Bunlar da bu yııl ilk defa ektiğim nergislerim. Çok güzel kokuyorlar. Seneye daha çok yere daha fazla çeşit ekmeği düşünüyorum .
Tabii Clematisleri de unutmamak gerek. Onlar da canlanıp filizlerini uzatmaya başladılar. En büyük heyecanla da yer örtücü olarak da büyüyebilen Clematis bijou'yu izliyorum. Geçen sene Bauhaus'dan almıştım. Saksı ile asılmış ve gür bir şekilde sarkmış resimlerini internette bol bol izlediğimden ben de saksıda tuttum ama pek doyurucu bir gelişme göstermedi. Hani derler ya "ne oldu, ne öldü". Ben de kışa girerken toprağa diktim ve bahçede bıraktım. Kışı birkaç kuru dal halinde geçirdi. Şimdi yeniden yeşeriyor:
Clematis justa ve Clematis negritjanka' da yeni yaprak ve filizler çıkarıp hızla büyüyorlar. Bu yıl nasıl olacaklarını çok merak ediyorum.

Arka planda mis kokulu frezyalar. Geçen seneki kışta donmuşlardı. Ben de hepsini söktüm sanıyordum. Bu bahar harika kokulu çiçeklerle bana sürpriz yaptılar. Frezya en sevdiğim bahar çiçeğidir. Soğan ekme mevsimi geldiğinde beyazlarını da deneyeceğim.