![]() |
|
![]() |
#31 |
Marco Polo
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Sn.aybala Acaba yaptığınız aşı tutup tutmadığı hakkıda bilgi verebilirmisiniz.Eğer tuttu ise resmini koyabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
okyanus
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
aşılama teknikleri zaman ve mekan olarak iyi açıklanmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
okyanus
|
eline sağlık CAPLOONBA kardeş bilmeyen ve görmeyenler için vermiş olduğun aşılama vidyosu bazı arkadaşlara yardımcı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
okyanus
|
sevgili aybala eğer cam macunu oluyorsa,bir sürü zahmete katlanarak aşı macunu hazırlamaya ne gerek var.birde ben mobilyacıların kullandığı,israil tutkalını duydum sizce olurmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
okyanus
|
aşı macunu
Bazı silikonlarda,kimkasal maddeler var,hatta onlarla akvaryum yapılınca ,balıklar ölüyor.Ancak,antibakteriel silikon olursa belki olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
arkadaslar bızde tadını begenmedıgımız kayısı agacı var baska bı kayısı agacından ası yapmak ıstıyorum. ne zaman ve hangi ası yontemını kullanmalıyım? hangı dala vurulur? macunu nasıl olmalı? ınce ayrıntıları ıle resımlerle desteklenmıs kaynaklar sunarsanız memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Marco Polo
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Sn.xHaSaNx benim üstüme vazife değil ama kendinizi aşağıdaki linkte tanıtmalısın.. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
tamamdır kendımı tanıttım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2006
|
top akasya aşısı konusunda bilgisi olan arkadaşların her türlü yardımına ihtiyacım var.yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Aynı ağaca bir çok çeşit aşılanabiliyor. Mesela, anneannemin bakçesindeki dut ağacı hem beyaz hem de siyah dut veriyordu. 4 değişik turunç çeşidini bir ağaçta yetiştirebiliyorlar diye duydum. Limon-portakal-mandalina vs gibi. Benim sormak istediklerim şunlar: -Bu bilgiler doğru mudur? -En fazla kaç çeşit aşı yapabiliriz bir ağaca? -Hangi ağaca neyin aşılanabileceği bilgilerini nereden bulabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Sayın agartha mesaj sayınıza bakınca forumda baya bulunduğunuz belli oluyor. Forumda arama yaparsanız istediğiniz bilgilere ulaşırsınız.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cetecakal, bu başlık altındaki 19 no'lu mesajı okudum. Ancak bir sınır olup olmadığı ile ilgili -4 çeşit bir ağaçta fazla gibi gelmişti bana- bir bilgiyi bulamadım ya da gözden kaçırdım. Bu konuda bayağı bilgisiz olup öğrenmeye çalıştığım için -ki anaçlarını bile tam bilmiyorum- dağarcığımda toparlayamadım. Oturup tekrar baştan gözden geçireceğim forumları ama yolumu kısaltmak isterseniz ona da açığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
19 nolu mesajda bahsedilen çekirdeği benzer türlerin birbirleri üzerine aşılanabildiğini söylüyor ve doğrudur. 4 ve daha fazla turunçgili bir ağaç üzerinde yatiştirmek mümkündür sanırım öğrenmek istediğiniz buydu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Moderatör
|
Aşı macunu olarak steril materyal kullanılması daha uygundur. Killi toprak veya çamur kullanılması özellikle hastalıkların yaralardan bitkiye inokule olmasını hızlandırır, bitkiniz siz istememiş olsanız da sizin sayenizde hastalanabilir ve aşı tutmaması yanında bitkiyi de kaybedersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı şekilde duta ve incire diğer bir üzümsü meyve olan frenk üzümü aşılanabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
O kadar zahmete gerek yok. Şu an durgun göz aşısı zamanı. Ağacınıza durgun göz aşısı yapabirlisiniz. Daha az yaralama yapmış olursunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2006
|
Evet,biraz zahmet verecek .Ama sonuçta göz aşıdan sürüp meyve vermesi 1.5-2 yılı bulacak.**** daha fazla..Belki tutarsa önümüzdeki aylarda çiçek bile verebilir.Sorumu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
fidan aşılama ile ilgili video buldum , umarım işinize yarar http://www.alasagfidancilik.com/videolarimiz.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2007
|
Arkadaşlar forumu çok inceledim. Bu aşı konusunda da çok bilgisiz olduğumdan bazı olayları gözümde canlandıramıyorum. Yani biraz ayrıntıya girersek ben ve benim gibiler bu aşı olayını daha iyi anlayacaklardır. Yani iki ağacın birbirine kaynaması nasıl oluyor, Bu ağaçların kendi aralarında nasıl bir olay oluyorda bunlar daha sonra bir bütün oluyor. Dikkat edilmesi gereken konu ne. Aşı yapılan ağaç ile oraya koyduğumuz parçanın hangi kısımları birbirine değmesi gerek. Yani orada olan o birleşme olayını herkesin anlayacağı dilden anlatabilirseniz çok iyi olur. Aslında bunları niye sordum. Bir arkadaşımız dut ağacına üzüm aşılama olayını anlatmış. Matkapla deliniyor falan. Benim aklımdan da şöyle bir şey geçiyor. Yetişmiş büyük ağaçların alttaki büyük dallarına matkapla delik açılsa ve kalemler bu deliklere yerleştirilse acaba bu aşı olurmu. Amacımız ağacın dallarını kesmeden alttaki boşlukları dal ile doldurmak. Çünkü ağaçları incelediğimde aynen benim dediğime benzer küçük fışkınların ağacın çeşitli yerlerinden sürgün olarak uzadığını gördüm. Bana olur gibi geliyor. Komik olduysa gülmeyin lütfen. ben sadece hayat ettim. Birde Mine hanım bahsetmişti. Aşı zamanının yapıldığı zamanı tespit etmek, pratik olarak ağacın kabuğunun soyulabildiği zaman diye. Mine hanım bu zaman bütün ağaç türleri için geçerlimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
ben baska birsey sorucam. konumuz asilama. peki örnegin neden elmaya kayisi asiliyoruz, veya visneye kiraz asiliyoruz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elmaya kayısı aşılamıyoruz. Elmaya armut, ayva gibi türleri aşılıyoruz. Benzer türler birbiri ile uyum gösteriyor. Bunu da çekirdeklerinden anlıyoruz. Elma, armut, ayva, muşmula yumuşak çekirdekli meyveler, kayısı, badem, şeftali, erik, kiraz, vişne sert çekirdekli meyveler, grubuna girer. Gülü kuşburnuna, karpuzu kabağa aşılıyabiliyoruz. Neden? Şu sebeple; Bildiğiniz üzere her bitkinin kendine has özellikleri var. Kimi bitki derine kök yapar, kimi yüzelsel kök yapar, kimi çok su ister, kimi az su ister, büyüme şekilleri farklıdır, hastalıklara gösterdikleri dirençler farklıdır. Bahçe kurarken tür seçimine olduğu kadar anaç seçimine de dikkat edilmelidir. Aşağıda http://www.bagomcasi.com sitesinden alıntıladığım asma anacı özellikleri size daha iyi fikir verecektir. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Cevabiniz icin tesekkür ederim hocam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2007
|
Mine hanım veya bilen diğer arkadaşlar, Bu aşı olayını başka yerde de sordum cevap alamadım ve tam olarak çözemedim. Kafama takılanları soruyorum. - Aşı yapma zamanı bütün ağaçlar için aynı zamanmıdır. Bu zamanı pratik olarak anlabilmek için anladığım kadarıyla ağacın kabuk verme zamanını kontrol etmek gerekiyor. Bütün ağaçlar aynı zamanda mı kabuk verir. Yukarıda Mine hanım bahsetmiş, Aşı yapılacak çelikler kış dinlenme zamanı alınır, aşı yapılıncıya kadar buzdobında saklanır ilk baharda aşı yapmak için kullanılır. Bu bütün ağaçlar için aynı mı? Kış dinlenme zamanı Ocak ayında bittiğine göre, Amatörler olarak kafamızı fazla karıştırmadan bütün ağaçlara ocak ayı içinde aşı denemesi yapamazmıyız. - Mine hanım kalem aşısını anlatırken yukarıda yine bahsetmiş, Kalem aşısında kambiyum bölgelerinin temas ettirilmesi gerekir demiş. Bu kambiyum ne demek? Ağacın odunsu kısmı mı? Başka yerde sordum ama cevap alamadım. Burda yine yeri gelmişken sormak istiyorum. çünkü benim anlamak istediğim püf noktası. Eğer aşı yaparken işin püf noktası ağacın odunsu kısımlarının birbirine sıkıca temas etmesi ve hava almasının önlenmesi ise. Ağacın aşı yapmak istediğimiz herhangi bir yerine matkapla delik açsak, bu deliğe sıkıca girecek çelikler ile aşı yapsak ve etrafını antibakteriyel silikon ile kapatsak ağaçlar birbirine kaynamazmı?? Kusura bakmayın ben böyle bir şey hiç bir yerde okumadım, size komik gelebilir, benimki şu anlık sadece hayal, fakat okuduklarıma göre böyle bir şey olur gibime geliyor. Ocak ayında deneyeceğim. Yeterki Şu kafama takılanlara bilenler cevap versin. - Yukarıda Todor arkadaşım bildiği kadarıyla isimlerini yazmış, birbirine aşı yapılabilecek olan ağaçların tam listesini bilen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Ocak ayında alıp buzdolabında saklamanın amcı aşı kalemi uyanmadan alıp uykusuna devam etdirmekdir. Düşününki bir bebek uyuyor **** uyanmış uykuda bir büyük insanın eline verdiniz. Zaten kendisi uyuyor nasıl o bebeğe sahip çıkamz uyuyan bir bebeği uyanık bir yetişkine teslim ederseniz ona iyi bakacakdır. Bu anlatdıklarım kalem aşısı için geçerlidir. en erken şubat en geç mart sonu gibi düşünebilirsiniz. Kabuk aşısına gelince NİSAN MAYIS HAZİRAN gibi düşünebilirsin aşılı bir meyvenin bir yıllık sürgünlerinden aldığınız kalemin bir göz kabuğunu alıp aynı yıl sürgünü olan aşısız dalınıza göz yerini açıp eski pantalon yamar gibi yamayacaksınız. yaptığınız yamanın gözünü kapamayacak şekilde kağıt bant **** poşet naylonla sarın gerisi ALLAHA kalmış Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
Aşı makası'nın Almancası Nedir?
Selamlar.. Böyle bir konu açtığım için özür dilerim fakat Aşı makasının almanca karşılığı lazım. Almanyada yaşıyan abime spariş vereceğim fakat kendiside ismini bilmediği için adını öğren ben burdan alayım dedi . acaba almanca karşılığını bilen var mı ? çoğunlukla Göz aşısı yapmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|