Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci
yaptığım enzim bidonlarının bazılarının içindeki meyve sebzelerin üzerlerinde beyaz beyaz küflenmeler başladı 20 gün oldu hala gözlemleyebildiğim hava çıkışı yok hatalı yapmış olabilirmiyim 1 kg üzüm pekmezi 3 kg pazarcı arkadaşımdan temin ettiğim meyve sebze artıkları 10 kg klorsuz su eklemiştim.
|
Aktifleyici de eklediyseniz (yoğurt suyu, maya ya da EM) eksik yaptığınız bir şey yok ama eğer eklemediyseniz bitkisel atıklarınızı suyun içinde çürümeye ve küflenmeye bırakmışsınız demektir. Bu durumda da gördüğünüz küfler ve gaz çıkışının olmayışı son derece normaldir.
Benim önerim: Bu konuyu baştan sona, satır dahi atlamadan okumanız...