agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni73Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2012, 16:35   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Köpeğimizin cinsi nedir?

Hafta sonu Balıkesir'e gittik ve bir köpek peşimize takıldı.. İlgilendik, oynadık falan derken akşam otele gittik.. Sabah kalktığımızda bahçede bizi bekliyordu.. Sahibini aradık ama bulamadık.. İzmir'e getirdik ve bahçede duruyor..

Hiç köpeğimiz olmadı.. Bu nedenle cinsi hakkında hiçbir fikrim yok.. Çocukların çok hoşuna gitti, çünkü oldukça hareketli.. Okşanmayı çok seviyor.. Özellikle de sırt üstü yatıp karnını okşatmaya bayılıyor.. Dişi köpekler nasıl navranır, isteklerini nasıl belli eder bilgi sahibi olmak isterim..

Eklenen Resimler
  
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 16:53   #2
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
nacizhane önerim, bir veterinere muayene ettirip aşılarını yaptırın öncelikle sizin sonrasında bu yavrucağın sağlığı için çok çok önemli. istekleri derken tam olarak neyi kast ettiğinizi anlamadım o nedenle yardımcı olamıyorum.

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 23:41   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Sn. selis merhaba,

köpeği Balıkesir' den dönerken yanınızda İzmir' e getirdiğinizi, öncesinde sahibini aradığınızı ama bulamadığınızı söylüyorsunuz. Yanlış anlamıyorsam köpeğin bir sahibi olduğunu düşünmenize yol açan bir neden olmalı, köpek tasmalı mıydı? Tasması yoksa sahibini aradık, bulamadık sözünüzden aslında, sahibi var mı, yok mu çevrede araştırdık, bulamayınca, sahiplendik demek istediğinizi anlamam gerek. Bu durumda duyarlılığınız için sizi kutlamam da gerek.

Bu konuda kafama soru işareti takılmasının sebebini size açıklamak isterim. Umarım ki gerçekten sahipsiz bir köpek almışsınızdır. O da mutlu bir yuvaya kavuşmuş olur sayenizde.

Tam bir hafta önce sokağımızdaki komşularımızın bahçesinden bir şekilde köpeği kayboldu. Aramalarına rağmen bulamamışlar ve benim haberim olduğunda üzerinden üç gün geçmişti.

Sokağımızda baktığımız köpeklerden birinin dört ay önce doğan beş erkek yavrusundan birini sahiplenmek için almışlardı. Üstelik bir alman kurtları daha olduğu halde. Bizler de çok sevinmiştik, çünkü kışın ortasında ufaklık sıcak bir yuva bulmuştu.

Kayıp haberiyle sanki benim köpeğimmişçesine sarsıldım. Hikayaye bakılırsa hiç bahçeden dışarı çıkmayan yavru köpek, ancak birisinin götürmesi sonucu kaybolmuş olabilirdi. Köpeği aldıklarından bu yana, yani 2.5 aydır hiç görmemiştim.

Adını toby koymuştuk dediler. Üzüldük, araştıralım dedik ama pek umut doğmadı içimize açıkçası.

Bugün tamamen tesadüfen gittiğimiz bir yerde dışarda kendi kendine gezinen bir yavru köpek, onunla oynayan bisikletli bir çocuk, dükkanların önünde koşuşturup duruyorlardı. Sahibi dükkan sahiplerinden biri sandık, bizim yavrulara benziyor, aynı yaşlarda olmalılar dedim.

Hayvan benim ona baktığımı farkedince, gidip gelip benim bulunduğum dükkanın önünde dolanmaya başladı, hatta içeri girdi yüzümüze bakarak. Bir garip his geldi, bu köpeğin gözlerindeki bakış beni ürpertti nedense dedim dükkan sahibine de. Sahipli mi dedim, evet dedi adam. Sonra adamın yanında çalışan kız adamdan habersiz, bu köpeğe de acıyorum buralarda sahipsiz geziyor iki gündür der demez, dışarı fırladım yan tarafta ev yemekleri yapan bir lokanta vardı, bu köpek kimin dedim, sahipsiz dediler, yemek ve su verdiklerini söylediler. Hayvan ağaçların dibini koklaya koklaya aranırken ben seslendim arkasından toby? duymadı önce. toby? toby? toby? hayvan aniden bana doğru döndü, koşa koşa üzerime sıçrayarak bacaklarıma sarıldı. Ama nasıl sarılıyor, nasıl sıçrıyor kucağıma almam için. Ben o anda emin oldum görmediğim, bilmediğim halde toby di bu yavru. Telefona sarıldım hemen resimlerini çektim. Oyalayın bu yavruyu diyerek, arabaya atladım, doğru mahalleye. Komşuma vardığımda bahçedelerdi, buldunuz mu? hayır. yeşil tasması var mıydı? evet. peki bu fotoğrafa bir bakın. tamam. toby bu! Nasıl sevindim. Atladılar arabalarına, peş peşe benimle yavrunun olduğu yere doğru.

Gittiğimizde toby dükkanların önünden ayrılmış, yan bloktaki apartmanların boş park yerinde yatmış etrafa bakıyordu. O sahneyi size anlatamam Sn. selis, bomboş bir otopark, önünden arabaların geçtiği yol, ve ufacık bir köpek amaçsızca o boşlukta yatıyor. Arabalarından inmeleri ile çocuklar toby diye ona koşunca, o da kalkıp onlara nasıl sarılacağını bilemez halde sevinçle zıplıyordu. Nerden nereye, toby bulundu kısacası. Sahibi çok zayıflamış buldu onu. Kucaklayıp evlerine götürdüler. Ne olur kaybetmeyin onu bir daha dedim. Bir haftadır sokaklarda neler yaşadı kim bilir.

Siz lütfen bu anlattıklarımı üzerinize kişisel olarak almayın. Bugün bu durumu zaten forumda paylaşmak istiyordum. Sizin de sahiplendiğiniz köpek için ne kadar iyi duygularla, insanlıkla onu aldığınızdan çok eminim. Sahibinin olmadığından emin oldunuz ki aldınız mutlaka. O da çok şanslıymış ki size rastlamış, beni alın yanınıza ne olur dedi belki de. Tıpkı bugün yavrunun bana gözleri ile, benim toby, tanımadın mı beni? dört haftalıkken parmağını emmiştim senin demesi gibi.

Köpeğiniz genç bir köpeğe benziyor. Dişlerinden genç olduğu kanaatine vardım. Ayrıca çok zeki olduğu bakışlarındaki pırıltıdan belli oluyor.

Sn. selis, ben de naçizane, Sn. adacık gibi, veterinere götürüp muayane ettirmeniz, aşıları ve parazitlerden arınma yönünden gerekli önlemleri almanızı size tavsiye ederim. Zaten merak ettiğiniz ve gerekli her türlü bilgiyi veteriner size verecektir, yaşı, ırkı, sağlık durumu, beslenme rutini, v.s.

Toby' nin resmini de paylaşayım

Eklenen Resimler
 
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2012, 19:32   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Yanlış anlamıyorsam köpeğin bir sahibi olduğunu düşünmenize yol açan bir neden olmalı, köpek tasmalı mıydı? Tasması yoksa sahibini aradık, bulamadık sözünüzden aslında, sahibi var mı, yok mu çevrede araştırdık, bulamayınca, sahiplendik demek istediğinizi anlamam gerek.
Sn. Kelebekçalısı;
Köpeğin sahibi olduğunu düşünmemdeki en büyük sebep, sizin de söylediğiniz gibi tasması olmasıydı.. Köpek eğitiminden pek anlamam ama biz bulduğumuzda top ya da benzeri bir şey attığınızda geri getirmek, yiyecek attığınızda oldukça yükseğe sıçrayıp havada kapmak gibi bazı basit hareketleri yapıyordu.. Mutlaka bunları ona birileri öğretmiş olmalıydı..

Aklınızda soru işareti kalmaması için olayı özetlemek istiyorum.. Balıkesir Susurlukta bir motocross parkuru var ve önceki hafta yarış olduğu için oradaydık.. Bu yavrucak antreman sırasında sürekli motosikletlerin önüne atıyordu kendini.. Boynunda tasması vardı iple bir yere bağladım.. O gün hep bağlı kaldı ve akşam giderken serbest bıraktım.. Otele kadar bizi takip etmiş.. Neyse ertesi gün tanıdıklara sordum, ''sıkılıp bırakmışlardır'' dediler.. Zaten ben kimsenin köpeğini almışım gibi hissetmiyorum kendimi.. Tam tersine ona bir yuva verdiğim için huzurluyum.. Onun için de sorun yok sanırım

Toby için çok üzüldüm, kaç gün sokaklarda neler yaşadı kimbilir.. Bulunduğunaki sevinci de hissedebiliyorum inanın.. Onunla yaşayanlar için onsuz anlar çok uzun olmalı..
Cins köpekleri satmak için yuvasından çalan vicdansızlar çok fazla.. Ellerinden mi kaçırdılar acaba diye düşündüm..
Hafta içi veterinere götüreceğim, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 22:49   #5
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Yemek yediğimiz mekanda rastladık. Mavi gözlü melez çoban köpeği, görüntü olarak muhtemelen Husky'den sadece göz rengini almış, vücut yapısı ve renkleri klasik bir çoban köpeği gibi sadece başı biraz daha küçük gibi. Karakter olarak hangi cinse daha yakındır, bilemiyorum tabi.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen syılmaz : 28-07-2012 saat 23:02 Neden: İlave
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 08:10   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Bu ne böyle ya... O gözler Husky'lerde bile bu kadar güzel olmuyor. Mıncıklamak istiyorum. Allah sahibine bağışlasın.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 11:17   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bu köpeğin çok benzeri komşumuzda vardı, kangal-sibirya kurdu (anne-babası belliydi) karışımıydı. Çok saldırgan bir köpekti (havlarken salyaları akıyordu) ama bu uysala benziyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 18:40   #8
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Sayın syılmaz, fotoğrafları döndürüp tekrar eklemeniz mümkün mü?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 20:32   #9
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sayın syılmaz, fotoğrafları döndürüp tekrar eklemeniz mümkün mü?
Tabii ki. Önce ki mesajda fotoğrafları kaldıramadığım için yeniden yüklüyorum, iki yeni fotoğrafla beraber.

Eklenen Resimler
    
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 23:57   #10
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Maviş gözlerine de hasta oldum. Dünya güzeliymiş.

Not: Ricamı yerine getirdiğiniz için teşekkür ederim.

Güzin Çakar beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 02:27   #11
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Yerim ben onları hepsi çok güzel, allahım benim bebeğimi kaybolmaktan korusun yoksa kafayı yerim.

Güzin Çakar ve tk646 beğendi.
Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 17:49   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
Yeni Üyemizin Cinsi?

Arkadaşlar komşum verdi cins dedi ama cinsi nedir bilen varmı acaba? eğitimi için cinsini bilmem gerekiyor.

tk646 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 18:00   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
Umarım eklenmiştir foto.Name:  DSC06384.jpg
Views: 29301
Size:  48.7 KB

tk646 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 20:07   #14
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
doberman olabilir uzman değilim hayırlı olsun bu arada

tk646 beğendi.
şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 22:36   #15
Ağaç Dostu
 
...nokta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Uşak
Mesajlar: 175
Galeri: 16
Benim de çok bilgim yok fakat doberman yavrusuna benziyor...bazı köpekler melez de olabiliyor...belki melezdir...ama çok şirin yaa surata bakın...sevilir ki bu

tk646 beğendi.
...nokta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 22:54   #16
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar efendim,

Dobermanın kulakları dik diye biliyorum, yanılabilirim.

Her mahalleden bir gen kapmış, yerli ırk(karabaş) ağırlıklı çok kırılmış bir köpek bence.

Saygılarımla lütfen.

tk646 beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 23:32   #17
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
Sayın mrduran
Doberman yavrularının kulakları dik olmaz . Onları çeşitli kesme teknikleri ile şekilli keserler ve kulaklarını dik durması için bir süreliğine bandajlayarak bırakırlar . Bu işlemlerden sonra kulakları dik olur .

mrduran ve tk646 beğendi.
şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2012, 08:11   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
Annesine hiç benzemiyor annesi tüylü bişey hiçte anlamam türlerden :S Ama tam bir oyuncu bu sesimizi duyar duymaz başlıyor soytarılıklara 3 günde alıştı hemen komut almaya.

Birde cinsini kesinleştirebilseydik. Bir veterinere gittik yerinde yoktu sekreterleride anlamadı

tk646 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2012, 13:35   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Labrador/pointer kırması bir yavru olabilir. Kesin olarak öğrenmek istiyorsanız veterinerden ziyade yavruyu size veren kişiden bilgi almanız daha doğru olur. Zira size cins olduğunu söylemiş, cinsini biliyor olmalı.

tk646 beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 15:32   #20
Ağaçsever
 
amenajman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-06-2008
Şehir: Mersin - Gözne
Mesajlar: 53
husky cinsi kurt köpeğim var.
bakımı biraz zahmetli olsada, kendisi çok akıllı ve eğitimli.

Eklenen Resimler
 
amenajman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 16:45   #21
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Bana da labrador ve rot kırması gibi geldi. Safkan olmayabilir, öyle ise daha şanslısınız. Kırma köpekler her iki ırkın da en baskın özelliklerini alırlar. Daha zeki, daha sağlıklı, daha sadık olurlar.

Çok da şirinmiş asil bir duruşu var. En sevimli ayları bir de, bol bol fotograf çekin çok çabuk büyüyor bu veletler.

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 17:39   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Sn. tk646,

biraz daha büyüdüğünde genlerini kaptığı ırkların anatomik özellikleri belki de daha anlaşılır olabilir. Büyüdüğündeki halini de görmek isteriz

Ne cins olursa olsun varlığıyla size mutluluk getirsin, o yeter.

adacık, mrduran ve YeniGine beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 00:20   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Resimlerdeki köpeklerden birisi hariç diğerleri melezle başka bir melez veya melez köpek ile safa yakın başka bir melez yavruları

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 19:07   #24
Ağaç Dostu
 
esgül73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2013
Şehir: Manisa
Mesajlar: 358
bizim 3 aylık dişi bi köpeğimiz var.Annesi fino cinsi diye tahmin ettiğim keçi sürüsüne bakan ,kulakları dikbacakları kısa bi köpekti.1 yaş civarında 3 tane dişi yavru doğurmuş.Biz de onlardan beyaz olanı aldık .Veterinere ve köpek dostu arkadaşlara sorduk ama benforuma yazmak istedim.Cinsi ile ilgili bilenler yazarsa çok sevinirim.Cevaplarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen esgül73 : 01-08-2013 saat 19:09 Neden: fotoğraf ekliycem
esgül73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2013, 22:44   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
bizde köpeğimizin ne cins olduğunu bilmiyoruz nasıl öğrenebiliriz acaba

coli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2013, 22:53   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
bunlar yavru resimleri

Eklenen Resimler
  
coli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2013, 22:55   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
bu da şimdiki hali. bize bu yavruyu getirenler av köpeği olduğunu söylediler ancak tam olarak ne cins olduğunu bilmiyorlar

Eklenen Resimler
 
coli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 01:19   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
bu köpeğin cinsini tanıyan varmı acaba?

köpeğimiz henüz 5 haftalıkken arkadaşlarımız tarafından getirildi. onlar bize av köpeği olduğunu söylediler ancak biz tam olarak cinsini öğrenmek istiyoruz bilen varsa yardımcı olursanız çok seviniriz .

coli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 01:21   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
köpeğimizin yavru ve şimdiki halleri

Eklenen Resimler
 
coli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 01:22   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
şimdki hali

coli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024