View Single Post
Eski 24-01-2010, 17:49   #6
yasarugur
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Konu açılalı nerdeyse iki yıl olmuş ama belki merak eden arkadaşlar vardır,her gün akşam dalında olgunlaşıp kurumağa yüz tutmuş incirler(buna biz buruk yemiş deriz) ağacın altına kendiliğinden düşer,sepetlerle toplanan buruk yemişler daha önceden hazırlanan sakız otundan yapılan sergiye dökülür, içinde kalan suyun bir kısmını daha atsın diye(böylece incirdeki nem oranı %25 den %18e düşecektir) güneşlendirilir,her gün işi iyi bilenler tarafından sergideki incirlerin yeterince kuruyanları alınır ,yığın yapılır baş incir ,orta incir ,küçük incir diye sınıflara ayrılır ,yenmeyecek kadar hasarlı ve kuş yeniği olanlar hurdaya ayrılır ,


Düzenleyen yasarugur : 25-01-2010 saat 07:52 Neden: imla hatası nedeniyle
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön