agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni1165Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2012, 07:13   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Kelebek çalısı sormuş'Soruyorum, siz benim yerimde olsanız, bu insanların hayvan sevgisine nasıl inanırsınız bu saatten sonra?'

İnanmıyoruz ki. Hayvanları değil, kendi öz be öz bebeklerini bile sevdiklerine inanmıyorum. Köpekleri kedilere saldırtıp görüntüleri Net'e koymayı düşünenleri bile gördüm. Olay kedi-köpek olayı da değil. Kendi cins köpeğini göstere göstere gezdirebilmek için sokaktaki köpekleri şikayet edenleri de, güçlü köpeklerini sokaktakilere saldırtanları da. Kendi köpeğinden başkasını sevmeyip, eziyet edene köpeksever denebilir mi? Bazen aklıma geliyor. Yaşadığım yerde hayvanların benden fazla hakkı var. Ben sonradan geldim. Onların 'Babalarının evi'.

Zaten, Nariel ortak cevabımızı yazmış.'İnsan düşmanı, hayvan düşmanı. Bunlar kendine bile düşman, kendilerini sevmedikleri için dünyayı da sevmeyen sorunlu tipler.'

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 09:07   #62
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Bence havyanlara eziyet eden "insanlar" ellerinden gelse diğer insanlara da eziyet ederler. Yaşlı anne, babasına, çocuklarına, eşlerine eziyet etmedikleri ne malum.

Basına çok yansımayan-yansıtılmayan bir sürü dava devam ediyor. "satanist" diye adlandırılan sapkın kişilerin nette kedileri işkence ederek öldürdükleri görüntüleri var hem de yüzlerce. Midenizin, vicdanınızın kaldıramayacağı görüntüler.

Benim memleketimde de değil sadece bu durum evrensel bir vaka, bir hastalık. Yüzyılların tedavi edemediği üstelik. Savunmasız havyanlara tecavüz eden, işkence yapan yaratıklarla aynı dünyayı paylaşıyoruz. Aynı otobüste yan yana otuturuyoruz. Aynı restaurantta yemek yiyoruz. Belki çocuklarımız bu "insanların" servisi ile okula gidiyor.
buna benzer binlerce durum.

Haftasonu, Çatalca yolu üzerinde serbest bölgeyi geçince benzin istasyonu çevresinde insanların arasında karın derisi yüzülmüş kan revan inçinde memeleri 15 santim sarkan enfeksiyon kapmış bir köpek gördük. Ne yaptıysak yakalayamadık saatlerce bekledik. Ne hikmetse biz araba ile yoldan geçerken tesadüfen görebildik ama çevre insanları görmemişti. Hiçççç haberleri yoktu. Polisi, jandarmayı, belediyeyi haberdar ettik durumdan. Sizce bir gelişme oldu mu, kesinlikle hayır.

Bizler okyanusta bir damla misali denizyıldızlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Bir tanesinin bile kurtulma ihtimali umudu ile...

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2012, 18:42   #63
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
sayın gçakar
haklısınız tabii ki ama şunu da benim içimden gelen şekilde söyleyeyim.ben cins köpek besliyorum ve bunların cinslerinin fci tarafından onaylı secereli örneklerini besliyorum. aslında dediğiniz gibi bir genel köpek sever de değilim.ben köpeklerimi alırken hem para ödedim hem de onların ailemizin bir ferdi olarak kabul ettim.buyüzden onları diğer köpeklerden farklı olarak seviyorum.köpeksever değilim dememe takılmayın lütfen
bence sokaktaki hayvanların eğer bu dünyaya gelmişlerse yaşamaları ve iyi durumda olmaları bir haktır,tabi ki bakacağız,kollayacağız.
şimdi sokak köpeği değil de cins köpek sevmemin/tercih etmemin mantığını daha iyi anlarsınız.sokak köpeği doğduğunda sorunların içine doğar,beslenme,su,kötü muamele, barınma hastalıklar iklim şartları hep hakkından gelmesi gereken işlerdir. ama bilinçli bir şekilde köpek cinsi seçimi ve bu köpek yavrusunu üretenlere ödenecek para bir nebze de olsa o köpeğin önünde uzanan hayatın teminatıdır.barınaklar ise batıdaki bir çok ülkede olduğu gibi yine de olumsuzluk yaşayabilecek bu hayvanlara 2. şans yerleridir. yoksa türkiyede'ki gibi açlığın kol gezdiği hayvanların birbirine zarar verdiği yerlere dönüşürler.

Güzin Çakar beğendi.
erhan özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2012, 23:16   #64
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Sokak köpegi evsiz yurtsuz manasında kullanılır aslında cins olarak bir ırkı mutlaka vardır
bakımsız ve huysuz olmaları onların sucu degil onların mekanına tarlasına bagına el koyan sıgamayan biz insanların sucu var .
Bazen başlarını okşadıgım sokak köpeginin gözlerindeki mutluluga şahit oluyorum sevilmek onlarında hakkı .
Bir tinerci **** balici gördügümde yolumu degiştiriyorum bir sokak köpegi gördügümde yolumu hic degiştirmedim hangisi daha zararlı ve korkutucu sizce ?

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 03:05   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Başımızı çevirerek, görmezden gelerek varlıklarını inkar edemeyiz. Sokaklarda yaşayan canlıların çektiklerini anlayabilmek için düşünmek, uzun uzun düşünmek, ve değişik örnekleri deneyimlemek gerekmez. O yaz kış demeden sokaklarda yaşamaya çalışan bir canlı ve yemek için, su için sürekli bir arayış içinde, üstelik her an bir tehlike altındayken.


Name:  yardım edin.jpg
Views: 3063
Size:  47.6 KB


Kapımın önüne alışır ve bir daha da gitmez diyerek vermediğiniz bir kap temiz su veya en basitinden mutfakta çöpe gönderdiğiniz artık bir lokma kuru ekmeği ondan esirgemek sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 10:35   #66
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Bazen başlarını okşadıgım sokak köpeginin gözlerindeki mutluluga şahit oluyorum sevilmek onlarında hakkı .
Bu ''sokak köpeği'' diye tanımladığımız hayvanlar, belkide dünyanın en duygulu, en sadık, en cefakar, en hüzünlü yaratıklarıdır..

Çarşıya indiğim yol üzerinde bir hanımefendi var..İki kocaman ''sokak köpeğini'' sahiplenmiş..
Hergün muntazam olarak onları besliyor, sularını veriyor..
Öylesine güzel arkadaş olmuşlarki..
Birinin ayağı yok..Birinin gözü..
Çoğu zaman çarşıya inerken o hanımın bitmez tükenmez vefasına, sevecenliğine tanık oluyor, can-ı gönülden sohbet ediyor, kolay gele demeden geçmiyoruz yanlarından..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 22:25   #67
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Sayın pria emekli olabilirsem kısmet olursa benimde niyetim bir köpek sahiplenmek öyle cafcaflı bir köpek degil tamamen sıradan ama bana özel

Sayın kelebek çalısı bu konuda belediyelere büyük sorumluluk düşüyor .
önce cevredeki insanları egitecek cevreye bıraktıkları aşılayıp kısırlaştırıp köpekleri sokagın caresizligine terk etmicek sorumluluk sahibi olucak yemek ve su konusunda daha duyarlı olucak bir sürü aşılması gereken engel var .

En önemli si her birey evindeki cocuga sokak hayvanlarınında onlar kadar yaşadıgımız evrende hakları oldugunu saygıyı hak ettigini anlatacak .
gördüklerim tartıştıklarım .
tekmelemek kovulmak ip baglanıp gezdirilmek ve 2 köpegi birbbirine düşürüp nasıl bir zevk duyuluyorsa birbirine saldırtılmak .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 22:53   #68
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Name:  kopek.jpg
Views: 1910
Size:  51.0 KB

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 22:56   #69
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Çok şükür ilk fotoğraf denemem ile birlikte benim saz ekibim...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 02:11   #70
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Beğeniler için çook teşekkür ediyorum. Hem ilk fotoğraf yükleme denemem oldu hem de benim canlar... Onları çok seviyorum; onlar da beni. Kapıdan dışarı çıktığım an hemen yanımdalar dilleri bir karış sarkmış, kuyruklar yelpaze sallana sallana... Ben nereye gitsem benim yanımdalar. Gittiğim yer dışarısı ise yanımda beklerler, ev ise oraya kadar götürürler... Sonra dönüşümde aman beni görünce bir sevinç nereye hoplasalar, atlasalar, ne yapsalar... ) Hadi tamam gidiyoruz dediğimde düşerler önüme evin kapısına kadar getirirler gözümün içine baka baka sallarlar kuyruklarını. Sanki onlar da bana iyi geceler derler gibi.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 02:48   #71
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Var Olmak Haktır

Oturduğum sokakta yaşayan sokak köpeklerine daha önce paylaştığım gibi su ve mama veriyorum. Uslu duran cana yakın olanlara da kenelere karşı düzenli olarak anti-parazit damlalarını uyguluyorum.

Dört yaşına girmek üzere olan ikisi, 2 yaşına girmek üzere olan bir dişi ve 8 aylık 4 erkek yavru. Ayrıca aynı dişinin 1.5 ay önce doğurduğu 6 adet yavru. Bu yavrular henüz insan içine karışmıyor, karşıdaki insan boyuna varan otların kapladığı arazide annelerinin verdiği süt ile besleniyorlar.

Ne kadar acı ki bugünlerde bir düşman sahibi olmuşlar haberleri yok doğal olarak. Sokağımdaki her ev sahibini tanıyor biliyorum. Fakat sanırım bir kiracı durumu olmalı ki tanımadığım küçük motorsikletli bir kişi bir kaç zamandır gelip gidiyor. Köpekler de havlayarak her yabancıyı kovaladıkları gibi kovalıyorlar. Hoşt diyerek azarladığınızda bile hayvanlar kaçıyor ve ürküyor. Bir saldırganlık ya da ısırma gibi bir durum hiç olmadı.

Geçen cuma günü 8 aylık yavrulardan birinin arka sağ ayağının boşta sallandığını yani kırılmış olduğunu görünce çok çok üzüldüm. Zar zor bahçe içine alarak yemek verdik ama öylesine korkmuş ki elimi kolumu biraz hızlıca oynatsam can havliyle kaçıyor. Veterinere danıştık hemen telefonla. Fakat akıl etmediğimiz bir noktadan sekerek bahçe duvarına sıçrayan köpeği yine kaçırdık sokağa.

Veterinerin de tavsiyesi ile Girne Hayvanları Kurtarma' yı arayarak hatta bizzat barınağa giderek durumu bilrdirdik. Büyük köpekleri alamayacaklarını, yeni doğan 6 yavru ile annelerini alabileceklerini, ayrıca ayağı kırık olan köpeği de durumundan ötürü kabul edeceklerini sevinerek öğrendik. Yarın veya öbür gün gelerek alacaklarına dair söz aldık.

Bu süre içinde en iyi bakımı yapabilmek için, özellikle de ayağı kırık yavruya karşı beslenme yönünden ilgimizi daha da yüksek tutuyoruz. Zaten hayvanlar sıcaktan bütün gün hiç ortada yoklar, akşam 18 gibi yemek ve sularını içmek için ortaya çıkıyorlar. Sabah en geç 08 gibi ortadan kayboluyorlar.

Bugün hayvanların bir düşmanı olduğunu üzülerek öğrendik. Bu kimse hayvanların su kaplarını ve yemek yemeleri için serili kuru mamalarını hayvanları kovarak sağa sola dağıtarak büyük bir vicdansızlığa imza attı. Bahçe ve garaj kapımın önünde bulunan su taslarından suları sokağa dökerek, tasları yola fırlattı ve kuru mamaları da hayvanların yiyememesi için su ile ıslatarak bozulmalarına sebep oldu.

Olayı tesadüfen farkettiğimizde kaçmak üzereydi belki de, ama görüldüğünü anlayıp ben yaptım diye gururla kendini tanıttı. Siz kimsiniz? Nerede oturuyorsunuz? Neden böyle bir şey yaptınız dendiğinde ise, kendisini şöyle savundu. Savunmadan ziyade bizlere ultimatom verdi kendince.

Bu köpekler gelip giderken ona havlıyormuş, motorla kaza yapabilirmiş. Hayvanlara su ve mama vermeyecekmişiz. Vermezsek giderlermiş buradan. Siz hayvanları vurursunuz da dendiğinde evet vururum diyebilen bu kimse, yine su koyarsak yine dökeceğini ve kapları fırlatıp atacağını söyledi.

Hayvanlar da nasıl korktularsa ortalıktan kayboldu ve göze görünmeyerek bir yerlere sindiler. Bunların sokak köpeği olduğunu, su ve yemek vermenin insanlığın gereği olduğunu söylesek de anlayamadı bu kimse bu durumu. Dağtırım buraları yeniden dedi. Öyle mi bak suları şimdi dolduruyoruz diyerek hortumla doldurmaya başlarken, hadi gel şimdi dök bu suları, kapları fırlat bakalım dendiğinde küçük motorsikletine binerek sokağın sonuna doğru küçülerek! gözden kayboldu.

Ayağı kırık köpek ortalıkta yoktu en son baktığımda, dişi anne köpek de...Hayvanları kurtarma geldiğinde umarım buralarda olurlar. Yoksa potansiyel olarak bu saatten sonra büyük bir tehlike altındalar.

O hayvanın ayağının kırılmasının sebebini bilemsem de kafamda soru işaretleri oluştu. Bu hayvanlar haber verildiğinde Girne Hayvanları Kurtarma tarafından yakalanarak kısırlaştırılıyor, aşılanıyor, bakımları yapılıp tekrar bulundukları alana geri salınıyorlar. Yalnız Girne çarşı içinde bile onlarca kulağı küpeli sokak köpeği esnafın bazılarının kapı önüne koyduğu sularla serinliyor, gölge alanlarda nefes almaya çalışıyor, bazen araba kovalayarak meydanda gürültü koparabiliyorlar.

Bu sokak köpekleri biz buraya geldikten sonra bu çevrede doğarak burada yaşam alanlarını oluşturan canlılar. Havlamaktan ve yabancı arabaları kovalamaktan başka kimseye zarar veremezler. Ama kontolsüz çoğalacaklar diye bir şey de yok tabi ki.

Böyle bir kişinin sokağıma yaşamaya gelmesi, yakınımda bir yerlerde bu zihniyette bir insanın varlığını bilmek beni son derece rahatsız ediyor. Su içer, yemek yerken onları kovarak içtikleri suyu yerlere döken, mamanın niteliğini su dökerek bozan bu kişi yarın öbür gün tüm insanlık için de bir tehlikeye dönüşemez mi?

Bugün tv de dönen bir tanıtım gördüm hayvanların yaşam hakkı üzerine ünlülerin oynamış olduğu ve toplumun ilgisini çekebilme amaçlı eğitici bir çekim yapılmış. Yaşanan bu olaydan sonra içimden şunu söyledim izlediğimde, bizim insanımız bunu başaramaz.

Gerçekten çok üzgünüm. Bu kimselerle aynı toplum içinde yaşadığım için utanç duyuyorum. Daha önce yaz tatilini 3 ay kadar Türkiye' de geçirdiğimizde ise bu hayvanlara kimse yemek, su verdi mi bilemem ama döndüğümüzde buradan ayrılmamışlardı. Zaten nereye gitsinler ki 1 km kare alan içinde yaşıyorlar. İsteyince gidip, isteyince geliyorlar. Çok çok üzgünüm, tüm hayvansever dostların beni anlayacağını ve üzüleceğini biliyorum. Çok uzun yazıp dolandırdıysam sözü, kusura bakmayınız lütfen. İçim bu canlıların haline çok acıdı, o kadar....

Hayvanlara su içerlerken ve mama yerlerken saldıran bu kimse içinse sadece,

yazıklar olsun diyorum!


Düzenleyen kelebek çalısı : 31-07-2012 saat 02:51 Neden: başlık düzenleme
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 10:35   #72
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bu videoları ekliyorum ama pek işe yaramayacağını biliyorum. Çünkü bu sayfayı okuyanlar zaten acı gerçekleri bilenler. Sadece insanların yaşam hakkı olduğunu sananlar izlemeliler ki belki biraz etkilenip durumu anlarlar... (hiç sanmıyorum ama...)

EZBER Part 1(BY TOLGA ÖZTORUN) - YouTube
EZBER Part 2 (BY TOLGA ÖZTORUN) - YouTube
HAYTAP -- BENİ TERKETME - YouTube
Haytap'tan Hayvan Hakları Filmi - YouTube

Bu filmi yüreği dayanmayacaklar seyretmesin, çünkü bunlar çok acı, gerçek görüntüler. Mahvetti beni....
HAYTAP - BUZ GİBİ GERÇEK - Petshop Gerçeği - YouTube

syılmaz beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 18:58   #73
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Bu filmi yüreği dayanmayacaklar seyretmesin, çünkü bunlar çok acı, gerçek görüntüler. Mahvetti beni....
HAYTAP - BUZ GİBİ GERÇEK - Petshop Gerçeği - YouTube
Videoyu yeni seyrettim. Kedi veya köpek almayı düşünenler bu videoyu tekrar tekrar izlesin.

10 yılı geçebilecek bir sorumluluğun bilincinde değillerse bu hevesin neye malolacağını, neyin vebali altında kalacaklarını iyi görsünler.

Ayrıca petshoptan evcil hayvan alarak bu çarkın dönmesini sağladıklarını da unutmasınlar.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 20:04   #74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili limon 'Bu filmi yüreği dayanmayacaklar seyretmesin, çünkü bunlar çok acı, gerçek görüntüler. Mahvetti beni....' uyarınız için çok teşekkür ederim. Tahmin edeceğiniz gibi seyretmedim, seyretmeye cesaret edemedim. Yalnız ilk iki filmi izledim. Gerçek olduğunu bilerek, elimde mendil, burnumu çekerek...
Bizim gibi etkilenmezler ama söylediğiniz türden görüntüleri insan kılığındaki canilere seyrettirmenin bir yolu olmalı...

YeniGine beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 15:09   #75
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
10 yılı geçebilecek bir sorumluluğun bilincinde değillerse bu hevesin neye malolacağını, neyin vebali altında kalacaklarını iyi görsünler.
Bu sabah bizim çocukların (kedi-köpek) tımar ve banyo günleriydi. Sabah 30 derecenin üzerinde kan ter içinde köpekten 1 çuval tüyü çıkarıp sonra banyo yaptırırken silkelenince her tarafım ıslanınca (alıştım ben etkilenmiyorum) aynı şeyi düşündüm biliyor musunuz? Kedi köpek alıp biblo gibi duracak sananlar var. Bunların tuvaleti ayrı sorun, temizliği, aşısı, hastalıkları, yaşlılıkları vb... Her duyduğum kedi kavgasında "eyvah benimki birisiyle kapıştı, bir şey oldu" diye koştururkenki çarpıntılarım da cabası... Bir yere giderken bırakacak yer bulmak ayrı dert.
Sadece sevmek için hayvan almak büyük hata...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 17:43   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Limon inanın beni mahvettiniz.. Zaten son bir haftadır ne yapacağımı bilmez çelişkiler yaşıyordum, videoları da izleyince daha beter oldum.. Bir canlıdan vaz geçmek bu kadar kolay olmamalı..

Hiç evcil hayvanımız olmamıştı, zaten bakamayız da.. (İş, seyahatler, yer sorunu vs.) Ama bir süre önce peşimizi bırakmayan bir köpeği sahiplenmek zorunda kaldık.. Foruma başlık da açmıştım.. Köpeğimizin cinsi nedir?
Gerçekten bakımı konusunda hiçbir bilgim yoktu ve çok zorlandım.. Çok fazla seyahat ettiğimiz için her yere yanımızda götürdük.. O da ayrı bir dert.. Bahçede kaldığı için komşular ''Kokuyor, havlıyor'' diye sürekli şikayet etti..

Maalesef iki ay önce yine vicdanımız yüzünden bir tane daha köpeğimiz oldu.. Onu da otoban kenarında gördük az daha ezilecekti ve yavruydu.. Bırakamadık.. Gülümseten anılar. Çocuk dünyasında hayvanların yeri. başlığına fotoğraflarını eklemiştim..

Bu sabah yine komşu kadınla tartıştım.. Eşim dökülen tüylerden, bize ayak bağı olmalarından sürekli şikayet ediyor, annem bir taraftan konuşuyor, başkası bir taraftan.. Ne yapacağımı şaşırdım.. Barınakların hali belli, sokağa bıraksam! Bırakamam ki..
Hele ki o videoları izledikten sonra, oğlumun sevincini görüyorken..
Ama baskılardan da çok yoruldum, ne yapacağımı da bilmiyorum..

Name:  100_2107 (Small).JPG
Views: 1768
Size:  52.9 KB

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 18:38   #77
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Ben videoları izleyemeyenlerdenim, dayanamıyorum.

Biliyorum bu tür yayınlar can dostlarımızı korumak, azcık da olsa vicdanı kalmış insanlara seslenmek , insan olduklarını hatırlatmak için hazırlanıyor ama bir insan yavrusunun videolarından farklı gelmiyor.

Bazen keşke hiç paylaşılmasa bu tür görseller diye düşünüyorum. Aynı acıları çeken insan yavrularının görselleri bu kadar yaygın paylaşılmıyorsa, can dostlarımızın da buna hakkı var gibi geliyor, bilemiyorum...

Ama şunu biliyorum sevgili selis, bir yolunu bulup oğlunun can dostlarından ayrılmasına izin vermeyeceksin....

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 21:53   #78
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Yazacak kelime bulamıyorum .
Bu hayat hic adil degil sadece menfaatleri dogrultusunda hareket eden insan nasıl bir kaypaklıkla yaşar sever sahiplenir sadece kendi istediginde, eger istemiyorsa cok kolay hayatından cıkartır yok eder üc beş kuruşa yeri gelir ruhunu satar amma kimseye efelikten toz kondurtmaz merhamet onda sevecenlik yardımlaşma körükörüne baglılık insanoglunun en iyi yaptıgı şey ise yıkım nerede medineyet orada yıkım zülüm .
Kokuya dayanamaz sürekli şikayet ederler oraya mama koyma su koyma 2 kediyle yaşıyorum koku varmı ne kokusu merak etmiyor degilim
Cevresini hayvanlardan arındırılmış alan görmek ister bir iki kedi köpekten rahatsız olur araclardan caddede yürüyemez olduk ? parklarda mangal pişirenlerede kıl oluyorum
tv de belgesel eksik der cocukları kedi köpek sevse amanın dokunma mikrop kaparsın der feryat eder .
EVDE HAYVANMI OLUR ,SOKAKTA HAYAVANMI OLUR ,PEKİ NEREDE OLUR .
Cevap basit sadece belgesellerde gecmiş zamanda .
Bu videoları seyretse gözlerinden kocaman yaşlar dökülecek inanmayın bunlar sadece timsahın göz yaşları

limon, maki01, selis ve 1 kişi beğendi.
iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 22:23   #79
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Akşam videoları izleyip, ağlayıp zırladıktan sonra köpekleri gezdirdim.. Tüm bunların üzerine iyi geldi.. Oynadık, koştuk..
Sn. Maki onlara bakacak birini bulmadan sokağa bırakmam.. En azından elimden geleni yapıp deneyeceğim.. Umarım yakın zamanda böyle biri çıkar..

Videoyu akşam gezerken çektim..
Doly, çok akıllı otur-kalk dur-gel yakala-koş gibi bazı komutları biliyor.. Topu havada yakalayıp çok yükseklere zıplayabiliyor..
Minik, henüz bebek ve biraz yaramaz..
100 2121 - YouTube

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2012, 01:04   #80
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Benim sokağımdaki sokak köpeklerinden 7 haftalık olan yavru sayısı meğer altı değil yediymiş. Beş tanesini Hayvanları Kurtarma' nın barınağından gelip aldılar. Yakalamak zorlu oldu. Üçünü bir günde, ikisini ise sonraki günde yakalayarak teslim ettik. Bu arada ayağı kırık olduğunu düşündüğümüz 8 aylık yavruyu da zorlukla yakalayarak bağladık ve sabaha dek uslu uslu bekledikten sonra araba içindeki kafese almak için daha da zorlu dakikalar yaşandı. Bir sebepten barınağa gitmesine gönlümüz razı olmadı ve tanıdığımız, bildiğimiz bir veteriner hanımın yardımcı olması ile kliniğe gönderdik. Orada uyutularak röntgeni çekildi, ayağının çıkık olduğu anlaşıldı. Ödemli olduğu için uğraştığı halde yerine oturtamamış veteriner. Kendi kendisine kaynama yapacağını ama ayağının bundan sonra aksak kalacağını söyledi veteriner. Geri geldi sokağımıza. 3 gün bahçede tutabildik ama sonunda dışarı kardeşlerinin yanına çıkmak istedi ve şimdi bir aradalar.

Son duruma göre 3 yetişkin, sekiz aylık 4 yavru ve 7 haftalık 2 yavru olmak üzere toplam 9 köpek ile sokağımız epey şenlikli.

Barınak yetişkinleri kabul etmiyormuş. Zaten bunca zaman sonra yetişkinleri göndermek onlara kötülük olur, oradan kimse alıp da sahiplenmez onları yavru köpekleri sahiplenmek dururken. 3 hafta sonra en küçük iki yavruyu da gelip alacaklar. Garipler gidenlerden fırsat bulup süt emememişler annelerinden, fare gibiler. Kuru mamalardan yemeye çalışıyorlar, kıtır kıtır bonbon şeker yer gibi

Yani anlayacağınız benim de sorumluluğum epey büyük, siz dostlar gibi. İki yavru o kadar ufak ki ezilecekler mi, çukura mı düşecekler diye düşünmek, arabaların gaza basarak bu çıkmaz sokakta şuursuzca hayvanlarla sürüşmeleri derken hayat onlar için zor olduğu kadar onları korumak isteyen bizler için de bir o kadar yıpratıcı olabiliyor.

limon, maki01, iris41 ve 4 kişi beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2012, 22:29   #81
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Bir dostuna her daim hadi cıkıp hava alalım gezelim diye bilirmisiniz üstelik hic nazlanmadan sıcakmış sogukmuş .
İşallah bir gün banada nasip olur cok şanslısınız aslında sevgili selis

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2012, 16:46   #82
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Umarım siz de en kısa sürede can dostunuza kavuşursunuz sevgili iris41 .

Yazdıklarınız çok doğru, sizden sevgi ile gelen her talebi koşulsuz sevgi ile yerine getirmeye çalışırlar ancak siz de onun taleplerini her koşulda karşılamak zorundasınız.

Fındık'la yaşamımızı paylaşmadan önce bir dostum " Hiçbir zaman büyümeyecek bir bebeğin olacak, iyi düşün" demişti, haklıydı...

limon ve YeniGine beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2012, 21:59   #83
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Bunda cok haklısınız sevgili maki 12 yaşında ve hala bebek kadar nazlı benim kızım ve ben onu bırakıp tatile **** yatıya gitmem aklım onda kalıyor .
kedi köpek alırken cok iyi düşünmek gerekiyor .
Oglumu alırken üsküdardan bir hanım efendi verdi adını unuttum şöyle demişti okadar yavru sahiplendirdim ilk defa bu kadar mutlu birine şahit oluyorum ilk görüşte bizim ömrümüz baglanmıştı onunla sanırım .
Apartmanda köpek bakmak imkansız yoksa coktan almıştım güzel dileginize icten bir Amiin diyorum

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:01   #84
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Akşam videoları izleyip, ağlayıp zırladıktan sonra köpekleri gezdirdim.. Tüm bunların üzerine iyi geldi.. Oynadık, koştuk..
Sn. Maki onlara bakacak birini bulmadan sokağa bırakmam.. En azından elimden geleni yapıp deneyeceğim.. Umarım yakın zamanda böyle biri çıkar..

Videoyu akşam gezerken çektim..
Doly, çok akıllı otur-kalk dur-gel yakala-koş gibi bazı komutları biliyor.. Topu havada yakalayıp çok yükseklere zıplayabiliyor..
Minik, henüz bebek ve biraz yaramaz..
100 2121 - YouTube
Diğer videoları izlemedim ben. Fakat Doly ve Minik çok tatlılar. Minik belli henüz bebek oyun oynayayım istiyor... Çok güzeller...

selis ve Güzin Çakar beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:10   #85
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Benim saz ekibi alıştı kemik yemeye... Fakat üçü de yaşlı; kemik verirken onlara sanki eziyet ediyorum gibi geliyordu. Onun için kuru mama veriyorum artık. Poşetle çıktığımda aman bir sevinç bir sevinç geliyorlar yanıma. Ağızları bir karış açık heyecanla bekliyorlar. Kuru mamayı önlerine koyunca koklayıp uzaklaşıyorlar. Üzülüyorum öyle olunca da. Ama sabah baktığımda kuru mama yenmiş oluyor. Devam etsem mi bu şekilde? Alışırlar mı?

selis ve Sudenur beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:29   #86
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Benim saz ekibi alıştı kemik yemeye... Fakat üçü de yaşlı; kemik verirken onlara sanki eziyet ediyorum gibi geliyordu. Onun için kuru mama veriyorum artık. Poşetle çıktığımda aman bir sevinç bir sevinç geliyorlar yanıma. Ağızları bir karış açık heyecanla bekliyorlar. Kuru mamayı önlerine koyunca koklayıp uzaklaşıyorlar. Üzülüyorum öyle olunca da. Ama sabah baktığımda kuru mama yenmiş oluyor. Devam etsem mi bu şekilde? Alışırlar mı?
Kuru mamaya alışacaklarını düşünüyorum zamanla. Kuru mama ile birlikte içmeleri için temiz bir kap içinde su da bulundurmanız gerekecek sadece. Kemik yemeye alıştıkları için kemik beklemeleri normal. Kemikle beslendiklerinde dişleri ile fazla öğütmeden yuttukları kemik parçalarının sivri kısımları bağırsak delinmesine kadar varabilen ciddi durumlara yol açabiliyormuş.

Kuru mamayı yemeyerek oradan ayrıldıklarını söylüyorsunuz. Kuşlar da kedi köpek maması yemeye bayılıyorlar. Yemeyip başından ayrıldıklarında hemen karga, saksağan, serçe gibi kuşlar başına üşüşüyorlar mamanın. Bazen bizim bahçenin kedileri kendi kedi mamalarından ayrı olarak açgözlülükle köpek mamasından bile tırtıklıyorlar.

Bir süre izleyin isterseniz, acaba mamayı sizin saz ekibi mi tüketiyor .

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:30   #87
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Ama sabah baktığımda kuru mama yenmiş oluyor.
Acaba acıkınca mecburiyetten mi yiyorlar? Kemik hem dişler hem de sindirim organları için tehlikeli diyorlar, mama en mantıklısı sanırım..

Tavuk etli, sosisli, et sulu vs. kek-kurabiye yapmayı denediniz mi? Biz geçenlerde kemiğe benzer ödül kurabiyesi yaptık oğlumla. Çok da eğlenceli oluyor ve kuçular da seviyor..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:37   #88
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
kelebek her daim sularını takip ediyorum tabi ki; böyle sıcaklarda susuz bırakmak hiç içim elvermez... Ben mamalarını gece 00.00 veriyorum. Eyvaah yoksa o kadar mamayı sabah kargalar, saksağanlar mı yiyor??? O halde mama saatini değiştirmem gerekecek.

selis ve Güzin Çakar beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:40   #89
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
selis evet dediğiniz gibi ben de onu farkettim zaten en son kemik verdiğimde o uzun siyah tüylü olan resmen ağzından köpükler çıktı yiyemedi... O zaman korktum zaten mama vereyim diye düşündüm. Açıkçası birkaç kez de tavuk göğsü denedim onlara. Ama onun da sonu yok. Dedim en iyisi kuru mama; alışırlar, aç kalınca nasılsa yerler... Ama şimdi kelebekçalısı da deyince.... Mama saatlerini değiştireyim; belki de gerçekten kuşlar yiyor mamaları... (

selis ve Güzin Çakar beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 00:40   #90
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster

Tavuk etli, sosisli, et sulu vs. kek-kurabiye yapmayı denediniz mi? Biz geçenlerde kemiğe benzer ödül kurabiyesi yaptık oğlumla. Çok da eğlenceli oluyor ve kuçular da seviyor..
Vallahi Martha Steward gibisiniz sevgili selis. Ben bir onu biliyordum evdeki köpeklerine cup cake yapan biri olarak .

iris41, selis ve YeniGine beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024