![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Kuru maya aldım ve 5 lt olanlara 1 çorba kaşığı 10 lt olanlarına 2 çorba kaşığı ekledim artık ne olacaksa olsun giden gitmiştir artık . İnşallah bozulma olmadan fermente olanlar olurda emeğim boşa gitmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Değerlendirebildiniz mi bari o hazineyi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Evet, yapılması gereken budur. Atıklardan değerli ürünler elde etmek. Tebrikler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
sizi aktif olarak hep görmek isteriz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Evet, yapılması gereken budur. Atıklardan değerli ürünler elde etmek. Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
20 Gün sonra kuru maya katıncada oluyormuş nargile sistemi kurmuştum enzim bidonlarıma gaz çıkışı çok iyi fıkır fıkır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bu enzim aşkı özellikle de balık enzimini sizlerden öğrendik.... normal enzime göre çok aşırı fark oluşturuyor mu acaba... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Trafikten uzak bir yerlerde bulabilsem ev ahalisine de yedireceğim. Ancak bulduğum yerlerin yakınları hep yol, hep araç. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Hava kilidi
Çok basit çok kullanışlı hava kilidi yaptım.Fotoğrafları buradan yükleyemiyorum ancak facebook ta agaclar.net grubu sayfasına yükledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Bizim nargile sistemlerimiz çok daha basit ve %100 güvenli, maliyeti de 50 kuruştan fazla değil ![]() Saygılar... Facebook sayfanızdaki fotoğraflarınızdan birini ekliyorum: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Açıkta kalmıyor.kapagı kapattıktan sonra şişenin yarısına kadar su koydum.sistem tıkır tıkır çalışıyor.Bir tane kısa video çekip paylaşayım...Saygılar sunuyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Elinize sağlık, yer sıkıntısı için iyi bir çözüm olabilir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Fermantasyon bu gün itibari ile sona erdi posanın çoğu dibe çöktü sadece üzerinde ince bir hat kadar posa kaldı Pekmezin suya verdiği koyu kahve renk gitti yerine açık kahve ile sarı arasında bir renk geldi portakal kabuğu çok koymuştum portakalın rengini aldı galiba.Enzim tam oldumu bilmiyorum tam 1 ay oldu bu gün ama ben 15 gün bekleyip öyle süzmeyi pilanlıyorum inşallah doğru yoldayımdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Hazırladığımız enzimleri güvercin gübresi şerbeti ile kullanımında sakınca varmıdır kullanılabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Enzimin bitkilerde gelişime etkisini netleştirmek için yaptığım deneyin sonuçlarını da görselleriyle birlikte paylaşmak istiyorum. Tesadüfen eş zamanlı olarak aynı mini saksıda çimlenen biber ve hanımeli fidelerinde enzimin etkisini takip ettim. Aşağıdaki fotoğraf bu iki fideciğin enzimle sulandıkları gün çekildi: ![]() Yukarıdaki fotoğrafta enzimin verildiği günkü halini gördüğünüz biber fidesinin enzimle sulanmasından tam 7 gün sonraki durumunu aşağıda görüyorsunuz, gelişimi bana göre başarılı ![]() ![]() Yine ilk fotoğrafta enzimin verildiği günkü halini gösterdiğim hanımeli fidesini de diğer kardeşlerinin yanına aldım, onun da enzimle sulanmasından 7 gün sonraki durumu aşağıda ve şunu da eklemeliyim: Belirttiğim fidenin hemen yanında gördüğünüz diğer küçük hanımeli fidesi, kendisinden 2 hafta önce çimlenmişti ama hiç enzim almadı... Ne dersiniz, aradaki fark yeterince açık değil mi? ![]() ![]() Düzenleyen A_NOMAD : 23-04-2015 saat 15:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Forumdaki bilgiler doğrultusunda enzimden hazırladım ( ıspanak, kabak, pırasa, maydonoz, muz kabuğu v.s ) yaklaşık 20 günde oldu. Siyah şeker yerine pekmez kullandım, kuru maya ve ev yapımı yoğurt suyu ekledim.Yaklaşık 3 haftada oluşan enzimi şişelere doldurdum, elimde 3 litrelik enzim var. Çiçeklerime haftada bir veriyorum. 2 haftadır enzim uyguluyorum sonuç şimdiden mükemmel görünüyor. Evinde mutfak artıklarından enzim yapabilen herkesin çiçeklerine uygulamasını öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Ben de yapacağım okumayı bitirebilirsem. Akvaryum hortumunu bugün aldım. Bakalım nasıl olacak. Bu arada bimden organik bitki besini almıştım. Koklayınca farkettim ki sirkemsi bir kokusu var. Telgraf, fitonya ve kurdele çiçeklerine verdim. Bariz gelişme gösterdiler. Galiba onu da sizlerin burada bahsettiği gibi elde etmişler. Bitkiler için patates elma muz karpuz kabuğu ağırlıklı Temizlik için portakal limon ağırlıklı düşünüyorum. Kurutulmuş lavanta da katsak nasıl olur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Ben lavanta, ıhlamur, adaçayı koyuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
|
Yeni kuracağım enzimin içine , 1lt organik sıvı solucan gübresi ve söğüt suyu eklemeyi düsünüyorum . Solucan gübresi enzim içinde nasıl bir etkileşim olusturur bunu merak ediyorum , cevap verecek arkadaşlara simdiden teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
Enzimi verme sıklığı nedir? Her sulamada verebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Her sulamada verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ayrı 5lt bidonlarda hazırladığımız enzimleri süzdükten sonra tek bir bidonda (40lt lik) birleştirebilirmiyiz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olur tabii ki neden olmasın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
semtimdeki akvaryum malzemeleri satan petshop cu beni akvaryum yapıyor sanacak ama hava motoru,akvaryum su pompaları akvaryum hortumlarının dahada güzel bir iş için kullanılabildiğini anlarmı bilemem ama site sayesinde topraksız tarımdan,bitki besini hazırlamasına,oradanda kompost yapımına kadar uzanan bir yolculuğa çok geçte olsa başlamış bulunuyorum . hayırlı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Merhabalar.. Sayfayı tek tek okuyup bende 5 litrelik pet şişeye portakal- enginar yaprakları-mydanoz sapları-salatalık kabukları ve roka yaprakları koyup üzerine 1 paket maya . 1 çay bardağı pekmez ekleyip ağzına delik açtığım balonu geçirdim ilk 1 hafta balon şiş şekilde durdu ama son bir haftadır hiç bir hareket yok...gidişatım acaba doğrumudur...Enzimi arada bir sallamaktayım...Acaba kaç haftada oluşur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Enzimi arada bir değil her gün karıştırmanız/çalkalamanız gerekiyor, ortalama olgunlaşma süresi 3 ay kadar sürer ama sıcaklığa göre bu sürede kısalma olabilmekle birlikte söz gelimi 20 gün gibi kısacık bir sürede gaz çıkışınız durursa bu enziminizin olgunlaştığı manasına gelmez, gaz çıkışının sizin gözlemleyemeyeceğiniz boyutta azaldığını gösterir. Gaz çıkışı zaman zaman artarak-azalarak devam edebilir. Balondan ziyade nargile sistemi kurmak daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Minimum 1,5-2 aydan önce olgunlaşma beklememek gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |