agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2008, 22:18   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2007
Şehir: Balıkesir / Altınoluk
Mesajlar: 212
Kurutulmuş incir

Kurutulmuş incir nasıl yapılır hiç bilgim yok. Geçen sene kurutmuştum ve şekerle şerbet yapıp, incirleri şerbete batırdım yine olmadı. çok çabuk kurtlanıyor.

 
Özcan2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 07:56   #2
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,607
Galeri: 1
Bu sene incir kurutmayı deneyeceğim. Tahminim önümüzdeki hafta incirler hazır olur, tek tük olgunlaşmaya başladılar.
Meyve, sebze kurutma yöntemleri nelerdir? adresinde bilgiler var. Sizde buraya nasıl kuruttuğunuzu yazarsanız yapacaklar için ek bilgi olur.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 00:04   #3
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
İncirin nasıl kurutulacağını bilmiyorum ama kuru incirle yapılan harika ve çok bast bir tatlı tarifi verebilirim. İncirler enlemesine (tam koparmadan) kesilerek içine tüm ceviz koyulur. Akşamdan bu incirlerin üzerine, üstünü kapatacak kadar şekerli süt eklenir, hatta tadını severseniz bu süte hindistancevizi de ekleyebilirsiniz. Sabaha incirler şekeri emmiş ve lokum kıvamına gelmiş olacak. Hatta 1 günü doldurdugunda daha da lezzetli oldugunu söyleyebilirim. Afiyet olsun...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 20:56   #4
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Aynı tarifi pişiriyorum, sizinki çiğ mi kalıyor?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 21:38   #5
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Evet ben pişirmiyorum, ama pişirileni de yedim o daha tatlı gibi, çiğ olan daha hafif gibi Sn. Berduray

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2010, 17:49   #6
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Konu açılalı nerdeyse iki yıl olmuş ama belki merak eden arkadaşlar vardır,her gün akşam dalında olgunlaşıp kurumağa yüz tutmuş incirler(buna biz buruk yemiş deriz) ağacın altına kendiliğinden düşer,sepetlerle toplanan buruk yemişler daha önceden hazırlanan sakız otundan yapılan sergiye dökülür, içinde kalan suyun bir kısmını daha atsın diye(böylece incirdeki nem oranı %25 den %18e düşecektir) güneşlendirilir,her gün işi iyi bilenler tarafından sergideki incirlerin yeterince kuruyanları alınır ,yığın yapılır baş incir ,orta incir ,küçük incir diye sınıflara ayrılır ,yenmeyecek kadar hasarlı ve kuş yeniği olanlar hurdaya ayrılır ,


Düzenleyen yasarugur : 25-01-2010 saat 07:52 Neden: imla hatası nedeniyle
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019