklenme zamanına kadar sanırım daha büyüyecekler. ![]() Berberislerim çiçekleriyle beni mutlu etmeye devam ediyorlar : ![]() Ve geçen seneki kışta tamamen donan Jasminum polyanthum'un üzeri bu yıl tomurcuk dolu : ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 09-05-2011 saat 11:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|