agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Enerji
(https)




Beğeni Düzeni150Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2014, 13:21   #181
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
HES'lere direnen sadece istanbul'da Kadıköy'lerde oturan enteller değil ki..
Anadolu'nun birçok köyünde HES'lere karşı mücadele eden onbinlerce köylümüz, hatta ineğini satarak dava açan köylülerimiz var..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 14:07   #182
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Aslında konunun önceki sayfalarında konuşuldu, konumuz topyekün bir H.E.S Karşıtlığı değil.
Konunun adından da anlaşılacağı gibi "Türkiye' nin H.E.S Gerçeği".

Yine önceki mesajlarda tartışıldığı için detaylara girmeyeceğim ama sorun H.E.S' in kendisinden ziyade Türkiye' deki uygulamaları, gerçekten enerji üretip üretmediği, ( özellikle nehir/Boru tipi H.E:S' ler ) Yapılan H.E.S' lerin getirdikleri ile götürdükleri arasındaki gerçekler.

Anadolu akarsularının neredeyse tamamına yapılması planlanan H.E.S' leri sadece enerji açığı ve ihtiyacı ile açıklamak çokta mümkün görünmüyor.

Yine önceki mesajlarda karşılaştırmalı enerji üretimi ve yapılan H.E.S ( özellikle nehir/boru tipi ) lerin ömürleri, Buna karşılık suyun 49+49 yıllığına kullanım hakkı gibi konular da yazıldı çizildi. ( iletim hatlarındaki iyileştirme ile Karadeniz vadilerine yapılması planlanana bütün H.E.S' lerin üreteceği enerji sisteme kazandırılabilinir gibi bir yazı hatırlıyorum örneğin )

Enerji açığı ve ihtiyacı önyargısı ile Anadolu akarsularının özelleştirilmesinden bahseden, Boru/Nehir tipi H.E.S' lerin vadilerdeki tüm yaşamı nasıl etkilediğini somut örneklerle anlatan bir çok makale, bilimsel yayın, oralarda yaşayan İnsanların ağzından birebir anlatılan gerçekler bir tarafta duruyor iken;

Tüm H.E.S' lere karşı çıkışın sanki bir enerji sorunuymuş gibi algılanması, özellikle algılatılmaya çalışılması, bilimsel ( daha çok mühendislik açısı ile KAR odaklı ) propagandalar, el altından verilen rüşvetler, hatta el altında sopa göstermeler de diğer tarafta duruyor.

Hürmüz ile Ehrimen' in mücadelesi devam ediyor.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 15:44   #183
Ağaçsever
 
eylülbelde's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu Mesajı Göster
"Dünya'daki sulak alanları ben mi talan ettim?" bu sözü ben ilk defa kendine çevreci diyen birisinden duydum. Ben talan etmiyorum, diye benim yaptığım yanlış eylemlerin neticeleri meşru hale mi geliyor?
Ya da benim doğaya verdiğim zarar tek başına anlam ifade etmez mi ?

Yanılsama olarak bahsettiğiniz husus hakikatin ta kendisidir.

"Marifet, iltifata tabidir."

Bireysel yaşayışımız doğanın ne şekilde ve ne surette talan edileceğinin yegane kanıtıdır. Bugün o büyük markaların hiç birisi tercih edilmese, hangisi üretimlerine devam edebilir ?

Tek başınıza Dünya'yı değiştiremezsiniz, ancak farkındalık oluşturabilirsiniz.

Son paragrafınızı zaten eksik İslami bilgilerinizden dolayı hezeyan olarak kabul ediyorum.

Herhalde "Nuh Büyük Tufan " filmindeki gibi, insanları sürekli doğaya zarar veren, kaynakları sömüren yaratıklar olarak görüyorsunuz.

"O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı, sonra (kudret ve iradesiyle) göğe yönelip, onları da yedi (kat) gök olarak düzenledi. O, (her şeyi bilen) Alim'dir." (Bakara, 2/29)

"O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı. Muhakkak ki bunda düşünen bir kavim için âyetler vardır." (Casiye, 45/13)


"Nehrin özgür akışını durdurma cüreti" ....

Ekin tarlalarındaki yabani otların yaşamını sürdürme özgürlüğüne müdahalede bulunmak da meşru mudur? Yahut kümeste tavuk, ahırda koyun, sığır beslemek de hayvanatın özgürlüğüne müdahale midir? Evde kedi, köpek beslemek, kafeste kuş beslemek hayvanların özgürlüklerine müdahale midir? Isınmak için ağaç kesmek, odun yakmak ? Barınmak için taştan ev yapmak cisimlerin sabit durma, olduğu yerde kalma, üst üste binmeme özgürlüğüne müdahale midir?

Hezeyanınızla paralel bu örnekler çoğaltılabilir. Bakış açınızın yanlışlığını farkedersiniz umarım.

Baki selamlar.
Öncelikle kendimi çevreci olarak nitelendirmiyorum onu söyleyeyim. Balığı, suyu, ağacı, kurdu, Hüseyin abiyi birbirinden ayrı düşünmüyorum. Doğa, çevrenin kendisi; benim, unutmuş olsanız da sizsiniz. Dolayısıyla doğa benden ayrı mükemmel güzelliğini sürdürsün, ben bir kenarda onu koruyup kollayan gözcüsü olayım gibi dışarıdan bir bakış açısı söz konusu değil bende.
Kafanızdaki klasik çevreci tiplemesinin artık genişleyeceğini umuyorum.

"Ben talan etmiyorum, diye benim yaptığım yanlış eylemlerin neticeleri meşru hale mi geliyor?
Ya da benim doğaya verdiğim zarar tek başına anlam ifade etmez mi ?"

Bireysel tutumlarımızın, dünyaya bakış açımızın da çok önemli olduğunu söylemiştim. Dolayısıyla birinci sorunuza cevabım aşikar.
İkinci sorunuzu cevaplayayım. Evet, doğaya verdiğim zarar "tek başına" anlam ifade etmez. Bakın, ne hikmettir ki HES sever bireyler, doğayı katleden asıl gerçeği söylemekten hep çekiniyor. Kendi kendimizi suçlayalım, ampulümüzü kısalım, daha az su kullanalım Hasankeyf sular altında kalmaz diyor.
Ağrıyan bir diş var, sızısı gün geçtikçe büyüyor ve siz ilaç almaya devam diyorsunuz.

Kurandan alıntı yaptığınızda daha mı nizami durmak gerekiyor bilemedim maksadınızı.
Her şeyin insan için yaratıldığı fikri ve kibiri. Hoyratça her şeyin yapılabileceğinin iznini verdiniz teşekkürler. Ceplerinizde bir iki bitki, hayvan türü de saklayın. Bir gün işinize yarar belki. Çünkü her şey sizin için.

"Herhalde "Nuh Büyük Tufan " filmindeki gibi, insanları sürekli doğaya zarar veren, kaynakları sömüren yaratıklar olarak görüyorsunuz." demişsiniz.

Aksine tarihten bugüne her şeyin sorumlusunu insan olarak gören zihniyeti de yanılsama içinde görüyorum. Bugün böyle düşünenler insana iktidar, erk rolü biçtiğinden böyle düşünüyor. İnsanlık tarihinin çok büyük bir kısmı avcı, toplayıcılıkla süre geldi. Günümüz bu tarihin çok kısa bir parçası. İnsanlık tarihi zulüm, talan değil. İnsan özünde kötü filan da değil. Hepimiz birer bok böceği, balinayız. Derecesiz, farksız.
Çağımız uygarlık çağı. Sürekli üretmeye, ihtiyaca dayalı. Sürdürülebilirliği imkansız, o da çökecektir.

Son paragrafınızdaki özgürlükçü bakış açınızı takdir ediyorum ama. Hakkınızı yemeyeyim. Endüstriyel sistem doğadaki her şeyi evcilleştiriyor bu bir gerçek. Yabani otları, hayvanları, bizleri. Bugün yüzlerce bitki ve hayvan nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir o kadarı da yok oldu. "Üf ne olacak yok olmuşsa yani" demeyeceğim ben. Önerilerinizi dinleyip alternatif yaşam şekilleri oluşturan bireyler de var korkmayınız. Fukuoka'nın Doğal Tarım İlkelerine bakınız. Isınmak için ağaç kesmeyen toplayıcılara kulak veriniz. Mağaralarda, bir ağaç kavuğunda barınan, ateşi kullanmayan, tarım yapmayan, yüzyıllarca yerleşik hayatı seçmemiş atalarımıza kulak veriniz, hatırlayınız. Kendinizi bu denli sistemin kölesi hissetmeyiniz. Sistem her ne kadar her şeyi kontrol eder görünse de doğa arada kulağınıza fısıldayacaktır.

Taşlıbahçe, pria ve Sonul beğendi.
eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 17:44   #184
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba,

Hes'ler ve Nükleer enerji, bunlara karşı olunca sanki bütün problemler hallolacak mı?

Tahrip ettiğimiz Ağaçlar,Ormanlar,Nehir ve kurumaya yüz tutmuş dereler geri gelecekmiş, hava temizlenecek ve mutluluk geri gelecekmiş gibi bir bekleyişin içinde miyiz?

Doğayı korumak ve bizden sonraki nesillere bırakabilmek tabi ki önemli. Kimse, çocuklarına,torunlarına sağlıksız bir Dünya bırakmak istemez.

Ama bir de gerçekler var. Sahip olduğumuz ve Kullandığımız teknolojinin bir bedeli var. O da Doğayı bir şekilde tahrip etmek. Elimizden geldiğince hem kullanabilirlik açısından değerlendirmeli ve bu arada da fedakarlık yaparak elimizden geldiği kadar da Doğayı korumaya gayret etmeliyiz.

Her şeye karşıyım. Hava, su kirleniyor,Toprak zehirleniyor. Hiç bir şey istemiyorum demek, yaşadığımız çağı görmemek objektif olmamak demektir.

Ben yazımda sadece gerçekleri de görebilelim diye bir şey önerdim. Ama madem istemiyorsunuz. Hadi bakalım ben sizden daha radikalim.

Serum şişelerini,hortumlarını,kimyasal maddeleri,elektriği,marketlerdeki gıdaların tümünü,endüstriyi ve teknolojiyi,televizyon,buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinesini,bilgisayarları, ayakkabıları,sentetik giysileri,kauçuğu ve diğerlerini de istemiyorum.

Çünkü bütün bu kullandığımız malzemeleri üretmek için hem Doğa kirletiliyor hem de su kaynakları tüketiliyor. İlk çağdakiler gibi yaşamaya var mısınız?


Saygılar

bodipar beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 19:57   #185
Ağaçsever
 
eylülbelde's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 88
Ted Kaczynski - Unabomber Manifesto' yu bulabilirseniz okumanızı isterim Oğuz bey. Sevgiler.

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2014, 16:47   #186
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba,

Sn. eylülbelde,

Çok güzel bir yazı. Çoğuna da katılmamak elde değil ama yapacak bir şey yok.

4.dünya savaşının ok ve yayla yapılacağı iddia ediliyor. Ateşin bulunmasıyla zaten yok oluş sürecimiz başlamış durumda.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 00:07   #187
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
HES’ten önce… HES’ten sonra - Diken

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 08:22   #188
Ağaçsever
 
uugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 42
Dersim'de Peri Suyu üzerine yapılan HES'in çevreye verdiği tahribat.

Eklenen Resimler
 
uugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2014, 14:51   #189
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Taksim Gezi olaylarında Akp sürekli ''Kabataş'ta türbanlı bacımıza saldırdılar'' yalanını karapropaganda aracı olarak kullandı..

Bu koskocaman bir yalandı..

Ama bakınız, Akp döneminde başörtülü bacılarımız haklı davaları uğrunda mücadele ederken nasıl dayak yiyorlar devletin jandarmasından:

Başörtülü yaşlı kadınları böyle dövdüler - Gerçek Gündem

ametarasu beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 10:58   #190
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Bu hızla gidilirse başımıza gökten HES düşecek! - Diken

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 13:37   #191
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-09-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Taksim Gezi olaylarında Akp sürekli ''Kabataş'ta türbanlı bacımıza saldırdılar'' yalanını karapropaganda aracı olarak kullandı..

Bu koskocaman bir yalandı..

Ama bakınız, Akp döneminde başörtülü bacılarımız haklı davaları uğrunda mücadele ederken nasıl dayak yiyorlar devletin jandarmasından:

Başörtülü yaşlı kadınları böyle dövdüler - Gerçek Gündem
Başbakan'ın "başörtülü" mağduriyeti ne kadar bıtkınlık verdiyse, sözde O'na karşı olup, özde O'ndan farkı olmayanların tavırları da o kadar itici ve iğrenç.

"Başörtülü yaşlı kadınları böyle dövdüler" Bu nasıl bir başlık Allah aşkına ? Başörtülü olmasa yediği dayağı haketmiş mi olacaktı? Bu neyin ispatı arkadaş yahu, pes.

ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 11:18   #192
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Jandarmanın copladığı HES eylemcileri 'Başbakan bize 10 megavatın altında santral yapılmayacağı sözü verdi, ama 30 Mart'tan sonra 180 derece döndü' dedi

Rize'nin İkizdere ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatına tepki için oturma eylemi yaparken darp edilen Şimşirli köyü sakinlerinden Nermin Bir, “Komutan bize hücum edilmesini istedi. Oğlum, 70 yaşındaki bir bayanı asker coplarken askerin copunu tutmaya çalıştı. O asker oğluma ana avrat küfretti. Bizi copladılar. Olayda kadınlar bayıldı. Bu devlet neden Doğu’yu görmüyor? Orada PKK yol kesiyor, barikat kuruyor, haraç kesiyor. Neden bu hükümet onu görmüyor. Buna oy verenleri Allah’a havale ediyorum. Kendisini de.” dedi.

'Devlet yol kesen PKK'yı görmüyor, bizi burada coplatıyor' - Gündem - T24

İnsanlar genellikle başlarına bir musibet gelmeden gerçeği göremiyor maalesef..


Düzenleyen pria : 05-06-2014 saat 21:27
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 16:15   #193
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bu Hes'ler, sadece yapıldıkları bölgede ki zararlarından başka, bir de olağanüstü yolsuzluklar yapılmasına da neden oluyormuş.

(Milletvekili Aykut Erdoğdu elinde belgeler ile öyle şeyler anlatıyor ki, yenilir yutulur şeyler değil).



SAYIŞTAY raporlarında bu yolsuzluklar tüm detayları ile yer alıyor.



Ama ne yazık ki, Akp hükümeti çıkardığı yasa ile artık Sayıştay raporlarının incelenmesini yasakladı.

(Özellikle Chp milletvekilleri bu yolsuzlukları açıklıyorlar ve devamlı soru önergeleri veriyorlardı).



TBMM yolsuzlukları araştırma komisyonunda ki Chp İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, bu konuyu katıldığı her platformda şikayet ediyor.


Burada öyle acayip işler dönüyor ki, Soruşturma komisyonunda ki milletvekilleri bile bu raporları artık göremiyor. !


Ben en başta Suyumuzu satıyorlar der'ken, az bile söylemişim meğer.

pria ve ciroz beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 05:14   #194
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-12-2013
Şehir: Polatlı
Mesajlar: 32
Hes kötü, nükleer kötü, termik kötü, rüzgar kötü, gaz, petrol kötü.

İyisi hangisi?

tortunga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 11:11   #195
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tortunga Mesajı Göster
Hes kötü, nükleer kötü, termik kötü, rüzgar kötü, gaz, petrol kötü.

İyisi hangisi?
Sayın tortunga..Bizler hes, termik, rüzgar santrallerinin tümüne karşı çıkmıyoruz..
Fizibilitesi doğru yapılmış, çevreye ve çevre insanına kalıcı yıkıcı etkiler yapma riski olmadığı takdirde bunların yapılmasına karşı çıkılmaz..

Ama siz doğayı vahşi bir şekilde katlederseniz, ''ben yaptım oldu'' zihniyetiyle etraftaki insanların hayatlarına zararlar verirseniz, bu hes te olsa termik te olsa karşı çıkmaz kaçınılmaz olur.

Bu yatırımlar doğayı ve ülkenin geleceğini talan ederek yapılmamalı..

