View Single Post
Eski 04-08-2010, 19:24   #271
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Suriyeli Mehmet ve Mehmet dayı ikisi de moralimi düzeltiyorlar. 31.07.2010 Cumartesi akşamı 25 metrede kuyu yıkılmaya başladı. 3 metre ilerliyor 1-2 metre yıkılıyor. 30 metreyi bulunca Sondaj ilerlemedi yapacak tek şeyin muhafaza borularını koymak.

Yoğun telefon görüşmesi sonucunda pazar günü sanayide bulunan bir boru firmasından büyük bir tesadüf sonucu başka bir kuyu firmasının iade ettikleri koruma borularını metresini 30,00tl'ye anlaşıp 30 metrelik aldık. Sondaj makinasında ayrıca kaynak makinesi varmış.

Suriyeli memetler kaynaklarını yapıp tek tek koruma borularını indirdiler. Borular bitti sondaja devam. İnanın dostlar tabiri caizse dokuz doğurdum. Sondaz 60 metreyi gördüğünde hiç bir belirti yok. Sevgili Annem ve ablam ben dua ediyoruz su çıksın diye. Ama ümitler tükeniyordu.

En sonunda 74. metrede öğlen arası yemeği için Adıyaman merkeze yemek almaya gideceğim sırada yaşlı mehmet dayı git yemeği al gel suyu çıkarırız dedi. Kafam karıştı. Yemek alıp geldim diğer mehmet vardiyesinde hadi gözün aydın suyun çıktı diğince sevinçten boynuna sarıldım.02.08.2010

Firma sahibi olan Ali beyle yaptığımız görüşme sonucu 100 metreye kadar sondajın devam etmekti. Ancak sudan dolayı kuyuda yine yıkılmaların olduğundan kuyuya konulacak kılıfları almamız gerektiğini söylediler. Metresi 17,00tl'den 100 metrelik kılıf aldık. Sabah 03 dolayında 84 metreye kadar ilerlemişler sonuçta ilerleme olmayınca kılıfları kuyuya bırkmışlar.04.08.2010 Saat 08.00'de kuyu bitti.

Bir traktör 3 numaralı müzaik taşı alıp tarlaya götürdüm.Bu arada sondaj makinesi Ablamın bulunduğu köyde bize su taşıyan traktörcüye kuyu kazmak için hareket etti.

Yeni kuyunun yer tespitini ben ve diğer bir su bulucuya 50tl karşılığında baktırılıp nokta taspiti yapılınca kuyu kazıldı.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön