28-01-2012, 19:55 | #61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 106
|
bilen yok galiba. o zaman deneme yanılma methodu uygulacağız anlaşılan |
29-01-2012, 17:44 | #62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2009
Şehir: manisa
Mesajlar: 107
|
Sayın cengaverme, yapraklarını dip kısımlarından kopardıkça yerine yeni yapraklar gelmeye devam eder. Kişnişleriniz çok sık. Bana kalırsa biraz da seyreltme yapmanızda fayda olabilir. Yaprakları daha büyük ve sağlıklı olur. Kalın sağlıcakla. |
31-01-2012, 15:07 | #63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 106
|
peki çok teşekkür ederim metesinan |
10-09-2018, 16:34 | #64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Bugün arkadaşlarımla kinzi muhabbeti yaptık. Biri tazesinden hiç haz etmezken diğeri çok da matah bir şey değil olmasada olur dedi. Bense gördüğüm her yerden alıp buzluğa atıyorum. Kurusunu da kendim kavurup öğütüyorum. Gürcü yemeklerinin vazgeçilmez baharatıdır. Konulmadığı takdirde yemeğin lezzeti hiç olmaz. Hele yaşının kokusuna bayılıyorum. Fransa'dan gelirken ankara'da bulamıyorum dedim ablam 20 bağ kişniş aldı pazardan. Geçen yıl da izmir'den gönderdi sağolsun. Kinzi mükemmel bir baharat Saksı denemelerim her defasında başarısız oldu. Bu hafta yeniden ektim bakalım başarılı olacak mı |
10-09-2018, 16:38 | #65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
2 bağ taze kinzi ile 1 bağ taze nane, 1 küçük diş sarmısak ve 1 bardak cevizi az bi su ile bulamaç kıvamında robotta çekin. Tuzunu ve pulbiberini ekleyin. İçine haşlanarak dörde bölünmüş yumurtalar koyun. Gürcüce adı zağizmari olan meze türü bir yemek. Kinzi sevenlerin beğeneceğini umarım. |
10-09-2018, 16:44 | #66 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
|
Alıntı:
Tohumluğunuzu bol güneş alacak yere, yaşını tüketeceğinizi sabah ve akşam güneş alan yere veya gölgelik altında yetiştirebilirsiniz. Sıcaklarda çok hızlı tohuma kalkar. |
|
11-09-2018, 15:44 | #67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Sanırım çok sık atıyorum tohumları ondan olmuyor. Bir karış olunca tohuma kalkıyor. Bu sefer seyrek attım. Saksım da küçük olursa bir yemeklik ancak olur heralde |
11-09-2018, 16:11 | #68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
|
Bir viyole 2 adet ekmek yeterli olur. Ekmeden önce 24 saat ılık sulda bekletirseniz çimlenme neredeyse firesiz olur. Tohuma kalkmasının sebebi direkt güneş alması. Taze tüketecekseniz gölgelik şart. |
11-09-2018, 16:33 | #69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Teşekkür ederim Sayın its_just_a_ride |
21-11-2018, 17:25 | #70 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl biraz kişniş tohumu atmıştım. Tabi bu başlığı ziyaret etmeyince çiçeklenme safhasında yaprak kokusu çok kötü geldiği için bana birkaç tane bırakıp diğerlerini sökmüştüm. Kalanlarda yapraklarında külleme çıkınca koparıldı. Bekleyip tohum alsaymışım iyi olacakmış. Kişnişin tohumunun çekilmişi çok güzel kokar. Yeşilinin bana göre bunun tam tersi çıkınca yanlış iş yapmış olduk. İlginç olan aynı bölgede bir kısmı çok fazla büyüdü. Bir kısmı da o kadar büyümedi. Patates ektiğim yere kişniş tohumları da serpmeyi düşünüyorum. Kadife, fesleğen, kekik, reyhan gibi bitkiler kokuları ile patates böceğinin sanırım koku ile patatesleri bulmasını önlüyorlar. Dağda olmama rağmen patates böceği buralara kadar gelmişti. Az olunca ilaç atmadan sürekli olarak patates böceğini kontrole tabi tuttum. |
|
|