View Single Post
Eski 21-03-2017, 14:13   #92
hakan.marasli
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-03-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Bu yazı Amatör veya Ticari amaçlı üretim yapıp danışmanı olmayan, hocaya danışmayan kendi başına üretim yapan çiftçiler için yazılmıştır. Danışmanı olan çiftçiler; kesinlikle danışman talimatlarına uymalıdırlar.
Sayın çiftçiler; yıllardan beridir toz kükürt üzüm bağlarında, domates, biber, soğan, sarımsak, buğday, arpa, pancar, patates, tarlalarında, fındık ve ceviz bahçelerinde veya her nerede olursa olsun yapraktan ve topraktan kullanılmaktadır.

Toz kükürt; göz yakan, taşınması, depolanması, uygulanması, yapraktan bitki içerisine alınması, toprakta çözünmesi zor, çürük yumurta kokusunda olan bir üründür. Kükürdün çok daha fazla kullanılması gerekirken toz kükürtteki bu zorluklardan dolayı toz kükürt kullanımı git gide azalmaktan kurtulamamıştır. Son iki yıldır Çatak Projesi ve toprak düzenlemeye verilen önem sayesinde yine bir miktar kullanım vardır.
Aslında Türkiye'de üretilen toz kükürdün neredeyse %98 i yapraktan kullanıma uygun değildir. Çünkü yapraktan kullanım için kükürt tanecikleri maksimum 0-45 mikron aralığında olmalıdır. Zaten üreticilerin web sitelerine de bakarsanız 0-100 mikron aralığında (Tamamını bitkinin alamayacağı büyüklükte) ürünlerinin olduğunu kendileri beyan ederler. Bu yazıda tanıtacağımız AltınYeşil Plus ise 0-10 mikron aralığındadır ve yaprak gözeneklerinden kolayca bitki içerisine alınabilmektedir.

Firmamız toz kükürtteki zorlukların önüne geçebilmek ve yapraktan kükürt uygulamasını artırabilmek için AltınYeşil Plus isimli kükürtlü sıvı gübreyi geliştirmiş ve çiftçimizin kullanımına sunmuştur. Bu sıvı ürün Türkiye'de tekdir, sadece ALTINKÜKÜRT LTD.ŞTİ. tarafından üretilmektedir. Ürün sıvı olduğu için kullanımı çok kolaydır. İster damlamadan toprağa, isterse holder veya pompayla yaprağa çok kolay uygulama yapılabilmektedir.
Tescil No : 27729 - Lisans No : 1295

İçeriğindeki %42 SO3 (kükürt trioksit, net %16.8 elementel kükürte eş değer) ve %0,5 bakır sayesinde bitkiyi iyi derecede besler.

İçeriğindeki %9 fosfor ve %2 çinko sayesinde bitkide kök gelişimini hızlandırır ve güçlü bir kök sistemi meydana getirir. Eş zamanlı çiçeklenmeyi teşvik eder, tane ve meyve tutumunu artırır. İri ve dolgun meyve oluşmasını sağlar. Bitkilerin kuraklığa ve hastalıklara karşı dayanımını arttırır. Generatif gelişmeyi hızlandırarak erken hasat imkanını sağlar.
İçeriğindeki %10 azot ve %2 magnezyum sayesinde yeşil aksam sağlıklı ve hızlı gelişir ayrıca azot ve kükürt diğer elementlerin alımını hızlandırır ve artırır.

İçeriğindeki %1 Mangan ise bitkide klorofil oluşumuna yardım eder. Bitkide enzimatik ve fizyolojik olaylarda katalizör görevi üstlenir. Karbonhidratların suya ve karbondioksite parçalanmasında ve solunum olaylarında görev almaktadır.
İçeriğindeki %4 Potasyum sayesinde ise meyve büyümesine, tonaj artırmaya yardımcı olur.
Ayrıca gübremiz pancarda şeker oranını, buğdayda protein miktarını artırır.

Görüldüğü gibi AltınYeşil Plus kullanmanın, toz kükürt kullanmaya göre oldukça fazla avantajlı ve uygulaması kolay olduğunu göstermiş olduk. Sizde bu ürünü kullandığınızda bir daha elinize toz kükürt almayacaksınız zaten.
Domates, biber gibi bitkilerde çiçeklenmeden önce Kalsiyum içerikli bir gübre kullanmak, pancar gibi bitkilerde bor kullanmak ve mevsim sonunda ise meyve büyütmek için yüksek potasyum içerikli gübre kullanmak sağlıklı bir sezon geçirmenizi ve yüksek verim almanızı sağlayacaktır.
Uygulama aşağıdaki gibi yapılmalıdır.
Taban gübresi (15-15-15 veya 20-20-20 uygulamasından sonra)
Toprağa holderle veya ağaç köklerine damlama ile 1000 m2 ye 1-2 litre sıvı kükürt, 1-2 litre hümik asit uygulaması yapılmalıdır.

Daha sonra;
1 Kez ürüne göre Kalsiyum veya bor içerikli gübre.
3 Kez AltınYeşil Plus.
2 Kez Potasyum İçerikli Gübre. (16-8-24 - 2MgO, 5-0-25)
AltınYeşil Plus'da 1-5-20 litrelik ambalajlar mevcuttur.
Yapraktan kullanım için sloganımız ise 'AltınYeşil Plus Ürününüze Bereket Katar'.
Her türlü bitkide kullanılabilecek kükürtlü, bakırlı, zengin içerikli sıvı gübredir. Ama özellikle Ceviz, Badem, Fındık, Antep Fıstığı, Yer Fıstığı, Şeker Pancarı, Domates, Biber, Bamya, Soğan, Arpa, Buğday, Nohut, Üzüm (Bağcılık), Sarımsak ve Patates üreticileri tarafından çok fazla kullanılmaktadır.

Toz kükürdü ve lonarditi ise sadece toprak düzenlemek amaçlı kullanmalısınız. (Toz kükürtle pH düşürmek uzun zaman alır)

Toz kükürt alırken ise en uygun fiyatlı toz kükürdü tercih ediniz. Bizim ki şöyle iyi böyle iyi diyerek yüksek fiyattan toz kükürt satmak isteyenlerden uzak durunuz. Çünkü Türkiye'de satılan toz kükürdün tamamı Tüpraş rafinerilerinden çıkmaktadır. Herkes aynı yerden aynı kükürdü alıp işlemektedir. Bir ürün pahalı satılıyor diye iyi olmaz.
Bol verimli güzel günler diliyorum.

Web Sayfası Ürün Linki Aşağıdadır.
http://www.altinkukurt.com/tarim-icin-urunler.asp
0318 297 40 11 - KIRIKKALE


Düzenleyen hakan.marasli : 07-04-2017 saat 20:48
hakan.marasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön