agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni175Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-09-2008, 03:35   #11
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Parm usulü patlıcan (Fesleğenli)




-4 iri patlıcan
-1/2 kg domates
-250gr mozarelle peğniri (her hangi peynir olabilir)
-2 yumurta (ben 1 kullanıyorum)
-rendelenmiş parmesan
-biraz un
-sıvı yağ
- fesleğen
- tuz
-karabiber




Uzunlamasına dilimlenmiş patlıcanları unladıktan sonra sıvı yağda kızartıyoruz.Kağıt havluda yağını almayı unutmayın. Daha sonra olgun domates ve fesleğenli sos hazırlıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesler ve fesleğen yağ ilave edilmeden katı sos haline gelenedek pişirilmeli. Tuz ilave edilerek,tabiiki . Kare bir fırın kalıbına yağ sürüyoruz. Daha sonra dibine az sos dökülüyor. 1 kat patlıcan diziliyor. Üzerine tuz ve karabiber katılmış yumurta sürülüyor. Daha sonraki aşamada ince mozarelle dilimleri, sonra yeniden sos döküyoruz. Üzerine de rendelenmiş parmesan. Malzemeler bitene kadar, bu sırayla katları yapıyoruz.En son kata daha çok peynir rendesi dökülmeli. Fırında 140-150 derecede 30 dakika pişirilmeli.

Tarif alıntıdır http://www.carina-forum.com/carina/i...p?topic=5834.0

HakanG beğendi.
Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025