05-02-2013, 16:13 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Pişi, kabartlama, hamur kızartması
Her yerde farklı isimlendiriliyor.Konya da kabartlama diyoruz bu hamur işine.Şimdi yaşadığım yerde pişi diyorlar. Çok kolay bir tarif. Ama ben bu yıla kadar tutturabilmiş değildim. Kah gevrek oldu,kah içi pişmemiş oldu. Çok kolay ama ince noktalarına dikkat edersen lezzetli bir hamur işi oluyor. Kendim çok sıkıntı çektiğim için tarifi sizlerle paylaşmak istedim. |
05-02-2013, 16:34 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Maya yerine kabartma tozu kullanarak yapıldığında daha hafif olduğunu düşünüyorum. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt ve yoğurt suyu(suyu yosa su ile sulandırılır,koyu ayran kıvamında) Yarım çay kaşığı karbonat Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un tuz Yapılışı: Yoğurdun içine karbonat konur, un,kabatma tozu ve tuz konarak iyice yoğurulur.Tezgahta avuç içi ile bastırarak yoğurmak daha iyi netice veriyor.Hamurun olduğunu anlamak için pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmak gerekiyor (en önemli nokta burası). Merdane ile içi pişecek kalınlıkta açılır.Pizza bıçağı ile istenilen şekillerde kesilir. Dilerseniz peynirli iç koyarak börek şeklinde börekler yapabilirsiniz. |
05-02-2013, 16:37 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Bol kızgın yağda kızartılır.Havlu kağıt üstüne alarak yağını emmesi sağlanır. Çocuklar çilek reçeli ile biz balla yemeyi seviyoruz. Afiyet olsun. |
06-02-2013, 11:21 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
Şehir: izmir-adana
Mesajlar: 122
|
öğlen vakti şu görüntülrde insana eziyet yani şimdi nerden bulcaz pişiyi |
06-02-2013, 11:44 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 503
|
Ben çok severim, ellerinize sağlık. Denemeyenlere sade olanları peynir, domates ve çayla tavsiye ederim:} peynir koyun ya da keçi olursa şölen olur |
06-02-2013, 13:09 | #6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Alıntı:
Bir de memleketimin küflü peyniri ile... |
|
10-07-2015, 01:31 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Canim ne zamandir lokma cekiyordu. Sonunda dayanamayip pisi yaptim. Yalniz ben tarifi su adresten aldim. Malzemeleri buraya da aktarayim: - 2.5 su bardagi un - 21 gr yas maya (ben kuru mayadan yaptim) - 1/2 cay bardagi sut - 1.5 su bardagi su - 1/2 yemek kasigi seker - 1 cay kasigi tuz Unun ortasinda havuzumuzu yapip daha onceden sulandirdigimiz ve icine sutle sekeri kattigimiz mayamizi havuzun icine aktariyoruz. Burda sulandirma islemi yaptigimiz icin, daha sonraki yogurma asamasinda karisima bir miktar daha un eklememiz gerekecek yoksa cok civik olur. Yogururken tuzu ve yavas yavas suyu da ilave edip guzel, yapiskan bir hamur elde ediyoruz. Karistirma asamalarinda sut ve su ilik olmali. Sonra nemli bezi hamurun bulundugu kasenin ustune ortup oda sicakliginda 1 saat kadar bekletiyoruz. Aslinda ben zeytinyagiyla kizartma yapmiyorum ama tarife uydum ve kopardigim hamur parcalarini cok fazla harli olmayan ama kizmis yagin icine biraktim. Yakmayacak ve guzel bir renk alacak kadar (bkz asagidaki resim) pisirdim. Bizim tatlilar icin verilen tariflerde genelde seker komasina sokacak kadar seker oluyor. Surup yapsaydim bile onerilecek seker miktarinin yarisindan daha az koyardim ama onu da yapmadim. Ustune biraz pudra seker konularak yenebilir. Ya da hic sekersiz, peynir ve cayla yiyin. Pisileri mutfakta birakip bu tarifi buraya yazmak icin bilgisayar basina gelmekle buyuk risk aldim; hanim saldiriyor, umarim hepsini yememistir. Asciniz Tampa'dan bildirdi |
|
|