agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni146Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2017, 15:52   #91
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakki_caliskan Mesajı Göster
saksıdaki çiçeklerde nası uygulanabilir bu ürün. sürekli ph yükseliyor, 7 nin üzerine çıktı, bir şekilde düşürmem lazım ama kükürtü alıp saksıların üzerine serptim + üzerine ince tabaka toprakla örttüm. Hiçbir değişme olmadı. ph hala düşmedi. bu kükürtü hazır kurulu olan saksılarda nasıl uygulamak lazım?
Bende bahçeme toz kükürt atmıştım ama araştırınca, toz kükürdün işlevini gerçekleştirebilmesi için belirli şartlar gerekiyormuş. Toz kükürdün toprağa etki edebilmesi için 4-5 yıl gerekir diyor ziraatçiler. Sıcaklık, nem gibi faktörler varmış. Bu sebepten toz kükürt yerine sıvı kükürt daha kullanışlı. Toz kükürt attığınızda sulama yapmayı ihmal etmeyin.

sukru-demir beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2017, 14:13   #92
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-03-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Bu yazı Amatör veya Ticari amaçlı üretim yapıp danışmanı olmayan, hocaya danışmayan kendi başına üretim yapan çiftçiler için yazılmıştır. Danışmanı olan çiftçiler; kesinlikle danışman talimatlarına uymalıdırlar.
Sayın çiftçiler; yıllardan beridir toz kükürt üzüm bağlarında, domates, biber, soğan, sarımsak, buğday, arpa, pancar, patates, tarlalarında, fındık ve ceviz bahçelerinde veya her nerede olursa olsun yapraktan ve topraktan kullanılmaktadır.

Toz kükürt; göz yakan, taşınması, depolanması, uygulanması, yapraktan bitki içerisine alınması, toprakta çözünmesi zor, çürük yumurta kokusunda olan bir üründür. Kükürdün çok daha fazla kullanılması gerekirken toz kükürtteki bu zorluklardan dolayı toz kükürt kullanımı git gide azalmaktan kurtulamamıştır. Son iki yıldır Çatak Projesi ve toprak düzenlemeye verilen önem sayesinde yine bir miktar kullanım vardır.
Aslında Türkiye'de üretilen toz kükürdün neredeyse %98 i yapraktan kullanıma uygun değildir. Çünkü yapraktan kullanım için kükürt tanecikleri maksimum 0-45 mikron aralığında olmalıdır. Zaten üreticilerin web sitelerine de bakarsanız 0-100 mikron aralığında (Tamamını bitkinin alamayacağı büyüklükte) ürünlerinin olduğunu kendileri beyan ederler. Bu yazıda tanıtacağımız AltınYeşil Plus ise 0-10 mikron aralığındadır ve yaprak gözeneklerinden kolayca bitki içerisine alınabilmektedir.

Firmamız toz kükürtteki zorlukların önüne geçebilmek ve yapraktan kükürt uygulamasını artırabilmek için AltınYeşil Plus isimli kükürtlü sıvı gübreyi geliştirmiş ve çiftçimizin kullanımına sunmuştur. Bu sıvı ürün Türkiye'de tekdir, sadece ALTINKÜKÜRT LTD.ŞTİ. tarafından üretilmektedir. Ürün sıvı olduğu için kullanımı çok kolaydır. İster damlamadan toprağa, isterse holder veya pompayla yaprağa çok kolay uygulama yapılabilmektedir.
Tescil No : 27729 - Lisans No : 1295

İçeriğindeki %42 SO3 (kükürt trioksit, net %16.8 elementel kükürte eş değer) ve %0,5 bakır sayesinde bitkiyi iyi derecede besler.

İçeriğindeki %9 fosfor ve %2 çinko sayesinde bitkide kök gelişimini hızlandırır ve güçlü bir kök sistemi meydana getirir. Eş zamanlı çiçeklenmeyi teşvik eder, tane ve meyve tutumunu artırır. İri ve dolgun meyve oluşmasını sağlar. Bitkilerin kuraklığa ve hastalıklara karşı dayanımını arttırır. Generatif gelişmeyi hızlandırarak erken hasat imkanını sağlar.
İçeriğindeki %10 azot ve %2 magnezyum sayesinde yeşil aksam sağlıklı ve hızlı gelişir ayrıca azot ve kükürt diğer elementlerin alımını hızlandırır ve artırır.

İçeriğindeki %1 Mangan ise bitkide klorofil oluşumuna yardım eder. Bitkide enzimatik ve fizyolojik olaylarda katalizör görevi üstlenir. Karbonhidratların suya ve karbondioksite parçalanmasında ve solunum olaylarında görev almaktadır.
İçeriğindeki %4 Potasyum sayesinde ise meyve büyümesine, tonaj artırmaya yardımcı olur.
Ayrıca gübremiz pancarda şeker oranını, buğdayda protein miktarını artırır.

Görüldüğü gibi AltınYeşil Plus kullanmanın, toz kükürt kullanmaya göre oldukça fazla avantajlı ve uygulaması kolay olduğunu göstermiş olduk. Sizde bu ürünü kullandığınızda bir daha elinize toz kükürt almayacaksınız zaten.
Domates, biber gibi bitkilerde çiçeklenmeden önce Kalsiyum içerikli bir gübre kullanmak, pancar gibi bitkilerde bor kullanmak ve mevsim sonunda ise meyve büyütmek için yüksek potasyum içerikli gübre kullanmak sağlıklı bir sezon geçirmenizi ve yüksek verim almanızı sağlayacaktır.
Uygulama aşağıdaki gibi yapılmalıdır.
Taban gübresi (15-15-15 veya 20-20-20 uygulamasından sonra)
Toprağa holderle veya ağaç köklerine damlama ile 1000 m2 ye 1-2 litre sıvı kükürt, 1-2 litre hümik asit uygulaması yapılmalıdır.

Daha sonra;
1 Kez ürüne göre Kalsiyum veya bor içerikli gübre.
3 Kez AltınYeşil Plus.
2 Kez Potasyum İçerikli Gübre. (16-8-24 - 2MgO, 5-0-25)
AltınYeşil Plus'da 1-5-20 litrelik ambalajlar mevcuttur.
Yapraktan kullanım için sloganımız ise 'AltınYeşil Plus Ürününüze Bereket Katar'.
Her türlü bitkide kullanılabilecek kükürtlü, bakırlı, zengin içerikli sıvı gübredir. Ama özellikle Ceviz, Badem, Fındık, Antep Fıstığı, Yer Fıstığı, Şeker Pancarı, Domates, Biber, Bamya, Soğan, Arpa, Buğday, Nohut, Üzüm (Bağcılık), Sarımsak ve Patates üreticileri tarafından çok fazla kullanılmaktadır.

Toz kükürdü ve lonarditi ise sadece toprak düzenlemek amaçlı kullanmalısınız. (Toz kükürtle pH düşürmek uzun zaman alır)

Toz kükürt alırken ise en uygun fiyatlı toz kükürdü tercih ediniz. Bizim ki şöyle iyi böyle iyi diyerek yüksek fiyattan toz kükürt satmak isteyenlerden uzak durunuz. Çünkü Türkiye'de satılan toz kükürdün tamamı Tüpraş rafinerilerinden çıkmaktadır. Herkes aynı yerden aynı kükürdü alıp işlemektedir. Bir ürün pahalı satılıyor diye iyi olmaz.
Bol verimli güzel günler diliyorum.

Web Sayfası Ürün Linki Aşağıdadır.
http://www.altinkukurt.com/tarim-icin-urunler.asp
0318 297 40 11 - KIRIKKALE


Düzenleyen hakan.marasli : 07-04-2017 saat 20:48
hakan.marasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2017, 19:56   #93
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-03-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba

pH çok kolay ve hızlı düşebilen bir şey değildir. Sıvı kükürt ve hümik asit uygulamasına pH 7 ve organik madde 4 olana kadar devam etmelisin. direkt toprağa uygulama yap. 1 dekar tarla için düşündüğümüzde bir kullanımda 3'er litre uygulama yaptığımızı düşünelim. sizde kendi alanınıza göre miktarı belirleyin ve ona göre uygulama yapın. her ay uygulama yapabilirsiniz.

detaylı bilgi için www.altinkukurt.com/sivi-kukurt.asp adresini inceleyebilirsin.

sukru-demir beğendi.
hakan.marasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2017, 20:50   #94
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
20 dönüm uzum bağımda her yıl verim düştü. 1 ton bile uzum alamıyorum . Gubre hiç vermedim bu zamana kadar. Kukurt ise yapraktan sadece yılda 1 kez. Verimin düşmesini buna bağlıyorum. Belki başka sebeplerde olabilir.

Sıvı kukurtün topraktaki etki suresi ne kadardır. Bunu sunun için soruyorum. 17 yasindaki uzum bagima Ekim ayında kukurt atmayı düşünüyorum. Ph 7.9 dönüme 5 litre sıvı kukurt uygulayacağım. Bu sayede ph 6-6.5 lara dusurmeyi istiyorum. Atacağım sıvı kukurtün etkisi ne kadar süre toprakta kalır. En azından 6 -9 ay kalırmı. Bu arada hem fenni hemde doğal gubre atacağım susuz bagima. Aynı zamanda toz kukurt ile her yıl toprağı kukurtleyecegim ama benim icin onemli olan bu yilki atacağım sıvı kukurt. Ekimde attığım sii kukurt 9 ay etkisini surdururmu Bölge elazig. Tesekkurler

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 09:47   #95
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Neden şimdi sıvı kükürt atıyorsunuz. Siz toprağın ph seviyesini düşürecekseniz toz kükürt daha uzun süreli olmaz mı? Sıvı kükürt yağan yağmur, kar suları ile topraktan yıkanıp gidecek. Toz kükürt ise erimediği için daha uzun süre kalacak. Bu güne kadar hiç gübre atmayınca verim neden düşmesin. Sonbaharda ben de bağıma en azından asmaların izdüşümüne doğal gübre atacağım. Gübreyi sonbaharda atınca gerekli olan mineraller toprağa işliyor. Ağaçlar kış döneminde de gelişmesini sürdürüyor. Kış döneminde köklenmesini sağlarsanız ilkbaharda daha güçlü bir şekilde çıkıyor. Bir de Leonardit ve humik asit başlığını inceleyin isterseniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yeni bir fidan dikme projem var, önümüzdeki bir kaç hafta içinde gerçekleştirmeyi umuyorum. Toprak tınlı alüvyon. Fidan çukurları 1 metre çapta ve 1 metre derinlikte açılacak. Her bir çukur, 120 litre (açılmış halde) coco-peat, 25 kg leonardit, 25 kg ahır gübresinden fermente kompost, 25 kg mikronize klinoptilolit ve arazinin toprağı ile karıştırılarak doldurulacak. Fidanlar buna dikilecek.

adalet beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 20:06   #96
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Neden şimdi sıvı kükürt atıyorsunuz. Siz toprağın ph seviyesini düşürecekseniz toz kükürt daha uzun süreli olmaz mı? Sıvı kükürt yağan yağmur, kar suları ile topraktan yıkanıp gidecek. Toz kükürt ise erimediği için daha uzun süre kalacak. Bu güne kadar hiç gübre atmayınca verim neden düşmesin. Sonbaharda ben de bağıma en azından asmaların izdüşümüne doğal gübre atacağım. Gübreyi sonbaharda atınca gerekli olan mineraller toprağa işliyor. Ağaçlar kış döneminde de gelişmesini sürdürüyor. Kış döneminde köklenmesini sağlarsanız ilkbaharda daha güçlü bir şekilde çıkıyor. Bir de Leonardit ve humik asit başlığını inceleyin isterseniz.
Sayın Muda,

2015 sonbaharında ağaçlarımın taç izdüşümüne toz kükürt ve leonardit attım. Geçenlerde ağaçların diplerindeki otları yolarken, topraktan sarı kükürt çıktı. Attığım hali ile olduğu gibi duruyordu, ne erime, ne toprağa katkı. Kükürt erimedikten sonra toprakta 100 yıl durmasının toprağınıza ne gibi bir katkısı olabilir ki? Kükürt atmamın nedeni toprak ph nı düşürmek ve aşırı kireçli toprağın kirecini kırmak. Bugün sıvı kükürt atıp, yağan yağmurlarla kükürtün toprağın alt katmanlarına inmesi, topraktaki istediğiniz iyileşmeyi daha kolay sağlamaz mı? Hem toz kükürtü, hem sıvılaştırılmış kükürdü (damlamaları tıkadığı sabit), hem de sıvı kükürdü kullanan biri olarak sıvı kükürtten şaşmayın derim.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 20:13   #97
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
20 dönüm uzum bağımda her yıl verim düştü. 1 ton bile uzum alamıyorum . Gubre hiç vermedim bu zamana kadar. Kukurt ise yapraktan sadece yılda 1 kez. Verimin düşmesini buna bağlıyorum. Belki başka sebeplerde olabilir.

Sıvı kukurtün topraktaki etki suresi ne kadardır. Bunu sunun için soruyorum. 17 yasindaki uzum bagima Ekim ayında kukurt atmayı düşünüyorum. Ph 7.9 dönüme 5 litre sıvı kukurt uygulayacağım. Bu sayede ph 6-6.5 lara dusurmeyi istiyorum. Atacağım sıvı kukurtün etkisi ne kadar süre toprakta kalır. En azından 6 -9 ay kalırmı. Bu arada hem fenni hemde doğal gubre atacağım susuz bagima. Aynı zamanda toz kukurt ile her yıl toprağı kukurtleyecegim ama benim icin onemli olan bu yilki atacağım sıvı kukurt. Ekimde attığım sii kukurt 9 ay etkisini surdururmu Bölge elazig. Tesekkurler
PH konusunda uzman değilim ama 7.9'dan 6-6.5'e şıp diye gelebileceğini sanmıyorum. 3 Senedir kükürdün her türünü kullandım, leonardit attım, humik asit kullandım ve 3 senede Ph'da 0.2 azalma ancak oldu. Belki benim beceriksizliğimdendir bilemiyorum. Umarım başarabilirsiniz.

adalet beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 20:23   #98
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Kararımı bugün degistirdim. Sayın Muda'nin dediği gibi toz kukurt atacağım. Bildiğim bir yanlışı bugün aldığım bilgi ile düzelttim. Sıvı kukurt evet toz kukurt göre iyi ama sadece çabuk etki etmesi için iyi. Çabuk etki etmesinin yanında çabuk etkisi geçiyor. Toz kukurt yıllarca kalmasına rağmen sıvı kukurt 3 4 ay en fazla eki sağlıyor ve oldukça pahalı. Yukarıda kukurtün hala toprağa geçmediğini yazmışsınız. Topraklanmış olabilir muhakkak toprağa geçmiştir. Zaten kükürt toprağı yumuşatiyormuş. Yöntemim su olacak ekim ayinda dekara 30 kg toz kukurt , 25 kg doğal gubre, 25 kg Dap gubresi. Mart ayında dönüme 5 litre sulu kukurt. Çiçeklenme öncesinde ise toz kukurt sadece çubuğun etrafına hastalıklardan korumak icin.

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 20:25   #99
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Sayın tarku,

Ne kadar attığınız cok onemli. Ph 1 derece düşürmek için dekara 50 kg toz kukurt atmak gerekiyormuş.

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 20:30   #100
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Sayın Muda,

Üzümü topladık suanda yapraklar hala yeşil. Su zamanda yapraktan bor ve çinko versem bitkiye birsonraki sene icon fayda sağlar mi?

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 21:38   #101
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Kararımı bugün degistirdim. Sayın Muda'nin dediği gibi toz kukurt atacağım. Bildiğim bir yanlışı bugün aldığım bilgi ile düzelttim. Sıvı kukurt evet toz kukurt göre iyi ama sadece çabuk etki etmesi için iyi. Çabuk etki etmesinin yanında çabuk etkisi geçiyor. Toz kukurt yıllarca kalmasına rağmen sıvı kukurt 3 4 ay en fazla eki sağlıyor ve oldukça pahalı. Yukarıda kukurtün hala toprağa geçmediğini yazmışsınız. Topraklanmış olabilir muhakkak toprağa geçmiştir. Zaten kükürt toprağı yumuşatiyormuş. Yöntemim su olacak ekim ayinda dekara 30 kg toz kukurt , 25 kg doğal gubre, 25 kg Dap gubresi. Mart ayında dönüme 5 litre sulu kukurt. Çiçeklenme öncesinde ise toz kukurt sadece çubuğun etrafına hastalıklardan korumak icin.
Kükürtün toprakta yarayışlı olması için So4 formunda olması gerekiyormuş. Toz kükürt ise S formunda ve toprakta uzun süre kalması, gerekli forma dönememesinden ileri geliyormuş. Kükürt hakkında pek çok kafa karıştırıcı bilgi ve ürün var. Geçen sene pancar koop. den torkunun sıvılaştırılmış kükürtünü aldım. Satış sorumlusu dekara 1 litre yeter falan dedi ben 5 litre atmak istedim ve damlamaya verdim. Damlamalar tıkandı, şampuan kıvamında krem rengi bir sıvıydı. Meğerse sıvı kükürt ile sıvılaştırılmış kükürt farklı şeylermiş. Bu sene Golden-s ve muadili bir sıvı kükürt kullandım, bidonlarda ph regülatör ve damlama açıcı olarak etiketlenmiş. Damlama hortumlarındaki toprakları bile söküp attı.

adalet beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 21:45   #102
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Sayın tarku,

Ne kadar attığınız cok onemli. Ph 1 derece düşürmek için dekara 50 kg toz kukurt atmak gerekiyormuş.
25 kiloluk torbaları 5'e böldüm ve ağaçların taç izdüşümüne 5 kilo gelecek şekilde leonarditle beraber attım ve toprağa karıştırdım. Topaklanma yok, attığım şekilde toz halinde duruyor. 2 Sene geçti, sulama, yağmur, kar ama yine de erime yok. Gülleci bulamacı yaparken kükürtü eritmek ne kadar uğraştırıyor, toprakta kendi halinde nasıl erisin?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 22:33   #103
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Toprağa attıktan sonra toprağı sürmeniz gerekiyor. Bir diğer husus so4 kıvamında mi olmalı yoksa S mi olmalı. Bence S kıvamında olursa toprakta erir. Yani tam tersi diye biliyorum. Kaç kişi ile gorustuysem bana toz kukurt önerdi. Sivi kukurtün dediğim gibi etkisi çok hızlı ama bir o kadarda hızlı etkisi kayboluyor çünkü konsantre litrede 800 gr kukurt ihtiva ediyor.

Verimi arttırmak icin topraktan gubre ve yapraktan divi gubre ile tam verime geçene kadar yapraktan sıvı gübreyi devam ettireceğim. Toprak oldukça verimsiz ve ph yüksek. Bu nedenle isim zor. Tek şansım toprak kırmızı volkanik toprak. 15 yıl hicbir şekilde gubre vermedim ve şimdi verin sifir denecek kadar az.

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 22:34   #104
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Mikronize toz kükürtle var. Acaba aldığınız elementer kukurt muydu ?

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 23:44   #105
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Toprağa attıktan sonra toprağı sürmeniz gerekiyor. Bir diğer husus so4 kıvamında mi olmalı yoksa S mi olmalı. Bence S kıvamında olursa toprakta erir. Yani tam tersi diye biliyorum. Kaç kişi ile gorustuysem bana toz kukurt önerdi. Sivi kukurtün dediğim gibi etkisi çok hızlı ama bir o kadarda hızlı etkisi kayboluyor çünkü konsantre litrede 800 gr kukurt ihtiva ediyor.

Verimi arttırmak icin topraktan gubre ve yapraktan divi gubre ile tam verime geçene kadar yapraktan sıvı gübreyi devam ettireceğim. Toprak oldukça verimsiz ve ph yüksek. Bu nedenle isim zor. Tek şansım toprak kırmızı volkanik toprak. 15 yıl hicbir şekilde gubre vermedim ve şimdi verin sifir denecek kadar az.
Bir hastaya ilaç verirken ilacın etki süresi nasılsa bence toprağa verilen gübre vs de böyle görülmeli. Toprağınız eğer benim ki gibi verimsizse, acilen etki gösterecek önlemlere başvurmaz mısınız? Dediğim gibi toz kükürtün en az 4-5 yıl süre içinde toprakta eriyeceğini ziraat mühendisleri söylüyor. Ben hemen etki gösterecek bir önlem aradığım için, etkisi kısa da sürse sürekli olarak (ayda 1) damlama ile sıvı kükürt veriyorum. Hem damlama açıcı olarak işlev görüyor hem de etkisini topraktaki kirecin kırılmasından doğan izleri hemen görebiliyorsunuz. Toz kükürt atmak çok da zahmetli bir işlem.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2017, 01:05   #106
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bir zaman Sferesol diye ıslanabilir, mercimek gibi granüller halinde bir kükürt kullanmıştım (şimdi bulamıyorum). Bu tür kükürtlerin (ıslanabilir - suda eriyebilir) topraktaki etkileri oldukça hızlı (hızlı dediğim 6 ay). Elementel kükürtün (toz kükürt) dekompoze olup sülfirik asite dönüşmesi çok daha uzun bir zaman alıyor. Şöyle bir ürün gördüm, sferesol'e benziyor. Elde edebilirsem likapalarda denemeyi düşünüyorum.

Kükürtün PH düşürmesi tamamen dekompozisyona bağlı. Bunu da yapanlar mikroorganizmalar. Mikroorganizmaların bulunması için de toprak organik maddesi gerekiyor.

Neticesi, kükürt (tercihan ıslanabilir kükürt) toprağa karıştırılmalı. Bunu sonbaharda yapmalı ki, kış boyunca bakteriler çalışsın bahara ürettikleri asit ile PH seviyesini düşürsün.

tarku ve aydemiraydın beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2017, 15:40   #107
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
PH konusunda uzman değilim ama 7.9'dan 6-6.5'e şıp diye gelebileceğini sanmıyorum. 3 Senedir kükürdün her türünü kullandım, leonardit attım, humik asit kullandım ve 3 senede Ph'da 0.2 azalma ancak oldu. Belki benim beceriksizliğimdendir bilemiyorum. Umarım başarabilirsiniz.
20 dönüm bağdan bahsediyorsunuz az değil.
Bu kadar alana uzun süre baktığımızda bir deneyim kazanmışınızdır.
1) Bağ kaç yaşında?
Genelde 15-20 yıldan sonra üretim düşer.
Kışa hazırlık olarak her fidenin dibine gübre atın.
İlk baharda gözler canlanmadan bulamadan sonra ağac gövdesine ilaçlayın.
2) Toz kükürt zaten kuru atılmaz.
Atanlar var ise yanlış bir uygulama.
Toz kükürt sıvılaştırılarak bekletmeden atılmalı.
Bekletildiği zaman dibe çöktüğü an karıştırılarak çözümlenmesi sağlanmalı.
Nem olan bölgelerde bağ hastalıkları mutlaka olur.
Başlangıçta külleme dediğimiz mantar hastalığı ile belirli aşamaları gösterir.
Hava şartları takıp ederek ilaçlamaları hastalık başlamadan atmaktır.
Yaprakları çoğaldığında üzümün koruk anında 🍇 üzüm salkımların hava alması için yarı yarıya koparılması hastalığı önleyecektir.
Sarkan dalları yukarı doğru örün.
Uzayan dalları 80-90 veya 1 metreden kesin.

Topraktan kaynaklanan hastalık ile hava şartlarından kaynaklanan hastalıkları karıştırmayalım.

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2017, 15:53   #108
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mnelam Mesajı Göster
bu soruların cevaplarını bende bilmek isterim...
Toz olarak atılan kükürt hiç fayda sağlamaz.
Sıvılaştırılarak atıp bitkiye yapışması sağlanır.
Sıvılaştırılarak atıldıktan en az iki saat başka sıvı çözücü kullanılmamalıdır (yağmur).
İki saat sonra isterse yağmur ☔ yağsın...

kamil35 beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2017, 21:46   #109
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Sıvılaştırılmış kukurtün etkisi ne kadar sürüyor.

Ayrıca toz kükürt sulandırılıp 400'lük pulvarizatör ile atılabilir mi ?


Düzenleyen adalet : 02-10-2017 saat 08:51
adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2017, 09:21   #110
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Sıvılaştırılmış kukurtün etkisi ne kadar sürüyor.

Ayrıca toz kükürt sulandırılıp 400'lük pulvarizatör ile atılabilir mi ?
Etki süresi hava şartlarına bağlı (nem ortamı) 3. saatten başlayarak 3 hafta etkilidir dozajını tam verirseniz.
3-5 hafta genel etkisi vardır.

400'lük pulvarizatör günün en sağlıklı ilaçlama yapılmaktadır.
Küçük üreticiler sırtta taşınabilen motorlu püskürtücüleri var.
İlacın en kuytu aralara girmesini sağlıyor.
Siz neden kullanmayasınız sağlıklı ürün almak adına.Name:  302832248_tn50_0.jpg
Views: 8441
Size:  43.9 KB

adalet beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2017, 09:38   #111
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Peki Toz kükürtü sulandırıp pulvarizatörle atabilir miyim ? Böyle birşey mümkün mü?

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2017, 11:01   #112
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Peki Toz kükürtü sulandırıp pulvarizatörle atabilir miyim ? Böyle birşey mümkün mü?
Elementel kükürt suda kolay erimiyor. Sulu kükürt denen ve asmalar için satılan kükürt farklı ama o da pahalı.

adalet beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 08:02   #113
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-10-2018
Şehir: Antalya
Mesajlar: 4

TCM beğendi.
fevzikeles Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 08:09   #114
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-10-2018
Şehir: Antalya
Mesajlar: 4
tartışmalarınızı ve meraklarınızı gidermek adına paylaştım. herşeyi yanıtlıyor. ayrıca ben kendimde araştırmacıyımdır kendisi ve fabrikadaki mühendisi ile görüştüm. açık alanda hem topraktan hem yapraktan uygulama yapılır topraktan isterseniz sarı çuvalı var yaprak için yeşil çuvalı var eğer sera içinde veya ekili bir alanda kullanacaksanız sıvı kükürt kullanmalısınız. sıvı kükürt serada tehlikeli sera plastiğini öldürüyomuş. bunun dışında toprak ph'ı 6 larda ise kullanmaya gerek yok ancak ülkemiz ortalaması 8,30 larda felan olduğu için ülkemizde o kadar ph düşük toprak varsada çok nadirdir. ph düşük ve sera plastiği dışında hiçbir zararı yoktur ilk defa kullanılacak ise dönüme 100 kg atılmalı diğer 2yıl 50 şer kg atılmalı diğer yıllar 30 20 kg diye düşürülmeli ve her sene toprak analizi yapılmalı. kükürdü ziraat dükkanları ilaç firmaları gübre firmaları sevmez neden? kükürt topraktaki elementlerin salınmasını sağlar onun için kimisi gübre der aslında gübre değil kitlenmiş toprağınızı açar. ayrıca kırmızı örümcek bit pire kene beyaz sinek kurt külleme mildiyo küf mantari hastalıkların nerdeyse tamamına ve daha birçok börtü böcek ve hayvanlara iyi gelir yani kovar. kükürt kullandığınızda ilaç ve gübre kullanımızı yarı yarıya düşürürsünüz bu durum dediğim gibi ziraat dükkanları ilaç firmaları gübre firmalarının işine gelmez. toplumumuza unutturulan kükürt yeniden ayaklanıyor ve organik tarıma en güçlü yardımcıların ilk sırasında geliyor.

Muda, TCM ve Resulgur beğendi.
fevzikeles Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2020, 00:29   #115
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2020
Şehir: Artvin
Mesajlar: 1
Merhaba foruma yeni üye oldum kendi bahçemiz de sebze yetiştiriyoruz forumu biraz inceleyince bilmediğim bir çok şey olduğunu gördüm fidelerimizi yeni ektik domates ,biber, patlıcan, salatalık kükürtu ilk defa burada duydum
Bu sene bahçeyle ben ilgilenmek istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekir örneğin kükürt ne zaman atılır başka neler kullanılır

Zeyzey6108 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2021, 18:16   #116
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2021
Şehir: Mersin
Mesajlar: 4
Merhaba bende kuzularıma çare ararken formunuzu görüp yeni üye olanlardanım Süs bitkilerinde kullanırken ölcülerinız nedir ben gözüm gibi baktığım seflora benjamın ve sardunyalarımda kullanmak istiyorum gözüm gibi baktığım hatta hasta yaprağını bile peçeteye sarıp çiçekçı çıçekcı dolaştırtığım fısfısla sulama yapıyorsanız kireç lekesidir dediler fakat sardunyalarımada bulaştı sanırım mantar **** küĺlemeden şüpheleniyorum derdime bi çare

Mine Tptr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2021, 20:09   #117
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 75
Bahçesindeki üzümleri, meyva ağaçlarını sırt pompasıyla kükürt atan dedem siroz oldu bu kükürt yüzünden. Hayatında sigara alkol içmemiş insan siroz dan vefat etti. Kükürt kullanımına karşıyım bu yüzden.

naturedesign Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2021, 12:01   #118
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-04-2006
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi naturedesign Mesajı Göster
Bahçesindeki üzümleri, meyva ağaçlarını sırt pompasıyla kükürt atan dedem siroz oldu bu kükürt yüzünden. Hayatında sigara alkol içmemiş insan siroz dan vefat etti. Kükürt kullanımına karşıyım bu yüzden.
Sirozun alkol dışında çok sayıda nedeni var. Örneğin ülkemizde viral hepatit ile ilişkili sirozlar alkol ile ilişkili olanlardan çok fazladır. Başka nedenler de var. Bilinen hiçbir risk faktörü/maruziyeti olmayanlarda da siroz görülebilir. Bazı hastalarda siroz tanısı konulana kadar geçen dönemde hiç bir yakınma görülmeyebilir...

Kükürt kullanımının siroza neden olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım. Daha önemlisi, tarımda kükürt kullanımı ile alınacak sonuçların başka kimyasallar kullanılarak alınmasının daha az riskli olduğunu nasıl düşünebiliriz?

Bence kükürt ile siroz arasında ilişki kurmak için acele etmeyin.

MeyveliTepe ve casperia beğendi.
bc_the_path Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2021, 09:22   #119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Ben uzun süredir motorlu sırt pompasıyla Altın Kükürt firmasının bir ürünü olan Altınyeşil Plus markalı ürününü kullanmaktayım.Kükürtün yanı sıra içerisinde Azot % 6.5, Fosfor % 13.5 Kükürt Trioksit (SO3) % 8 ME (% 3 Çinko, % 0,6 Bakır) ihtiva etmekte ve kesinlikle tıkanma yapmamaktadır.Denemenizde büyük fayda var.Yanlız piyasada firmanın ürünü fiyat konusunda farklılıklar göstermekte olduğundan kendilerini arayıp fiyat alın eğer uygun olursa sizin için kargoyla gönderiyorlar.

Sevgi Soydan beğendi.
Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2022, 17:18   #120
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2022
Şehir: Glinde
Mesajlar: 1
Bitkilerdeki uyuz Icin asya Ugurbocegi tavsiye ediyor

Merhaba, Selamun aleykum,
Asya ugurböcegi bir günde 250 tane bitki biti yiyebiliyormus...
Burda üzerimde bulunca cok korktum ,arastirdim zehirli bir böcek Mi diye, megerse zararsiz asya ugurböcegiymis , asyadan özellikle getirtilmis bitki bitleri Icin ve dogaya yayilmis...
Eklemek istedim...

E.b.r.u. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024