agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni353Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2018, 16:55   #121
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Benim tohumdan yetişen karakafeslerimin bir kısmı.bocking 14 cinsine göre çok çok yavaş gelişiyor malesef.bu halinden az daha büyürse site bahçesine yerlestirecegim inşallah.besin çayı yapımına karakafes otu eklememe daha çook var gibi görünüyor.
Ben de sizin fideleri merak ediyordum. Soracaktım ancak siz paylaşmışsınız .

Güzel görünüyorlar. Işık miktarı ve yoğunluğu arttıkça büyüme hızı da artacaktır. Ayrıca bulundukları kapları 2,5 lt'lik koyu renk üretim saksılarına almanızı tavsiye ediyorum. Çok köklenen bir bitki olduğu için şeffaf saksıda kökler güneş altında strese girebilir.

Kaç ltlik çay yapımını planlıyorsunuz bilmiyorum ancak en erken sonbahar gibi kesim yapsanız daha iyi gibi kök gelişimi açısından. Çünkü güçlü rizom demek fazla ve büyük sürgünler demek.

nanemolla ve Vegy beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2018, 17:13   #122
Ağaç Dostu
 
nanemolla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-07-2014
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 418
[QUOTE=its_just_a_ride;1533492]Ben de sizin fideleri merak ediyordum. Soracaktım ancak siz paylaşmışsınız .

Güzel görünüyorlar. Işık miktarı ve yoğunluğu arttıkça büyüme hızı da artacaktır. Ayrıca bulundukları kapları 2,5 lt'lik koyu renk üretim saksılarına almanızı tavsiye ediyorum. Çok köklenen bir bitki olduğu için şeffaf saksıda kökler güneş altında strese girebilir.

Aslında kök gelişimlerini dışardan gozlemleyebilmek hoşuma gidiyor niyeyse.bütün bitkilerim için böyle hissediyorum nedense.belkide toprak altını göremeyince herşey yolunda gidiyormu acaba diye evham yapiyorumdur.
Karakafesleri daha 1 haftaya yakın bu kaplara geçirmiştim şimdi tekrar oynatsam yerlerinden sorun olmazmı.**** etrafına folyo kağıdı sarsam olurmu.
Bitki besin çayı için çok değil 5 lt falan bir sıvı gerekiyor.1 e 5 ltre su karistiracagim için yeterli diğer bitkilerime.ama ayda bir yapmayı planlarsam elde etmem zor sanırım.zaten besin çayına başka bitkilerle başladım.dediğiniz gibi sonbahardan önce ellemem zaten o zamanda çoğu bitkim dinlenme surecine girmeye başlayacağı için muhtemelen bahara başlarım.
Ben en önemlisi eklem ağrılarım için meyveli tepenin yaptığı karışımı denemeyi çok istiyordum ama bu hızla giderse seneye kalacak ne yapalım.

Vegy beğendi.
nanemolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2018, 13:58   #123
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Comfrey - Symphytum × uplandicum - Russian Comfrey - Bocking 14 - Karakafesotu

Sevgili arkadaşlar,

Bahçe tasarımlarında kullandığımız ve haricen de yetiştirdiğimiz Karakafes otunun Bocking 14 Kültivar'ından elimizde birer yıllık belli miktarda bitkiler bulunmaktadır. Rizom değildir. Bitkiler temsili olarak aşağıdaki gibi.

Name:  1yr roots.jpg
Views: 806
Size:  18.8 KB

Bitkiler rizom (kök kesileri) gibi restorasyon süresine ihtiyaç duymayıp doğrudan çok kısa sürede taze yapraklar elde etmenizi sağlayacaktır. Karakafes otu hakkında bilgisi olan, bitkinin öneminin bilincinde olan üyelerimizle belli bir miktarda paylaşım yapabiliriz. Detaylı bilgi için özel mesajla bana ulaşabilirsiniz.

Hoşça kalın,

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2019, 07:06   #124
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Karakafes otunun Bocking 14 Kültivar'ını sevgili its_just_a_ride gönderdi.

2 kök olarak gönderdiği karakafes otlarımı geçirgenliği yüksek topraktan oluşan saksıya koymuş idim. İkisi arasında farklı bir uygulama yapmış olmasam da sadece birinin gelişimi devam ediyor. Buna da şükür.

Tekrardan çok teşekkür ederim its_just_a_ride



g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2019, 18:30   #125
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2019, 18:30   #126
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2019, 23:47   #127
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Karakafes merhem
Porsiyon Özeti: yaklaşık 200 ml
Dışarıdan uygulanan karakafes, iyileştirici içeriği olan allantoini kullanarak hücre oluşumunu hızlandırır .



Mor, mavi veya beyaz çiçek açan gerçek karakafes (Symphytum officinale), eski zamanlarda tıbbi bir bitki olarak kullanılmıştı, Culpeper de onu çok takdir ediyordu.

Yüzyıllar boyunca, karakafes albümleri allantoinleri sayesinde en iyi şifa veren merhemler olarak kabul edildi.

Sadece son zamanlarda karakafes az miktarda içeren pirrolizidin alkaloitleri tarafından itibarsızlaştırıldı. Deneylerde yüksek dozlarda tek bir madde olarak çalıştılar ve dahili olarak uygulanan karaciğer hasarı ve kansere neden oldular. Bununla birlikte, whelk merhemde bütün bileşenler harici olarak kullanılır ve uygulanır.

Bununla birlikte , kerevit merhem bir bakım kremi değil, sınırlı bir süre için (yaklaşık 4 haftaya kadar) kullanılması gereken bir iyileştirici merhemdir . Hamile kadınlarda ve 2 yaşın altındaki çocuklarda önlem olarak kullanılmamalıdır.

WILDFIND , bir karakafes merhem yapmak için eczaneden sıradan lanolin (= yün yağı, yün balmumu, Adeps lanae) kullanmanızı önerir. Her ne kadar lanolin biraz yapışkan olsa da, egzama ve zayıf iyileşen yara kenarları üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir ve cildi dehidrasyondan korur. Lanoline alerjiniz varsa shea yağı kullanın! Shea yağı, ancak esansiyel yağlarla karıştırın!
Legwells Merheminin Etkileri ve Kullanım Alanları:

iyileştirici hızlandırılır karakafes allantoin bileşen (allantoin da kozmetikte kullanılan bu nedenle olan) hücre yapısı, aynı zamanda onun hareket tanen , zamk (fruktanlar) ve saponinler , anti-enflamatuar ve dekonjestan.

Geleneksel olarak , karakafes bitmiş tıbbi ürünler şeklinde kullanılır
çürükler

suşlar

burkulmalar

eklem artriti

Tendinit

Tenisçi dirseği ("golfçü dirseği")


Halk ilaç karakafes (yapraklar, özellikle, kök, taze vermust yerleştirilir veya karakafes merhem gibi) kullanan bir ek de
yaralar

haşlanmış ülserler

Disk sorunları

kemik kırıkları

tofüs

hayalet ağrı

yara bakımı

Karakafes merhem nasıl yapılır:
malzemeler
100 g karakafes kökü , taze. Kurutulmuş 60 gr.
150 ml organik zeytinyağı
25 gr lanolin , normal yün yağı (= Farmaktan eczaneden emir). Lanolin alerjik reaksiyonlara alternatif: shea yağı
25 g sarı balmumu , (arıcı, eczane)
10 damla saf lavanta esansiyel yağı , cilt tarafından çok iyi tolere edilir, koruyucu, iltihap önleyici ve yenilenmeyi teşvik edici özelliği vardır.
10 damla doğanın esansiyel yağı olan greengreen , acı veren ve dinlendirici. Salisilik aside alerjiniz varsa: Wintergreen yağı kullanmayın. Değiştirme: lavanta.
Taze kökleri yıkayın ve ince dilimler halinde kesin.
Yağı ve kök parçalarını, 70 ° C'de 3 dakika karıştırarak, ısıya dayanıklı bir cam kapta ısıtın. Daha yüksek değil, çünkü iyileştirici allantoin yalnızca 80 ° 'ye kadar ısıya dayanıklıdır! Bununla birlikte, 70 ° 'de, yapışkan mikroplar öldürülür.
Sıcaklığı tekrar 55 ° C'ye getirin, kabı kapatın ve 1 saat bekleyin.
İsterseniz ocağı kapatabilir, tencerenin üzerinde bırakabilir ve ılık bir miktar ısındıktan sonraki ertesi gün merhem hazırlanmasına devam edebilirsiniz.
Ilık süzülür, lanolin ve balmumu ilave edilir ve lanolin ve balmumu 62-65 ° C'de eriyene kadar yavaş yavaş karıştırılarak ısıtılır.
Zaman zaman 37 ° C'ye soğutun (elde ılık), uçucu yağları karıştırın ve gerekirse shea yağı.
Küçük vidalı kavanozları doldurun, donmaya, sızdırmazlığa, etikete (içerik, tarih) izin verin, buzdolabında saklayın. 1 yıl - Kırık bir camın merhemindeki küf izleri ortaya çıkar çıkmaz, bütün camı atın.


İPUÇLARI:

Allantoin içeren müstahzarları metal kaplarda saklamayın. Metal, katalitik bir ayrışmaya neden olabilir.
En yüksek allantoin içeriği için seçilen çeşitli karakafes türlerinin melezleştirilmesi olan " Karakafes, Bocking No.14 ", bahçede kolayca tutulabilen yabani karakafesin mantıklı bir alternatifidir . Dikkat: Bir bahçe bitkisi olarak tüm karakafes çoğalma eğilimindedir! Yeryüzünde kalan her kök parçası tekrar çalışıyor.
karakafes yaprakları aynı anda merhem preparatı doğranmış olabilir.
Kurutulmuş karakafesör , yararlı allantoin, fakat aynı zamanda pirrilizidin alkaloitleri olarak merhem hazırlanmasında da kullanılabilir , kurutma işleminden etkilenmez.
Karakafes pek çok açıdan arnikaya iyi bir alternatif .
Orijinal ve çok basit bir karakafes merhem üretimi yağdaki köklerin (domuz yağı, tereyağı yağı veya hindistancevizi yağı) alınmasıyla gerçekleştirilebilir.

https://www.wildfind.com/rezepte/beinwellsalbe

sernur ve Jasmine Tea beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2019, 23:50   #128
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Mor, mavi veya beyaz çiçek açan gerçek karakafes (Symphytum officinale) , hafif nemli, tınlı topraklarda iyi büyür. Dil şeklinde, geniş yaprakları ve 1.8 m derinliğinde kökleri vardır! Antik çağlardan beri şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır ve Culpeper bunu çok takdir etti.

Yüzyıllar boyunca, karakafes albümleri allantoinleri sayesinde en iyi şifa veren merhemler olarak kabul edildi.

Sadece son zamanlarda karakafes az miktarda içeren pirrolizidin alkaloitleri tarafından itibarsızlaştırıldı. Deneylerde yüksek dozlarda tek bir madde olarak çalıştılar ve dahili olarak uygulanan karaciğer hasarı ve kansere neden oldular. karakafes merhemi ise, olduğu toplamıdır kullanılan malzemeler ve bu olduğunu haricen uygulanan!

Bununla birlikte , kerevit merhem bir bakım kremi değil, sınırlı bir süre için (yaklaşık 4 haftaya kadar) kullanılması gereken bir iyileştirici merhemdir . Burada tarifi bulacaksınız! - Hamile kadınlarda ve 2 yaşın altındaki çocuklarda önlem olarak kullanılmamalıdır.



Karakafesin etkileri ve uygulamaları:

iyileştirici hızlandırılır karakafes allantoin bileşen (allantoin da kozmetikte kullanılan bu nedenle olan) hücre yapısı, aynı zamanda onun hareket tanen , zamk (fruktanlar) ve saponinler , anti-enflamatuar ve dekonjestan.

