![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
erika
Merhaba Eser hanım, Erika nız hayırlı olsun. Çok güzeller, ancak saksıda sürekli durmasının sakıncalı olduğu söylenir. Bulunduğunuz bölge için tamamen gölgeye ve toprağa almanızda fayda olacağını söylüyorlar. Bizim bahçede de iki renk var ayrı yerlerde. Şu anda 50-55 cm çapa yayılmış olanı pembe ve 10 senelik. Bu kadar sürede ancak bu kadar yayıldı. Diğer beyaz olanı ise 2 senelik ve hala aldığımız büyüklükte çok nazlı olarak büyüyor. Böyle bir çalı ve çok sulanmayan bir ortamda olmayı tercih ediyor. Bu yıl büyük olanı kökten ayırarak çoğaltmayı düşünüyorum. Arzu edersen bir bölümünü seninle paylaşırız. Vazoya koyduğun ortanca çiçeklerine şaşırdım. Hala çiçek veriyorlar mı? Bizimkilerin çiçekleri tamamen kurudu. Ancak bizim orası 4-5 derece daha soğuk oluyor. Oraya şimdiden kış geldi. Şömine yakmadan asla oturulamıyor. Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ZDF televizyonunda bir bahçecilik programı seyrettim geçenlerde.Erikaların bakım ve budanmalarını anlatıyordu ve saksıda birçok erika vardı. Beni de heveslendiren bu oldu. Bakalım, bir deney yapıyorum. Sonucunu hep birlikte göreceğiz ![]() Gerçi benim aldığım saksıların üzerinde "Calluna vulgaris" diye yazıyordu. Yabancı sitelerde biraz araştırma yaptım, bu bitki erikaya çok yakın ve almancada "Besenheide" diye geçiyor. Türkçeye süpürge çalısı diye tercüme edilebilir. Bu isimde ayrı bir bitki var mı bizde yoksa hepsine "erika" deyip geçiyor muyuz,henüz tam anlayamadım.. Ortancalara gelince,aslında onlar yeni çiçek değil de, benim kesmeden dalında bıraktıklarımdı. Sonbaharda hoş bir renk alıyorlar. Güllerle güzel duracağını düşündüğümden toplayıp hep birlikte vazoya koydum. Ortancaların kurutulabildiklerini duymuştum. Bunları susuz olarak bekletmek istiyorum. Bakalım gerçekten de öyle güzel kalabilecekler mi? Düzenleyen Eser İlhan : 25-10-2010 saat 12:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Eser İlhan bahçe çalışmalarınız nasıl gidiyor Siz kış hazırlıklarını erken bitirdiniz galiba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yücel Bey,mesajınızı şimdi gördüm. Siteye hergün giriyorum ve uzun uzun geziniyorum aslında ama başka üyelerin bahçelerini gezip dolaşmaktan kendi bahçeme uğrayamıyorum galiba ![]() Şaka biryana, ben yazmak konusunda biraz çekimserim sanırım.Yazdıklarıma bir göz attım da, daha çok bir sorun olduğunda yazıyorum. Aslında herhafta çeşitli resimler çekiyorum bahçede (bu resimleri bahçenin gelişimini görmek adına kendim için de arşivliyorum hatta uzun bir tadilat geçirmiş olan evimin tadilat aşamalarını da resimledim. Bir şeyin öncesi ve sonrasını belgelemek çok hoşuma gidiyor)) ama sonra sitedeki diğer resimlere bakınca bahçe resimlerim bana o kadar sıradan geliyorlar ki, onları siteye koymak gereksiz görünüyor.... Dediğiniz gibi bahçedeki işlerin çoğunu hallettim.Zaten 250 m2 bir bahçede pek de fazla iş yok.Yama gereken yerlere çim yamasını yaptım,tüm çim alanı ve çit bitkilerini, ağaçları gübreledim, ilaçlanması gerekenleri ilaçladım, amerikan sarmaşıklarını budadım,daha budanacak güller ve abelyalar var ama onları biraz daha geç budamayı düşünüyorum. Sizin için bu hafta sonu çektiğim yaramaz kardelenin resmini ekliyorum. Bir ay kadar önce mavi sedirin altına bir grup kardelen soğanı (Galanthus ikariae) ekmiştim. Bunlardan biri o kadar aceleci imiş ki, başını topraktan çıkarıvermiş.Bence çok erken ama bilmem bu işi iyi bilenler ne derler? Bir de kapı girişindeki allysumlar hala çok güzel ve bol açıyorlar.Bende onların selamını da iletiyorum sizlere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Eser takip ediyoruz resimleri bekliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun,beni yüreklendiriyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Evet,yeniden resim yüklenebiliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin problemli bir köşesi var. Hemen verandanın yanında yer alan(eklediğim resimde siyah ile işaretlediğim) yaklaşık 5 m2 kadar bir alanın altı bahçe yapım aşamasında tamamen beton çıktı . Biz de bu betonun hikmetini çözemediğimiz için,toprak altında kalan bodrum duvarları da perde beton olduğundan belki onunla ilişkili olarak bir nedeni vardır diye düşünup üzerini 15-20 cm kadar toprak kapatıp yer örtücü ekmeğe karar verdik, beton alanın sınırlarını da küçük şimşirlerle çevirip renk renk allysiumlar,birkaç festuca ve bol bol çakıl taşı kullanarak bir dekor yaptık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Başta herşey hoştu. Bitkiler hızla gelişti ve alanı kapladılar.Fakat kış gelip de yağmurlar başlayınca hiç hesaplamadığımız birşey geldi başımıza.Altı beton olduğu için bu alanda su birikiyor ve heryerden daha geç kuruyordu. Bu durum baharda bana bol bol yosun ve sümüklüböcek olarak geri dönünce bu alandaki toprağı tamamen kaldırıp burayı terra cotta karolarla kaplamaya karar verdim. Komşuyla aramızdaki demirin üzerini de mor salkım sarınca bir tahta bankla birlikte burası hoş bir oturma alanı olur diye düşünmüştüm. Düşündüğümü de hemen gerçekleştirdim.Beton alanımız şu hali aldı: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Eser hanım, 33 no.lu mesajda'ki abelyalarınız ne kadar çok, tütün çiçeği ve petunya'ya benziyorlar (yaprakları değil ama, çiçekleri çok benziyor). Ben duvar dipleri için çeşme papatyası bulamadım ama, vapur dumanlarım bu işi halledecekler gibi duruyor. Oldukça geniş ve yüksek yer kaplıyorlar, bu nedenle vapur dumanlarımı duvar dipleri için kullanmaya karar verdim. (bu arada taş koleksiyonu'nuz ne alem'de. Yeni taş'lar var'mı?). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Eser Siz de bu gayret ve verdiği kararı vakit geçirmeden uygulama heyecanı varken eminim bahara kalmadan en doğru uygulamayı görebiliriz fakat baharı bekleyip yeni uygulama bence de doğru karar olur.(şu an sesli düşünüyorum)anladığım kadar atıl bir bölge kara çim destekli bir uygulama nasıl olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Şimşirlerin önüne yoğun çim ve atrafına yer örtücü yerine kırmızı veya beğendiğiniz yazlık çiçekler konulabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Ellerinize sağlık gül köşeniz tam benlik. Nasıl güzeller yeşillikler içindesiniz çok şanslısınız. Tam sohbet ve köpüklü kahvenin içilip zamanın nasılda çabucacık geçeceği, bir ortam yaratmışsınız işte budur yaşamak. Kıymetini bilin, kedicik bile anlamış vallahi işini biliyor. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn Eser hanım, size meşguliyet vermeyecekse (mail ile göndermek), arada sırada ilginç taşları görmek isterim. Eşim ilgileniyor ama bizim gibi değil, o daha çok parmağında, kulağında ve kolunda olmasını tercih ediyor!! Sosyal gruplar -aktif konular- bölümünde gözükmediğin'den, sanırım -gözden ırak olan, gönülden'de ırak olur- tezini haklı çıkarırcasına, çoğu üye'nin ilgileri dağılıyor olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Saksılarınız için düşündüğünüz köşeniz de çok güzel olmuş. Ben arkaya daha büyük olan bitkilerin bulunduğu saksıları, onların önüne biraz daha ufak boylarda renk renk çiçekli saksılar koyardım. Şimşirleriniz de sanırım Osmanlı şimşirleri, biraz geç büyürler ama çok rahatlıkla aynı boyda keserek şekil verebilirsiniz. Hem üstten hem de yanlardan keserseniz daha güzel olur gibi geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Asıl bitkilendirmeyi bahar gelince yapacağım artık. Şimdi hayal etme aşamasındayım. Askılı çiçeklikler(küpeler,lobivialar) hayal ediyorum, arka duvardaki pencerelerin arasına güzel seramik panolar hayal ediyorum. Hatta saksı içinde nilüfer yetiştiren arkadaşlara pek bir özenmekteyim. Bauhaus'da kocaman, koyu gri taştan yapılmış görünümü veren bir saksı gördüm. Acaba onu alıp ortaya yerleştirsem ve nilüfer denesem mi diye hayal ediyorum. Hayallerin sonu yok ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 14-01-2013 saat 16:39 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
köpeğimiz vardı. Çocuklarım çok severlerdi. Bahçeniz, bitkileriniz çok güzeller. Sevdilerinizle, sağlıkla tadını çıkarmanız dileğiyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, haydut adını ben koydum. Çok iri ve güçlü bir erkek kedi.Öylesine efeleniyor ki,sevmeye kalksanız bile sert bir "miyavvvv" la sizi tersliyor.Ama öyle de saf bakışları var. Canı isterse gelip kucağınıza kıvrılıyor (daha doğrusu sığışmaya çalışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Onların da yaşam kuralı bu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sediriniz hayirli olsun. Insallah gölgesinde keyif yaptiginiz resmi de birkac yil icinde bizlerle paylasirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
sevgili sibel774 çok teşekkürler. Sizin bahçe maceranızı merak ve ilgiyle izliyorum ![]() sevgili limon, güzel sözleriniz için teşekkürler.Ben de size çok güzel ve yeniliklerle dolu bir sezon dilerim. Sürprizlerinizi merakla bekliyorum. Uarım bizi çok bekletmezsiniz ![]() [B] Sevgili uzaylı, sevgili ligustrum çok teşekkürler. Evet, gerçekten de alevler sezonu açtılar. İnanılmaz bir hızla yeni sürgünlerini veriyorlar ![]() Sevgili dostlar, sevinçleri paylaşmak onları çoğaltıyor iyi ki sizler varsınız, agaclar.net var.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun çiçeksever70, artık sedire nasıl bakmam gerektiğini öğrendim, bakımını ilaçlamalarını zamanında yapıp riski en aza indirmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Eser, Onlar hayatımıza çok şeyler katıyor. Göz göze geldiğimiz zaman neler neler hissediyor insan. Bakışları, sevgi dolu hareketleri, temasları. Kelimelerle anlatılacak gibi değil. Sevgi, masumiyet, içtenlik, dostluk. En büyük dileğim, hayvanlara zarar vermeyen bir toplum arasında yaşamak. Dünyanın sadece bizim olmadığını, diğer canlılarada yaşam hakkının tanındığı bir dünya. Yok olan her canlı türünün, yaşam zincirimizden bir halka daha eksilttiğini anladığmız zaman, iş işten geçmemiş olur inşallah. Tavşanlarıznız da çok güzel. İnanırmı sınız, Kahveye çıkarken artık utanmaya başladım. Tabii kii mahalle baskısı düşüncesi ile. Gerçi kimsenin bir şey dediği yok. Fakat ben onların içinde sanki ayrı bir kişilik gibi görüyorum kendimi. Sabahları yanıda 3-4 kedi, akşam üzeri ya da akşam arkamda 4-5 köpek. Kahveye kadar peşimden ayrılmıyorlar ve sonra dönüyorlar. Hepside sokak köpekleri ve kedileri. Neyse, bu konular açılınca kendimi tutamayıp fazla anlatmaya başlıyorum. O güzel bahçenizde kedileriniz, tavşanlarınız, kuşlarınız güzel bir ömür geçirsin. Saygılar, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bırakın sizi görsünler. Belki biri - ikisi kendine örnek alır. Belki birkaç gencin içinde hayvan sevgisi, doğa sevgisi uyanır. Bir de öyle düşünün. ![]() Selam ve sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |