agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni22Beğeniler
  • 2 Gönderen hberbul
  • 2 Gönderen hberbul
  • 7 Gönderen hberbul
  • 1 Gönderen bozo.0606
  • 1 Gönderen hberbul
  • 9 Gönderen birnefestoprak

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-2013, 16:13   #1
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Pişi, kabartlama, hamur kızartması

Her yerde farklı isimlendiriliyor.Konya da kabartlama diyoruz bu hamur işine.Şimdi yaşadığım yerde pişi diyorlar.

Çok kolay bir tarif.
Ama ben bu yıla kadar tutturabilmiş değildim.
Kah gevrek oldu,kah içi pişmemiş oldu.

Çok kolay ama ince noktalarına dikkat edersen lezzetli bir hamur işi oluyor.
Kendim çok sıkıntı çektiğim için tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

 
Eklenen Resimler
 
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 16:34   #2
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Maya yerine kabartma tozu kullanarak yapıldığında daha hafif olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt ve yoğurt suyu(suyu yosa su ile sulandırılır,koyu ayran kıvamında)
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
tuz

Yapılışı:

Yoğurdun içine karbonat konur, un,kabatma tozu ve tuz konarak iyice yoğurulur.Tezgahta avuç içi ile bastırarak yoğurmak daha iyi netice veriyor.Hamurun olduğunu anlamak için pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmak gerekiyor (en önemli nokta burası).

Name:  DSCN2458.JPG
Views: 14730
Size:  68.9 KB

Merdane ile içi pişecek kalınlıkta açılır.Pizza bıçağı ile istenilen şekillerde kesilir.

Name:  DSCN2460.JPG
Views: 14506
Size:  66.8 KB

Name:  DSCN2461.JPG
Views: 14737
Size:  67.9 KB



Dilerseniz peynirli iç koyarak börek şeklinde börekler yapabilirsiniz.

Name:  DSCN2463.JPG
Views: 14379
Size:  67.4 KB

Name:  DSCN2464.JPG
Views: 14379
Size:  66.6 KB

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 16:37   #3
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Bol kızgın yağda kızartılır.Havlu kağıt üstüne alarak yağını emmesi sağlanır.
Çocuklar çilek reçeli ile biz balla yemeyi seviyoruz.
Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
  
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 11:21   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2011
Şehir: izmir-adana
Mesajlar: 122
öğlen vakti şu görüntülrde insana eziyet yani şimdi nerden bulcaz pişiyi

toprak kız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 11:44   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 504
Ben çok severim, ellerinize sağlık. Denemeyenlere sade olanları peynir, domates ve çayla tavsiye ederim:}

peynir koyun ya da keçi olursa şölen olur

Fatih beğendi.
bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 13:09   #6
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 Mesajı Göster
Ben çok severim, ellerinize sağlık. Denemeyenlere sade olanları peynir, domates ve çayla tavsiye ederim:}

peynir koyun ya da keçi olursa şölen olur
Ben de tulum peyniri ve domatesle çok severim.
Bir de memleketimin küflü peyniri ile...

uyap beğendi.
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 01:31   #7
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,771
Canim ne zamandir lokma cekiyordu. Sonunda dayanamayip pisi yaptim. Yalniz ben tarifi su adresten aldim. Malzemeleri buraya da aktarayim:

- 2.5 su bardagi un
- 21 gr yas maya (ben kuru mayadan yaptim)
- 1/2 cay bardagi sut
- 1.5 su bardagi su
- 1/2 yemek kasigi seker
- 1 cay kasigi tuz

Unun ortasinda havuzumuzu yapip daha onceden sulandirdigimiz ve icine sutle sekeri kattigimiz mayamizi havuzun icine aktariyoruz. Burda sulandirma islemi yaptigimiz icin, daha sonraki yogurma asamasinda karisima bir miktar daha un eklememiz gerekecek yoksa cok civik olur. Yogururken tuzu ve yavas yavas suyu da ilave edip guzel, yapiskan bir hamur elde ediyoruz. Karistirma asamalarinda sut ve su ilik olmali.

Sonra nemli bezi hamurun bulundugu kasenin ustune ortup oda sicakliginda 1 saat kadar bekletiyoruz. Aslinda ben zeytinyagiyla kizartma yapmiyorum ama tarife uydum ve kopardigim hamur parcalarini cok fazla harli olmayan ama kizmis yagin icine biraktim. Yakmayacak ve guzel bir renk alacak kadar (bkz asagidaki resim) pisirdim.

Bizim tatlilar icin verilen tariflerde genelde seker komasina sokacak kadar seker oluyor. Surup yapsaydim bile onerilecek seker miktarinin yarisindan daha az koyardim ama onu da yapmadim. Ustune biraz pudra seker konularak yenebilir. Ya da hic sekersiz, peynir ve cayla yiyin. Pisileri mutfakta birakip bu tarifi buraya yazmak icin bilgisayar basina gelmekle buyuk risk aldim; hanim saldiriyor, umarim hepsini yememistir. Asciniz Tampa'dan bildirdi

Name:  Pisi.jpg
Views: 8003
Size:  29.6 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019