Canim ne zamandir lokma cekiyordu. Sonunda dayanamayip pisi yaptim. Yalniz ben tarifi
su adresten aldim. Malzemeleri buraya da aktarayim:
- 2.5 su bardagi un
- 21 gr yas maya (ben kuru mayadan yaptim)
- 1/2 cay bardagi sut
- 1.5 su bardagi su
- 1/2 yemek kasigi seker
- 1 cay kasigi tuz
Unun ortasinda havuzumuzu yapip daha onceden sulandirdigimiz ve icine sutle sekeri kattigimiz mayamizi havuzun icine aktariyoruz. Burda sulandirma islemi yaptigimiz icin, daha sonraki yogurma asamasinda karisima bir miktar daha un eklememiz gerekecek yoksa cok civik olur. Yogururken tuzu ve yavas yavas suyu da ilave edip guzel, yapiskan bir hamur elde ediyoruz. Karistirma asamalarinda sut ve su ilik olmali.
Sonra nemli bezi hamurun bulundugu kasenin ustune ortup oda sicakliginda 1 saat kadar bekletiyoruz. Aslinda ben zeytinyagiyla kizartma yapmiyorum ama tarife uydum ve kopardigim hamur parcalarini cok fazla harli olmayan ama kizmis yagin icine biraktim. Yakmayacak ve guzel bir renk alacak kadar (bkz asagidaki resim) pisirdim.
Bizim tatlilar icin verilen tariflerde genelde seker komasina sokacak kadar seker oluyor. Surup yapsaydim bile onerilecek seker miktarinin yarisindan daha az koyardim ama onu da yapmadim. Ustune biraz pudra seker konularak yenebilir. Ya da hic sekersiz, peynir ve cayla yiyin. Pisileri mutfakta birakip bu tarifi buraya yazmak icin bilgisayar basina gelmekle buyuk risk aldim; hanim saldiriyor, umarim hepsini yememistir. Asciniz Tampa'dan bildirdi