View Single Post
Eski 05-02-2013, 16:34   #2
hberbul
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Maya yerine kabartma tozu kullanarak yapıldığında daha hafif olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt ve yoğurt suyu(suyu yosa su ile sulandırılır,koyu ayran kıvamında)
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
tuz

Yapılışı:

Yoğurdun içine karbonat konur, un,kabatma tozu ve tuz konarak iyice yoğurulur.Tezgahta avuç içi ile bastırarak yoğurmak daha iyi netice veriyor.Hamurun olduğunu anlamak için pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmak gerekiyor (en önemli nokta burası).

Name:  DSCN2458.JPG
Views: 15689
Size:  68.9 KB

Merdane ile içi pişecek kalınlıkta açılır.Pizza bıçağı ile istenilen şekillerde kesilir.

Name:  DSCN2460.JPG
Views: 15442
Size:  66.8 KB

Name:  DSCN2461.JPG
Views: 15635
Size:  67.9 KB



Dilerseniz peynirli iç koyarak börek şeklinde börekler yapabilirsiniz.

Name:  DSCN2463.JPG
Views: 15204
Size:  67.4 KB

Name:  DSCN2464.JPG
Views: 15348
Size:  66.6 KB

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön