21-10-2007, 09:16 | #62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
|
Maalesef çiçek açmadı.Ben de çiçek açmasını bekliyorum. |
11-11-2007, 11:25 | #64 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar; Nevsune Hanımın göndermiş olduğu feslenğenlerim çimlendi ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyorlar. Bu sene baharat tohumlarım Nevune Hanımcığımdan gelmişti Kendisine bir kere daha teşekkür ederim. Sevgiler |
26-01-2008, 11:20 | #65 |
Lidya
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 60
|
Merhaba arkadaşlar kuruyan Fesleğen yapraklarınızı atmayın onları da özellikle acılı ve bulgurlu yemeklerde kullanabilir veya çayını içebilirsiniz |
18-05-2008, 16:43 | #67 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
Şehir: -
Mesajlar: 34
|
Bu da benim top fesleğenim. Büyümesini ve daha fazla koku yaymasını umuyorum: |
18-05-2008, 19:39 | #68 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2008
Şehir: New York
Mesajlar: 32
|
sweet basil - tatli feslegen en cok bilinen turu olmasina ragmen bri suru cesidi var. Ben ayciceklerinin altinda domateslere yakin yetistiriyuorm. Biraz golge istiyorlar. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars http://rareseeds.com/seeds/Herbs |
18-05-2008, 22:06 | #69 |
Ağaç Dostu
|
Sayın YorkerJenny, Domates altında -yakınında yetiştirilen fesleğenin domatesin aromasını değiştirdiği okumuştum. Bu sene denemek istedim ama fesleğenleri geç ektiğimden (gerçek ilk yapraktalar) henüz domateslerin altına taşıyamadım. Acaba aromasında fark yaratıyor mu? Fark edebildiniz mi? |
06-06-2008, 21:37 | #71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
|
Benim de top fesleğenim var gölgede duruyor hergün azar azar suluyorum gayet keyifli. |
09-06-2008, 11:18 | #72 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: kayseri
Mesajlar: 1
|
benim fesleğenim sizinkine benzemiyor
arkadaşlar benim fesleğenim sizinkine hiç benzemiyor 10 cm civarında,ne açık yeşil ne kapalı yeşil ama daha çok kapalı yeşile benziyor yaprakları 1 cm civarında çoğu daha küçük nane gibi kokuyor sent bir gövdesi var |
09-06-2008, 19:44 | #73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 16
|
fesleğeninin fotoğrafını ekleyebilirsen belki daha çok yardımcı olunabilir... |
21-06-2008, 22:09 | #75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
|
mert1998 yaprak rengi kapalı yeşil değil de koyu yeşil olmasın sakın.Evet resmini ben de merak ettim.Ama tarife bakılırsa küçük yapraklı fesleğene benziyor. |
03-08-2008, 10:38 | #76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Bordo fesleğenlerim. tohumdan yetiştirdim. Gerci henüz bir bordoluklarını göremedim ilk çıkan yapraklar harici ama neyse |
03-08-2008, 12:51 | #77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
|
Baharda pazardan aldığım fesleğenin tohumlarını bahçeye serptim. Artık çıkmayacak derken bir kaç fidenin olduğunu gördüm. |
10-09-2008, 23:00 | #78 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
bordo feslegenlerim. epey çiçeklendiler. |
26-09-2008, 04:37 | #79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Ne dersiniz son dönemleri mi? seneye gene açar diye düsünüyorum ama belki kışı geçirir bu şekilde. Bildigim seneye evin bir çok yerine dikecegim. |
28-09-2008, 00:05 | #80 |
Ağaç Dostu
|
Kuzen38 , bildiğim kadarıyla son günleri. Siz tohumlarını korumaya çalışın. İnşallah, tohumlarınızı benimle de paylaşırsınız. |
29-09-2008, 00:53 | #81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
|
İklimsiz, tohum aradığını yazmışsın.Eğer bulamadıysan yardımcı olabilirim.Gerçi mesaj tarihin biraz eski ama yine de yazayım dedim. Bir fesleğen fanatiği olarak çevreme ne kadar yayarsam o kadar iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca makarna sosuna çok yakıştığı doğru, ama kimse tarif etmemiş. Ben kabukları soyulmuş domatesleri ince doğrayıp zeyinyağında sarmısak+fesleğen+tuz ile pişiriyorum. Sonra sıcakken peynir rendelenmiş makarnanın üzerinde servis yapıyorum. Arkadaşlar makarna partisi için evden çıkmıyorŞikayetçi miyim? Tabii ki hayır! Not: Todor yazdığın salata sosunu mutlaka deneyeceğim çünkü bu tip şeylere çok meraklıyım. Arkadaşlar fesleğenle ilgili bildiniz bu tip tarifler varsa esirgemeyin lütfen. |
29-09-2008, 03:35 | #82 |
Ağaç Dostu
|
Parm usulü patlıcan (Fesleğenli)
-4 iri patlıcan -1/2 kg domates -250gr mozarelle peğniri (her hangi peynir olabilir) -2 yumurta (ben 1 kullanıyorum) -rendelenmiş parmesan -biraz un -sıvı yağ - fesleğen - tuz -karabiber Uzunlamasına dilimlenmiş patlıcanları unladıktan sonra sıvı yağda kızartıyoruz.Kağıt havluda yağını almayı unutmayın. Daha sonra olgun domates ve fesleğenli sos hazırlıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesler ve fesleğen yağ ilave edilmeden katı sos haline gelenedek pişirilmeli. Tuz ilave edilerek,tabiiki . Kare bir fırın kalıbına yağ sürüyoruz. Daha sonra dibine az sos dökülüyor. 1 kat patlıcan diziliyor. Üzerine tuz ve karabiber katılmış yumurta sürülüyor. Daha sonraki aşamada ince mozarelle dilimleri, sonra yeniden sos döküyoruz. Üzerine de rendelenmiş parmesan. Malzemeler bitene kadar, bu sırayla katları yapıyoruz.En son kata daha çok peynir rendesi dökülmeli. Fırında 140-150 derecede 30 dakika pişirilmeli. Tarif alıntıdır http://www.carina-forum.com/carina/i...p?topic=5834.0 |
30-09-2008, 12:21 | #84 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kuzen38, ben de İngiltere' den kırmızı/bordo her neyse fesleğen tohumu getirtmiş ve ekmiştim. Senin dediğin gibi önce bordo rengi çıkan yapraklar, daha sonra yemyeşil oluyordu. Bir, iki üç, baktım olmayacak, sinirden köpüre köpüre tohumları aldığım firmaya bir mesaj attım. Adamlar aynı gün bir özür mesajı geçip tohumların paketlenirken yanlışlık yapılmış olabileceğini, yeni bir paket halis kırmızı fesleğen (Basil Red) tohumunu postaya verdiklerini belirtmişlerdi. Neyse dört gün sonra yeni tohumlar geldiğinde hemen beş tanesini torfa ektim. Allahtan kısa sürede çimleniyorlar da fazla beklemedim. Ama o da ne: yapraklar ilk çıktıklarında bordo, bir kaç saat sonra yeşil. Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz diye bir mesaj daha attım. Bu defa adamlar benden bitkilerin durduğu yerin fotoğraflarını istediler. Ben de boy boy fotoğraf çekip yolladım. Ertesi gün gelen mesajda ne yazıyordu biliyor musun? Felseğenlerinizi gölgede değil de güneşte yetiştirmeyi denerseniz, yapraklarının bordo renkte kaldığını göreceksiniz. Meğer ben atadan kalma bilgilerle( fesleğen doğrudan güneşe bırakılmaz derlerdi annanem ve teyzelerim) zavallıları gölgede resmen yeşrtiyormuşum. Bol güneş isterlermiş meğerse. |
14-11-2008, 09:15 | #86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
Şehir: GEBZE
Mesajlar: 127
|
Saksıda yetişen küçük yapraklı hoş kokulu fesleğen yenir mi yenmez mi? (Ben yıllardır saksılardaki fesleğeni yenir diye bilip; sos filan yapıp makarnada kullanıyorum. Çocuklarım da bayılıyorlar) |
17-04-2009, 18:26 | #87 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
|
Alıntı:
|
|
17-04-2009, 18:30 | #88 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
|
Fesleğeni salataya değil de Napolitan Spagetti yapmak için kullanıcam. Maretlerde çok az miktardaki fesleğeni 2.5 tl den satıyorlar. Bu arada napolitan spagetti çok güzel ve mideyi rahatlatıcı bir özelliği var. Denemenizi tavsiye ederim. |
24-05-2009, 06:32 | #89 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
|
Bütün mesajları okudum iyice kafam karıştı.. Bende top feslegen var..Bir ay kadar önce fide olarak almıştım.Kapalı yerde devamlı güneşte duruyor vede az suluyorum ama boyuna büyümesi devam ediyor. Gölgeye alsam dahamı iyi gelişir acaba. |
|
|