Geleneksel olarak , karakafes çeşitlerinin kurutulmuş kökü bitmiş tıbbi ürünler şeklinde kullanılır
çürükler

suşlar

burkulmalar

eklem artriti

Tendinit

Tenisçi dirseği ("golfçü dirseği")


Halk ilaç karakafes (yapraklar, özellikle, kök, taze vermust yerleştirilir veya karakafes merhem gibi) kullanan bir ek de
yaralar

haşlanmış ülserler

Disk sorunları

kemik kırıkları

tofüs

hayalet ağrı

yara bakımı

İPUÇLARI:

Allantoin içeren müstahzarları metal kaplarda saklamayın. Metal, katalitik bir ayrışmaya neden olabilir.
En yüksek allantoin içeriği için seçilen çeşitli karakafes türlerinin melezleştirilmesi olan " Karakafes, Bocking No.14 ", bahçede kolayca tutulabilen yabani karakafesin mantıklı bir alternatifidir. Dikkat: Bir bahçe bitkisi olarak tüm karakafes çoğalma eğilimindedir! Karakafes en kolay kök parçaları ile yayılır. Bir neşe, diğeri acı çekiyor: Bu, imha edilmesini zorlaştırıyor! Yeryüzünde kalan her kök parçası tekrar çalışıyor.
Ayrıca Beinwells'in yaprakları salve hazırlığı için küçük kesimlerde kullanılabilir.
Kurutulmuş karakafesör , yararlı allantoin, fakat aynı zamanda pirrilizidin alkaloitleri olarak merhem hazırlanmasında da kullanılabilir , kurutma işleminden etkilenmez.
Karakafes pek çok açıdan arnikaya iyi bir alternatif .
Orijinal ve çok basit bir karakafes merhem üretimi yağdaki köklerin (domuz yağı, tereyağı yağı veya hindistancevizi yağı) alınmasıyla gerçekleştirilebilir.
Islak toprak, karakafes köklerinin toplanmasını kolaylaştırır. Bu yüzden yağmurlu bir günden sonra çıkmış!
https://www.wildfind.com/pflanzen/echter-beinwell

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2019, 10:29   #129
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 487
karakafes otu tohumu nerede bulunur bilen varmı?

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2019, 16:56   #130
Ağaçsever
 
Jasmine Tea's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 Mesajı Göster
karakafes otu tohumu nerede bulunur bilen varmı?
Ben zengarden sitesinden almıştım tohumları

Jasmine Tea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2020, 18:46   #131
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
İşin ilginci benim bahçemin dışında da doğal olarak varmış. Prof. Ahmet Karataş gelmiş bulmuş, fotoğrafını çekmiş.

Eber: kara kafesotu

Lonicera / Bahçe (avlu)

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2020, 19:48   #132
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
İşin ilginci benim bahçemin dışında da doğal olarak varmış. Prof. Ahmet Karataş gelmiş bulmuş, fotoğrafını çekmiş.

Eber: kara kafesotu

Lonicera / Bahçe (avlu)
Desenize melezlenmiş bir çeşide ulaşabileceksiniz artık. Uyum sorunu da olmaz umarım. Yeni çeşit için bu sene fırsat yaratıp el ile tozlamaya çalışın derim. Sonucu merakla bekleyecegiz.

Muda ve its_just_a_ride beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2020, 13:50   #133
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
https://www.turkiyebitkileri.com/tr/...lbum/1745.html

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2020, 13:55   #134
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Antep kafesotu


https://www.turkiyebitkileri.com/tr/...lbum/1746.html

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2020, 19:56   #135
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Sayın Lonicera'nın gönderdiği tohumları çimlendirmek için ektim. Bu işlem için bir bardak kullandım. Birkaç tohumu toprağın ortalama 0,5-1 cm altına yerleştirdim ve kurumaması için sık sık suladım. 2 hafta geçmesine rağmen henüz çimlenmedi.
Bu aşamada bir sorum var. Karakafes otunun çimlenmesi uzun mu sürüyor? Biraz daha bekleyeyim mi, yoksa elimde kalan 3-4 tohumu da çimlendirmek için ekeyim mi? Ne dersiniz?

Ek: Tohumları her durumda ekeceğim zaten. Dolayısı ile "ekeyim mi?" ifadesi gereksiz. Şu an henüz zamanı geçmedi diye biliyorum.
Çimlendirme için torf kullanacağım. Biraz da perlit ve solucan gübresi Belki biraz da bahçe toprağı eklerim. (bununla ilgili bir sorun varsa yazarsanız sevinirim)

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2020, 10:25   #136
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sık sulama ile tohumlar çürümüş olmasın? Bence bardağı boşaltıp tohumları kontrol edin. Düzensiz ve düşük çimlenmesine rağmen yine de bir ikisi kendini gösterirdi iki haftalik süreçte. Zaten boşaltınca ne olduğu anlaşılır. Diğerlerini de garanti olsun diye nemli peçete içerisinde önce filizlendirip sonra toprakla buluşturun derim.

halcur beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2020, 16:01   #137
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sık sulama ile tohumlar çürümüş olmasın? Bence bardağı boşaltıp tohumları kontrol edin. Düzensiz ve düşük çimlenmesine rağmen yine de bir ikisi kendini gösterirdi iki haftalik süreçte. Zaten boşaltınca ne olduğu anlaşılır. Diğerlerini de garanti olsun diye nemli peçete içerisinde önce filizlendirip sonra toprakla buluşturun derim.
Tohumları kontrol etmek iyi olabilir, aklıma gelmemişti. Nemli peçete uygulamasını daha önce kullanmama rağmen siz söyleyince hatırladım.Teşekkürler.

Lonicera beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2020, 10:12   #138
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Karakafes otu tohumlarını suda bekletip ondan sonra çimlendireyim istedim ama akşamdan sabaha(12 saat) hala yüzüyor. Çubukla karıştırdım, çalkaladım.Yine de yüzeyde. Tohumların suya batması gerekir, diye okumuştum. Bu her tohum için geçerli değil mi? Ya da bu kural her zaman geçerli olmayabilir mi? Fikriniz nedir?

Name:  ghjhcyhjdtygjmfy.jpg
Views: 448
Size:  20.5 KB

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2020, 14:12   #139
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Taze her tohum için suda batma kuralı geçerli değil. ( aklıma gelen iki tohumu örnek vereyim hemen, melek borazını ve kara gözlü suzan sarmaşığı. Her ikisi de büyük tohumlar olmalarına rağmen suyun dibine batıramazsınız)
Batmayan tohumlar için yüzen tohumların üzerine yüzeyi kaplayacak büyüklükte peçete koyun, ıslanan peçetenin ağırlığı ile tamamının suyla temasını sağlamış olursunuz.

Muda ve halcur beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2020, 16:15   #140
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Taze her tohum için suda batma kuralı geçerli değil. ( aklıma gelen iki tohumu örnek vereyim hemen, melek borazını ve kara gözlü suzan sarmaşığı. Her ikisi de büyük tohumlar olmalarına rağmen suyun dibine batıramazsınız)
Batmayan tohumlar için yüzen tohumların üzerine yüzeyi kaplayacak büyüklükte peçete koyun, ıslanan peçetenin ağırlığı ile tamamının suyla temasını sağlamış olursunuz.
Güzel yöntem ama ben çoktan ilk tavsiyenize uydum. 12 saat suda beklettikten sonra nemli peçete arasına koyup kilitli poşete koydum. Pencere kenarına yerleştirdim.
İptal edip bu mesajdaki yönteme geçeyim mi, kalsın mı?

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2020, 19:36   #141
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sık sulama ile tohumlar çürümüş olmasın? Bence bardağı boşaltıp tohumları kontrol edin. Düzensiz ve düşük çimlenmesine rağmen yine de bir ikisi kendini gösterirdi iki haftalik süreçte. Zaten boşaltınca ne olduğu anlaşılır...
Tavsiyeye uydum. Döktüm toprağı, buldum tohumları.Bana zarar görmüş gibi gelmedi. Suya koydum. Biri battı, diğeri yüzüyor. Onları da nemli peçete arasına koyup gözlemleyeceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
( aklıma gelen iki tohumu örnek vereyim hemen, melek borazını ve kara gözlü suzan sarmaşığı. Her ikisi de büyük tohumlar olmalarına rağmen suyun dibine batıramazsınız)
Bu çiçek ismini ilginç buldum. Araştırdım google amcadan. Çok hoş bir çiçekmiş.

Lonicera beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2020, 17:19   #142
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
İki hafta önce çimlenmeye başlayan bebek karakafesler...

Name:  IMG_20200404_100934-min.jpg
Views: 448
Size:  71.2 KB

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2020, 19:10   #143
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Elimdeki tohumlardan ancak birimi çimlendirebildim. Büyütebilirsem bu stres geride kalacak.

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lonicera beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2020, 14:22   #144
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Elimdeki tohumlardan ancak birimi çimlendirebildim. Büyütebilirsem bu stres geride kalacak.

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tohum vermeyen steril türü yetiştirirsiniz olmadı. Çok sıkıntı yapmayın.

halcur beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2020, 22:35   #145
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Aynı yerde kalınca karakafes otlarının her iki çeşidi de çok güzel oldular. Bu yıl bakalım melez tohum alabilecekmiyiz?

Tohum veren türü çiçeklerini açtı. Her yeri çiçekli vermeyen ise daha henüz tomurcukta.

Name:  Karakafesotu (Symphytum officinale.jpg
Views: 429
Size:  72.1 KB

Name:  Karakafesotu (Symphytum officinale) çiçeği.jpg
Views: 418
Size:  45.4 KB

Name:  Karakafesotu (Symphytum officinale Comfrey - Symphytum × uplandicum - Russian Comfrey - Bo.jpg
Views: 441
Size:  71.8 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2020, 22:15   #146
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Galeri: 1
Karakafes

Aşağıdaki fotoğraf yetiştirebildiğim tek Karakafes bitkisi. Karıştırmış olma ihtimaline karşı uzmanlara sormak istiyorum. Karakafes mi bu?

Name:  WhatsApp Image 2020-05-26 at 10.10.46 PM.jpg
Views: 402
Size:  31.7 KB

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2020, 00:57   #147
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Aşağıdaki fotoğraf yetiştirebildiğim tek Karakafes bitkisi. Karıştırmış olma ihtimaline karşı uzmanlara sormak istiyorum. Karakafes mi bu?

Eklenti 709328
Doğrudur.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2020, 23:42   #148
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Karakafes otunun tohum veren cinsinin tohumlarını toplamak çok zor. Tohumlar olgunlaştıkları anda düşüyorlar. Tohum kapsüllerinin üzerleri biraz dikenli. Bazen canınızı acıtabiliyor. Ben tohum vermeyen cinsinden tohum almaya uğraştığım için tohum veren cinsinden pek tohum almaya çalışmadım. Onlar da damlama sulama boyunca farklı yerlerden çıkmışlar. Muhtemel gelecek yıl çok daha fazlası çıkar.

Name:  karakafes otu tohum veren cinsi.jpg
Views: 318
Size:  76.4 KB

Name:  karakafes otu tohum yerleri.jpg
Views: 315
Size:  55.8 KB

Düşen tohumların kapsülleri çok acık görünmekte.

Lonicera ve akçabardak beğendi.

Düzenleyen Muda : 11-12-2020 saat 11:41
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2020, 23:50   #149
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Comfrey - Symphytum × uplandicum - Russian Comfrey - Bocking 14 - Karakafesotu cinsinin hiç tohum vermediği için Sn. Lonicera tohum veren cinsi ile tozlaştırma denemeleri yapıyordu. Bende biraz da arıların yardımı ile çok olmasa da arada çok çiçek açmalarının ve yanyana olmalarının faydası ile tek tük de olsa melez tohumlar oldu.

Name:  Comfrey - Symphytum × uplandicum - Russian Comfrey - Bocking 14 - Karakafesotunun tohum ve.jpg
Views: 317
Size:  42.9 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2021, 18:54   #150
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-09-2015
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 110
Arkadaşlar bana hediye olarak karakafes rizomu denk geldi(çok mutlu oldum). Hediyeler için tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İç ortamda saksıya 1-2 cm a101'den alma torf içine diktim. Acaba doğru mu yaptım?

bakidilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024