agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2009, 01:10   #1
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Mürver çiçeği şurubu (Elderflowers, Sambucus nigra)

İki yıl önce Şirince de Nişanyan evlerinde kalmıştık. Herkese tavsiye ederim. O küçük bağ evlerini ve lavanta tarlasını, insanla doğa uyumunu dilerim hepiniz görürsünüz. Neyse

Kahvaltıda mürver (sumbucus nigra) şurubu ikram etmişlerdi. Tadı müthişti. Yeşil elma suyuna benziyordu. Tarifini mail ile yollamışlardı. Tavsiye ederim. Bence portakaldan çok daha lezzetli. ( Ama ben o günden beri mürver fidanı arıyorum. Bulamadım. Nerede satılır bilen varsa bana söylerse çok sevineceğim.) Belki siz de vardır. Deneyin derim.

Mürver Şurubu:

1 kilo şekerle 2 litre sudan şerbet yapılır.
Şurup kıvamına gelince altı kapatılır ve içine 8-10 dal mürver çiçeği ilave edilir. Ağzı kapalı bir şekilde bir gece dinlendirilir.

Sabah tenceredeki mürver çiçekleri çıkarılır. Aynı tencereye, sadece iki başı bıçakla kesilip atılmış dört limon, iri iri parçalara bölünüp katılır. Bir gece de böyle bekletilir.

Ertesi sabah limonlar kaşıkla biraz ezilir. Tadı ve kokusu çıksın diye. Sonra da süzgeçten geçirip şişelere doldurulur. Buz dolabında saklanır.

İçecek olarak , istediğimiz oranda soğuk su ile karıştırarak hazırlayabiliriz.

İnternette başka tarifler de var.

http://www.deliciousdays.com/archive...-bubbly-fried/

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2011, 19:17   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 20
mürver çiçeği şurubu

Ben de sizlere Mürver Çiceği Şerbeti tarifi vereceğim. 10 mürver çiceği 1 kg. toz şekeri 1/2 litre su 10 gr. limon tozu su ile şeker kaynatılıyor ,limon tozu karıştırılıyor, ılınınca çicekler konuluyor, kokuları sinmesi için 3-4 gün bekletiliyor süzülerek buz dolabına kaldırılıyor.İstenildiğinde bardağa 3-4 parmak konulup su ilave ediliyor. Bu esas tarif. Benim gibi limon tozundan hoşlanmayanlar için benim tarifim: 10 çicek 6-7 adet limon limon suyunun doyum noktasına kadar toz şeker .Limonlar sıkılıyor çicekler içine yatırılıyor kokusu limon suyuna sinene kadar 4-5 gün içinde bırakılıyor.Süzülüyor limon suyunun kabul ettiği kadar şeker konulup eritiliyor. Buzdolabına kaldırılıp istenildiğinde bardağa 3-4 parmak konulup üzerine su ilave ediliyor.Şekeri az gelmişse şekerde ilave edilebilir.İçki sevenler için de içerken içine beyaz şarap veya şampanya ilavrside yapılabilir.

Günizi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 02:05   #3
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu mürver çiceğini nasıl ve nereden bulacağız? Mevsimi nedir?
Bende bulamadım. Ama hep aklımda. Karadeniz bölgesinde doğal olarak heryerde varmış ama tanımadığım için bulamadım. Özellikle Batıkaradenizli arkadaşlar belki biliyorlardır.

Çiçekleri baharda oluyormuş.

Bu grubu tanıyormusunuz?

http://kardesbitkiler.wordpress.com/...sivi-propolis/


Düzenleyen agozce : 04-07-2012 saat 20:29
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 10:56   #4
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Mürver şurubu İKEA da satılıyor arkadaşlar.

İsveç Gıda Marketi | IKEA Türkiye

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 20:28   #5
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Bu ülkenin doğal bitkisi ise biz de yapsak...daha doğal olmaz mı? ..

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 20:35   #6
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Sevgili agozce lafa atlamışım, pardon arkadaşım..

Ben de mürver bitkisini uzun süre aramış ama yaşadığım çevrede ulaşamamış biri olarak bu bilgiyi paylaşmak istedim.

Elbette en güzeli sizin dediğiniz.

Ben bu imkanı bulamadığım için ikea da bulunuyor olmasını önemsemiştim.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 20:44   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Bu ülkenin doğal bitkisi ise biz de yapsak...daha doğal olmaz mı? ..
Arayanlara da cevap verseydiniz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 22:21   #8
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Sambucus nigra: Kütahya'da çok var.

Ben çocukken dallarını keserdik, dallarının içi boş olurdu. Meyveleri de yeşilken saçma gibi, üflemekle saçma gibi meyveleri hedefe fırlatırdık. Mürver demezdik nüfer derdik,

O sıralar kimse bilmezdi yenilir mi içilir mi, çiçekleri çok ağır ama hoş kokulu. Geçen 10 yıl içerisinde bir zaman annem olgun meyvelerinin reçelini yapmış getirmişti. Tadını hatırlamıyorum.

Demek ki Kütahya'da meyvelerinden reçel yapılacağı keşfedilmiş.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu mürver çiceğini nasıl ve nereden bulacağız? Mevsimi nedir?

naturefan beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 22:49   #9
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Selamlar,
İkea'da satılan mürver çiçeği şurubundan bir arkadaşım hediye getirmişti. Gerçekten çok hoş bir lezzeti vardı. Ben de uzun süredir mürver fidesi arayanlardanım. Bir kaynak bulabileniniz olur ve paylaşırsa, bahtiyar olurum

Sağlıcakla...

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 02:08   #10
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Arayanlara da cevap verseydiniz
Şöyle yazmıştım ama...

Mürver çiçeği şurubu (Elderflowers, Sambucus nigra)

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 11:24   #11
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
Mürver çiçeğini buldum!

Mine Flora iekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapm Doal Sabunlar adresinden Mine hanım'la görüştüm. Ağaç Nisan ayında çiçeklenirmiş, şu an için çok geç yani.

Çiçeklenme zamanı olsa idi koli ile yollayabileceğini söyledi. Daha önce de isteyenlere yollamış...

Artık seneye...

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 23:03   #12
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Harika haber...Teşekürler Sayın Rodoslu...

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 16:21   #13
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu Mesajı Göster
Mürver çiçeğini buldum!

Mine Flora iekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapm Doal Sabunlar adresinden Mine hanım'la görüştüm. Ağaç Nisan ayında çiçeklenirmiş, şu an için çok geç yani.

Çiçeklenme zamanı olsa idi koli ile yollayabileceğini söyledi. Daha önce de isteyenlere yollamış...

Artık seneye...
Bugün bir arkadaşla konuştum. Karadeniz kıyısında, her taraf mürver dolu diyor...


Aynı bitkiden mi söz ediyoruz anladıktan sonra, edinebileceğim

Bu kadar yazıştıktan sonra bu bilgilerin de burada durması iyi olabilir. Çünkü zehirli bir türü de varmış...

Alıntı:
Mürver

Mürverin genellikle çiçekleri, nadiren yaprak, kök ve meyveleri kullanılır.

Mürvergillerin takriben 20 alt türü mevcuttur fakat bizi ilgilendiren üç türdür;
Kara mürver; Sambucus nigra L. Şifalı mürver diye de bilinir ve genellikle bu tür kullanılır.
İkinci olarak kırmızı mürver veya gül mürveri ve Latince Sambucus racemosa L diye anılan türün ise meyveleri kırmızıdır. Meyveleri yenmeden çekirdeklerinin çıkarılması gerekir.
Zehirli mürver; Sambucus ebulus ise kesinlikle yenmez, zehirlidir. Bu nedenle dikkat ederek diğerlerinden ayırmak gerekir.

