![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu.
|
Suriyeli Mehmet ve Mehmet dayı ikisi de moralimi düzeltiyorlar. 31.07.2010 Cumartesi akşamı 25 metrede kuyu yıkılmaya başladı. 3 metre ilerliyor 1-2 metre yıkılıyor. 30 metreyi bulunca Sondaj ilerlemedi yapacak tek şeyin muhafaza borularını koymak. Yoğun telefon görüşmesi sonucunda pazar günü sanayide bulunan bir boru firmasından büyük bir tesadüf sonucu başka bir kuyu firmasının iade ettikleri koruma borularını metresini 30,00tl'ye anlaşıp 30 metrelik aldık. Sondaj makinasında ayrıca kaynak makinesi varmış. Suriyeli memetler kaynaklarını yapıp tek tek koruma borularını indirdiler. Borular bitti sondaja devam. İnanın dostlar tabiri caizse dokuz doğurdum. Sondaz 60 metreyi gördüğünde hiç bir belirti yok. Sevgili Annem ve ablam ben dua ediyoruz su çıksın diye. Ama ümitler tükeniyordu. En sonunda 74. metrede öğlen arası yemeği için Adıyaman merkeze yemek almaya gideceğim sırada yaşlı mehmet dayı git yemeği al gel suyu çıkarırız dedi. ![]() Firma sahibi olan Ali beyle yaptığımız görüşme sonucu 100 metreye kadar sondajın devam etmekti. Ancak sudan dolayı kuyuda yine yıkılmaların olduğundan kuyuya konulacak kılıfları almamız gerektiğini söylediler. Metresi 17,00tl'den 100 metrelik kılıf aldık. Sabah 03 dolayında 84 metreye kadar ilerlemişler sonuçta ilerleme olmayınca kılıfları kuyuya bırkmışlar.04.08.2010 Saat 08.00'de kuyu bitti. Bir traktör 3 numaralı müzaik taşı alıp tarlaya götürdüm.Bu arada sondaj makinesi Ablamın bulunduğu köyde bize su taşıyan traktörcüye kuyu kazmak için hareket etti. Yeni kuyunun yer tespitini ben ve diğer bir su bulucuya 50tl karşılığında baktırılıp nokta taspiti yapılınca kuyu kazıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu.
|
Yarın kuyuya aldığımız çakılları koymaya devam edip kuyu kapağını yapıp, etrafına 1x1 ebatında beton zemin yapıp kuyu için Jeneratör ve dalgıç pompa ihtiyacını giderip sulamaya devam edeceğim.Kuyu boyunca siz dostların verdiği desteklerinden dolayı inanın çok mutluyum.İşte sonuçta kuyu bitti sayılır ama bende tam bronzlaşmış bir yüz ve aşırı yorgunluk sahibi oldum. ![]() ![]() ![]() Burdan tüm dostlara bir öneride bulunmak isterim. Kesinlikle su kuyusu kazdırmak istiyorlarsa sondaj firmasıyla iyi pazarlık edin.İşi erbabına verin.Özellikle aşırı strese hazırıl olun. Saygılar sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu.
|
Dostum çok teşekkür ederim.Suyun çıkış resimlerini jeneratör ve dalgıç pompa ile test ettiğimde çekeceğim.Tabi öncelikle çakılı bitirip kuyunun etrafını düzenledikten sonra.Bu arada önümüzdeki hafta Ankara'da iseniz bir çayınızı içmeye geleceğim. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Bahtiyar bey, Sıkıntınız bitmiş. Hayırlı olsun. Bundan sonrası su gibi akar inşallah, yüzeyde de görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sevgili Bahtiyar, Gözün aydın Suyun bol, bahçen verimli, gönlün hep böyle şen olsun. Tüm yorgunluklarının sonu böyle tatlı bitsin inşallah. O pompadan akacak suyla elini, yüzünü, ağaç fidanlarının dibinde (suyu boş yere akıtmak yok ha!!!) yıkadığında yorgunluğundan eser kalmayacağına eminim. Hadi kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili bayindirmevki, sevgili cemo ve sevgili zafersu dostlar; Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bugün Ailemle kuyunun üst borusunu yerleştirip kalan çakılı boşaltıktan sonra etrafının betonunu yaptık.Ve mutlu son.Kuyu hazır sulamaya.Tabi dalgıç ve jeneretor aldıktan sonra.Asla suyu israf etmeyeceğim hele bu zorluklardan sonra daha çok değerini anladım. Tüm dostlara bizlere verdikleri manevi desteklerinden dolayı ailecek saygılarımızı ve sevgilerimizi sunarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
yaşamın kaynağına _su_ ulaşmışsınız. Biliyorum siz orada harikalar yaratacaksınız. Baya uğraştınız ama başardınız. Azminizi kutluyorum. Paylaşımlarınızı bekliyoruz. Kolay gelsin efendim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Halil Önen ve Sevgili Emre İlhan dostlar; Çok teşekkür ederim.Yeterki dediğiniz gibi azim ve sevgi olsun.Betondaki isimler çocuklarımın.Bugün oğlumun doğum günüydü aynı tarihe denk geldiği için yazmıştım. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun Bahtiyar Bey. Kuyunuzun suyu bol ve tatlı olsun, bahçenize bereketi ile gelsin. Sizin yaşadıklarınızı okuyunca oho dedim, bizimki çocuk oyuncağı imiş.. 9-10 yıl oldu, Enez'deki bahçemizde 16 metreden temiz su çıkmıştı, yaşlı bir amca traktörünün arkasında bir makinayla geldi çabucak açtı. Tabi denize yakın olunca toprak da zorlamıyor. Bizim amca hala traktörüyle dolaşıyor, bizim yoldan geçerken de el sallıyor. Mehmet Ali'nin doğum gününü kutlar sağlıklı mutlu bir ömür dilerim, Bu gün anısına kuyunun başına bir fidan dikmeye ne dersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
bahtiyar bey asıl iş bundan sonra suyu bulmak işin bnece %10 daha işin %90 geride suyu en iyi şekilde kullanmaını dillerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Adıyaman'da da piyasa araştırmam sonucu bir firma 4,5kw'lık benzinli jeneretör(Markası AKSA)Marşlı,ipli ve Akülü 1650tl fiyat istedi. Bir başka marka olan DATSU buda 6,5Kw'lık dizel ve marşlı,ipli Akülü tahmini fiyat:1400-1600tl arası getirtebileceklerini belirtti. Kafam çok karıştı.Bazı firmalar 1,5 kw'lık bir dalgıca 4,5-6kw'lık jeneretör almam gerektiğini belirttiler.bazıları benzinli bazıları ise dizel öneriyor. Kuyu net derinliği:84 metre + 1 metre kuyu ağzındaki boru mesafesi Kılıf çapı:175'lik Suyun çıktığı derinlik:75 metre Nasıl bir jeneretör ve dalgıç pompa öneririrsiniz? Kuyudaki suyun sevye,debi testlerini yapmak için firmalar 500,00tl istiyor. bana göre çok para. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|