agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni933Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2009, 08:46   #721
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Estafurullan sayın indomie, bu bir hata değil. Mesele bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Keşke balkonumuzda topraklı tarım yaparak bu verimi bu kaliteyi alabilsekte topraklı tarım yapsak. Topraksız tarımın tercih sebeplerini herkes biliyor. Tek sıkıntısı birazıcık teknik bilgi basit bir sistem le çok fazla verim, kalite, lezzet, hijyen, ve ekonomi. Gerçi bu son yazdığım biraz yanlış oldu galiba zira sevgili sarıcan 24 ayar altından fazlaya geldi domatesin kilosu diyor ama ve ilave ediyor herşeye rağmen zevki başka diyor. İşte bütün bunları yayyana getirirsek balkon veya terasta topraklı tarım yapmanın hiçbir esprisi kalmıyor.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 15:34   #722
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-04-2009
malbman amca dediğini yaptın bir kaç slayt hazırladım

tarıMeraklısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 17:23   #723
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Ne diyon sen len Görem bakem ne yaptın..

Düzenleyen malbman : 02-05-2009 saat 17:24 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 17:56   #724
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2009
eger bu topraksız tarım hakkında bana daha acıklayıcı bılıg verırsenız msn yoluyla sevınırım sakıncası yoksa tabıkı bende yetıstırmek ıstıyorum evde su an toprakta yatıstırıyorum ayrıca sıetde gormus oldugum besınler vardı ıkı paket bırde sıse neydı bulamadım sımdı onuda nasıl temın etcem yardım lutfen eger msn adresı vermek yasak degılse verecegım ama sımdılık vermıyım sadece cevaplara bakarım yasak degılse msn verırım lutfen rıca edıp yalvarıyorum

koray112 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 20:45   #725
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Sayın koray112; Ağaçlar.net / forum'u diğer forumlardan ayıran en büyük özellik, imla kurallarına göstermiş olduğumuz hassasiyettir, sizden de bu hassayiyeti göstermenizi bekliyoruz. Yazmış olduğunuz mesajlarınızı imla kurallarına uygun düzeltirseniz, herkes size yardım edecektir, merak etmeyin. Ayrıca msn ile sorularına cevap alamazsınız, sorularınızı ve cevapları forumda konuşalım ki, herkes faydalansın. Bilgiyi paylaşarak büyütelim

Forum yardım

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 21:10   #726
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Ne diyon sen len Görem bakem ne yaptın..
bir e posta adresinizi verirseniz yollayabilirim aslında böyle slaytları paylaşmak için yükleyebileceğimiz bir yer varsa söylerseniz sevinirim

tarıMeraklısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 12:06   #727
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2009
selamlar...
Bende bir amatör olarak bu yıl balkonumda bu işe başlamaya karar verdim.Katı ortamda (perlit-kokopet) yapmayı düşünüyorum.forumu en başından beri yan konu başlıklarıda dahil takip ediyorum gerçekten çok faydalı oluyor. Herkesin bilgisini budenli paylaştığı başka bir forum görmedim.Bu müthiş.Benim topraksız tarım konusunda hiç bilgim olmadığı için aralarda müdahelede bulunup bölmek istemedim.Ama bu işe başlamayı düşündüğümden kafamda bazı sorular var paylaşmak isterim.
1- Ben ege bölgesinde milasta ikamet etmekteyim bodruma gidenler bilir, kışın ılıman yazın çok sıcak bir iklime sahip. Zemin kattayım ve balkonlarımdan hiçbirisi güneş almıyor güneşsiz ortamda topraksız tarım yapabilirmiyim? yapabilirsem bu verim düşüklüğüne sebep olurmu?
2- Piyasada tohum çeşitleri gördüm organik ve organik olmayan tohum. Organik tohumdan tohum elde edildiğini diğer tohumlardan tohum elde edilmediğini duydum bu hususta görüşleriniz nedir?
3- Organik tohum ve normal tohum arasında tat yönünden bir fark varmıdır? topraksız tarımda organik tohum kullanılırmı?
4- Mayıs ayının ilk haftasındayız, galiba ben tohum ekimi için geç kaldım bu yüzden çimlendirilmiş tohumdanmı başlamalıyım?
5- sistemi elektriksiz otomatik vanalı akıllı saksı yapmayı düşünüyorum. Öğrendiğim kadarıyla 100 lt suya 1 lt A , 1 lt B besin ilave edilerek ve saksı bidon arasındaki otomatik bağlantıyı kurmak bunun için yeterli oluyor. Nedersiniz?
6- Bahsini ettiğim A ve B besinlerini kudret TEZEL hocam dan temin edebilirmiyiz? Temin edebiliyorsak her biri kaç litredir? fiyatı nekadardır?

Her nekadar besinleri kendimiz hazırlayabileceksede, kendi adıma işi bilen bir insan kadar başarılı olabilceğimi düşünmüyorum. İzlenimlerime görede bu işin en önemli tarafı bu besin olayı.Bu nedenle hazır almak istiyorum.
7- yetiştirdiğiniz sebzelerin piyasada satılan hormonlu sebzelerden tat olarak farkı varmıdır? Öneğn; çilek mevsimindeğiz ama manavdan aldığım çileğin tadı şekersiz çay gibi Keza domatesler susuz ekşisiz tatsız.Biberler kokusuz.Sizin yetiştirdiklerinizde durum nasıl memnunmusunuz?
8- yaşadığım iklim koşullarında topraksız tarımı açık alanda yaz kış yapmam mümkün olurmu?

Çok sordum umarım rahatsızlık vermemişimdir. Yardımlarınız için teşekkürler...

fatihes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 12:44   #728
Ağaçsever

çelebi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2007
Öncelikle hepimiz çalışmalarında başarılar dileriz. Sorduğun soruların hepsinin cevabı aslında mevcut, ancak forumu uzun süren bir takipten sonra cevapları kendin verebileceksin. Ben bir kaçına bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım, eksik **** hatalarım olursa arkadaşlar düzeltin lütfen.
1- Her bitki gölgeyi sevmiyor, örneğin domates, çilek, marul gibi bitkiler güneşi seviyor. Gölgeyi seven ve aklıma gelen roka var oda direk güneş ışığı olmasa da ışık isteyecektir.
3- Çeşitler arasında arasında tat farkı olabilir, sizin bahsettiğiniz şekilde bir fark yok sanırım.
4- Ne yetiştirmek istediğinize bağlı. Mesela kavun, karpuz, domates için geç değil
5- O formül 10 lt suya 50 cc A besini 50 cc B besini şeklinde.
6- KudretTezel'den de olur envor'dan da her ikiside teminde size yardımcı olurlar. Fiyatlar en son 7,5 TL(250 lt için) ve 11 TL(500 lt için) idi. Özel mesaj gönderin isterseniz.
7- Yetiştiren herkes olumlu yönde belirgin bir fark olduğundan bahsetti. Forumu okuduğuna göre seninde öğrenmiş olman lazım.
8- Topraksız tarımda iklim koşullarını da kontrol altına almak verimi olumlu yönde etkiliyor. Eğer açık alanda yaparsan örneğin yağmur yağar sulaman kontrol dışı olur, çok sıcak olur bitkiler bayılır vs.
Kolay gelsin.

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 13:48   #729
Ağaçsever

ÇELEBİ bilgi için ***. internetten küçük bir araştırma yaptım, gerçi çoğu normal topraklı tarım siteleriydi. Gördüğüm; benim yetiştirmek istediğim bitkilerin çoğu (salatalık-domates-biber-soğan-patlıcan v.s) güneş istiyor.Hevesim kursağımda kaldı. Anladığım kadarıyla bu sebzelerin gelişmek için güneşten aldığı bazı besinler var ve bu besinler hazırlanan besin karışımlarında bulunmuyor. Yanılıyormuyum acaba.

Eski 06-05-2009, 14:03   #730
Ağaçsever

çelebi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2007
Her bitkinin yetiştiricilik gereksinimleri farklı nem, sıcaklık, gübre, havalandırma, ışık gibi girdileri var. Her bitki için bunları ayrı değerlendirmek lazım.

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 15:38   #731
Yeni Üye

omerburak's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2009
Topraksız tarımla tanışma

Öncelikle herkese selamlar.Bu siteye eşimin uzun süren ısrarlarıla üye oldum.Özellikle topraksız tarımla ilgili yazıları okumaya başladım ve kendimi alamadım.Sizleri azminizden , birbirlerinizle bilgileri açıkça paylaşmanızdan ve
sanki bir aile ortamı oluşturmuş gibi yaklaşımlarınızdan dolayı tebrik ederim.Gerçekten etkilelendim ve bende ufak çapta birkaç deneme yapmaya karar verdim.İnşallah yakında başlarım ve bende resimlerle sitemizi süslerim.Umarım benide desteklersiniz.Merak ettiğim birşeyde neden herkes domates,çilek,marul deniyor.Biber, salatalık,vs. olmuyor mu.Şimdilik bu kadar herkese bol ürünler.

omerburak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 15:47   #732
Ağaç Dostu

tamaşa's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2009
Galeri: 8
sn.omerburak, hoş geldiniz iyiki eşinizin ısrarlarını dikkate almışsınız çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 09:04   #733
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 7
Çünkü birçoğumuz daha çok yeni olduğumuz için bize büyütmede zorluk çıkarmayacak ürünlerle başladık. Domates çilek ve marul sistem eksikliklerine dayanabilecek ürünler...

Ama bir salatalığın neredeyse günübirlik takip edilmesi gerekiyor.. Bu da bizim gibi çalışanları zorlar.. Mesela ben kıvırcık deniyorum. Hergün olmasada 2-3 günde bir ölçüm yapıyorum. şimdiye kadar da hiç ilave su yapmadım. Zaten fazlasıyla suyum var. Bitkilerim de güzel güzel büyümeye başladı... Inşallah böyle devam eder.

Örneğin sevgili Malbman'ın da domatesi ( Enver'in hediyesi ) çok mukavemetli... vb gibi... Denemelerini fotoğraflaman bizler açısından önemli... Sakın atlama... Birde Kudret amcadan EC Metre almadan başlama...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 09:30   #734
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Aramıza hoş geldiniz Ömerburak. Çalışmalarına bir an önce başlamanı tavsiye ederim. Zira sezon bir anda geçip gidiyor ve daha iki tane domat, üç tane biber toplayamadan kış geliyor ve ellerin böğründe kalakalıyorsun

Geçen yıl aynı şeyi yaşadım oradan biliyorum. Neredeyse Haziran sonu başladım ve domatlarım çiçekleninceye kadar yaz bitti

Sorularını sevgili Acarextt03 yanıtlamış. Bir ek de ben yapayım; domates, marul, çilek daha ticari ürünler. Buradaki bir çok insan da ileride bu işi hobiden çıkarıp, profesyonelce yapma amacında. Bu nedenle ileriye dönük olarak tecrübe kazanmaya çalışıyoruz.

Alıntı:
Umarım benide desteklersiniz.
Hiç şüphen olmasın. Aklına gelen, takıldığın her türlü konuda soru sormaktan çekinme. Hepimiz (bildiğimiz kadarıyla) seve seve yardıma hazırız. Ama dediğim gibi bir an önce başla.

Sevgiler

Eski 07-05-2009, 11:25   #735
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Alıntı:
Buradaki bir çok insan da ileride bu işi hobiden çıkarıp, profesyonelce yapma amacında.
Sevgiler
way waay way , sayın malban şimdiden hayırlı olsun

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 12:04   #736
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
Hoşgeldin allah şifa versin

Ben bu yazıyı buraya yazmadım ama

sanırım taşınmış

Düzenleyen omer.tuncer : 07-05-2009 saat 12:24 Neden: ilave yapmak
omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 08:18   #737
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar 28 nisan günü yani 15 gün önce diktiğim fidelerin bugünkü durumu.

Eklenen Resimler

Eski 13-05-2009, 14:31   #738
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Şimdiden hasadın çok fazla olacağı kesin.

Bu sefer eşe dosta verilmekle de bitmeyecek.

Salça kazanı bu sefer kaynayacak gibi

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 14:38   #739
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alan Parsons Mesajı Göster
way waay way , sayın malban şimdiden hayırlı olsun
Teşekkürler sevgili alan Parsons. Umarım hayallerimizi gerçekleştirebiliriz.

Eski 13-05-2009, 14:39   #740
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar 28 nisan günü yani 15 gün önce diktiğim fidelerin bugünkü durumu.
Kudret hocam topraksız tarımın en başarılı uygulayıcılarından biri oldu. Hem de her yönüyle ilgilenerek. Darısı başımıza.

Eski 13-05-2009, 14:56   #741
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Kudret Bey,

Resimler biraz daha gelmeseydi bende takılacaktım. Envor gibi korkuyorsanız nazar boncuğu göndereyim diye.

Bu sene çeşit fazla, pembeler, red robinler... Hasat zamanı yolumuz oralardan geçer herhalde. Pembe tohumlarını meyve olarak alırız artık. Bu sene pembeye niyetlendim ama adım atacak yer kalmadı. Kısmetse seneye.

Bol hasatlar...

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 17:06   #742
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Alıntı:
Umarım hayallerimizi gerçekleştirebiliriz.
Sayın Malbman,
Tek başına olmuyor üstadım, insan yanında hangi iş olursa olsun kafa dengi, kendi gibi heyecanlı, azimli, tutkulu ve iyi tanıdığı bir iş arkadaşı-ortağı arıyor,
İyi bir F1 takımı gibi, fransız bisiklet turundaki takımlar gibi, aynı ayakta koşan aynı ahırın atları gibi, sağlam bir eküri lazım üstadım, hayat hepimizin ekürilerini bir oraya bir buraya, farklı mekanlara şehirlere dağıttığına eminim, umarım bir gün hepimizin hayalleri gerçek olur.

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 19:26   #743
Ağaç Dostu

Merhabalar sevgili denizakvaryumu, sesinizi duyduk mutlu olduk,nerelerdesiniz. Bu seneki hasad salçakazanlarını doldururmu bilemem ama içinde pembelerinde olduğu bir kaç öğünlük domates çıkar umarım. Beni ençok mutlu eden fidelerimi kendi yetiştirmem oldu. Artık yetiştirdiğim fidelerin ne olduğu bileceğim. Fide yetiştirmenin zevkide bambaşka. Sevgili arkadaşımız malbman ın yolladığı tohumlardan pembe domates ve redrobin lerim oldu,tekrar teşekkürler malbman. Seneye inşallah pembe domates ve redrobinlerin tohumları benden, hepimize yetecek kadar olur sanırım.
Sayın sarıcan,resimlerin geç kalmasının sebebi nazarboncuğun değil rüzğarın aziziliği.
Kapımız herzaman açık, nezaman arzu ederseniz buyrun bekleriz.

Eski 13-05-2009, 20:06   #744
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alan Parsons Mesajı Göster
Sayın Malbman,
Tek başına olmuyor üstadım, insan yanında hangi iş olursa olsun kafa dengi, kendi gibi heyecanlı, azimli, tutkulu ve iyi tanıdığı bir iş arkadaşı-ortağı arıyor,
İyi bir F1 takımı gibi, fransız bisiklet turundaki takımlar gibi, aynı ayakta koşan aynı ahırın atları gibi, sağlam bir eküri lazım üstadım, hayat hepimizin ekürilerini bir oraya bir buraya, farklı mekanlara şehirlere dağıttığına eminim, umarım bir gün hepimizin hayalleri gerçek olur.
Doğru söze ne denir kardeşim. Ama bakarsın bir gün ekürilerimizi (umarım) yanı başımızda buluveririz.

Eski 13-05-2009, 20:10   #745
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
tekrar teşekkürler malbman. Seneye inşallah pembe domates ve redrobinlerin tohumları benden, hepimize yetecek kadar olur sanırım.
Ne demek Kudret hocam. Paylaşalım ki çoğalsın. Sizin paylaşım konusundaki çabalarınızın yarısına yetişebilsem ne mutlu bana.

Red Robinleriniz ve pembelerinize çok sevindim. Umarım bol bol mahsul alırsınız.

Eski 13-05-2009, 20:49   #746
Ağaç Dostu

İnşallah sevgili malbman,iyi dilek ve düşünceleriniz için teşekkürler.Hayellerim çok ama terastaki rüzğar ve soğuk birçoğuna mani oluyor. Birkac sistem kurup paylaşacağım inşallah ama havalar daha yeni yeni ısınıyor.

Eski 13-05-2009, 22:54   #747
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-08-2008
Sevgili kudret hocam her zaman öncü oldunuz bize ellerinize sağlık,hasadınız bol olsun.

jibuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 09:21   #748
Ağaç Dostu

Teşekkürler sevgili jibuti. bizim öyle büyük seralarımız yok, sofraya tadımlık gelsin yeter.
Dahafazlasını beklemek yersiz. gaye konuyu öğrenebilmek,deney yapmak araştırmak, ve edinilen bilgileri başkalarına faydalı olmak adına paylaşmak. Bilgi paylaşıldıkça büyür.
Herkese yemyeşil saksılar bereketli hasatlar dilerim.

Eski 14-05-2009, 10:24   #749
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 7
Kudret Amcaya Alkış...
Tebrikler. İnşaallah seneye Red Robin taliplisiyiz...
Domates üstadlarına duyurulur...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 12:22   #750
Ağaçsever

kudret hocam ne veriyorsunuz fidelere böyle 1 haftada coşuyorlar
benim bi sorum olacaktı 2 saksıda 4 kök çarli biberim 4 kök sırık domates fidem var.Torf kullanıyorum. Burada bir ziraatçiden 1 kilo katı makro içerikli besin 1 kg sıvı minor besin aldım. Resimler ektedir bu besinleri kullanablirmiyim? 5 lt su için ölçü nekadar olmalıdır? Zİraatçi kullanabileceğimi bi sakıncası olmayacağını söyledi ben birde sizlere danışmak isterim.

makro besin içeriği
azot %20
fosfor %20
potasyomun %20

sıvı mikro besin içeriği:
demir= %2
mangan =0,5
çinko = %1
ve hümik asit

Eklenen Resimler

Etiketler
#bursa topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025