agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)




Beğeni Düzeni444Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2012, 09:40   #61
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kdr.asln Mesajı Göster
Merhaba Arkadaslar, Ben Büyük Anadolu Kooperatifi üyesi olarak sizlerin sorularına bi nevi açıklık getireyim. Basta sunu söylemek istiyorum. Cok mantıklı ve bir o kadar da güvenilir bir proje. Bunun için Kooperatife başarılarının devamını diliyorum. 10 keçi ve 10 koyun için 14000 TL vererek kooperatife üye oldum. Güvence konusuna gelince , keçi ve koyunlarım sigortalandı ayrıca verdiğim ücrette sigortalandı. Bunların sigorta poliçeleri de suan elimde bulunmaktadır. Devlet mercilerinde araştırmasını da yaptım. Gayette yasal ve güvenilir bir kooperatif olduğu kanaatine vardım. Neden 3 yıl bekleniyor? cevabı da söyle; Çünkü ****** haklı olarak bizlere verilecek ücretleri karşılayabilmek, koopratif giderlerini karşılamak ve havuzda para birikmesini sağlamak için bir döngünün oluşması gereklidir. Kooperatif başkanı Ahmet Balcı ile bire bir yaptığım sohbet doğrultusunda da cok mantıklı cevaplar aldım.Sağolsun cok sıcak kanlı ve bu projeye kendilerini adamış yöneticiler başta olmak üzere personellerle karşılaştım. Proje benim deyimimle erken emeklilik projesi. Hani diyebilirsiniz bu kooperatif devletin bile yapamadığını nasıl yapacak diye? O da söyle oluyor, Bizim verdiğimiz 5 keçi 3. yılın sonunda zaten 50 keçi oluyor. asgari ücretin 1000 tl olduğunu varsayalım. bize verecekleri senelik tutar 12000 bin tl oluyor. 50 keçiden gelecek gelirle sence 12000 tl vermek cok mu zor bişey. Eti ve sütü zaten saymıyorum. Çünkü Romanov Koyununu ve Halep Keçisini araştırırsanız bununda cevabını öğrenebilirsiniz. Bu kooperatif çığır açıyor arkadaşlar. Ön yargılarınız doğaldır ama kırmak için çabalayın ve geç kalmayın derim. Daha çok sey anlatmak isterim ama kısa tutuyorum. Arayıp bilgi alın ve isterseniz araştırın. Herkese bol kazanç dileklerim.
Kadir bey.
Aslında bu forumu açarken en büyük beklentim; kooperatiften bir yetkilinin forum aracılığıyla bizlerle iletişime geçerek bizleri ayrıntılı bir biçimde aydınlatmak ve iyi niyetli olduklarını,yapılan her çalışmanın yasal ve güvenilir olduğunu,verdikleri güveni de resmi evraklarla belgeleyerek bizleri ikna etmeleriydi.

Sizin sadece bu kooperatife yatırım yapmak amacıyla üye olduğunuz ve kooperatifin bir yetkilisi olmadığınız için sizden tek beklentim bu kooperatiften yetkili kişilere ulaşarak bu foruma bir şeyler yazmalarını sağlamanız ve bizlerle de bağlantınızı koparmadan üyeliğiniz sürecinde sizin bu kooperatifteki durumunuzu, ilerleyen zamalardaki düşüncelerinizi,bizimle paylaşmanzdır.Şahsınıza yapılan yorumlar ne olursa olsun..

Arkadaşlar dikkat ettiyseniz eğer google de ss büyük anadolu diye yazdığımızda ilk beş ile sekizinci sıra arasında bizim forum çıkıyor, yani internetten bilgi almak isteyenlerin ciddi bir bölümü bu forumu ziyaret ediyor ve iyi ya da kötü etkileniyor..
Ben bu koop. in bir yetkilisi olsam , hatta Ahmet Balcı olsam, eğer gerçekten iyi bir çalışma yaptığıma inanıyorsam ve iyi niyetliysem kesinlikle bu foruma resmi belgelerle, devletin konuyla ilgili kurumlarının referanslarının resmi belgeleriyle,üyeliğin sigortalandığını gösteren sigorta şirketinin belgeleriyle sağlıklı bir cevap verirdim... Ve hepimiz susardık...

Ben fakir beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 11:19   #62
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Karşı fikirlerde olanlara karşı hep nezâketli olunmuştur bu sitede.

Aynen devam lütfen.

Komşunun tavuğunu eleştirelim ama kışt demeyelim.

Eskisi gibi olmasın;

''karşı fikir istemezük'' manasına gelecek sözler kullanmayalım...., lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 11:49   #63
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hk. Mesajı Göster
Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok.


Nasıl yani?


14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?

mrduran ve Ben fakir beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 12:04   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Nasıl yani?


14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?
Sevgili Ayazkentli,

Arkadaş, ya gerçekten bilmiyor, ya da doğru söylemiyor.

İflas durumunda, "ss" yazsa da, yazmasa da sermayeniz gider, hatta tamamını ödememişseniz ve sermaye taahhüdünüz varsa, onu da alırlar sizden.

"SS" ile anlatılan sınırlı sorumluluk, kimi özel kooperatiflerde, genellikle kamyoncular, minibüsçüler gibi kooperatiflerde kullanılan bir usuldür. Üye ile koop. arasında sınırlı bir bağ vardır. Alınan ücret (navlun veya bilet) ve verilen komisyon ile sıınıeldır bu ilişki. Söz gelimi araç tamiri ile koopun ilgi ve sorumluluğu yoktur, araç sahibini ilgilendirir.

Gerçekleri saklamakla olacak iş değil bu beyler, daha fazla ısrar, daha fazla şüpheyi getirir.

ayazkentli ve Cymbelina beğendi.
Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 12:38   #65
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sn. Ben fakir, haklısınız. Genellikle kamyoncu ve minibüsçülerin var bu tür koop.leri.

Babamın bir zamanlar (2) kamyonu vardı ve SS (ilçe) kamyoncular kooperatifinin üyesi ve bir dönem de başkanı idi.


Az çok bu işleri bildiğim için sordum bende.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 12:56   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
selam

benim anlamadığım bende bu koop araştıyorum. ama anlamadığım aleyhte konuşanlar, sırf muhalif olmak için KURU KURUYA elinde gerçek bir bilgi olmadan habire bir saldırı halindeler. ve sadece bu konuda değil her konuda kendisini herşeyi ben bilirim nidaları atar birtürlü anlamamışımdır.

Gördüğüm kadarıyla size sistemin nasıl işlediğini soran birkişi bile yokken ve sizinde hiçbir bilginiz yokken, neden gereksiz muhalefet oluyorsunuz anlamış değilim. bildiğiniz bir gerçek varsa bizlerle paylaşın yoksa kuru kuruya yok jetpa holding, yok konyada şunlar var, genel muhalif psikolojisinden başka bişey değilsiniz.

Bende yatırım için araştırmalarda bulunuyorum ve bu koop. ile ilgili GERÇEK (uydurma, tahmini görüşler hariç) BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞIMDA BULUNURSA FAYDALI OLURLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SAYGILAR

yigitbarer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 13:18   #67
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Muhalefet etmiyoruz.

Soru soruyoruz. Anlamaya çalışıyoruz.



Örneğin:


14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?


diye, sormuşuz.

Umarım bir cevap veren olur.


Bu ülkede sigorta ve tazminat yasaları, mağdurlardan ziyade dolandıranların ve zenginlerin hakkını korumak üzere şekillendirilmiştir.

Bir firma'nın ayıplı mal üretmesi ve oluşan zarar'da ya da iş kazası gibi durumlarda, Hakimlerimiz yasa'ya göre gereksiz zenginliğe neden olur diye, dava açan mağdurun değil, zenginin lehine karar verirler ve komik tazminatlara hükmederler. Bu kadar saçma bir yasa olabilir mi?

Son olarak Deniz Feneri örneğinde olduğu gibi, yapanın yanına kâr kalan bir düzenleme olduğu müddetçe de, sorgulamaya devam ederiz.

mrduran ve Cymbelina beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 19:06   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Niye itiraz ediyoruz? Çünkü ticaret erbabıyız. Para kazanmanın tüm dünyada üç aşağı beş yukarı kuralları ve miktarları aynıdır. Verilen vaatler afaki. Kooperatif yasalarına aykırı. Eğer okuduğunuzu anlıyorsanız kaç kere peşin kar dağıtılamıyacağı hatta deklare edilemiyceği söylendi. Ne kazanacağını nerden biliyorlarki, şu kadar dağıtacaz diyorlar. Karı evden ceplerindemi getirdiler. Piyasadan gelen az çok ticari tecrübesi olan herkes buna itiraz eder. Biz kooperatife karşı değilizki. Git Tire Süt Kooperatifine gir. Hali hazırda çalışan bilinen kuruluş. Burada sergilenen senaryo kooperatif değil. Yapılan hemen her savunmaya kooperatif yasalarıyla cevap verenler var. Sitede bir aile, dost gurubu oluşmuş durumda, birbirini tanımasa, bile insanlar tokatçıya karşı dostlarını korumak istiyor.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 20:20   #69
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bu koop sayesinde yeni ağaçlar üyeleri oluşuyor. Ve gelen arkadaşların müşterek özelliği Bu koop i savunmak . Ne güzel hayırlı olsun. Keklik avındaydı sanırım Kaz avında da olabilir, ördek avında da) . Birini ele geçirip öttürürsün diğerleri de sesi duyar ona doğru gelir ve kolayca avlarsın. Bu metod avcılıkta çok kullanışlı bir yoldur. Tabii İnsan bu tuzağa düşmez. Ama bazı kişiler insanları Avlanacak kaz- keklik - ördek sanabilir.

Güçlerini bir araya getirmek isteyen insanların bir araya gelmesi ile , bunu bir tuzak olarak kullanmak isteyen uyanıkları birbirine karıştırmayalım.

Bir iş yapmak istiyorsanız bilmediğiniz birilerinin peşine takılıp kazıklanmayın.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 21:05   #70
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Yeni arkadaşlar,

Ben, ilgili kanun hükümlerine göre konuşuyorum ve bu kooperatif yönetiminin taahhütlerinin doğru olamayacağını söylüyorum. Hatalıysam, yanlışsam eğer, kooperatif, hukuki bilgisi olan birilerini gönderir ve benim söylediklerimi çürütür.

Şimdiye kadar hhukuki yönden açıklaması olmayan bunca soru sordum. Bir tekine bile cevap gelmedi.

Ben hukukçu değilim, arkadaşlarıma yardım ederken hasb-el kader aklımda kalmış bilgi kırıntılarından oluşan şüphelerimi soruyorum sizlere!..

Siz sade vatandaşlar olarak bu kuruluşa üye olmuş olsaydınız, benim sorduklarım sizlerde de kuşku yaratırdı.

Hiç olmazsa bir soruma cevap verin: Bakın, tüm olay aynı dosya içinde derli toplu bir dosya halinde durmakta. Doolayısı ile araştırma yapmak çocuk oyuncağı... Sayın lütfen, bir çizelge yapın!.. Bu olayın lehinde ve aleyhinde konuşanlar kimlerdir? Aleyhinde konuşanların neredeyse en yenilerinden biri benim, ve forumun neredeyse her sayffasında parmak izimi bulabilirsiniz. Yani, burası benim!

Bir de lehte konuşanlara bakın; Foruma giriş tarihleri nedir?.. Bu konuda fikir beyan etmeden önce forumun neresinde ne okumuş, ne yazmışlar?..

Sanki burası birilerinin pazarlama ofisi ve her ne hikmetse, birileri gelmiş, nicedir burada yaşayanları etkilemek için ellerinden geleni yapmanın yanında, son olarak "olmaz" diyenleri mimlemek hevesindeler.

Beyler, buraya daha akıllı birilerini göndermeniz gerekmekte gibi bir his var içimde!..

Bu sitenin insanlarını hafife aldınız!..

Yolunuz açık olsun, HAYIRLI KAZANÇLAR!..

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 21:43   #71
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
Arkadaşlar İlk okuduğum sayfalarda Yurdumuzun böyle girişimlere gerçekten ihtiyacı var diye düşündüm. Eleştirel yaklaşıldığında da kaçınılması gereken bir durum gibi görünüyor.

Hemen her meslekte, her alanda kooperatifleşme var. Tarım ve hayvancılığı ilgilendiren konularda, eczanelerde, eğitimde, sağlıkta, yapı, sanayi, ulaşım gibi.
Bunların (belki bir kaçı dışında) hepsinin iyi niyetlerle kurulduğuna inanıyorum. Hiç kimse de para kaptırmak için üye olmaz. Fakat herkes biraz riski göze alarak katılır. Bazı yanlış yapanlar yüzünden hepsinin aynı kefeye koyulmaması gerekir.

-Sonradan üyelikle sisteme dahil olanların da koyun, keçi, kaz veya kek olmakla değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Sistemin doğrularını yanlışlarını değerlendirelim fakat, kişiselleştirip hakaretvari yaklaşımda bulunmayalım. Kurunun yanında yaş da yanmasın hem de bu işi ciddi ve dürüst bir şekilde yapacak olanların ve bundan yararlanacak olanların hevesi ve cesareti kırılmasın. Kimse de yeterince inceleyip araştırmadan katılmasın ki sonradan ah vah olmasın.

Bu konuda bazı yerlerde daha önce benzer girişimlerin olduğunu okudum. Konya Çumra'da Konya Şeker tarafından kurulan dana bank-inek bank gibi. Kısaca;
Köylü ineğini-ineklerini bırakıyor. İneğin bakımı, beslenmesi, sağımı yapılıyor, köylüye ineğin süt verimli olup olmamasına göre ayda 250-300 TL net ödeme yapılıyor.
İnek doğurduğunda buzağısı sahibine veriliyor ya da buzağı kreşine alınıyor. Kesilenlerin bedeli bakım parası kesildikten sonra ödeniyormuş. İnekler sigortalıymış, ölürse yenisi alınıyormuş.
Talep çokmuş fakat Çumralı olmak gerekiyormuş

Çok ince hesaplamadım fakat yılda 6000-8000 litre süt veren inek için ayda 250-300 TL az gibi geldi.

Bankalar yüzde 15 faiz verirken dana bank yüzde 45 kazandırıyormuş.
Bunlar aklımda kalanlar.
Tabi başkalarına güvenmeyen kendisi de örnek alarak benzer bir sistem kurabilir.
Birlikten güç doğar. Kooperatiflerin amacı da budur zaten.

Enine boyuna tartışılır, netleşirse bakarsınız belki ağaçlar.net üyeleri de böyle bir kooperatif kurar. Neden olmasın.

Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 21:44   #72
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
O kadar yazdık, dilimiz döndüğünce tuzakları görmeye/göstermeye çalıştık.

Hala bu tuzağa düşmek isteyenler varsa elimizden bir şey gelmez.

Para onların, akıl onların.

OSMAN45 beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 21:57   #73
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Ben de aklımın yettiği ve dilimin döndüğünce olması gerekip de burada olmayanları ve olmaması gerektiği halde olacak diye beyan edilenleri açıklamaya çalıştım.

Gerisi kişilerin kendi kararlarıdır.

İsteyen, istediğini yapsın!..

Yarın da, kimse gelip benden yardım istemesin!

Allah rahatlık versin...

mrduran ve YeniBON beğendi.
Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 22:01   #74
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Kooperatifleşme olsun tabi ki, birlik olalım güçlü olalım.

Ama ortada fol yok yumurta yok, tesis yok ahır yok. Adamlar para toplamaya çıkmış, 1117 tane tesis kurulacak felan.

Önce 1 tane tesis kur çalıştır, biz yaptık oldu de, sonra 2-3-4 1000 olsun.

Ortada bişey yokken para toplamaya çıkmaları insanı kıllandırıyor, malum yıllar öncesinden atılan kazıklarda cennet tapusu dağıtır gibi vaatlerle toplandı ve hiç edildi onca alınteri.

Konya çumra daki oluşum şeker fabrikası etrafında geliştirilmiş. Şeker pancarı posası besi yemi olarak kullanılıyor sonuçta. Aylık çok az veriyorlarmış, varsın olsun az versinler. İşin içinde çakallık olmasın yeter.

1117 tesis için en az 100 bin kişilik bir oluşum demek, 100 kişiyi bir arada tutmak. kazanılanı bölüştürmek, çalmamak vs.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 22:53   #75
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Orta oyunu oynanıyor. Orta oyununda bir Kavuklu, bir Pişekar iki karakter vardır. Kavuklu konuyu işler espiriler yapar, tıkandığı yerde, Pişekar laf atar, pas verir. Kavuklu oyuna devam eder. Şimdi bunların yaptığı işte bu. Halk arasında da buna biri çanak tutuyor, biri kan kusturuyor denir. Orta oyunu var hem oyun, hem ortada. Ama sahne bizim. Bırakmaya da niyetimiz olamaz.
Kooperatifçi beyler: Bu pişekarların sikleti yetmez. Asıl Kavuklu gelsin. Kavukluyu görelim.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 23:16   #76
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Kooperatifleşme olsun tabi ki, birlik olalım güçlü olalım.

Ama ortada fol yok yumurta yok, tesis yok ahır yok. Adamlar para toplamaya çıkmış, 1117 tane tesis kurulacak felan.

Önce 1 tane tesis kur çalıştır, biz yaptık oldu de, sonra 2-3-4 1000 olsun.

Ortada bir şey yokken para toplamaya çıkmaları insanı kıllandırıyor, malum yıllar öncesinden atılan kazıklarda cennet tapusu dağıtır gibi vaatlerle toplandı ve hiç edildi onca alın teri........
Sn Mutlu Kutlu

2. mesajda sn malinanın verdiği linkde, haberde Eskişehir'de tesisin kurulduğu ve işlemeye başladığı yazıyordu. Eskişehirli arkadaşlar varsa araştırıp yerinde inceleyip olumlu ya da olumsuz düşüncelerini buraya aktarabilirler.

Bir de benzer konuda bir girişim daha buldum; incelenebilir:

http://www.tarimhayvancilik.net/tari...a-yatiyor.html

Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 23:36   #77
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Eskişehir'de tesisler bitti diyor haberde, faaliyete geçti diye bir konu yok. Hem faaliyete geçse bile 3 yıl sonunda vaatler gerçekleşecek. Kısaca 3 yıl sıcak para akacak, sonra kel görünecek.

Verdiğiniz diğer linkteki inek bank oluşumuda muallakta. Biri aşağıdakileri yazmış. Hiç kimsede cevap yazmamış.

Buraya gelip bir mesaj yazıp kaçanlar da kraldan daha çok kralcılar.

Hic mi yok buraya ortak olan, tecrübelerinizi paylasin
Lütfen,
Hic mi yok buraya ortak olan, tecrübelerinizi paylasin , bizimle.

Parayi yatiranlar, Aylik söz verdikleri rakami alabildinizmi?

Lütfen cevap veriniz.

Selam

Miko


Bu inek bank oluşumuda 17,500 tl ye aylık 750 tl veriyor, yıllık 9,000 tl eder. %60 civarında yıllık bir getiri, algısız vergisiz. Temiz para. 3 yılda 27 bin tl, ve ana paranı alabiliyorsun geriye. 27+17,5 bin tl.

Gerçekten bu bankaların kafası hiç çalışmıyor, banka şubeleri kuracaklarına ağıl ahır kursalar ya.

YeniBON ve Cymbelina beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 02:51   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Birsen Hanım, ben dört yıldır hemen hiç atlamadan her gün üç tarım kanalını seyrederim. Tüm Türkiye'de küçük aile işletmeleri hariç kurulan orta üstü ve büyük işletmelerden bir şekilde haberim olur. Özel işletmeler pek değil ama böyle çok ortaklı işletmelerden haberim olmaması çok mümkün değil. Bakın bahse konu işletmeler 10-17 milyon tl. Bu kadar büyük işletmeleri bilmemem hiç mümkün değil. Eskişehir'de böyle bir tesis yok.
Çiftlik kurmada inek başı maliyeti 8 bin tl. Dir. 17 milyona 2000 başlık çlftlik kurulur. Ziraat ve hayvancılık konularını takip eden her kes, böyle bir oluşumdan haberdar olur. Böyle bir işletme yok. Niye ismi adresi verilmiyor. Niye sitede bu budur diye gösterilmemiş. Siz forum arkadaşlarınızın sözlerine değil, ama patır patır türeyen mantar üyelere inanıyorsunuz. Sizi aldatacaklarını söylediğimiz kimseler bunu başarırlarsa karları olur. Başaramazlarsa 14000 tl kaybederler. Bizim kurduğumuz bir kuruluş yok ki, oraya üyeliğinizi, bize kaydolun diye engellemeye çalışalım.
Kaydolursanız biz ne kaybederiz.

YeniBON ve Cymbelina beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 10:46   #79
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba arkadaşlar ben firma reklamlarını gördükten sonra internetten araştırmaya başladım zaten firmanın web sitesi açılmıyor ve bu firma konusunda muhabbetin döndüğü tek yerde burası bu başlığı neredeyse en başından beri üye olmadan takip edip okudum herkes kendince birşeyler yazmış tabi tecrübeli olanlarımız kendi tecrübelerini aktarmaya çalışmış bazı yeni kullanıcılar sistemi övmüş falan her neyse

sisteme bakınca çok karlı bir iş gözüküyor adı büyük anadolu olmasıyla sanki devlet destekli kocaman bir yapıymış gibi bir hava uyandırıyor bende arkadaşın yaptığı gibi ilgili devlet birinmlerine mail attım ama dönüş yapan olmadı konuyla ilgili firmayı aramadım nihayetinde zaten kendini kötüleyecek değil süslü sözler falan söyleyecekler

en son bu inekbank sütbank konusu açıldıktan sonra birde o isimle internetten araştırma yaptım bu işi yapanlar varmış reklam amaçlı değil bilgi edinmek amaçlı şu linke baka bilirsiniz.

DANABANK **** İNEKBANK TÜRÜ YERLERE PARA YATIRAN VARMI?

biraz aklıma yatar gibi oldu ama okuyunca en son yazılanları biraz şüphelenmeye başladım yine paralar şirket hesabına değil de kişi hesabına yatırılıyormuş bize gelen paralarda kişi üzerinden geliyormuş bu biraz risk gibi durdu sizlerde bir bakın ama bu büyük anadolu koop. ya iyi niyetli çıkacak kaçıranlar için çok üzücü bir fırsat kaçmış olacak

**** kötü niyetli çıkacak bahsedildiği gibi jetpa ihlas mağdurları yanına büyükanadolu koop cular da eklenecek...

Daha çok araştırmak lazım hemde çok...

dile kolay geliyor 10.000 15.000 ama biriktirirken hiç kolay olmuyor bir kalemde silenecek bir rakam değil ha yok benim için sıkıntı yok diyen varsa o rakamı gözden çıkaracak kadar param var diyen varsa bence hiç kaçırmasın riskine değer (o paraya yok sayabilecek gücü olanlar için)

h0cA beğendi.
tsogut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 11:56   #80
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Arkadaşlar aşağıdaki sözleşme örneği sn. tsogut arkadaşımızın verdiği linkten, ekta ve imga isminde süt ve hayvancılık üzerine çalışan iki şirketin benzer bir uygulamasının sözleşme örneğidir.
tsogut arkadaşımızın verdiği linkteki forumu takip ederseniz biraz daha aydınlanabiliriz bu konuda.
Gördüğüm kadarıyla bu şirketler dana ile giren katılımcıya 5000 tl karşılığında 180 lt süt değerinde bir ödeme yapıyor ve bu sözleşme de 39 ay sürüyor ve sözleşme bittiğinde enflasyon oranında bir artışla anaparanızı geri ödüyorlar.
Lokal bir şirket oldukları halde forumdakilere göre daha güvenilir proje. Para yatırıp geri ödemelerini alanlarda yazmış forumda. Genelde katılımcılar olumlu yazmışlar, incelemekte fayda var bence.


KATILIMCI SÖZLEŞMESİ

Madde 1. Sözleşmenin Tarafları
Bu sözleşme bir tarafta adına (bundan sonra “FİRMA” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ………………………………………….(bundan sonra “KATILIMCI” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde imzalanmıştır.

Madde 2. Taraflara İlişkin Bilgiler
2.1.
FİRMA :
Adresi :
Telefon :
Faks :
E-Mail : …………………………………………………………………………… dir.
2.2.
KATILIMCI : ……………………………………………………………………………
Adresi : …………………………………………………………………………….
Telefon : ……………………………………………………………………………..
Faks :………………………………………………………………………………..
E-Mail :……………………………………………………………………............ dir.

2.3. Her iki taraf madde 2.1 ve 2.2’de belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri taraflara tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.

2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla elden teslim, posta, posta kuryesi, teleks, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla bildirimde bulunabilirler.

Madde 3. Sözleşmenin Dili
İş bu sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.

Madde 4. Sözleşmenin Kapsamı
Bu sözleşme, FİRMA ile KATILIMCI arasında tarafların görev ve sorumluluklarını belirlemeyi amaçlar.

Madde 5. İş Tanımı
5.1.Sözleşme konusu iş; firma ve katılımcıların beraberce süt üretimi yapmak. Katılımcılar canlı gebe düve alımı yaparak firmanın tesis ettiği çiftlikte bu hayvanlardan süt üretmek ve bu üretilen sütten katılımcılara kar dağıtmak işidir.
5.2. Bu sözleşmenin içeriği aşağıdaki şekildedir.

1-Katılımcılar gebe düve bedeli olan 5.000,00.-TL/Ad firmaya vererek düve alımı yaptırmak suretiyle işletmeye katılım yapacaklardır. Firma tarafından sertifikalı bütün testlerden geçmiş saf hoştayn cinsi gebe düve alımı yapılacak ve bu düveler 25 gün işletme dışında bulunan bir işletmede(Bulaşıcı hastalık riskine karşı) tutulup ikinci bir testten geçirilecek ve ondan sonra ari olanlar işletmeye alınacaktır.

2-İşletmeye getirilecek düvelerin gebelik ortalaması 2 ay olduğundan doğum yapana kadar süt vermeyecekleri için ilk 7 ay herhangi ödeme yapılmayacak olup sonraki 32 ay boyunca aylık hayvan başı 180 litre süt bedeli ödenecektir.

3-Firma tarafından toplu olarak süt satışı yapılacak olup süt fiyatı BURDUR SÜT BİRLİĞİ KOOPARATİFİNİN açıklamış olduğu satış yapılan dönem ait çiğ süt birim fiyatı(KDV Hariç) olarak katılımcılara aylık olarak ödeme yapılacaktır. İstendiği takdirde çiğ süt birim fiyatı SETBİR TÜRKİYE ET,SÜT,GIDA SANAYİCİLERİ ve ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ WEB SAYFASINDAN DA takip edilebilir.
Piyasa koşulları ve süt satılan diğer ticari işletmelerden kaynaklanan gecikmeler katılımcıya bildirilmek suretiyle, katılımcıya yapılacak ödemelerde ticari teamüllere uygun gecikme olması temerrüt nedeni sayılmayacaktır.

4-Firmaya süt ödemesi yapıldıktan sonra 5 gün içerisinde katılımcılara ödemeler yapılacaktır.

5-Katılımcılar sadece gebe düve bedeli ödeyecek olup bunun dışında katılımcılardan herhangi bir bedel alınmayacaktır.

6- Katılımcılar her türlü risk veya olumsuz gelişmelerden etkilenmeyecek olup ayda net olarak 180 kg süt bedeli alacaklardır.

7-Hayvanların sigortası düve bedeli üzerinde firma tarafından yaptırılacaktır.

8- Katılımcılara her ay ödeme yapılacak olup,sözleşme süresinden önce ayrılmak isteyen katılımcılar 1 ay önceden ayrılmak istediklerini firmaya yazılı olarak bildirmek zorundadır.Firma katılımcının yazılı ayrılma talebini bildirdiği tarihten itibaren 60 gün içerisinde katılımcının katılım bedelini enflasyon farkı ile birlikte kendisine ödeyecektir.Sözleşme süresi sona erdiğinde veya katılımcının sözleşme süresi bitmeden ayrılmak istemesi durumunda toplam enflasyon farkı ana paranın %50 sine denk gelen kısmının farkı ödenecektir.Toplam enflasyon farkının ana paranın %50 sini geçmesi durumunda katılımcıya %50 geçen farkla ilgili herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

9- Doğacak yavrular işletmenin olacaktır.Her türlü destek ve teşvikler işletme tarafından alınacak ve işletmeye kalacaktır.

10-Katılımcılara TEMİNAT olarak sözleşme eki olan ve(Katılım tutarı miktarında ) 41 aylık teminat senedi firma tarafından katılımcıya verilecektir………………………tarihli …….………………………..TL tutarlı teminat senedi bu sözleşmeye istinaden katılımcı ………………..…………………….isimli kişiye tarafımızca imzalanıp verilmiştir. Sözleşme süresi sona erdikten 2 ay sonra senet hükümsüz olup geri alınacaktır.Bu teminat senedi ciro edilemez ve başkasına verilemez.Sözleşme sonunda sözleşme başlamasından bitimine kadar geçen sürenin enflasyon farkı hesaplanıp ana para ile beraber katılımcıya ödenecektir.

100 adet ve üzeri düve ile yapılan katılımlarda katılımcılar isterlerse çiftliğe temsilci bırakabileceklerdir. Firma tarafından gerekli konaklama ve ofis tahsisi yapılacaktır.

Madde 6. Sözleşme Bedeli:
Bu sözleşme bedeli toplam ……...... adet düve bedeli olarak………………………….-TL’dir

Madde 7. Sözleşmenin Süresi
Bu sözleşmenin süresi işe başlama tarihinden itibaren 39 ay süreyi kapsayan ………………... tarihinden ………………………..tarihine kadardır.

Madde 8. Ödeme Yeri ve Şartları
Sözleşme bedeli olarak katılımcının alacağı bedel aylık dönemler halinde katılımcıya makbuz karşılığında veya vereceği banka hesap numarasına firma tarafından yatırılır.

Madde 9. Sözleşmenin Feshi
Tarafların mutabakatı durumunda sözleşme kendiliğinden fesholur.

Madde 10. Mücbir sebepler
a)Doğal afetler,
b)Kanuni grev,
c)Genel salgın hastalık,
d)Kısmı veya genel seferberlik ilanı.
Bu mücbir sebeplerden dolayı firma veya katılımcı sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir. Bu sebeplerin geçerli olması için, taraflardan kaynaklanan bir sorunun ileri gelmemiş ve taahhüdün yerine getirilmemesine engel nitelikte olması, tarafların bu engeli ortadan kaldırmaya gücü yetmemesi, mücbir sebeplerin yerine geldiği tarihi izleyen 20 (yirmi) gün içerisinde tarafların yazılı olarak bildirimde bulunması ve bu durumun yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi zorunludur.

Madde 11. Anlaşmazlıkların Çözümü
Bu sözleşmenin ve eklerinin uygulanmasında ortaya çıkan ihtilaflar MERSİN Mahkemelerinde çözülür.

Madde 12. Sözleşmenin İmzalanması
13 Maddeden ibaret olan iş bu sözleşme ve ekleri firma ve katılımcı tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra iki suret olarak tanzim ve imza altına alınarak birer nüshası taraflarca alıkonulmuştur.

Madde 13. Yürürlük Tarihi
İş bu sözleşme katılımcının sözleşmede belirtilen düve bedelini nakit olarak firmanın banka hesabına yatırdıktan sonra veya şirket muhasebesine nakit ödeme yapıp Firma kaşeli ve imzalı tahsilat makbuzu katılımcıya ibraz edildikten sonra yürürlüğe girecektir.

/ /

FİRMA KATILIMCI

mrduran beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 14:15   #81
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
ertu kardeşim güzel bir bilgiye ulaşmışsın teşekkür ederiz. hangi firmanın bu şartlar maddeler güzel ama tek sorun şu teşvikler ve yavruların olduğu gibi kuruma kalması yani sırf zaman ve işi bilmemek adına iyi para bırakıyoruz firmaya

bu arada şimdi ortaya çıkan rakam

2 tane düve alsan 10.000 TL

32 ay boyunca ödeme olacak 2*180= 360 kg * 0,90 krş =324 TL
32 AY * 324 TL = 10.368 TL
enflasyon %7 desek 10.700 TL

Toplamda 10.700 + 10.368 = 21.068 TL yapıyor.. (40 ay sonunda)

10.000 TL 40 ay sonunda %110 artmış oluyor (yanlış hesaplamadıysam)

ortalama ayda 526,70 TL almış oluyoruz. tabi her ay gelen parayı toplu para alana kadar yemezsek düve sayısı arttıkça buda artacak gayet iyi ama şu TEMİNAT olayı banka teminatı olursa sanki herşey sorunsuz olacakmış gibi duruyor..


Düzenleyen tsogut : 26-12-2012 saat 14:17 Neden: yanlışlık
tsogut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 16:00   #82
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 21
Mevzu Bahis Kooperatif ssbüyükanadolu

Arkadaşlar, ben biraz araştırma yaptım. Elbistan Ziraat odası başkanını aradım... Kendisiyle görüştüm; bu kimselerin iyi niyetli olmadığını ifade etti. Bu kimselerin ne telefonları var, ne isimleri ne cisilmeri. Ankara da Kızılay'da küçük bir daire içerisine konulmuş öğrenci 5-10 kızla insan (para) avindalar. Daha fazla yazmaya hacet duymuyorum. Lütfen etrafınızdakilere söyleyin böyle bir tuzağa düşmesinler. İlla katılmak isteyenler varsa, Banka Teminat Mektubu istesinler.

Huseyinokur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 17:32   #83
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
yukarıda yazılı sözleşmede , organizatör işletmeye A miktarında para veriyorsunuz. ( bu bir gebe düve parası) ve bunun karşılığında aylık bir ödeme ( faiz kar payı v.b isimlerle adlandırılabilir) alacak.

Alına inek ve ödenecek süt parası sadece bir hesaplama metodur.

Alındığı söylenen ineğin sahibi siz değilsiniz.
İnek işletmenin .
Teşvikler işletmenin
doğacak yavrular işletmenin .

Adı banka değil . Ve bankacılık mevzuatına uymak zorunda değil. Ama milletten bal gibi para toplayıp , inek ve sütü bir hesaplama metodu olarak kullanan bir para toplama formulüdür yaptıkları.

Buna benzer çeşitli organizasyonları ve sonunda mağduriyetleri gördük. Ama hala bunu yapmayı düşünenler ve buna kanmaya hazır olanlar var.

Tarih tekerrürden ibarettir demişler. Ders alınsaydı tekerrür eder miydi ?

Buna teşebbüs edenlerin olması normal . Normal olmayan buna kananların olmasıdır.

Birsen 33 beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 18:22   #84
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Adı geçen kooperatifin gerçek olduğunu düşünen. Kar vereceğine inanan. Para kazanacağını sananlar. 83. Ve 84. Mesajları tekrar, tekrar, tekrar, tekrar, tekrar okusunlar. Sayın Hüseyin Okur, ortadaki gerçeğin bizim söylediğimiz gibi olduğunu tespit etmiş. Sizde arayın Elbistan başkanını. Ya da Korkuteli'yi. İsmail Bey'de uygulanan sistemi ayan beyan anlatmış. Bu sistem yanlız kooperatifte değil, kötü niyetli her işte ve piyasada ki her sektörde uygulanıyor. Bilinen dolandırıcılık yöntemlerinden biridir.
Bazı arkadaşlar koyun, keçi, kaz demeyin diyor. Adamın gözü yoksa kör denir, ne diyelim? kibarlık olsun diye şaşı mı diyelim? Daha da nezaket adına, göz kırpıyor mu diyelim? Biz ona nezaket yaparken adam 14000 tl veya katlarında para kaybedicek. Yahu kusura bakma, sen sırf, ben kibar adam olayım diye zarar ettin mi diyelim?
Ne insanlığım, ne inancım gereği susamam. Yarın o adamlar gidicek, biz burada beraber kalıcaz. Bizi eleştiren forum üyeleri, asıl kendi durumlarını bir daha gözden geçirsinler. Ama forum üyeleri. Pıtırak üreyen mantar üyeler değil. Onlar Ağaçlar.net ağacının köklerine yapışan mantarlar. En küçük bir yağmurda ortaya çıkan görevli asalak mantarlar.
Halil Balaban

Birsen 33 ve Ben fakir beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 22:41   #85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 2
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle herkese selamlar, çok eskiden bir ağaçlar.net üyeliğim vardı fakat hatırlayamadığımdan yeniden üye olmak zorunda kaldım.

Bu konuyu okuyunca sizlerle paylaşımda bulunmak istedim.

Aşağıda sözleşmenin ilk sayfasının resmi var. Okuyamayanlar olabilir,

Alıntı:
Keçi/Koyun veya yukarıda seçimi yapılan ürün/ürünler ile katılmak istediğimi;.....baş keçi, .....koyun ortaklığı karşılığında 3. (ÜÇÜNCÜ) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında (burası anlaşılmaz olsun diye karışık yazılmış), 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir. 2012-2013 yılları için bir keçi bedeli olarak 600(ALTIYÜZ TÜRK LİRASI) Koyun bedeli 800(SEKİZYÜZ TÜRK LİRASI) "bakım ve yem ücreti KOOPERATİFİMİZ binyesinde kurulan ve kurulacak olan üretim çiftliklerinde sağlanacaktır.

Kooperatif ortaklığına kabul edilmesini saygılarımla arz ederim.
Buradaki sözleşmeye imza atarsanız size 3. yıl sonunda tek sefere mahsus 2 kilo et, 5 kilo süt gönderirler, para-pul alamazsınız!!! Katakulle bir sözleşme bu.

Telefon ettiğinizde iğneden ipliğe her konuya deyinen halkla ilişkiler birimi müdüre hanımı, sözleşmede ne "her ay asgari ücret hesabınıza yatırılacaktır" yazmış, ne "1 nesil çocuklarınıza kalacaktır" yazmış, ne "sistemden çıktığınızda ücretini geri alırsınız" yazmış, ne "hayvanlar sigortalıdır" yazmış.

Kelime oyunları ile aklını karıştırıp insanları dolandırmaya yönelik bir sözleşmedir bu.

"asgari ücret oranında kar payı oranında 2 kilo et 5 kilo süt" ne demektir ? Bu cümlenin manasını bir yönetici bana açıklasın, yani -size göndereceğimiz 2 kilo et ve 5 kilo süt asgari ücret oranında olacaktır.

Hani bu sözleşmede "Size her ay asgari ücret vereceğiz" diye bir ibare bile yok.

Konuşmaya gelince herşey mükemmel diyorlar, sözleşmeye gelince böyle kısacık bir açıklama ve her şeyden yırtma ve vurgun işlerine girişmişler.

Güvenilir değil...
Zaten websitesi de google'dan silinmiş ve kapanmış durumda şu anda.

İnşallah dolandırıp yok olmamışlardır şimdiden...


WebWon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 23:02   #86
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WebWon Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle herkese selamlar, çok eskiden bir ağaçlar.net üyeliğim vardı fakat hatırlayamadığımdan yeniden üye olmak zorunda kaldım.

Bu konuyu okuyunca sizlerle paylaşımda bulunmak istedim.

Aşağıda sözleşmenin ilk sayfasının resmi var. Okuyamayanlar olabilir,



Buradaki sözleşmeye imza atarsanız size 3. yıl sonunda tek sefere mahsus 2 kilo et, 5 kilo süt gönderirler, para-pul alamazsınız!!! Katakulle bir sözleşme bu.

Telefon ettiğinizde iğneden ipliğe her konuya deyinen halkla ilişkiler birimi müdüre hanımı, sözleşmede ne "her ay asgari ücret hesabınıza yatırılacaktır" yazmış, ne "1 nesil çocuklarınıza kalacaktır" yazmış, ne "sistemden çıktığınızda ücretini geri alırsınız" yazmış, ne "hayvanlar sigortalıdır" yazmış.

Kelime oyunları ile aklını karıştırıp insanları dolandırmaya yönelik bir sözleşmedir bu.

"asgari ücret oranında kar payı oranında 2 kilo et 5 kilo süt" ne demektir ? Bu cümlenin manasını bir yönetici bana açıklasın, yani -size göndereceğimiz 2 kilo et ve 5 kilo süt asgari ücret oranında olacaktır.

Hani bu sözleşmede "Size her ay asgari ücret vereceğiz" diye bir ibare bile yok.

Konuşmaya gelince herşey mükemmel diyorlar, sözleşmeye gelince böyle kısacık bir açıklama ve her şeyden yırtma ve vurgun işlerine girişmişler.

Güvenilir değil...
Zaten websitesi de google'dan silinmiş ve kapanmış durumda şu anda.

İnşallah dolandırıp yok olmamışlardır şimdiden...

Yok olmaları mı iyi? Yok olmamaları mı iyi?

Yok oldularsa birilerini yakmışlar mıdır? Kalsalardı daha başkalarını da yakacaklar mıydı?

Birsen 33 beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 23:11   #87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 6
Merhaba Arkadaşlar

Bana belki salak diyeceksiniz ama ben sözleşmeyi aldım ve imzaladım sonra bu siteyi gördüm pişman oldum.

Arkadaşın gösterdiği sözleşmeyi imzaladım ama ne para verdim ne senetleri imzaladım. Bana ortaklık belgesini, senetleri ve siğortayı göndereceklerini söylediler. Senetleri imzaladıktan sonra onlara gönderecekmişim onlarda bana en yakın bankalardan birine göndereceklerini ve aylık ödeme yaptıkça senetlerimi alacağımı söylediler.

Soruma gelince sözleşmeyi imzaladığım için ileride bana sıkıntı çıkarır mı?
Ortaklıktan nasıl ayrılabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tamam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 23:25   #88
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Yok olmaları mı iyi? Yok olmamaları mı iyi?

Yok oldularsa birilerini yakmışlar mıdır? Kalsalardı daha başkalarını da yakacaklar mıydı?
Vallahi ben de yazdıktan sonra fark ettim, eğer kayboldularsa birilerinin canını yaktılar demektir, kaybolmadılarsa daha birilerinin canını yakacaklar demektir.

Ben de hangisine üzüleceğimi bilemedim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamam Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar

Bana belki salak diyeceksiniz ama ben sözleşmeyi aldım ve imzaladım sonra bu siteyi gördüm pişman oldum.

Arkadaşın gösterdiği sözleşmeyi imzaladım ama ne para verdim ne senetleri imzaladım. Bana ortaklık belgesini, senetleri ve siğortayı göndereceklerini söylediler. Senetleri imzaladıktan sonra onlara gönderecekmişim onlarda bana en yakın bankalardan birine göndereceklerini ve aylık ödeme yaptıkça senetlerimi alacağımı söylediler.

Soruma gelince sözleşmeyi imzaladığım için ileride bana sıkıntı çıkarır mı?
Ortaklıktan nasıl ayrılabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bence güzel bir avukata bu sorunu bildirmelisiniz, en iyi o bilir kooperatif ile ilgili kanunları. Umarım başınız ağrımaz. Sözleşmede "----gün içerisinde sözleşmeden cayma hakkım vardır" gibi bir ibare yok malesef.

WebWon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 23:31   #89
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, senetleri imzalasaydınız o zaman problem büyük olurdu.

Senetleriniz el değiştirdiğinde mahkemede şansınız pek olmazdı.
Bir sözleşme imzaladınız diye mahkemelik olmazsınız, ticari sözleşmelerde caymak diye bir terim var.

Caymış olursunuz.

Bu tür oluşumlarda canı tez olmamak lazım, kaçmıyor ya. Her şey yerli yerine oturduğunda, karşı taraf sağlam duruyorsa bu tür oluşumlara girilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamam Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar

Bana belki salak diyeceksiniz ama ben sözleşmeyi aldım ve imzaladım sonra bu siteyi gördüm pişman oldum.

Arkadaşın gösterdiği sözleşmeyi imzaladım ama ne para verdim ne senetleri imzaladım. Bana ortaklık belgesini, senetleri ve siğortayı göndereceklerini söylediler. Senetleri imzaladıktan sonra onlara gönderecekmişim onlarda bana en yakın bankalardan birine göndereceklerini ve aylık ödeme yaptıkça senetlerimi alacağımı söylediler.

Soruma gelince sözleşmeyi imzaladığım için ileride bana sıkıntı çıkarır mı?
Ortaklıktan nasıl ayrılabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 23:50   #90
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, senetleri imzalasaydınız o zaman problem büyük olurdu.

Senetleriniz el değiştirdiğinde mahkemede şansınız pek olmazdı.
Bir sözleşme imzaladınız diye mahkemelik olmazsınız, ticari sözleşmelerde caymak diye bir terim var.

Caymış olursunuz.

Bu tür oluşumlarda canı tez olmamak lazım, kaçmıyor ya. Her şey yerli yerine oturduğunda, karşı taraf sağlam duruyorsa bu tür oluşumlara girilir.
teşekkür ederim dediğiniz gibi inşallah sıkıntı olmaz.

tamam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024