agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Pişi, kabartlama, hamur kızartması (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/30142.htm)

hberbul 05-02-2013 16:13

Pişi, kabartlama, hamur kızartması
 
1 Eklenti(ler)
Her yerde farklı isimlendiriliyor.Konya da kabartlama diyoruz bu hamur işine.Şimdi yaşadığım yerde pişi diyorlar.

Çok kolay bir tarif.
Ama ben bu yıla kadar tutturabilmiş değildim.
Kah gevrek oldu,kah içi pişmemiş oldu.

Çok kolay ama ince noktalarına dikkat edersen lezzetli bir hamur işi oluyor.
Kendim çok sıkıntı çektiğim için tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

hberbul 05-02-2013 16:34

5 Eklenti(ler)
Maya yerine kabartma tozu kullanarak yapıldığında daha hafif olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt ve yoğurt suyu(suyu yosa su ile sulandırılır,koyu ayran kıvamında)
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
tuz

Yapılışı:

Yoğurdun içine karbonat konur, un,kabatma tozu ve tuz konarak iyice yoğurulur.Tezgahta avuç içi ile bastırarak yoğurmak daha iyi netice veriyor.Hamurun olduğunu anlamak için pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmak gerekiyor (en önemli nokta burası).

Eklenti 367420

Merdane ile içi pişecek kalınlıkta açılır.Pizza bıçağı ile istenilen şekillerde kesilir.

Eklenti 367421

Eklenti 367422



Dilerseniz peynirli iç koyarak börek şeklinde börekler yapabilirsiniz.

Eklenti 367423

Eklenti 367424

hberbul 05-02-2013 16:37

2 Eklenti(ler)
Bol kızgın yağda kızartılır.Havlu kağıt üstüne alarak yağını emmesi sağlanır.
Çocuklar çilek reçeli ile biz balla yemeyi seviyoruz.
Afiyet olsun.

toprak kız 06-02-2013 11:21

öğlen vakti şu görüntülrde insana eziyet yani şimdi nerden bulcaz pişiyi:)

bozo.0606 06-02-2013 11:44

Ben çok severim, ellerinize sağlık. Denemeyenlere sade olanları peynir, domates ve çayla tavsiye ederim:}

peynir koyun ya da keçi olursa şölen olur :)

hberbul 06-02-2013 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 (Mesaj 1097689)
Ben çok severim, ellerinize sağlık. Denemeyenlere sade olanları peynir, domates ve çayla tavsiye ederim:}

peynir koyun ya da keçi olursa şölen olur :)

Ben de tulum peyniri ve domatesle çok severim.
Bir de memleketimin küflü peyniri ile...

birnefestoprak 10-07-2015 01:31

1 Eklenti(ler)
Canim ne zamandir lokma cekiyordu. Sonunda dayanamayip pisi yaptim. Yalniz ben tarifi su adresten aldim. Malzemeleri buraya da aktarayim:

- 2.5 su bardagi un
- 21 gr yas maya (ben kuru mayadan yaptim)
- 1/2 cay bardagi sut
- 1.5 su bardagi su
- 1/2 yemek kasigi seker
- 1 cay kasigi tuz

Unun ortasinda havuzumuzu yapip daha onceden sulandirdigimiz ve icine sutle sekeri kattigimiz mayamizi havuzun icine aktariyoruz. Burda sulandirma islemi yaptigimiz icin, daha sonraki yogurma asamasinda karisima bir miktar daha un eklememiz gerekecek yoksa cok civik olur. Yogururken tuzu ve yavas yavas suyu da ilave edip guzel, yapiskan bir hamur elde ediyoruz. Karistirma asamalarinda sut ve su ilik olmali.

Sonra nemli bezi hamurun bulundugu kasenin ustune ortup oda sicakliginda 1 saat kadar bekletiyoruz. Aslinda ben zeytinyagiyla kizartma yapmiyorum ama tarife uydum ve kopardigim hamur parcalarini cok fazla harli olmayan ama kizmis yagin icine biraktim. Yakmayacak ve guzel bir renk alacak kadar (bkz asagidaki resim) pisirdim.

Bizim tatlilar icin verilen tariflerde genelde seker komasina sokacak kadar seker oluyor. Surup yapsaydim bile onerilecek seker miktarinin yarisindan daha az koyardim ama onu da yapmadim. Ustune biraz pudra seker konularak yenebilir. Ya da hic sekersiz, peynir ve cayla yiyin. Pisileri mutfakta birakip bu tarifi buraya yazmak icin bilgisayar basina gelmekle buyuk risk aldim; hanim saldiriyor, umarim hepsini yememistir. Asciniz Tampa'dan bildirdi :)

Eklenti 565104


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024