agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni378Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-10-2014, 21:38   #391
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Üzerinde birkaç biber kalmış olmalı adresinizi verirseniz göndereyim tadına bakıp karar verirsiniz.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 01:02   #392
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Çok teşekkür ederim ama tam şu an taşınma zamanındayım bu hafta, çok meşgul olacağım, kargo falan ilgilenemem malesef. Ama siz tadından pek hoşlanmadığınızı söylüyorsanız bu bana yeter zaten. Çünkü bu kadar denemeden sonra artık lezzetli biberler arıyorum. Az ve orta acı ama oldukça lezzetli. Serranoyu makarna sosunda çok beğendim, jalepeno gibi ekşimsi değil. Naga varyeteleri gibi meyvemsi sulu tadı olan ama o kadar acı olmayan bir biber arayışındayım. İstisnalar dışında en güzel tadı olanlar en acı olanlar oluyor genelde.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 06:08   #393
Yeni Üye
 
Feanor35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
yararlı bilgiler ve öneriler sayın capsaicin ve sedail. Hic milyon derecesind acı bir biber yemek nasip olmadı en cokta onu merak ediyorum. Ülkemizde satılan coğu biber bana çok müthis acı gelmiyor , ağzın lehim mi kaplı diyorlar zaten . Haberanonun aromasını begenmedim yemekle uyuşturamadım midemi bulandırmıstı , alışık değildim ondan herhalde deneyeceğim tekrar. önümüzdeki ay tohumları sipariş edeceğim aceleye gerek yok . Bu sefer bahcede yetiştirecegim daha kolay olucak benim icin

Feanor35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 10:12   #394
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Elimde denemediğim ancak sosunun çok güzel olduğu söylenen Datil var yedikten sonra Datil hakkında kısa bir yazı yazarım.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:01   #395
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
Elimde denemediğim ancak sosunun çok güzel olduğu söylenen Datil var yedikten sonra Datil hakkında kısa bir yazı yazarım.
İyi olur, datili bende merak ediyorum bayadır. 7 pod yellow yetiştirdiniz mi hiç? O da çok övülüyor tat olarak.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:22   #396
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feanor35 Mesajı Göster
yararlı bilgiler ve öneriler sayın capsaicin ve sedail. Hic milyon derecesind acı bir biber yemek nasip olmadı en cokta onu merak ediyorum. Ülkemizde satılan coğu biber bana çok müthis acı gelmiyor , ağzın lehim mi kaplı diyorlar zaten . Haberanonun aromasını begenmedim yemekle uyuşturamadım midemi bulandırmıstı , alışık değildim ondan herhalde deneyeceğim tekrar. önümüzdeki ay tohumları sipariş edeceğim aceleye gerek yok . Bu sefer bahcede yetiştirecegim daha kolay olucak benim icin
Açıkcası tavsiye etmem, ben o kadar acısını denemedim gerçi en acısı kurutulmuş trinidad scorpion ve bhut jolokiaydı Biberler kurutulduğu zaman acılıkları çok düşüyor 4te 1 oranı gibi falan. Sos oalrak da dediğim gibi 550bin. Acıkcası bilmeyen birine bu tip acılığı tarif etmek zor. Çünkü bir noktadan sonra tat kalmıyor, lezzet kalmıyor sadece ızdırap kalıyor. Dolayısıyla ben fantazi görüyorum önceden de söylediğim gibi. Yemiş olabileceğiniz en acı tip turşu biberi 2-3 ile çarpın işte 50binlik taze tabasco o kadar acı. Bundna sonrasının ben pek pratikliğini göremiyorum. Misal habanero 550bin. Yani bunu üreten adama sebebi neydi ki diye sormak istiyorum.

Keyif tabi orası ayrı ben de kaç yıldır uğraşırım eskişehir ikliminde hab olmadı ama üretsem ne yapardım bilmiyorum, belki acı sos yapardım. Bildiğim kadarıyla turşu ya da kurutmaya gelen bir tür değil çünkü.

Ama güzelim jalepeno öyle mi. Onun bir kere turşusunu yiyen bir daha türk tipi turşuyu sevmez o kadar lezzetli, ama marketlerde satılan katkılı yapay katkılı ürünler değil evde kendi yaptıklarınız.

Ben şöyle yapıyorum,

jalepeno veya serranoları yarım parmak kalınlığında doğruyorum. Yarım litre sirke, yarım litre suya, 1,5-2 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyorum. Bunun içine 3-5 iri diş sarımsak koyuyor ve ocakta hafif kaynama noktasına getirip tuzunu iyice eritiyorum. Fokurdar gibi olunca altını kapatıp kestiğim biberleri atıyorum ve biberlerin rengi koyu canlı yeşilden, soluk yeşile dönünce(15 dakika civarı) temiz kavanoza yerleştirip, soğumaya bırakırım. Oda sıcaklığına gelince sıkıca kapatır dolaba koyarım. 1 haftada yenecek kıvama gelir, kıtır kıtır ve lezzetli herkes de beğenir. Üstelik en az 1 sene bozulmaz yumuşamaz.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:33   #397
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Şuradaki tarifi öneririm, sadece ordaki kadar şeker koymayın, bizim damak tadımıza 1 ya da 2 tatlı kaşığı şeker yeterlidir. Tuz miktarını, ocakta eritirken ayarlarsınız 1,5 yemek kaşığından az olmasın. Türk tipi turşu yapar gibi çok tuz da koymayın.

Simply Scratch » Easy Homemade Pickled Jalapeños

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 19:02   #398
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
7 pot yellow ektim ancak pek cılız kaldı bir tek biber verdi oda sanırım yanındaki habanero ile çapraz döllendi karışık bir biberim oldu.
Tat olarak en sevdiğim biber serrano dur hem çiğ hemde turşu olarak iyidir turşuda jalapenoda iyidir, bütün bütün kıtır kıtır yenir. geçen sene yanlışlıkla bütün serrano tohumlarını dağıtınca bu sene serranodan mahrum kaldık.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 19:15   #399
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feanor35 Mesajı Göster
yararlı bilgiler ve öneriler sayın capsaicin ve sedail. Hic milyon derecesind acı bir biber yemek nasip olmadı en cokta onu merak ediyorum. Ülkemizde satılan coğu biber bana çok müthis acı gelmiyor , ağzın lehim mi kaplı diyorlar zaten . Haberanonun aromasını begenmedim yemekle uyuşturamadım midemi bulandırmıstı , alışık değildim ondan herhalde deneyeceğim tekrar. önümüzdeki ay tohumları sipariş edeceğim aceleye gerek yok . Bu sefer bahcede yetiştirecegim daha kolay olucak benim icin
Sayın Feanor 35 sizi vazgeçiremeyeceğiz birgün mutlak superhot yiyeceksiniz belli, hiç merak etmeyin ağzınız teneke kaplı orası kesin şüphe yok ancak bu biberler tenekeyi deler mutlaka hayatınızda görmediğiniz tahmin edemeyeceğiniz bir acı tecrübe edeceksiniz ancak endişelenmeniz gereken bu değil.
Siz acıyla başedip tamam artık dediğinizde superhot kuyunuzu çoktan kazmış olacak mide kramplarını daha önce hiçbir biberde yaşamış olmanıza imkan yok, yeterki buna hazır olun paniklemeyin, benim tavsiyem önce yarım bir biber yemeniz bu size sonrası hakkında bir fikir verecektir.
Bir veya iki tane scorpionu yemeğinizle beraber yemekle, çiğ olarak tek başına yemek arasında çok fark var. Önce çekirgeden başlayın misal Serranoyu çiğ tüketin sonra Thai olur Habanero olur ama scorpion ağır olur

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 21:18   #400
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bu arada ciddi acı biber deneyecekler mutlaka tok ve dolu mideyle deneme yapsınlar mide sağlıkları için. Bibere acılık veren capsaicin biberin iç kısmındaki beyaz kısımlarında olur. Bunlar sapa doğru kısımlarlarda yoğunlaştığından biberin ucundan tadına baktığınızda az acı zannedip yemeğe devam ederseniz sapa doğru gittikçe biberin daha acılaştığını görürsünüz. O yüzden yavaş ve dikkatli.

Yanınızda yoğurt bulundurun. Süt de olur. Asitli meyveler de midenize fayda edebilir mandalina, portakal gibi. Su bir işe yaramaz. İçerseniz midenizdeki acı suyu seyrelterek miktarını arttırır daha uzun süre acı çekersiniz. Habanero gibi şeyler yiyenlerin çok kısa sürede 2litre süt için, bir kap yoğurdu yiyeceklerini söyleyebilirim.

