View Single Post
Eski 30-09-2008, 12:21   #84
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuzen38 Mesajı Göster
Bordo fesleğenlerim. tohumdan yetiştirdim. Gerci henüz bir bordoluklarını göremedim ilk çıkan yapraklar harici ama neyse
Sevgili kuzen38, ben de İngiltere' den kırmızı/bordo her neyse fesleğen tohumu getirtmiş ve ekmiştim. Senin dediğin gibi önce bordo rengi çıkan yapraklar, daha sonra yemyeşil oluyordu. Bir, iki üç, baktım olmayacak, sinirden köpüre köpüre tohumları aldığım firmaya bir mesaj attım. Adamlar aynı gün bir özür mesajı geçip tohumların paketlenirken yanlışlık yapılmış olabileceğini, yeni bir paket halis kırmızı fesleğen (Basil Red) tohumunu postaya verdiklerini belirtmişlerdi. Neyse dört gün sonra yeni tohumlar geldiğinde hemen beş tanesini torfa ektim. Allahtan kısa sürede çimleniyorlar da fazla beklemedim. Ama o da ne: yapraklar ilk çıktıklarında bordo, bir kaç saat sonra yeşil. Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz diye bir mesaj daha attım. Bu defa adamlar benden bitkilerin durduğu yerin fotoğraflarını istediler. Ben de boy boy fotoğraf çekip yolladım. Ertesi gün gelen mesajda ne yazıyordu biliyor musun? Felseğenlerinizi gölgede değil de güneşte yetiştirmeyi denerseniz, yapraklarının bordo renkte kaldığını göreceksiniz. Meğer ben atadan kalma bilgilerle( fesleğen doğrudan güneşe bırakılmaz derlerdi annanem ve teyzelerim) zavallıları gölgede resmen yeşrtiyormuşum. Bol güneş isterlermiş meğerse.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön