18-01-2016, 20:15 | #1051 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ben bugün okul tatili ile sevindirdik olmuş olan oğlumun sevdiği şeyler yaptım. Yayla çorbası Wok'ta zencefilli sarmısaklı Çin lahanası pak choy, mantar ve havuçlu biftek ve pirinç eriştesi Zeytinyağlı barbunya (buzluktan) Turplu mor lahanalı yeşil salata Hava durumuna göre kar yağışı bir hafta sürecekmiş bu arada. |
19-01-2016, 22:26 | #1054 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bugün çok yoğun bir gündü, yemek yapmak ta içimden gelmedi, dün fazla yaptıklarım vardı neyse ki. Yayla çorbası ve zeytinyağlı barbunya dünden Ispanak - mantar ve pırasa - havuçlu sarma börek Salata |
20-01-2016, 08:59 | #1055 |
Moderatör
|
Dün Oğuz arkadaşları ile buluşmaya gidince ben de bir kıyak yapayım diye sinemaya gittim. Sıkı da giyinmiştim ama sanki biraz üşütmüş gibi hissediyorum yani bu gün tembellik yapacağım. Kıymalı erişteli yeşil mercimek çorbası yapıp yatacağım, eğer iyi hissedersem yanına ilave yaparım yoksa lap topu alıp yatağa gireceğim. |
22-01-2016, 20:16 | #1056 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün tavuk suyuna sebze çorbası kuru biber ,patlıcan ,salatalık dolması yaptım yoğut, |
23-01-2016, 16:49 | #1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
|
Köy tavuğu haşlanmış suyuna Şehriye çorbası, pilav üzerine kızaran tavuk ve patates kızartması ****** ev yoğurdu. |
23-01-2016, 17:11 | #1058 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Köy tavuğu bulabilenler ne şanslı Sayın pınar59, ellerinize sağlık. Yapmışken tavuğu suyunda en az 2,5 -3 saat haşlamak lazım ki, kemiklerindeki kolajen suyuna geçsin. Dr. Yavuz Dizdar tarafından hücrelerimizi ve bağ dokularını güçlendirmek için öneriliyor. Biz en iyi ihtimalle organik tavuk bulabiliyoruz, o da 82 günde yetiştirilmiş. Bugün yemeğe davetliyiz ama dünkü menü şöyle idi. Fırında sarıkanat Ev yapımı pesto soslu mantarlı penne Buharda brokoli üzerine bol limon sarmısak zencefil ve zeytinyağı Turp, havuç, pancar, mor lahana, yabani roka ve marulla bol nar ekşili salata |
23-01-2016, 20:07 | #1059 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
|
Özlem hanım tavuğu kendimiz yetiştiriyoruz baharda yumurta dan çıktı Civcivler sırayla soframıza geliyorlar ancak düdüklüde pişiriyorum çok şükür çocukları doğal beslemeğe çalışıyorum. |
23-01-2016, 22:42 | #1060 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
Bu gün dünden kalan çorba Sebzeli sulu köfte söğüş salata ayran |
24-01-2016, 20:04 | #1061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün mercimekli erişte çorbası türlü yoğurt turşu |
26-01-2016, 13:44 | #1062 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Dün öğlen çocuklara toplantıda Güler Abla'dan öğrendiğim şekilde ıspanaklı krep yaptım, içine mantar ve sucuk bile koydum. Akşam menü şöyleydi Tavuk suyu ile tarhana çorbası Karnabahar brokoli ve havuçlu graten Fırında baharatlı tavuk Turplu yerelmalı yeşil salata |
26-01-2016, 17:31 | #1063 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
|
Kendi yetistirdigjmiz tavuklardan tavuk suyuna mercimekli corba, balik ve salata |
27-01-2016, 16:31 | #1065 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Pişti olduk Güler Abla ) |
27-01-2016, 23:21 | #1066 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Fırında somon dilimleri .. yaninda roka sogan limon .. birde bazlama yaptk Balık dilimleri Limon suyu .. karabiber tuz adaçayı zeytinyağı yemeklik yağ ile terbiye edilip biraz bekletildi.. |
29-01-2016, 17:23 | #1068 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 51
|
Sevgili katılımcılar, Kışlık mercimek yiyeniniz var mı? nedir kışlık mercimek? yazlıkla kışlığın farkını bileniniz var mı? Sevgi ile, |
29-01-2016, 19:43 | #1069 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
Bu başlığa ortak derdimiz "ne pişirsem" sorunsalına yardım için günlük menü önerilerimizi yazıyoruz. Sizin de önerilerinizi bekleriz Bizde menü: bugün yemek yapmadım, dışardayız. |
|
29-01-2016, 19:47 | #1070 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
|
Yeşil mercimek desem.Ya da Malatyalı arkadaşlarımda gördüğüm kırmızı mercimeğin daha doğal kabuklu hali olabilir Sn Sırça. |
30-01-2016, 15:39 | #1071 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 51
|
Sevgili katılımcılar, Biliyorsunuz mercimek( kırmızı veya yeşil) kışın ekilmemektedir.Bu kışlık mercimek kışın ekiliyormuş.Yeşil mercimeğin de kırmızı mercimeğin de kışlık ekileni varmış.Hasat zamanı aynı diğer mercimekler gibiymiş. Sevgi ile, |
30-01-2016, 16:21 | #1072 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sayın sırça, sizin sorunuza aşağıdaki konu başlığında cevap gelme olasılığı daha yüksek olabilir Mercimek (Lens culinaris) |
30-01-2016, 16:31 | #1073 |
Ağaç Dostu
|
Özlem Hanım, yazmadan edemedim, çocuklarımla birlikte sizin çocuğunuz olmak isterdim Sağlıklı beslenme konusunda oldukça titizsiniz. Tebrikler, Allah çocuklarınızla güzel günler yaşatsın, emeklerinizi zayi etmesin. |
30-01-2016, 16:38 | #1074 |
Ağaç Dostu
|
Mutfağın sessiz takipçisiyim ama hadi bugün ben de mönümü yazayım Yazdan kendi yaptığım salça ve elden satın aldığımız zeytinyağıyla çocuklara mercimek çorbası, dünden kalan cirdingiş, ve eşime bizim oraların geleneksel hamurlusu "kömbe" (yazın köyde çökeleğini kendimiz yaptık, derin dondurucudaydı, tereyağ da köyden), yoğurt, çay, oğlum için yeşillik Yani bu akşam ki sofra oldukça karışık |
30-01-2016, 17:39 | #1075 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Hoşgeldiniz Sevgili Sûz-i Dilara, güzel düşünceleriniz için teşekkürler. Sizin çocuklarınız da benimkinden aşağı kalmaz şans bakımından. İkiz büyütmek hem de çalışan bir anne olarak çok zor bir iş, yine de maaşallah emek verip neler yapmışsınız. Ellerinize sağlık. Yine bekleriz buralara üstüne bir de yöresel tarif yazacak vakit bulursanız da çok seviniriz |
30-01-2016, 19:28 | #1076 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
Bu gün köy tavuğu suyuna sebze (kereviz,havuç,soğasn ,sarmısak,bezelye,patates,tavuk eti yeşil biber,maydanos kökü Türkiyede yok sanırım,çok az makarna salça nane baharatlar) pilav kızarmış tavuk salata,turşu ayran |
01-02-2016, 22:22 | #1077 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Kız kardeşim ve ben annemlerde toplandık bugün.. Tarhana çorbası, hamsi, salata ve bol kırmızı soğanımız vardı.. Çorbayı annem yaptı, bense büyük bir özenle salatayı hazırladım. Kız kardeşim balıkları hazırladı derken sofraya oturduk müthiş bir açlıkla. Daha ağzıma attığım ilk hamside takılı kaldı boğazımda bir kılçık! Tam 5 saat uğraştım çıkartmak için.. Yapmadığım şey kalmadı Mesela akşamdan bu yana azıcık çiğnediğim koca koca ekmek lokmalarını yuttum. Bu sayede bi dünya ekmek yedim Tam umudu kesmiş, çaba göstermeyi bırakmıştık ki, kılçık belasından kurtuldum son bir lokma ekmekle.. Çok uğraştılar beni doktora götürmek icin ama gitmedim. 'Gırtlağıma takılan balık kılçığını çıkarırmısınız doktor' demek komik geldi |
01-02-2016, 23:54 | #1078 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Geçmiş olsun sevgili hira'm... |
02-02-2016, 06:01 | #1079 |
Moderatör
|
Geçmiş olsun hira Bu sıralar yemekle pek uğraşacak zaman kalmıyor, dün akşam hazır sipariş verdik, sanırım bu akşam da biz çıkar bir balık yeriz. Tohum dağıtım etkinliği için malina da toplanıyoruz, malina Anadolu yakasında ben Avrupa'da. Köprü trafiği felâket gidip gelmek rahat 3-4 saatimi alıyor, nereden baksan 5-6 saatte orada geçiyor. (şikayet etmek için yazmıyorum, yanlış anlamayın, neden yemek yapamayacağımı belirtmek istedim sadece) |
03-02-2016, 10:02 | #1080 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Alıntı:
|
|
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|