agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2014, 21:20   #1
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Geçen zeytinyağında, bol sarımsak ve biraz serrano doğrayıp soteledim, biraz lukanka(bulgar sucuğu) ekledim, son olarak da tahsildaroğlunun izmir tulumunu tavada eritip böyle bir makarna sosu yaptım. Bu kombinasyon çok lezzetli bir sos oluşturdu.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 00:39   #2
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Kış gelmeden her sene acı sos yaparım. Makarna ve et yemekleri yanında, her sabahta kahvaltı sofrasında severek tüketiyoruz.
Vereceğim ölçüler not aldığım sürekli kullandığım ölçüler miktar olarak biraz fazla, yarı yarıya azaltabilirsiniz. Acısı biraz fazla gelebilir bence sadece Serrano kullanıp Habanero eklemeyin.


10 kg Domates
6 kg Kırmızı Kapya Biber
500 gr Serrano
8-10 Habanero
1 bütün Sarımsak
2 su bardağı Zeytinyağı
2 su bardağı Sirke
1 çorba kaşığı Kekik
1 çorba kaşığı Kimyon
1 tutam taze Fesleğen
Tuz

Domatesler robotta çekilerek büyük bir tencereye konur 10 dk kaynatılır.
Kırmızı biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılarak robotta çekilir ve 10 dk kaynamış olan domateslerin üzerine eklenir.
20 -30 dk daha kaynatıldıktan sonra Serrano, Habanero ve sarımsaklar ilave edilip kaynatmaya devam edilir.
Suyunu çekince zeytinyağı , sirke ve tuz konur 10 dk daha kaynatılıp baharatları eklenir karıştırılıp hemen ocaktan alınır 5 dk kadar bekletildikten sonra kavanozlara doldurulur ve ters çevrilip soğumaya bırakılır.


3 Yaşındaki Bhut Jolokialarımın üzerlerindeki son biberler toplanmaya hazır,
unutmazsam bir fotoğraflarını çekip eklerim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 18:23   #3
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Resimlere bakarken bol bol maşaallah diyoruz aman nazar değmesin.
Kenardakiler Bhut jolokia ortadaki ufaklık Red Savina Habanero.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen sedail : 09-11-2014 saat 18:34 Neden: resim değişikliği.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 18:29   #4
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bhut Jolokia nın kendine has dokusu resimlerden de belli oluyor bir de yanında olup biberlerin kokusunu hissetmelisiniz.

Eklenen Resimler
     
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 20:03   #5
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bu sene umudu kestiğim el kadar bir habanerom iki tane biber vermişti. Taşındığım için tadilatlar bitene kadar arkadaşımda kalıyordum. Geçen gittiğimde baktım ki biberler kızarmış tam turuncu habanero rengini almış. E artık bir tadına bakmadan olmaz Eskişehir gibi kışın çok uzun sürdüğüve baharın çok gecikmeli geldiği şehirlerde habanero gibi chinense türlerini yetiştirmek pek mümkün olmuyor. capsicum annuum'larda ise iyi sonuç alıyorum her sene. Bu sene ilk kez kışlama denemesi yapacağım.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 21:10   #6
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Turuncu Habanero çok sevdiğim bir çeşit, yemeğin yanında yenebilecek kadar acısı zarif.
Red Savina turuncudan daha acı yerken dikkat edilmeli, az evvel yemekten önce en küçük Bhut Jolokia dan 1 adet yedim, parmak ucu kadar boyuyla ne kadar acı olabileceğini unutmuşum. Sakin bir günde bir adet yemek lazım bundan , yellow scorpionun tadı hala damağımda ve çok güzeldi, bhut jolokianın daha ağır bir tadı ve kokusu var çok acı biber çeşitleri yetiştirmeyi düşünenler varsa
Turuncu Habanero, Scotch Bonnet veya Yellow Moruga Scorpion tohumu temin etsin.
Fatalii çok merak ettiğim bi tür aramızda yetiştiren varmı ?

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 21:44   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
elimde 5 tane tohum var. bizim buradaki meşe ağaçlarının dibindeki toprakla yanmış koyun gübresini karıştırsam nasıl olur.

kolcay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 15:05   #8
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Buradaki yazılanlardan esinlenip tohum aldım - organikmiş.


Name:  image.jpg
Views: 993
Size:  23.4 KB


Domates tohumu da bonus.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 13:42   #9
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Buradaki yazılanlardan esinlenip tohum aldım - organikmiş.


Eklenti 525926


Domates tohumu da bonus.
İzmirde şanslısınız habenero türleri çok uzun cimlenme süresine sahip ve yaz sonunda biber veriyorlar. İkliminiz uygun. Güzel geliştirirseniz iyi biber alırsınız. Şubat sonundan itibaren iç mekanda çimlendirmeye başlayın derim.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 19:01   #10
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bhut Jolokia başlığında Bhut yemeden olmaz.
En büyük jolokianın yarısı boyutunda Moruga yellow scorpion la kıyaslarsak daha az plasenta var içinde umarım mide krampları olmadan atlatırız.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen sedail : 11-11-2014 saat 19:02 Neden: resim ekleme.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 14:09   #11
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Buradaki yazılanlardan esinlenip tohum aldım - organikmiş.


Eklenti 525926


Domates tohumu da bonus.
Cumari tohumlarınızda benden olsun
adresinizi gönderirseniz haftaya ptt ile gönderebilirim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 14:41   #12
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kolcay Mesajı Göster
elimde 5 tane tohum var. bizim buradaki meşe ağaçlarının dibindeki toprakla yanmış koyun gübresini karıştırsam nasıl olur.
Daha erken şimdi koyarsanız çıkmaz çürürler. Mart başı ekin.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 15:39   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin Mesajı Göster
Daha erken şimdi koyarsanız çıkmaz çürürler. Mart başı ekin.
Trinidad Moruga Akrebi. bu biberden çimlendirdim evin yan tarafında köstebek yuvaları vardı köstebeklerin çıkardığı toprağa dikeceğim. 3 cm kadar oldular 3 tane 20 lt kovaya 3 kök dikeceğim.

kolcay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2014, 00:46   #14
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Çok verimli bir sezonun ardından zorlu bir kışa hazırlık yapıyoruz, bu sene biberleri koyabileceğim sıcak bir ortam yok ne yazık ki. kış için biberleri budayıp hazırladım.

Eklenen Resimler
    
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2014, 18:13   #15
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bugün bahçeden son hasatı yaptım, Datil biberi deneyeceğim birazdan sayın capsaicin için yemeden evvel birkaç tohum ayıracağım.
Datil Pepper 100.000 - 300.000 scoville arası listelenmiş bütün olarak yemekte bir sakınca görmüyorum tadını daha güzel değerlendirebilirim umarım.
Umarım konu Bhut Jolokia olduğu halde bir kirliliğe sebep olmuyorumdur.

Eklenen Resimler
  
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 20:19   #16
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Çiğ olarak biber yeme videolarını youtube dan seyrettikten sonra acaba nasıl olur düşüncesi giderek deneme isteğini artırmıştı bende, ilk çiğ yediğim biber Serrano idi yoğurt kasesini dolaptan çıkarışımı unutamıyorum çala kaşık giriştim yoğurda. Daha sonra biberleri önce yiyip sonra yemeğe başlamak daha cazip gelmeye başladı ancak acılık seviyesi arttıkça mideniz de oluşan kramplar bu tarz biber yemeği zorlaştırıyor.
Çok acı bir çeşit yiyeceksem yemeğin ortasında biberi çiğ yedikten sonra aromasını ve acılığını değerlendirip daha sonra yemeği bitiriyorum. şu anda da öyle yaptım
Bhut jolokiaya gelirsek aroması hiç hoş değil kesinlikle çiğ yenmek için değil kabuğu da ince olduğundan turşusu da olmaz mutlak sos ve kurutulmuş olarak değerlendirilebilir ki bende öyle yapıyorum ayrıca zeytinyağı içinde bekletip kullanılabilir bir tutam kekik atarsanız içine nahoş kokusundan da kurtulursunuz.
Bu boydaki bir jolokia mide kramplarına neden olmadı henüz yakında daha büyüklerinide yiyip limitimiz neymiş öğreniriz, limitin yellow moruga olmadığını banyoda yatarken öğrenmiştim zaten sakın burada yazdıklarımı eğlence olarak algılayıp yetiştirdiğiniz habanero ve daha acı biberleri ağzınıza götürmeyin, ben yerim derseniz bir tavsiye banyoya halı serin yatarken üşütmeyin.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2014, 19:36   #17
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Sedail komşum son cümlenize bayıldım

"ben yerim derseniz bir tavsiye banyoya halı serin yatarken üşütmeyin."

Şu an mutfakta ufak saksıda olgun bir habenero duruyor. 1 haftadır o bana, ben ona bakışıyoruz. Henüz yemeye cesaret edemedim.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2014, 05:29   #18
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
En kolayından ortasından ikiye bölüp yarısını yiyebilirsiniz bütün kırmızı habanero bile krampa yol açmamıştı bende, sanırım capsaicin krampları biberlerdeki plasentanın büyüklüğü ve daha çok capsaicin içermesiyle ilgili.
Bu hafta Cumari denedim çok ilginç bir biber küçücük ancak acısı yerinde Habanero aroması var biraz da citrus aroma hissediliyor. Bu sene biberleri kışın saklayacak yer problemim var umarım bu kışı atlatabilirler.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen sedail : 16-11-2014 saat 05:33 Neden: resim
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2014, 19:11   #19
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Datil kesinlikle acı bir biber habanero turuncu kadar acı Red Savina kadar olamaz 300.000 sınırı gayet doğru yazılmış. Çok sulu ilk başlarda çok tatlı bir aroması var ağzınızda habanero kadar keskin olmayan bir kokusu var rahatsız etmiyor.
Kesinlikle yetiştirilmesi gereken bir tür mutlaka sos yaparken denenmeli, sos için acı seviyeside yeterince uygun, sadece dilimi yaktı damak ve boğazda en ufak bir yanma olmadı sos için harika bir seçim olabilir. Chinense aromasının yoğun olmamasından damak tadımıza oldukça uygun bir biber olduğunu düşünüyorum yeni türler denemek isteyen arkadaşlarımız olursa bir köşede Datil için yer ayırsınlar.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 17:47   #20
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bugün daha fazla dayanamayıp saksıdaki habeneroyu yedim. Şöyle bir şey oldu.

Name:  habanero - Kopya.jpg
Views: 1316
Size:  24.0 KB

Şaka bir yana beklediğimden çok daha az çıktı. 100-350bin scoville arasında olarak kabul edilen bu biber benim tahminim 200bin altıydı, çünkü denediğim soslara ve kuru trinidad scorpiona göre hallice az acıydı. Tat olarak pek lezzetli bulamadım, büyük beklentileirm vardı ama kabuğu istediğimden inceydi, pek meyvemsi tadı yoktu ve daha ziyade tütsümsü, füme bir tat baskın çıkıyordu. Özellikle lezzet için aranılacak bir biber dğeil bence. Jalepeno, serrano, tabasco çok daha lezzetli biberler. Açıkcası sırf acısı için habaneroya uğraşacağıma 100bin civarı bir habanero sosu alırım aynı işi yapar. Tat olarak beklediğmi bulamadım. Acısı ise güzel bir acı, adamın ruhunu çalmıyor, videoyu çektikten sonra bir 20 dakika ağzım yandı şu an hala hafiften tatlı tatlı karabiber gibi yakıyor. Midede rahatsızlık da vermedi. Aslında baya acı severler için bir tane atıp yanında yemek yenecek bir biber olmuş. Videosunu da çektim eğlence olsun diye yüklersem paylaşırım.

Bu arada sedail komşum tohum için beni düşündüğün için çok teşekkür ederim.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 19:53   #21
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Adresinizi verirseniz tez elden tohumlar ve taze habanero gönderebilirim.
Videoyu görmek istiyoruz belki bende çekerim bir tane, aslında bana bir gönüllü lazım buraya gelip 2 milyonluk Yellow Morugayı buzluktan alıp yiyecek

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 20:43   #22
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
Adresinizi verirseniz tez elden tohumlar ve taze habanero gönderebilirim.
Videoyu görmek istiyoruz belki bende çekerim bir tane, aslında bana bir gönüllü lazım buraya gelip 2 milyonluk Yellow Morugayı buzluktan alıp yiyecek
Komşum özelden yazdım. Video antrede çektiğim için karanlık çıkmış editleyecek düzgün program bulamadım bu işlerden pek anlamadığım için biraz da üşendim direk yüklüyorum youtube'a o yüzden. Bitsin buraya ekleyeceğim. Senden de biber yeme videosu bekliyoruz. Hatta biberler ilgili herkesten gelebilir güzel olur.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 22:07   #23
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Buyrun video

Habanero biber testi - YouTube

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 22:51   #24
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 352
Galeri: 2
Eline sağlık, üç kere seyrettim. Ayrıca da afiyet bal şeker olsun.

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 23:52   #25
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oz26 Mesajı Göster
Eline sağlık, üç kere seyrettim. Ayrıca da afiyet bal şeker olsun.
Teşekkür ederim.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 00:03   #26
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bahçedeki saksıda yetişmiş 3 senelik anaçtan göndereceğim habanero mevsimin son meyvelerinden ve ufak olmasına karşın bundan daha acı olacaktır, sizdeki habaneronun iç duvarlarının olmaması ve ortasında plasentanın duruşu şaşırttı beni bendeki biraz daha farklı bir iç yapıya sahip yerken farkını değerlendirirsiniz artık. yanında Bhut jolokia da olacak ona da video isteriz unutmazsam bishop hat eklerim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 14:08   #27
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Capsaicin dostum 1 adet çıtır çıtır yerken video çekilebilecek taze Bhut Jolokia yola çıktı
Şansınıza bahçeye indim Bishop Hat toplamaya ve henüz sararmamış bir adet Datil buldum onuda ekledim pakete, Datilin yanında gülümseyen 3 tane minicik Cumari de takımı 11 e tamamlamak için Habanerolarla beraber kadroya dahil oldular
Arkadaşlarınızdan mutlaka denemek isteyen olur 2 jolokia 2 savina kurusu yeterince ateş çıkartır. Uygun bir zamanda Chocolate Bhut Jolokia var bende onu yiyeyim video eşliğinde

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 14:16   #28
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
Capsaicin dostum 1 adet çıtır çıtır yerken video çekilebilecek taze Bhut Jolokia yola çıktı
Şansınıza bahçeye indim Bishop Hat toplamaya ve henüz sararmamış bir adet Datil buldum onuda ekledim pakete, Datilin yanında gülümseyen 3 tane minicik Cumari de takımı 11 e tamamlamak için Habanerolarla beraber kadroya dahil oldular
Arkadaşlarınızdan mutlaka denemek isteyen olur 2 jolokia 2 savina kurusu yeterince ateş çıkartır. Uygun bir zamanda Chocolate Bhut Jolokia var bende onu yiyeyim video eşliğinde
Çok teşekkür ederim komşum ama bhut jolokia'yı yiyip test edeceğimi hiç zannemiyorum. Bu aralar zaten sindirimle ilgili sıkıntılarım var bit de bhut yiyim ülser olmayalım 250binlik sosun yaptığını unutmadım 1 milyon üzeri bhut öldürür adamı. Sizi alalım meydana, her biber sahibine güzeldir

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 14:19   #29
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Gaz kokusu alıyorum

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 10:51   #30
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Hayır cidden dün ağrıdan doğru düzgün uyuyamadım misal, biberle alakalı değil. Biraz iyileşmem lazım.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025