View Single Post
Eski 26-12-2012, 11:56   #80
ertu
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Arkadaşlar aşağıdaki sözleşme örneği sn. tsogut arkadaşımızın verdiği linkten, ekta ve imga isminde süt ve hayvancılık üzerine çalışan iki şirketin benzer bir uygulamasının sözleşme örneğidir.
tsogut arkadaşımızın verdiği linkteki forumu takip ederseniz biraz daha aydınlanabiliriz bu konuda.
Gördüğüm kadarıyla bu şirketler dana ile giren katılımcıya 5000 tl karşılığında 180 lt süt değerinde bir ödeme yapıyor ve bu sözleşme de 39 ay sürüyor ve sözleşme bittiğinde enflasyon oranında bir artışla anaparanızı geri ödüyorlar.
Lokal bir şirket oldukları halde forumdakilere göre daha güvenilir proje. Para yatırıp geri ödemelerini alanlarda yazmış forumda. Genelde katılımcılar olumlu yazmışlar, incelemekte fayda var bence.


KATILIMCI SÖZLEŞMESİ

Madde 1. Sözleşmenin Tarafları
Bu sözleşme bir tarafta adına (bundan sonra “FİRMA” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ………………………………………….(bundan sonra “KATILIMCI” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde imzalanmıştır.

Madde 2. Taraflara İlişkin Bilgiler
2.1.
FİRMA :
Adresi :
Telefon :
Faks :
E-Mail : …………………………………………………………………………… dir.
2.2.
KATILIMCI : ……………………………………………………………………………
Adresi : …………………………………………………………………………….
Telefon : ……………………………………………………………………………..
Faks :………………………………………………………………………………..
E-Mail :……………………………………………………………………............ dir.

2.3. Her iki taraf madde 2.1 ve 2.2’de belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri taraflara tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.

2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla elden teslim, posta, posta kuryesi, teleks, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla bildirimde bulunabilirler.

Madde 3. Sözleşmenin Dili
İş bu sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.

Madde 4. Sözleşmenin Kapsamı
Bu sözleşme, FİRMA ile KATILIMCI arasında tarafların görev ve sorumluluklarını belirlemeyi amaçlar.

Madde 5. İş Tanımı
5.1.Sözleşme konusu iş; firma ve katılımcıların beraberce süt üretimi yapmak. Katılımcılar canlı gebe düve alımı yaparak firmanın tesis ettiği çiftlikte bu hayvanlardan süt üretmek ve bu üretilen sütten katılımcılara kar dağıtmak işidir.
5.2. Bu sözleşmenin içeriği aşağıdaki şekildedir.

1-Katılımcılar gebe düve bedeli olan 5.000,00.-TL/Ad firmaya vererek düve alımı yaptırmak suretiyle işletmeye katılım yapacaklardır. Firma tarafından sertifikalı bütün testlerden geçmiş saf hoştayn cinsi gebe düve alımı yapılacak ve bu düveler 25 gün işletme dışında bulunan bir işletmede(Bulaşıcı hastalık riskine karşı) tutulup ikinci bir testten geçirilecek ve ondan sonra ari olanlar işletmeye alınacaktır.

2-İşletmeye getirilecek düvelerin gebelik ortalaması 2 ay olduğundan doğum yapana kadar süt vermeyecekleri için ilk 7 ay herhangi ödeme yapılmayacak olup sonraki 32 ay boyunca aylık hayvan başı 180 litre süt bedeli ödenecektir.

3-Firma tarafından toplu olarak süt satışı yapılacak olup süt fiyatı BURDUR SÜT BİRLİĞİ KOOPARATİFİNİN açıklamış olduğu satış yapılan dönem ait çiğ süt birim fiyatı(KDV Hariç) olarak katılımcılara aylık olarak ödeme yapılacaktır. İstendiği takdirde çiğ süt birim fiyatı SETBİR TÜRKİYE ET,SÜT,GIDA SANAYİCİLERİ ve ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ WEB SAYFASINDAN DA takip edilebilir.
Piyasa koşulları ve süt satılan diğer ticari işletmelerden kaynaklanan gecikmeler katılımcıya bildirilmek suretiyle, katılımcıya yapılacak ödemelerde ticari teamüllere uygun gecikme olması temerrüt nedeni sayılmayacaktır.

4-Firmaya süt ödemesi yapıldıktan sonra 5 gün içerisinde katılımcılara ödemeler yapılacaktır.

5-Katılımcılar sadece gebe düve bedeli ödeyecek olup bunun dışında katılımcılardan herhangi bir bedel alınmayacaktır.

6- Katılımcılar her türlü risk veya olumsuz gelişmelerden etkilenmeyecek olup ayda net olarak 180 kg süt bedeli alacaklardır.

7-Hayvanların sigortası düve bedeli üzerinde firma tarafından yaptırılacaktır.

8- Katılımcılara her ay ödeme yapılacak olup,sözleşme süresinden önce ayrılmak isteyen katılımcılar 1 ay önceden ayrılmak istediklerini firmaya yazılı olarak bildirmek zorundadır.Firma katılımcının yazılı ayrılma talebini bildirdiği tarihten itibaren 60 gün içerisinde katılımcının katılım bedelini enflasyon farkı ile birlikte kendisine ödeyecektir.Sözleşme süresi sona erdiğinde veya katılımcının sözleşme süresi bitmeden ayrılmak istemesi durumunda toplam enflasyon farkı ana paranın %50 sine denk gelen kısmının farkı ödenecektir.Toplam enflasyon farkının ana paranın %50 sini geçmesi durumunda katılımcıya %50 geçen farkla ilgili herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

9- Doğacak yavrular işletmenin olacaktır.Her türlü destek ve teşvikler işletme tarafından alınacak ve işletmeye kalacaktır.

10-Katılımcılara TEMİNAT olarak sözleşme eki olan ve(Katılım tutarı miktarında ) 41 aylık teminat senedi firma tarafından katılımcıya verilecektir………………………tarihli …….………………………..TL tutarlı teminat senedi bu sözleşmeye istinaden katılımcı ………………..…………………….isimli kişiye tarafımızca imzalanıp verilmiştir. Sözleşme süresi sona erdikten 2 ay sonra senet hükümsüz olup geri alınacaktır.Bu teminat senedi ciro edilemez ve başkasına verilemez.Sözleşme sonunda sözleşme başlamasından bitimine kadar geçen sürenin enflasyon farkı hesaplanıp ana para ile beraber katılımcıya ödenecektir.

100 adet ve üzeri düve ile yapılan katılımlarda katılımcılar isterlerse çiftliğe temsilci bırakabileceklerdir. Firma tarafından gerekli konaklama ve ofis tahsisi yapılacaktır.

Madde 6. Sözleşme Bedeli:
Bu sözleşme bedeli toplam ……...... adet düve bedeli olarak………………………….-TL’dir

Madde 7. Sözleşmenin Süresi
Bu sözleşmenin süresi işe başlama tarihinden itibaren 39 ay süreyi kapsayan ………………... tarihinden ………………………..tarihine kadardır.

Madde 8. Ödeme Yeri ve Şartları
Sözleşme bedeli olarak katılımcının alacağı bedel aylık dönemler halinde katılımcıya makbuz karşılığında veya vereceği banka hesap numarasına firma tarafından yatırılır.

Madde 9. Sözleşmenin Feshi
Tarafların mutabakatı durumunda sözleşme kendiliğinden fesholur.

Madde 10. Mücbir sebepler
a)Doğal afetler,
b)Kanuni grev,
c)Genel salgın hastalık,
d)Kısmı veya genel seferberlik ilanı.
Bu mücbir sebeplerden dolayı firma veya katılımcı sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir. Bu sebeplerin geçerli olması için, taraflardan kaynaklanan bir sorunun ileri gelmemiş ve taahhüdün yerine getirilmemesine engel nitelikte olması, tarafların bu engeli ortadan kaldırmaya gücü yetmemesi, mücbir sebeplerin yerine geldiği tarihi izleyen 20 (yirmi) gün içerisinde tarafların yazılı olarak bildirimde bulunması ve bu durumun yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi zorunludur.

Madde 11. Anlaşmazlıkların Çözümü
Bu sözleşmenin ve eklerinin uygulanmasında ortaya çıkan ihtilaflar MERSİN Mahkemelerinde çözülür.

Madde 12. Sözleşmenin İmzalanması
13 Maddeden ibaret olan iş bu sözleşme ve ekleri firma ve katılımcı tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra iki suret olarak tanzim ve imza altına alınarak birer nüshası taraflarca alıkonulmuştur.

Madde 13. Yürürlük Tarihi
İş bu sözleşme katılımcının sözleşmede belirtilen düve bedelini nakit olarak firmanın banka hesabına yatırdıktan sonra veya şirket muhasebesine nakit ödeme yapıp Firma kaşeli ve imzalı tahsilat makbuzu katılımcıya ibraz edildikten sonra yürürlüğe girecektir.

/ /

FİRMA KATILIMCI

ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön