![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bu yııl ilk defa ektiğim nergislerim. Çok güzel kokuyorlar. Seneye daha çok yere daha fazla çeşit ekmeği düşünüyorum . ![]() ![]() Tabii Clematisleri de unutmamak gerek. Onlar da canlanıp filizlerini uzatmaya başladılar. En büyük heyecanla da yer örtücü olarak da büyüyebilen Clematis bijou'yu izliyorum. Geçen sene Bauhaus'dan almıştım. Saksı ile asılmış ve gür bir şekilde sarkmış resimlerini internette bol bol izlediğimden ben de saksıda tuttum ama pek doyurucu bir gelişme göstermedi. Hani derler ya "ne oldu, ne öldü". Ben de kışa girerken toprağa diktim ve bahçede bıraktım. Kışı birkaç kuru dal halinde geçirdi. Şimdi yeniden yeşeriyor: ![]() Clematis justa ve Clematis negritjanka' da yeni yaprak ve filizler çıkarıp hızla büyüyorlar. Bu yıl nasıl olacaklarını çok merak ediyorum. ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 25-04-2011 saat 10:03 Neden: yazım düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Vinca bahçem olmadan önce de çok sevdiğim bitkilerdendi. Bahçem olunca hemen fidelerinden alıp diktim. Birkaç yılı biraz zayıf geçirdiler ama yağmurlardan mıdır nedir, bu sene coştular ![]() ![]() Berberis çiçeklerinin hep fotoğraflarını görüp sevmiştim. Bu yıl benimkiler de tomurcukta ![]() ![]() Bu da süs şeftalisi. Eşim sayın Nuri Mürvet'in önerileri doğrultusunda budadı ve işte sonucu : ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merakla çiçeğini beklediğim, hatta bir ara açacağından da ümit kestiğim beyaz irisim ilk çiçeğini açtı. Diğer çiçekleri de yolda ![]() ![]() ![]() Son resimler de bahçemizin davetsiz ama sevimli misafirlerinden birine ait. Komşumun taktığı adıyla "ayrancık" ![]() ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 14-01-2013 saat 16:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|