Bakınız, aşağıdaki yazıdaki köyde yaşasaydınız, eşiniz, bacınız veya anneniz jandarma dayağı yeseydi veya tek geçim kaynağınız olan arılarınız HES'çilerin sorumsuzca patlattıkları dinamitlerle zarar görseydi, patlatılan dinamitler nedeniyle köyünüzün içme suyu kaynağı yön değiştirip kaybolsaydı siz ne düşünürdünüz acaba ?

..............

Bugün izninizle bu köşeyi Rize’nin Şimşir Köyü'nden bir kadına bırakmak istiyorum.

Bu onurlu Türk köylüsü bu köşede yer almayı diğerlerinden çok daha fazla hak ediyor.

Buyrun dinleyelim...

Havva Bir: Biz oraya suyumuz için gitmiştik. Haksızlıklara uğradık. Beylerimiz ve çocuklarımız daha ileri gitmesin diye sadece orada oturduk. 10 tanesi yaşlı, 20 kadındık. Askerler hiç uyarmadan bizi copladılar. Ama inan ki ben onu hatırlamak istemiyorum çünkü 17 aydır biz hep acı çekiyoruz. Ayağımın acısını hiç hissetmedim.

Benim günahım; orada suyumu, köyümü ve ormanımı korumaktı. Başka bir amacım yoktu. Ben büyüklerime sesleniyorum, buna bir çare bulsunlar. Biz gençlerimizin, beylerimizin arkasından gittik. Biz orada olursak fazla bir şey yapmazlar diye.

Ormanlarımız katledildi. Bütün büyüklerime teşekkür ediyorum. Bu olay gündeme taşındığı için.


Ben bu dayağı hak etmedim.

Biz orada oturuyorduk. Jandarma bizi uyarmadı. Zaten uyarsa, biz orada 10 tane kadındık. Bizi alıp kenara koyardı. Aşağıdan yolu kesip, kapattı. Sonra bizi copladı. Bizim beylerimiz yanımızda değildi. Daha sonra beylerimiz gelip müdahale ettiler. Biz orada mahsur kaldık. Bunları beklemiyorduk.

Bir insan, polisten, jandarmadan sopa yer mi? Biz kime güveneceğiz?

Bizim amacımız; suyumuzu, deremizi, ormanımızı korumak. Çocuklarımıza içecek bir su bırakmak.

Ben inanıyorum ki bütün büyüklerimiz buna dur diyecek. Gelsinler suyumuza baksınlar. Benim buraya gelene kadar gözümden yaş geldi. Şu kadar su için mi ben cop yedim?

Asla pişman olmadım. Sonuna kadar çocuklarımızın suyunu koruyacağız.

Orada 10 tane kadın arkadaşım yaralandı. Biz kararlıyız. Ya kanımız çıkacak ya da biz caymayacağız. Biz orada oturmaya devam edeceğiz
.
Bakın bir patlamada suyumuz gitti. İki patlamada arılarımızın kovanları mahvoldu. Kimsenin bizim yaşamımızı elimizden almaya hakkı yoktur. Beylerimiz bizim arkamızda olmasa dahi biz direneceğiz.

Bizim azıcık suyumuz var.

Yarın çocuklarımız bize sormayacak mı? “Bir içecek suyu bile bize çok gördünüz” demeyecek mi?
Kimsenin bizim mutluluğumuzu bozmaya hakkı yok.

Başkaları rahat etsin diye başkalarının hayatlarını yıkıyorlar.

Ben büyüklerimden ve sizden yardım istiyorum.


Cüneyt ÖZDEMİR- CNNTurk

ayazkentli beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 21:49   #196
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
İneğini sattı, kredi alıp dava açtı ve HES’i durdurmayı başardı!

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2014, 23:57   #197
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
...Geçek bağımsızlığın kendi tohumunla kendi bahçende ürettiğin yaşam olduğunun farkındalar. Herkese yetecek kadar kent olmadığının, kentlere yetecek kadar doğa kalmadığının bilincindeler.

Yusuf YAVUZ'un yazısı için tıklayınız:


Para geçmeyen köy

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2020, 19:18   #198
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-10-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 76
İhlas Holding e bağlı İhlas Gayrimenkul enerji işine girmiş. HES pastasından pay almak için çalışırlar kesin

İhlas Holding

umityesil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024