agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2012, 19:55   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 106
bilen yok galiba. o zaman deneme yanılma methodu uygulacağız anlaşılan

zekkayseri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 17:44   #62
Ağaç Dostu
 
Mete Sinan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2009
Şehir: manisa
Mesajlar: 107
Sayın cengaverme, yapraklarını dip kısımlarından kopardıkça yerine yeni yapraklar gelmeye devam eder. Kişnişleriniz çok sık. Bana kalırsa biraz da seyreltme yapmanızda fayda olabilir. Yaprakları daha büyük ve sağlıklı olur. Kalın sağlıcakla.

Mete Sinan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 15:07   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 106
peki çok teşekkür ederim metesinan

zekkayseri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2018, 16:34   #64
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Bugün arkadaşlarımla kinzi muhabbeti yaptık. Biri tazesinden hiç haz etmezken diğeri çok da matah bir şey değil olmasada olur dedi. Bense gördüğüm her yerden alıp buzluğa atıyorum. Kurusunu da kendim kavurup öğütüyorum. Gürcü yemeklerinin vazgeçilmez baharatıdır. Konulmadığı takdirde yemeğin lezzeti hiç olmaz. Hele yaşının kokusuna bayılıyorum. Fransa'dan gelirken ankara'da bulamıyorum dedim ablam 20 bağ kişniş aldı pazardan. Geçen yıl da izmir'den gönderdi sağolsun. Kinzi mükemmel bir baharat Saksı denemelerim her defasında başarısız oldu. Bu hafta yeniden ektim bakalım başarılı olacak mı

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2018, 16:38   #65
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
2 bağ taze kinzi ile 1 bağ taze nane, 1 küçük diş sarmısak ve 1 bardak cevizi az bi su ile bulamaç kıvamında robotta çekin. Tuzunu ve pulbiberini ekleyin. İçine haşlanarak dörde bölünmüş yumurtalar koyun. Gürcüce adı zağizmari olan meze türü bir yemek. Kinzi sevenlerin beğeneceğini umarım.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2018, 16:44   #66
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar Mesajı Göster
Bugün arkadaşlarımla kinzi muhabbeti yaptık. Biri tazesinden hiç haz etmezken diğeri çok da matah bir şey değil olmasada olur dedi. Bense gördüğüm her yerden alıp buzluğa atıyorum. Kurusunu da kendim kavurup öğütüyorum. Gürcü yemeklerinin vazgeçilmez baharatıdır. Konulmadığı takdirde yemeğin lezzeti hiç olmaz. Hele yaşının kokusuna bayılıyorum. Fransa'dan gelirken ankara'da bulamıyorum dedim ablam 20 bağ kişniş aldı pazardan. Geçen yıl da izmir'den gönderdi sağolsun. Kinzi mükemmel bir baharat Saksı denemelerim her defasında başarısız oldu. Bu hafta yeniden ektim bakalım başarılı olacak mı
Yetiştirmesi oldukça basittir aslında. Saksı yerine küçük viyolde çimlendirip sonrasında nihai yerine taşıyabilirsiniz. Bitki bakımı olarak da maydanozu andırır kısmen.

Tohumluğunuzu bol güneş alacak yere, yaşını tüketeceğinizi sabah ve akşam güneş alan yere veya gölgelik altında yetiştirebilirsiniz. Sıcaklarda çok hızlı tohuma kalkar.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2018, 15:44   #67
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Sanırım çok sık atıyorum tohumları ondan olmuyor. Bir karış olunca tohuma kalkıyor. Bu sefer seyrek attım. Saksım da küçük olursa bir yemeklik ancak olur heralde

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2018, 16:11   #68
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar Mesajı Göster
Sanırım çok sık atıyorum tohumları ondan olmuyor. Bir karış olunca tohuma kalkıyor. Bu sefer seyrek attım. Saksım da küçük olursa bir yemeklik ancak olur heralde
Bir viyole 2 adet ekmek yeterli olur. Ekmeden önce 24 saat ılık sulda bekletirseniz çimlenme neredeyse firesiz olur. Tohuma kalkmasının sebebi direkt güneş alması. Taze tüketecekseniz gölgelik şart.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2018, 16:33   #69
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Teşekkür ederim Sayın its_just_a_ride

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2018, 17:25   #70
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Bu yıl biraz kişniş tohumu atmıştım. Tabi bu başlığı ziyaret etmeyince çiçeklenme safhasında yaprak kokusu çok kötü geldiği için bana birkaç tane bırakıp diğerlerini sökmüştüm. Kalanlarda yapraklarında külleme çıkınca koparıldı. Bekleyip tohum alsaymışım iyi olacakmış. Kişnişin tohumunun çekilmişi çok güzel kokar. Yeşilinin bana göre bunun tam tersi çıkınca yanlış iş yapmış olduk.

İlginç olan aynı bölgede bir kısmı çok fazla büyüdü. Bir kısmı da o kadar büyümedi.

Patates ektiğim yere kişniş tohumları da serpmeyi düşünüyorum. Kadife, fesleğen, kekik, reyhan gibi bitkiler kokuları ile patates böceğinin sanırım koku ile patatesleri bulmasını önlüyorlar. Dağda olmama rağmen patates böceği buralara kadar gelmişti. Az olunca ilaç atmadan sürekli olarak patates böceğini kontrole tabi tuttum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024