View Single Post
Eski 29-09-2008, 03:35   #82
Zeferan
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Parm usulü patlıcan (Fesleğenli)




-4 iri patlıcan
-1/2 kg domates
-250gr mozarelle peğniri (her hangi peynir olabilir)
-2 yumurta (ben 1 kullanıyorum)
-rendelenmiş parmesan
-biraz un
-sıvı yağ
- fesleğen
- tuz
-karabiber




Uzunlamasına dilimlenmiş patlıcanları unladıktan sonra sıvı yağda kızartıyoruz.Kağıt havluda yağını almayı unutmayın. Daha sonra olgun domates ve fesleğenli sos hazırlıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesler ve fesleğen yağ ilave edilmeden katı sos haline gelenedek pişirilmeli. Tuz ilave edilerek,tabiiki . Kare bir fırın kalıbına yağ sürüyoruz. Daha sonra dibine az sos dökülüyor. 1 kat patlıcan diziliyor. Üzerine tuz ve karabiber katılmış yumurta sürülüyor. Daha sonraki aşamada ince mozarelle dilimleri, sonra yeniden sos döküyoruz. Üzerine de rendelenmiş parmesan. Malzemeler bitene kadar, bu sırayla katları yapıyoruz.En son kata daha çok peynir rendesi dökülmeli. Fırında 140-150 derecede 30 dakika pişirilmeli.

Tarif alıntıdır http://www.carina-forum.com/carina/i...p?topic=5834.0

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön