Balonu delmesem nolurdu sorusunun cevabını küçük bir testle çözdük.Beyaz olan balon normal enzim malzemeleri ile dolu içinde maya pekmez esmer şeker ve yoğurt da var.Kırmızı balonda sadece esmer şeker ve maya birde yoğurt var ama burada ilk tepkimeyi yapan maya oluyor büyük ihtimal Sonuçta görüldüğü gibi böyle bir karışımla rahatça bir balon şişirilebiliyor.Sabaha kadar patlar diye çıkardım balonları belki dahada şişerdi.Balonlar şişelere çok sağlam geçmiş olmasına rağman gaz çıkışı durduğunda beyaz balonda gördüğünüz gibi kaçak olabiliyor balon küçüldü.
En alttaki resimde şu andaki enzim stok durumum mevcut ilerleyen zamanda türlü türlü özelliklere sahip enzimler yapacağım kesin şimdilik bu kadar yeter.
Şırınga usulüde çok pratik ve sağlam bir yöntem balona pek güvenemedim tamam şişiyor sönüyor ama söndüğünde içine hava alırmı diye tereddütde kaldım en iyisi şırıngalı ve pet şişeli sistem gördüğünüz gibi zaten sadece ikisi üzerinden devam ettim.
Son olarak çok uzun ama faydalı bir 70 sayfa oldu emeği geçen herkese teşekkürler.
|