agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-04-2015, 19:00   #2071
Ağaç Dostu
 
acemi_cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
Ayrı 5lt bidonlarda hazırladığımız enzimleri süzdükten sonra tek bir bidonda (40lt lik) birleştirebilirmiyiz ?

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2015, 21:04   #2072
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
Ayrı 5lt bidonlarda hazırladığımız enzimleri süzdükten sonra tek bir bidonda (40lt lik) birleştirebilirmiyiz ?

Olur tabii ki neden olmasın...

acemi_cevizci beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2015, 14:11   #2073
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Evet, yapılması gereken budur. Atıklardan değerli ürünler elde etmek. Tebrikler...
değerli hocam saygılar sunarım sizlerden çok şey öğrendik..büyük ufuklar edindik..kendinizi özletmeyin ne olur...sizleri seviyor ve özlüyoruz..
sizi aktif olarak hep görmek isteriz..

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2015, 09:17   #2074
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 92
semtimdeki akvaryum malzemeleri satan petshop cu beni akvaryum yapıyor sanacak ama hava motoru,akvaryum su pompaları akvaryum hortumlarının dahada güzel bir iş için kullanılabildiğini anlarmı bilemem ama site sayesinde topraksız tarımdan,bitki besini hazırlamasına,oradanda kompost yapımına kadar uzanan bir yolculuğa çok geçte olsa başlamış bulunuyorum . hayırlı olsun

Safranlı beğendi.
extant958 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2015, 17:30   #2075
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 31
Merhabalar..
Sayfayı tek tek okuyup bende 5 litrelik pet şişeye portakal- enginar yaprakları-mydanoz sapları-salatalık kabukları ve roka yaprakları koyup üzerine 1 paket maya . 1 çay bardağı pekmez ekleyip ağzına delik açtığım balonu geçirdim ilk 1 hafta balon şiş şekilde durdu ama son bir haftadır hiç bir hareket yok...gidişatım acaba doğrumudur...Enzimi arada bir sallamaktayım...Acaba kaç haftada oluşur...

gulizgul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2015, 20:10   #2076
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulizgul Mesajı Göster
Merhabalar..
Sayfayı tek tek okuyup bende 5 litrelik pet şişeye portakal- enginar yaprakları-mydanoz sapları-salatalık kabukları ve roka yaprakları koyup üzerine 1 paket maya . 1 çay bardağı pekmez ekleyip ağzına delik açtığım balonu geçirdim ilk 1 hafta balon şiş şekilde durdu ama son bir haftadır hiç bir hareket yok...gidişatım acaba doğrumudur...Enzimi arada bir sallamaktayım...Acaba kaç haftada oluşur...
Sayfaları tek tek okuduysanız sorularınızın cevaplarını görmüş olmalısınız aslında...

Enzimi arada bir değil her gün karıştırmanız/çalkalamanız gerekiyor, ortalama olgunlaşma süresi 3 ay kadar sürer ama sıcaklığa göre bu sürede kısalma olabilmekle birlikte söz gelimi 20 gün gibi kısacık bir sürede gaz çıkışınız durursa bu enziminizin olgunlaştığı manasına gelmez, gaz çıkışının sizin gözlemleyemeyeceğiniz boyutta azaldığını gösterir.

Gaz çıkışı zaman zaman artarak-azalarak devam edebilir. Balondan ziyade nargile sistemi kurmak daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Minimum 1,5-2 aydan önce olgunlaşma beklememek gerekir.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2015, 20:45   #2077
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Sayfaları tek tek okuduysanız sorularınızın cevaplarını görmüş olmalısınız aslında...

Enzimi arada bir değil her gün karıştırmanız/çalkalamanız gerekiyor, ortalama olgunlaşma süresi 3 ay kadar sürer ama sıcaklığa göre bu sürede kısalma olabilmekle birlikte söz gelimi 20 gün gibi kısacık bir sürede gaz çıkışınız durursa bu enziminizin olgunlaştığı manasına gelmez, gaz çıkışının sizin gözlemleyemeyeceğiniz boyutta azaldığını gösterir.

Gaz çıkışı zaman zaman artarak-azalarak devam edebilir. Balondan ziyade nargile sistemi kurmak daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Minimum 1,5-2 aydan önce olgunlaşma beklememek gerekir.
Haklısınız...sorumun cevaplarını az çok biliyorum ama bu işin ustalarından gaazümden kaçan bir yer varsa diye sordum..nargile sistemi çok meşakkatli geldiği için kolay yolu seçtim Umarım güzel sonuç alırım...Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim...

gulizgul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2015, 21:41   #2078
Yeni Üye
 
zakharion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: bursa
Mesajlar: 20
Iki sistemi birden kurdum. Yani hem su ile yapılan hemde susuz olarak yoğurt kovasına yaptım. Bir hafta süre geçince bugün alt Çeşmeden enzimi aldım deneme yaptım. Ve deneme amaçlı iki fideye bol verdim.
Merak ettiğim iki şey, acaba bu sebze artıkları yarı doğal olduğu için, yani kimyasal gübre ilaç filan kalıntıları enzimde kaybolacakmı. Ve bu enzim bildiğimiz sıvı gübre mi. Mesela Sardunya çiçekte iken sıvı gübre sevmez çiçeği yakar deniyor. Bu enzim de aynı sorun yaratır mı.


Düzenleyen zakharion : 06-06-2015 saat 21:43 Neden: hatalı yazım
zakharion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2015, 23:32   #2079
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zakharion Mesajı Göster
Iki sistemi birden kurdum. Yani hem su ile yapılan hemde susuz olarak yoğurt kovasına yaptım. Bir hafta süre geçince bugün alt Çeşmeden enzimi aldım deneme yaptım. Ve deneme amaçlı iki fideye bol verdim.
Merak ettiğim iki şey, acaba bu sebze artıkları yarı doğal olduğu için, yani kimyasal gübre ilaç filan kalıntıları enzimde kaybolacakmı. Ve bu enzim bildiğimiz sıvı gübre mi. Mesela Sardunya çiçekte iken sıvı gübre sevmez çiçeği yakar deniyor. Bu enzim de aynı sorun yaratır mı.
Susuz derken neyi kastettiniz? Ben mi kaçırdım acaba?

pulibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2015, 23:38   #2080
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pulibet Mesajı Göster
Susuz derken neyi kastettiniz? Ben mi kaçırdım acaba?
http://www.agaclar.net/forum/soguk-kompost/16717.htm

pulibet beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2015, 08:17   #2081
Yeni Üye
 
zakharion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: bursa
Mesajlar: 20
Kastettiğim yoğurt kabı ve kapağı akvaryum hortumu ile monte edilmiş maya ve pekmez ile yapılan su katılmayan kısa sürede enzim üreten sistem.

pulibet beğendi.
zakharion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2015, 22:59   #2082
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
Çok teşekkürler. Linki inceliyim ben

A_NOMAD beğendi.
pulibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2015, 13:20   #2083
Yeni Üye
 
zakharion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: bursa
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabiat Mesajı Göster
Sn. sarıcan önce sizi tebrik etmeme izin verin. Asla ''bana ne , ne uğraşacağım bunlarla ''demiyorsunuz. Geri dönüşüm, sağlıklı yetiştiricilik söz konusu olduğunda hep en önlerde buluyorum sizi ve ilgiyle takip ediyorum. Ellerinize sağlık.

Şimdide son resimlerle ilgili fikrimi belirteyim. Resimler beni yanıltmadıysa 2 toprak katmanının arasına hazırladığınız karışımı sermişsiniz. Acaba toprakla tam harmanlayıp üzerini kapatsaydınız nasıl olurdu. Bunu söylememdeki sebep karıştırma tepkimeyi artıran bir etmendir ve kompostun toprakla temasını artırır diye düşünmemdir. Toprak temasının artması çürümeyi hızlandırmazmı acaba?
Resimde katman halinde yapılmış. Daha sonra Harmanlamadan bahsedilmiş. Harmanlama yaparak mı daha iyi sonuç alınır. Deneme yapmışmıydınız, hagisini deneyelim sayın tabiat. Teşekkürler.

zakharion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2015, 20:49   #2084
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
İki gün önce sıcak kompost,dün soğuk kompost,bugünde enzim yaptım rahatladım ama enzim konusunu daha okumaktayım.Diğer paylaşımlarımında linklerini ekleyeyim.

http://www.agaclar.net/forum/sicak-kompost/2181-42.htm
http://www.agaclar.net/forum/soguk-kompost/16717-17.htm

Şimdide yaptığım enzimi paylaşayım.Üç adet 5 lt lik pet şişelerde yaptım enzimlerimi.Bir tanesi meyveleri dilim dilim doğradım,İKinci ve üçüncüde blendır ile çekilmiş.

Kullanılan malzemeler dilimli şişede 2.75 lt su, 1.5 kg meyve,150 gr esmer şeker,150 gr üzüm pekmezi,1 kaşık ekşi yoğurt.

İkinci şişede 2.75 lt su,1 kg meyve,150 gr esmer şeker,150 gr üzüm pekmezi,1 kaşık ekşi yoğurt.

Üçüncü şişede 2.75 lt su,1 kg meyve,150 gr esmer şeker,150 gr üzüm pekmezi,1 kaşık ekşi yoğurt.Bu şişede ayriyetten 2 çay kaşığı kuru maya kattım denemek için.Bu şişemizin kapağını az kalın delmişim onu balonlu sistem yaptım oda değişiklik oldu hem.

Şişelerin üçüde içmelik ve gübrelik temiz yani.Sadece birinci şişe dilimli olan meyvesi bol yaptım.Meyvelerden hiç attığım kısım olmadı kabuğuyla beraber çekirdeğiyle beraber vitamin kaybetmeden devam yola.

Bidonları hazırladım iyice çalkalayıp bir kenara koydum.Balonlu bidon bir buçuk saat sonra şişmeye başladı 3 adet iğne ile delik açtım şimdi sürekli aynı boyda duruyor diğerlerinden gaz çıkışını görmek bu kadar kolay olmayacak galba hiç yakından bakmayada fırsatım olmadı ama.

Oruçlu halde inanın böyle güzel bir meyve tepsisi yaparken inanılmaz güzel gözüküyor ve kokuyor.Bol vitaminli bir enzim olacak işallah ilk denememiz.

Eklenen Resimler
     
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2015, 09:23   #2085
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
İki gün önce sıcak kompost,dün soğuk kompost,bugünde enzim yaptım rahatladım ama enzim konusunu daha okumaktayım.Diğer paylaşımlarımında linklerini ekleyeyim.

http://www.agaclar.net/forum/sicak-kompost/2181-42.htm
http://www.agaclar.net/forum/soguk-kompost/16717-17.htm

Şimdide yaptığım enzimi paylaşayım.Üç adet 5 lt lik pet şişelerde yaptım enzimlerimi.Bir tanesi meyveleri dilim dilim doğradım,İKinci ve üçüncüde blendır ile çekilmiş.

Kullanılan malzemeler dilimli şişede 2.75 lt su, 1.5 kg meyve,150 gr esmer şeker,150 gr üzüm pekmezi,1 kaşık ekşi yoğurt.

İkinci şişede 2.75 lt su,1 kg meyve,150 gr esmer şeker,150 gr üzüm pekmezi,1 kaşık ekşi yoğurt.

Üçüncü şişede 2.75 lt su,1 kg meyve,150 gr esmer şeker,150 gr üzüm pekmezi,1 kaşık ekşi yoğurt.Bu şişede ayriyetten 2 çay kaşığı kuru maya kattım denemek için.Bu şişemizin kapağını az kalın delmişim onu balonlu sistem yaptım oda değişiklik oldu hem.

Şişelerin üçüde içmelik ve gübrelik temiz yani.Sadece birinci şişe dilimli olan meyvesi bol yaptım.Meyvelerden hiç attığım kısım olmadı kabuğuyla beraber çekirdeğiyle beraber vitamin kaybetmeden devam yola.

Bidonları hazırladım iyice çalkalayıp bir kenara koydum.Balonlu bidon bir buçuk saat sonra şişmeye başladı 3 adet iğne ile delik açtım şimdi sürekli aynı boyda duruyor diğerlerinden gaz çıkışını görmek bu kadar kolay olmayacak galba hiç yakından bakmayada fırsatım olmadı ama.

Oruçlu halde inanın böyle güzel bir meyve tepsisi yaparken inanılmaz güzel gözüküyor ve kokuyor.Bol vitaminli bir enzim olacak işallah ilk denememiz.
işte bu enzim olayının sonuçları merakla beklenir.Erkanbey sonlandığındaki enzim fotolarınıda bekliyoruz ,başarılar

Ayazkızı beğendi.
extant958 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 00:03   #2086
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Tabi sonucu burada paylaşacağım ayrıca soğuk kompost ,sıcak kompost ve enzim denemelerim oldu birer gün ara ile ev ortamında en temizi enzim.Hem kendi içme şansımızda var diğerlerinde katı malzeme elde ediyorsun o kısmı iyi ama sonuçta bundanda bir miktar katı malzeme çıkacak genede favorim enzim.

Balon ikinci gününde hep aynı seviyede duruyor acaba delmeseydim top büyüklüğü kadar veya daha fazla şişermiydi diye merak etmiyo değilim yakında bir test yapabilirim, resimleride eklerim yaparsam.
Diğer iki bidonda 24 saat geçmeden hava kabarcıkları çıkmaya başladı süreklide çıkıyor şu an her şey çok iyi gördüğüm kadarıyla.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2015, 18:29   #2087
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Balonu delmesem nolurdu sorusunun cevabını küçük bir testle çözdük.Beyaz olan balon normal enzim malzemeleri ile dolu içinde maya pekmez esmer şeker ve yoğurt da var.Kırmızı balonda sadece esmer şeker ve maya birde yoğurt var ama burada ilk tepkimeyi yapan maya oluyor büyük ihtimal Sonuçta görüldüğü gibi böyle bir karışımla rahatça bir balon şişirilebiliyor.Sabaha kadar patlar diye çıkardım balonları belki dahada şişerdi.Balonlar şişelere çok sağlam geçmiş olmasına rağman gaz çıkışı durduğunda beyaz balonda gördüğünüz gibi kaçak olabiliyor balon küçüldü.

En alttaki resimde şu andaki enzim stok durumum mevcut ilerleyen zamanda türlü türlü özelliklere sahip enzimler yapacağım kesin şimdilik bu kadar yeter.
Şırınga usulüde çok pratik ve sağlam bir yöntem balona pek güvenemedim tamam şişiyor sönüyor ama söndüğünde içine hava alırmı diye tereddütde kaldım en iyisi şırıngalı ve pet şişeli sistem gördüğünüz gibi zaten sadece ikisi üzerinden devam ettim.

Son olarak çok uzun ama faydalı bir 70 sayfa oldu emeği geçen herkese teşekkürler.

Eklenen Resimler
    
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2015, 20:33   #2088
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Balon ilk gün taktığımızda şişti ikinci gün indi diyelim sonradan illaki şişecektir ama sönük kaldığı esnada şişenin içine balondaki deliklerden hava girişi olurmu bu konuda kararsız kaldım yoksa en pratiği balon.Bu konuda net bilgi sahibi olan varmı?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2015, 23:47   #2089
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Balon ilk gün taktığımızda şişti ikinci gün indi diyelim sonradan illaki şişecektir ama sönük kaldığı esnada şişenin içine balondaki deliklerden hava girişi olurmu bu konuda kararsız kaldım yoksa en pratiği balon.Bu konuda net bilgi sahibi olan varmı?
İlk yaptığım enzim denemelerinde 5 şişeden ikisinde balon yırtılmış ve ben 1-2 gün sonra fark etmiştim. Bana güvenlik anlamında çok sağlıklı gelmiyor, bu kadar uğraş verip riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Zaten şırınga sistemi de çok zor değil.

erkanbey beğendi.
Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2015, 20:59   #2090
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Sayın Muhsin Hanif şırınga banada mantıklı geliyor belki işimiz aceleyse şişeye doldurur kafasına balon takıp iki delik açıp sonraki gün şırıngalı sisteme geçilebilir pratiklik anlamında balon işe yararayabilir ama baştan sona kadar kullanmayı düşünmem ben.Nargile sistemi güzel iki şişe ile yapılan ama arada şişeyi sallarken su taşmaması bakımından şırınga daha sağlam gibi geldi.

Doğadaki meyve sebze vs içerdikleri npk değerlerini içeren bir tablo mevcutmu acaba sayın acemi çaylak ın vermiş olduğu bir liste var ama daha teferruatlısı varmı acaba?
İlerleyen aşamalarda azot ağırlıklı ayrı potasyum ağırlıklı ayrı fosfor ağırlıklı ayrı enzimler yapmayı düşünüyorum.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2015, 14:32   #2091
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-12-2014
Şehir: aydın
Mesajlar: 16
Ben iki litre zeytin dibine döktüm 1 aydaki sonuç gerçekten harika %30 gibi bir tanede artış var .tane büyüklüğünü daha sonra göreceğim bu enzimi yaptıktan sonra gübreye gerek yok gibi ..ancak son söz yine tarla ve bahçe sahipleri bilir.

Ozlem A beğendi.
ercandogan2013 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2015, 12:40   #2092
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Daha henüz tamamını okuyamadım. Kafama bir şey takıldı, eğer yosundan ya da balıktan enzim yapmak istersem bunları tuzdan arındırmak için ne kadar yıkamalayım?

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2015, 21:39   #2093
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
İlk Deneme

İlk denememi bu hafta yaptım.

19 litrelik şişeye 12 litre su, 3.600 gram kavun kabuğu, domates, mantar, eser miktarda kadife çiçeği bitkisi, semizotu, balkabağının tomurcukları, teklediğim salatalıkların fideleri, 500 gram şeker, 700 gram dut pekmezi, 1 adet kuru maya atıp çalkaladım. İstanbul' a döndüğümden annemle telefonda konuştum üzerinden 48 saat geçmesine rağmen hala bir hava çıkışı yok. Sorun yoktur umarım.


Eklenen Resimler
  
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2015, 21:54   #2094
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
...İstanbul' a döndüğümden annemle telefonda konuştum üzerinden 48 saat geçmesine rağmen hala bir hava çıkışı yok...
Elinize sağlık, çok iyi görünüyor. Hava çıkışını fokur fokur göremeyeceksiniz zaten, 1,5-2 ay sonra olgunlaşmış olur bu sıcaklarda ama benim asıl söylemek istediğim, (anladığım kadarıyla enzim şişesi yanınızda değil) şişenin her gün çalkalanması gerekiyor yani annenize ricada bulunmanız gerekecek

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2015, 08:37   #2095
Ağaç Dostu
 
acemi_cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
Daha önceden sorduğum bir sorum vardı cevap alamamıştım.Yapmış olduğumuz enzimleri hazırladığımız herhangi bir güvercin , koyun veya büyük baş hayvan gübresi şerbetleri ile karıştırıp kullanabilirmiyiz. Mesela güvercin gübresi şerbetini 1/100 oranında kullanıyorum.Enzimi 1/500 oranında kullanıyorum.1 tonluk bir tanka aynı anda 10 lt şerbet ve 2 lt enzim koyup kullanabilirmiyiz ? Oranlar yüksek ise oranlar ne olmalı ?
2. öğrenmek istediğim Enzim + Hümik asit veya şerbet + Enzim + Hümik asit ortak uygulaması karıştırılarak yapılabilirmi ?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2015, 12:38   #2096
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Kullanabilirsiniz mahsuru olmaz
oranlarını makul seviyede tutun yeter çok oranlarını arttırır iseniz problem olabilir

acemi_cevizci beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2015, 12:06   #2097
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-04-2015
Şehir: Bursa
Mesajlar: 17
Öncelikle burda emek harcayıp bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkürler.benim gibi yeni bahçeye sahip olmuş ,toprakla hiç ugraşmamış ama bir okadarda öğrenmeye istekli ve bu işlerden keyif alan acemi bahçeciler için mükemmel bir forum.herkese tekrar teşekkürler.benim merak ettiğim konu enzimin kullanım dozu ve şekli.bahçemde 100lt lik **** daha büyüklükte su koyabileğim bir alanım tankım varilim yok.1lt enzime 100lt su hesabından yola çıkarak,10lt lik damacanaya şırınga ile 1cc cik enzim katmamız yeterlimi?bu kadar küçük dozajın etkisi olurmu?

HakanSoyuak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2015, 12:00   #2098
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
1 lt enzime 100 lt su hesabına göre 10 lt suya 100 ml enzim koymanız gerek.Şahsi fikrim 50 ml yetecektir.1 lt enzime 200 lt su olarak seyreltmiş olursunuz.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2015, 13:07   #2099
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Köyde sebzelerin arasında kendi kendine çıkmış ve yolunup ineğe gidecek olan semizotlarını toplayıp enzim yapayım dedim ve arabada bulduğum küçük bir boşluğa bir poşet semizotunu sokuşturuverdim eşime çaktırmadan.
Bugün de iki şişeye enzimi hazırlayıp güneşe çıkardım.
Arkadakiler, olmuş kullanılmayı bekleyenler ve kullanılan
Name:  IMG_1784.jpg
Views: 856
Size:  36.9 KB

Ayazkızı, A_NOMAD ve buz45 beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 20:52   #2100
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Yaklaşık 1 ay önce yaptığım enzim. Üzeri küflenmiş, çalkalayınca elime biraz bulaştı rahatsız etmeyecek şekilde hafif bir sirke kokusu var. İçindekiler hala parçalanmamış biraz pekmez eklesem mi acaba?

Name:  WP_20150809_12_53_43_Pro.jpg
Views: 864
Size:  67.6 KB

Ayazkızı beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025