agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni401Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2016, 14:23   #211
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 634
alıntı yaptığım yazılar bu konularda uzman kişilerin. bende sirkeyi,turşuyu, yoğurdu,kefiri evimde kendim yapıyorum. probiyotik gıdalar , sağlımızın sigortası. bende çok hatalar yapmışım şimdi doğrusunu öğrenip bu yanlışlardan dönmeye çalışıyorum.

tv. lerdeki şarlatanlar insanların sağlıkları ile oynuyor.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2016, 09:42   #212
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 565
İlk elma sirkemi kuralı tam 1 ay oldu.Bir hafta önce küf gibi bir görünümü vardı,beni baya korkutmuştu ama şimdi durum iyi görünüyor.İlk resim bir hafta önceki hali diğerleride şimdiki hali.Kokusu hala alkol kokuyor,artık 3-4 günde bir karıştıracağım,sirke anası havayla teması kesmedin diye.Şu anki görünümü parlak köpük gibi,silikon gibi.

Eklenen Resimler
   
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2017, 10:30   #213
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 115
Erkanbey'in yukarıdaki çalışmalarından cesaret alarak ben de evde sirke yapmaya karar verdim. Bunun için de elma ve ayva kabuğu sirkesi yapmaya çalıştım. Arkadaşımdan aldığım kendi yaptığı elma sirkesinden ve 1 tatlı kaşığı kadar balı mayalandırmak için kullandım. Mutfak dolabında ve ısının 20 derece dolaylarında olduğu bir ortamda sakladım. Sürahi ve kavanozun ağzı kapalı değildi. Kapaklar sürekli yarı aralık durdu. 45 gün sonra geldiğimiz nokta şu:

1- Aşağıdaki fotoğraflarda görüleceği üzere ayva dibe çöktü, elmalar henüz dibe çökmedi.
2- Ayvalar daha doğrusu ayva kabukları dibe çökeli 10 gün kadar oldu. Buna rağmen neden " sirke anası" neden oluşmadı? Konuyla ilgili çok fazla yazı-mesaj okudum. Genel yargı " dibe çökme olduktan sonra karıştırmayı bırakın, sirke anasının oluşmasını bekleyin" şeklindeydi. Bire bir uygulamaya çalıştım. Ama henüz " ana " oluşumu konusunda bir umut yok
3- Fotoğraflarda görüldüğü gibi elmalarda hala mayalanma devam ediyor. Tadı değilse de kokusu gittikçe keskinleşip sirkeye benziyor.
4- Elmalar dibe batmadığı için hergün bir kez karıştırmaya devam ediyorum. 45 gün boyunca mayalanmanın devam etmesi normal mi?
5- Ayva kabukları 10 gün önce dibe çöktüğüne göre bu kavanozu süzüp ayrı bir şişeye alabilir miyim

Eklenen Resimler
     
kamil35 beğendi.

Düzenleyen Erdal Hoca : 30-01-2017 saat 10:38 Neden: Noktalama
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2017, 12:56   #214
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,132
Ayva sadece kabuk olduğu için erken çökmüştür, yoksa 10 günde süreç tamamlanmaz.

Erdal Hoca beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2017, 20:18   #215
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 115
Sayın TCM,

Bu durumda elmaların 45 günde çökmemesi normal mi diyorsunuz?


Düzenleyen Erdal Hoca : 30-01-2017 saat 20:19 Neden: yazım yanlışı düzeltildi
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2017, 20:49   #216
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,132
Kesinlikle.

Erdal Hoca beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 23:34   #217
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
Elmaları atın artık birdahaki sefere elmaları daha ince dograyın birde ekmek mayası ve seker ekleyin

Erdal Hoca beğendi.
ağaç sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 23:36   #218
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
Baslangıçta seker fermantasyonun hızlı baslamasını saglıyor meyvalardaki seker suya gecene kkadar zaman geciyor

Erdal Hoca beğendi.
ağaç sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 23:42   #219
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
EKMEK MAYASI BİRA MAYASI VEYA SARAP MAYASI AYNI ŞEYDİR DOGAL OLARAK BİRÇOK MEYVANIN DIŞINDA BULUNUR ENÇOK SİYAH ÜZÜMDE VARDIR BU MAYA OKSİJENSİZ ORTAMDA ALKOL OKSİJENLİ ORTAMDA ASETİK ASİT(sirke asidi) üretir. bu yüzden sirke yapmak için kavanozun kapağı yerine bezle kapatıyoruz

Erdal Hoca beğendi.
ağaç sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017