View Single Post
Eski 06-05-2009, 12:06   #727
fatihes
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2009
selamlar...
Bende bir amatör olarak bu yıl balkonumda bu işe başlamaya karar verdim.Katı ortamda (perlit-kokopet) yapmayı düşünüyorum.forumu en başından beri yan konu başlıklarıda dahil takip ediyorum gerçekten çok faydalı oluyor. Herkesin bilgisini budenli paylaştığı başka bir forum görmedim.Bu müthiş.Benim topraksız tarım konusunda hiç bilgim olmadığı için aralarda müdahelede bulunup bölmek istemedim.Ama bu işe başlamayı düşündüğümden kafamda bazı sorular var paylaşmak isterim.
1- Ben ege bölgesinde milasta ikamet etmekteyim bodruma gidenler bilir, kışın ılıman yazın çok sıcak bir iklime sahip. Zemin kattayım ve balkonlarımdan hiçbirisi güneş almıyor güneşsiz ortamda topraksız tarım yapabilirmiyim? yapabilirsem bu verim düşüklüğüne sebep olurmu?
2- Piyasada tohum çeşitleri gördüm organik ve organik olmayan tohum. Organik tohumdan tohum elde edildiğini diğer tohumlardan tohum elde edilmediğini duydum bu hususta görüşleriniz nedir?
3- Organik tohum ve normal tohum arasında tat yönünden bir fark varmıdır? topraksız tarımda organik tohum kullanılırmı?
4- Mayıs ayının ilk haftasındayız, galiba ben tohum ekimi için geç kaldım bu yüzden çimlendirilmiş tohumdanmı başlamalıyım?
5- sistemi elektriksiz otomatik vanalı akıllı saksı yapmayı düşünüyorum. Öğrendiğim kadarıyla 100 lt suya 1 lt A , 1 lt B besin ilave edilerek ve saksı bidon arasındaki otomatik bağlantıyı kurmak bunun için yeterli oluyor. Nedersiniz?
6- Bahsini ettiğim A ve B besinlerini kudret TEZEL hocam dan temin edebilirmiyiz? Temin edebiliyorsak her biri kaç litredir? fiyatı nekadardır?

Her nekadar besinleri kendimiz hazırlayabileceksede, kendi adıma işi bilen bir insan kadar başarılı olabilceğimi düşünmüyorum. İzlenimlerime görede bu işin en önemli tarafı bu besin olayı.Bu nedenle hazır almak istiyorum.
7- yetiştirdiğiniz sebzelerin piyasada satılan hormonlu sebzelerden tat olarak farkı varmıdır? Öneğn; çilek mevsimindeğiz ama manavdan aldığım çileğin tadı şekersiz çay gibi Keza domatesler susuz ekşisiz tatsız.Biberler kokusuz.Sizin yetiştirdiklerinizde durum nasıl memnunmusunuz?
8- yaşadığım iklim koşullarında topraksız tarımı açık alanda yaz kış yapmam mümkün olurmu?

Çok sordum umarım rahatsızlık vermemişimdir. Yardımlarınız için teşekkürler...

fatihes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön