agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen beryun

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-01-2008, 08:55   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Yer elması yemekleri

Zeytinyağlı yemeklere düşkün olanlar her türlü sebzeyi zeytinyağlı yapmışlar sanırım. Bunlardan yer elması benim en çok sevdiklerimden biridir. Bu benim annemin tarifidir ve annemin zeytinyağlı yemeklerini hiç kimseninkine değişmem.

Bir tencerenin içinde yağda soğanı kavurduktan sonra sıcak suda bekletilip yıkanmış az miktardaki pirinci ilave edip, bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kabukları soyulup yıkanmış ve doğranmış yerelmalarını ilave ederek suyunu, tuzunu ve biraz şekerini koyarak kısık ateşte, pişmeye bırakıyoruz.

Her yemekte olduğu gibi tencerenin kapağını açıp, buharını kaçırmadan ve yemeği karıştırmadan pişme süresini beklememiz gerekir. Fazla da beklemeye gerek kalmaz zaten, çabuk pişen bir sebzedir. Tencerede soğuyan yemek tencere ters-yüz edilerek servis tabağına alınarak, üzerine kuru nane dökülür. Arzuya bağlı olarak tabakta limon sıkılır.

Bazıları içine havuç, patates ilavesi yaparlar. Denedimse de, yerelmasının tam lezzetini alabilmek adına, tek başına pişirmeyi tercih ediyorum.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025