17-08-2008, 22:18 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
Şehir: Balıkesir / Altınoluk
Mesajlar: 212
|
Kurutulmuş incir
Kurutulmuş incir nasıl yapılır hiç bilgim yok. Geçen sene kurutmuştum ve şekerle şerbet yapıp, incirleri şerbete batırdım yine olmadı. çok çabuk kurtlanıyor. |
18-08-2008, 07:56 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene incir kurutmayı deneyeceğim. Tahminim önümüzdeki hafta incirler hazır olur, tek tük olgunlaşmaya başladılar. Meyve, sebze kurutma yöntemleri nelerdir? adresinde bilgiler var. Sizde buraya nasıl kuruttuğunuzu yazarsanız yapacaklar için ek bilgi olur. |
03-11-2008, 00:04 | #3 |
Ağaç Dostu
|
İncirin nasıl kurutulacağını bilmiyorum ama kuru incirle yapılan harika ve çok bast bir tatlı tarifi verebilirim. İncirler enlemesine (tam koparmadan) kesilerek içine tüm ceviz koyulur. Akşamdan bu incirlerin üzerine, üstünü kapatacak kadar şekerli süt eklenir, hatta tadını severseniz bu süte hindistancevizi de ekleyebilirsiniz. Sabaha incirler şekeri emmiş ve lokum kıvamına gelmiş olacak. Hatta 1 günü doldurdugunda daha da lezzetli oldugunu söyleyebilirim. Afiyet olsun... |
24-01-2010, 17:49 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Konu açılalı nerdeyse iki yıl olmuş ama belki merak eden arkadaşlar vardır,her gün akşam dalında olgunlaşıp kurumağa yüz tutmuş incirler(buna biz buruk yemiş deriz) ağacın altına kendiliğinden düşer,sepetlerle toplanan buruk yemişler daha önceden hazırlanan sakız otundan yapılan sergiye dökülür, içinde kalan suyun bir kısmını daha atsın diye(böylece incirdeki nem oranı %25 den %18e düşecektir) güneşlendirilir,her gün işi iyi bilenler tarafından sergideki incirlerin yeterince kuruyanları alınır ,yığın yapılır baş incir ,orta incir ,küçük incir diye sınıflara ayrılır ,yenmeyecek kadar hasarlı ve kuş yeniği olanlar hurdaya ayrılır , Düzenleyen yasarugur : 25-01-2010 saat 07:52 Neden: imla hatası nedeniyle |
|
|