View Single Post
Eski 30-09-2017, 00:44   #105
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Toprağa attıktan sonra toprağı sürmeniz gerekiyor. Bir diğer husus so4 kıvamında mi olmalı yoksa S mi olmalı. Bence S kıvamında olursa toprakta erir. Yani tam tersi diye biliyorum. Kaç kişi ile gorustuysem bana toz kukurt önerdi. Sivi kukurtün dediğim gibi etkisi çok hızlı ama bir o kadarda hızlı etkisi kayboluyor çünkü konsantre litrede 800 gr kukurt ihtiva ediyor.

Verimi arttırmak icin topraktan gubre ve yapraktan divi gubre ile tam verime geçene kadar yapraktan sıvı gübreyi devam ettireceğim. Toprak oldukça verimsiz ve ph yüksek. Bu nedenle isim zor. Tek şansım toprak kırmızı volkanik toprak. 15 yıl hicbir şekilde gubre vermedim ve şimdi verin sifir denecek kadar az.
Bir hastaya ilaç verirken ilacın etki süresi nasılsa bence toprağa verilen gübre vs de böyle görülmeli. Toprağınız eğer benim ki gibi verimsizse, acilen etki gösterecek önlemlere başvurmaz mısınız? Dediğim gibi toz kükürtün en az 4-5 yıl süre içinde toprakta eriyeceğini ziraat mühendisleri söylüyor. Ben hemen etki gösterecek bir önlem aradığım için, etkisi kısa da sürse sürekli olarak (ayda 1) damlama ile sıvı kükürt veriyorum. Hem damlama açıcı olarak işlev görüyor hem de etkisini topraktaki kirecin kırılmasından doğan izleri hemen görebiliyorsunuz. Toz kükürt atmak çok da zahmetli bir işlem.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön