![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Jolokia ve diğer çok acı türler için 28-29 derece yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Birisi tohum paylaşım etkinliğinde bu biberin tohumundan alamadığını söyleyip benden istekte bulunmuştu ama ben şuan kullanıcı adını unuttum. Lütfen bana bir mesaj atarmısın arkadaşım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Eklediğiniz resimdeki kadar bir sezonda boylanmaz. 3-5 sene sonra belki. Bhut jolokia tohumlarını Mart ayı ortasında çimlendirmeye başlayıp eylül ayında biberlerini topladığımı hatırlıyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
|
![]() Herkese merhaba, doğru yeri burası değil belki ama sizlere iki sorum olacak resimdeki kotiledonun birisi tamamen kurudu. Yapay ışık (10 cm mesafeden 20 w sarı CFL) yakmış olabilir mi ? Coco peat kullanıyorum içinde besin öğesi yok diye öğrendim ve içinde bitki varken çok az miktarda(2,5 cc) npk 8-8-8 şırıngayla sulandırıp ekledim yoksa gübremi yaktı ? Diğer sorum tohumları biraz daha derine ekersem (tohumları gözle görülecek derinlikte ektim hep) daha sağlıklı köklenmesi için faydalı olur mu ? yoksa üstündeki yükten dolayı tomurcuklanmaz mı ? şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 164
|
bence gubre cfl in yakicagini dusunmuorum zaten daha fide bile olamamislar yeni filizlerin gubreye ihtiyaci yok cok ufaklar daha |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2008
Şehir: sakarya
Mesajlar: 35
|
Carolina Reaper,Bhut Jolokia tohumları elinde olan var mı? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
2 ay kapalı balkonda kalan bhut jolokiaları 2 gün önce yarı gölge yere aldım. Biraz dış ortama alışsınlar, tam güneş gören yere koyacağım. Biri çatal yaptı. Çiçek gözleri bir milim var yok. ![]() Saksının içine kekikte serpiştirmiştim, onlarda güzel gelişti. ![]() Düzenleyen limon_sever : 05-06-2014 saat 23:16 Neden: serpiştirmiş-tim takısı eklendi :) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
|
Hiç nazlı bir çeşit değil. Geç ekmiş olmama rağmen ben de bugün baktığımda 4-5 tane tipik biber gördüm ![]() Bu sene acılık listesinde en tepedeki Trinidad Scorpion da deniyorum, bitkisi biraz değişik. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet, dediğiniz gibi hiç nazlı değil. Çiçekler sararıp ölecek sandım. Ama meyve tuttular. Şimdi çiçek sapları yemyeşil. Diğer bitkide 2 tane biber var ama bir türlü düzgün foto çekemedim. Telefonla çekince bulanık görüntüden bir türlü kurtulamıyorum. Bazen o kadar güzel çekiyor ki şaşırıp kalıyorum. Benden habersiz biri koparıp yerse diye de kara kara düşünüyorum. O değil yiyen kişi zehirlenebilirde. Bayramda yaklaşıyor. Bitkilere ve sebzelere düşkün tanıdıklarımız epey fazla. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Geçen yılki biberlerim.Hic kullanamadım acılığından.Kuruttum.Hala duruyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2012
Şehir: amasya
Mesajlar: 79
|
Tohumlar hibritmi acaba GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
|
Bu kadar acı biberleri yiyebiliyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle, evet Biraz mide sancısı oluyor ama o kadar da olsun. Şimdiye kadar bu kadar acısını yemedim ama bunu pul bibere acılık vermesi için yetiştiriyoruz. Hoşumuza giderse bundan sonra bahçede yerini alacak. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
|
Tek başına yemek yerine kızarmasını bekleyip tatlı kapya biberle karıştırarak saklamak üzere acı biber salçası yapabilirsiniz (5-6 bhut, 1 kg kapya).Tatlı biberle karışmış halinde bir çay kaşığı bir tencere yemeği fazlasıyla acı yapmaya yeter. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
|
Bunun yerine orta acı bir biber yetiştirmek daha uygun değil mi? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
|
Oturup dalından kopardığı bhut ya da reaper'ı öylece yiyebilen bir üyemiz varsa videosunu görmek isterim. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
|
Alıntı:
, bhut jolokia ve carolina reaperı bu sene yetiştirip video lu bir biçimde yiyip burdan paylaşacağım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Alıntı:
red savina habaneroyu efelenip yemek isteyen fabrikamız aşçısının durumunu buradan izleyebilirsiniz. Habanero vs Mevlüt usta - Habanero Pepper Challenge - YouTube |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
|
Bhut biberi bırakın, ıslah ettiğim thai biberini bile öylece yiyecek kişi sayısı çok az. Trinidad scorpion 2 milyon scoville, bhut 1 milyon scoville, thai biberi 100.000 scoville, jalapeno biber 8.000 scoville. Acı biberde sadece scoville değeri önemli değil. Acıdan acıya çok fark var. Kimi dili ve ağzı yakar, kimi vücut ısısını yükseltir. Thai ve bhut öyledir, dil ve ağız pek yanmaz ama ilk önce kulak kepçeleri kıpkırmızı olur sonra göğüs ısınır ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
|
Jalapeno tam benlik. Yemek yerken ölüp ölüp dirilmeye gerek yok. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
|
jalapeno zaten öylece yenmek içindir, hafif acısının yanı sıra çok da lezzetlidir. Turşusu da muhteşem olur. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sadece tursusu degil, receli de cok guzel oluyor. |
|
|
|
![]() |
|
|