Zaten çok acı biberlerde yediğiniz, içtiğiniz midenize acıya dönüşür, ağzınızdaki tükürük dayanılmaz acıya dönüşür, kontrol edilemez tükürük salgılanır. Hıçkırık başlar. Dil ve dudak uyuşur ve şişer, net konuşamazsınız. Yutmayın bir yere tükürün yoksa bu tükürük midenize aşırı acı olarak iner. Göz yaşlarınız ve teriniz çok acı olur. Akan gözyaşınız gözünüzü yakar. Teriniz tırnak aranızı yakar. Ani olarak vücut ısınız çok artar. Kalbiniz hızlanır. Vücut ısınız çok arttığı için orta soğudu zanneder üşümeye ve titremeye başlarsınız. Gözleriniz kararıp, mideniz bulanabilir, bayılacak gibi hissedebilirsiniz. Buraya kadar olanlar sorun değil bu kısa sürer yarım saat en fazla. Sonra geçti zannedersiniz ondan sonra mide ağrıları başla o kötü. Mide ağrımasa hiç sorun değil. Belli kişilerde tuvalet zamanı da hoş şeyler olmayabilir. Sedail komşunun da dediği gibi biz ne kadar desekte siz gene deneyeceksiniz, o zaman bizi hatırlarsınız. Haliniz şuna banzeyecek :P

Habanero challenge destroys bald guy, Hot pepper for 20$ - YouTube

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 21:20   #401
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Geçen zeytinyağında, bol sarımsak ve biraz serrano doğrayıp soteledim, biraz lukanka(bulgar sucuğu) ekledim, son olarak da tahsildaroğlunun izmir tulumunu tavada eritip böyle bir makarna sosu yaptım. Bu kombinasyon çok lezzetli bir sos oluşturdu.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 00:39   #402
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Kış gelmeden her sene acı sos yaparım. Makarna ve et yemekleri yanında, her sabahta kahvaltı sofrasında severek tüketiyoruz.
Vereceğim ölçüler not aldığım sürekli kullandığım ölçüler miktar olarak biraz fazla, yarı yarıya azaltabilirsiniz. Acısı biraz fazla gelebilir bence sadece Serrano kullanıp Habanero eklemeyin.


10 kg Domates
6 kg Kırmızı Kapya Biber
500 gr Serrano
8-10 Habanero
1 bütün Sarımsak
2 su bardağı Zeytinyağı
2 su bardağı Sirke
1 çorba kaşığı Kekik
1 çorba kaşığı Kimyon
1 tutam taze Fesleğen
Tuz

Domatesler robotta çekilerek büyük bir tencereye konur 10 dk kaynatılır.
Kırmızı biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılarak robotta çekilir ve 10 dk kaynamış olan domateslerin üzerine eklenir.
20 -30 dk daha kaynatıldıktan sonra Serrano, Habanero ve sarımsaklar ilave edilip kaynatmaya devam edilir.
Suyunu çekince zeytinyağı , sirke ve tuz konur 10 dk daha kaynatılıp baharatları eklenir karıştırılıp hemen ocaktan alınır 5 dk kadar bekletildikten sonra kavanozlara doldurulur ve ters çevrilip soğumaya bırakılır.


3 Yaşındaki Bhut Jolokialarımın üzerlerindeki son biberler toplanmaya hazır,
unutmazsam bir fotoğraflarını çekip eklerim.

Milla ve hcgo beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 18:23   #403
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Resimlere bakarken bol bol maşaallah diyoruz aman nazar değmesin.
Kenardakiler Bhut jolokia ortadaki ufaklık Red Savina Habanero.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen sedail : 09-11-2014 saat 18:34 Neden: resim değişikliği.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 18:29   #404
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bhut Jolokia nın kendine has dokusu resimlerden de belli oluyor bir de yanında olup biberlerin kokusunu hissetmelisiniz.

Eklenen Resimler
     
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 20:03   #405
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bu sene umudu kestiğim el kadar bir habanerom iki tane biber vermişti. Taşındığım için tadilatlar bitene kadar arkadaşımda kalıyordum. Geçen gittiğimde baktım ki biberler kızarmış tam turuncu habanero rengini almış. E artık bir tadına bakmadan olmaz Eskişehir gibi kışın çok uzun sürdüğüve baharın çok gecikmeli geldiği şehirlerde habanero gibi chinense türlerini yetiştirmek pek mümkün olmuyor. capsicum annuum'larda ise iyi sonuç alıyorum her sene. Bu sene ilk kez kışlama denemesi yapacağım.

Emre İlhan beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 21:10   #406
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Turuncu Habanero çok sevdiğim bir çeşit, yemeğin yanında yenebilecek kadar acısı zarif.
Red Savina turuncudan daha acı yerken dikkat edilmeli, az evvel yemekten önce en küçük Bhut Jolokia dan 1 adet yedim, parmak ucu kadar boyuyla ne kadar acı olabileceğini unutmuşum. Sakin bir günde bir adet yemek lazım bundan , yellow scorpionun tadı hala damağımda ve çok güzeldi, bhut jolokianın daha ağır bir tadı ve kokusu var çok acı biber çeşitleri yetiştirmeyi düşünenler varsa
Turuncu Habanero, Scotch Bonnet veya Yellow Moruga Scorpion tohumu temin etsin.
Fatalii çok merak ettiğim bi tür aramızda yetiştiren varmı ?

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 21:44   #407
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 179
elimde 5 tane tohum var. bizim buradaki meşe ağaçlarının dibindeki toprakla yanmış koyun gübresini karıştırsam nasıl olur.

kolcay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 15:05   #408
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,106
Galeri: 11
Buradaki yazılanlardan esinlenip tohum aldım - organikmiş.


Name:  image.jpg
Views: 672
Size:  23.4 KB


Domates tohumu da bonus.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 13:42   #409
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Buradaki yazılanlardan esinlenip tohum aldım - organikmiş.


Eklenti 525926


Domates tohumu da bonus.
İzmirde şanslısınız habenero türleri çok uzun cimlenme süresine sahip ve yaz sonunda biber veriyorlar. İkliminiz uygun. Güzel geliştirirseniz iyi biber alırsınız. Şubat sonundan itibaren iç mekanda çimlendirmeye başlayın derim.

Jezebel ve Emre İlhan beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 19:01   #410
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bhut Jolokia başlığında Bhut yemeden olmaz.
En büyük jolokianın yarısı boyutunda Moruga yellow scorpion la kıyaslarsak daha az plasenta var içinde umarım mide krampları olmadan atlatırız.

Eklenen Resimler
 
Milla beğendi.

Düzenleyen sedail : 11-11-2014 saat 19:02 Neden: resim ekleme.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 20:19   #411
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Çiğ olarak biber yeme videolarını youtube dan seyrettikten sonra acaba nasıl olur düşüncesi giderek deneme isteğini artırmıştı bende, ilk çiğ yediğim biber Serrano idi yoğurt kasesini dolaptan çıkarışımı unutamıyorum çala kaşık giriştim yoğurda. Daha sonra biberleri önce yiyip sonra yemeğe başlamak daha cazip gelmeye başladı ancak acılık seviyesi arttıkça mideniz de oluşan kramplar bu tarz biber yemeği zorlaştırıyor.
Çok acı bir çeşit yiyeceksem yemeğin ortasında biberi çiğ yedikten sonra aromasını ve acılığını değerlendirip daha sonra yemeği bitiriyorum. şu anda da öyle yaptım
Bhut jolokiaya gelirsek aroması hiç hoş değil kesinlikle çiğ yenmek için değil kabuğu da ince olduğundan turşusu da olmaz mutlak sos ve kurutulmuş olarak değerlendirilebilir ki bende öyle yapıyorum ayrıca zeytinyağı içinde bekletip kullanılabilir bir tutam kekik atarsanız içine nahoş kokusundan da kurtulursunuz.
Bu boydaki bir jolokia mide kramplarına neden olmadı henüz yakında daha büyüklerinide yiyip limitimiz neymiş öğreniriz, limitin yellow moruga olmadığını banyoda yatarken öğrenmiştim zaten sakın burada yazdıklarımı eğlence olarak algılayıp yetiştirdiğiniz habanero ve daha acı biberleri ağzınıza götürmeyin, ben yerim derseniz bir tavsiye banyoya halı serin yatarken üşütmeyin.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2014, 19:36   #412
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Sedail komşum son cümlenize bayıldım

"ben yerim derseniz bir tavsiye banyoya halı serin yatarken üşütmeyin."

Şu an mutfakta ufak saksıda olgun bir habenero duruyor. 1 haftadır o bana, ben ona bakışıyoruz. Henüz yemeye cesaret edemedim.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2014, 05:29   #413
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
En kolayından ortasından ikiye bölüp yarısını yiyebilirsiniz bütün kırmızı habanero bile krampa yol açmamıştı bende, sanırım capsaicin krampları biberlerdeki plasentanın büyüklüğü ve daha çok capsaicin içermesiyle ilgili.
Bu hafta Cumari denedim çok ilginç bir biber küçücük ancak acısı yerinde Habanero aroması var biraz da citrus aroma hissediliyor. Bu sene biberleri kışın saklayacak yer problemim var umarım bu kışı atlatabilirler.

Eklenen Resimler
 
Milla beğendi.

Düzenleyen sedail : 16-11-2014 saat 05:33 Neden: resim
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 14:09   #414
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Buradaki yazılanlardan esinlenip tohum aldım - organikmiş.


Eklenti 525926


Domates tohumu da bonus.
Cumari tohumlarınızda benden olsun
adresinizi gönderirseniz haftaya ptt ile gönderebilirim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 14:41   #415
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kolcay Mesajı Göster
elimde 5 tane tohum var. bizim buradaki meşe ağaçlarının dibindeki toprakla yanmış koyun gübresini karıştırsam nasıl olur.
Daha erken şimdi koyarsanız çıkmaz çürürler. Mart başı ekin.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 15:39   #416
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 179
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin Mesajı Göster
Daha erken şimdi koyarsanız çıkmaz çürürler. Mart başı ekin.
Trinidad Moruga Akrebi. bu biberden çimlendirdim evin yan tarafında köstebek yuvaları vardı köstebeklerin çıkardığı toprağa dikeceğim. 3 cm kadar oldular 3 tane 20 lt kovaya 3 kök dikeceğim.

kolcay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2014, 00:46   #417
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Çok verimli bir sezonun ardından zorlu bir kışa hazırlık yapıyoruz, bu sene biberleri koyabileceğim sıcak bir ortam yok ne yazık ki. kış için biberleri budayıp hazırladım.

Eklenen Resimler
    
Emre İlhan beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2014, 18:13   #418
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bugün bahçeden son hasatı yaptım, Datil biberi deneyeceğim birazdan sayın capsaicin için yemeden evvel birkaç tohum ayıracağım.
Datil Pepper 100.000 - 300.000 scoville arası listelenmiş bütün olarak yemekte bir sakınca görmüyorum tadını daha güzel değerlendirebilirim umarım.
Umarım konu Bhut Jolokia olduğu halde bir kirliliğe sebep olmuyorumdur.

Eklenen Resimler
  
oz26 beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2014, 19:11   #419
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Datil kesinlikle acı bir biber habanero turuncu kadar acı Red Savina kadar olamaz 300.000 sınırı gayet doğru yazılmış. Çok sulu ilk başlarda çok tatlı bir aroması var ağzınızda habanero kadar keskin olmayan bir kokusu var rahatsız etmiyor.
Kesinlikle yetiştirilmesi gereken bir tür mutlaka sos yaparken denenmeli, sos için acı seviyeside yeterince uygun, sadece dilimi yaktı damak ve boğazda en ufak bir yanma olmadı sos için harika bir seçim olabilir. Chinense aromasının yoğun olmamasından damak tadımıza oldukça uygun bir biber olduğunu düşünüyorum yeni türler denemek isteyen arkadaşlarımız olursa bir köşede Datil için yer ayırsınlar.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 17:47   #420
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bugün daha fazla dayanamayıp saksıdaki habeneroyu yedim. Şöyle bir şey oldu.

Name:  habanero - Kopya.jpg
Views: 670
Size:  24.0 KB

Şaka bir yana beklediğimden çok daha az çıktı. 100-350bin scoville arasında olarak kabul edilen bu biber benim tahminim 200bin altıydı, çünkü denediğim soslara ve kuru trinidad scorpiona göre hallice az acıydı. Tat olarak pek lezzetli bulamadım, büyük beklentileirm vardı ama kabuğu istediğimden inceydi, pek meyvemsi tadı yoktu ve daha ziyade tütsümsü, füme bir tat baskın çıkıyordu. Özellikle lezzet için aranılacak bir biber dğeil bence. Jalepeno, serrano, tabasco çok daha lezzetli biberler. Açıkcası sırf acısı için habaneroya uğraşacağıma 100bin civarı bir habanero sosu alırım aynı işi yapar. Tat olarak beklediğmi bulamadım. Acısı ise güzel bir acı, adamın ruhunu çalmıyor, videoyu çektikten sonra bir 20 dakika ağzım yandı şu an hala hafiften tatlı tatlı karabiber gibi yakıyor. Midede rahatsızlık da vermedi. Aslında baya acı severler için bir tane atıp yanında yemek yenecek bir biber olmuş. Videosunu da çektim eğlence olsun diye yüklersem paylaşırım.

Bu arada sedail komşum tohum için beni düşündüğün için çok teşekkür ederim.

innuendo ve oz26 beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019