Kara mürverin olgunlaşan meyveleri demet halinde sarkıkken zehirli mürverin olgunlaşan meyve demeti dik durur. Mürverin M.Ö 400-500 yıllardan beri Anadolu’da ve Avrupa’da şifa maksadı ile kullanıldığı bilinmektedir.

Mürver Anadolu’nun Marmara ve Karadeniz bölgesinde ve Avrupa’nın, Asya’nın, Türkistan, Kafkaslar ve diğer ılıman bölgelerinde ve Amerika’nın ılıman bölgelerinde yabani olarak yetişir.

Mürver 3-10m arasında bazen çalı, bazen bir ağaç şeklinde olabilir. Yaprakları genellikle iki çift ve bir tek olmak üzere beş parçadan oluşur ve her parça oval, kenarları çok hafif kertikli ve hafif kalkık yeşil renkli ve kısa saplıdır. Çiçekleri oldukça küçük olup taç yaprakları genellikle beş, nadiren dört eliptik beyaz yapraktan oluşur ve ortada beş adet döllenme topuzcuğu bulunur ve bu topuzları sarımtırak renktedir.

Meyveleri önce yeşil, kırmızımsı ve olgunlaşınca siyah renkte ve demet halinde hepsi sarkık vaziyettedir.

Çiçekleri Haziran ve Temmuzda meyveleri ağustos ve eylül yaprakları nisandan temmuza kadar toplanıp kurutulabilir.
Kaynak

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 16:56   #14
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Sanırım bizim buralarda bulunun karadenizin her tarafı Mürver dedikleri ZEHİRLİ olan tür olsa gerek.

Bu tür yazışmalarda dikkat etmemiz gereken emin olmadığımız bitkileri yemek ve içecek olarak kullanmamak olmalı.

Fotoğraflarını yüklediğim bitki en çok görülen tür Karadenizde sadece cildimize ısırgan değip yaktığında Mürver bitkisinin yaprağını cilde süreriz ısırgan yakmasını alır. Başka da hiç bir şekilde kullanmayız. Ne çiçeğini ne de yapraklarını hiç bir hayvanın yediğini görmedim.
Bizde ayrık oyundan beter bir şekilde tarlaları istila eder. Elimize sürüldüğünde zaman sonra dalgınlıkla elimizi yıkamadan ağzımıza değerse yakıcı değil ama çok acı bir tadı olduğunu fark ederiz.

Eklenen Resimler
   
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 19:56   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Tübives' in datalarına göre Sambucus nigra Karadeniz bölgesinde Sinop, Artvin, Rize, Giresun illerinde yetişmekte. Ülkemizde doğal olarak yetiştiği görülen diğer iller ise Elazığ, İstanbul, Bolu, Kırklareli, İzmir, Van. Çiçeklenme 4. ve 7. aylar arasında görülmekte.

Zehirli olan Sambucus ebulus ise Türkiye' de Bolu, İstanbul, Kastamonu, Amasya, Antalya, Balıkesir, Giresun, Hatay, Isparta, Kırklareli, Ordu, Van illerimizde bulunmakta. Çiçeklenme 7. ve 8. aylar arasında.

Kesinlikle tanımadan, bilmeden ve iyice emin olmadıktan sonra kullanılmaması doğurabileceği muhtemel kötü sonuçları engeller.

Sambucus nigra sanırım fidan olarak orman yetiştirme çiftliklerinden bulunabilir. Burada da sevilen bir ağaçtır ve çiçekleri paketlenip marketlerin baharat reyonlarında satışa sunulur her daim. Çayını zaman zaman tüketirim.


Düzenleyen kelebek çalısı : 07-07-2012 saat 20:00 Neden: anlam bozukluğunu giderme
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 22:51   #16
Ağaç Dostu
 
herbaryum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,367
Galeri: 49
Benim bildiğim fotoğrafları eklenen tür "Sambucus ebulus" ve meyveleri kullanılmaz. Şurup yapılan "Sambucus nigra" ancak çiğ olarak zehirli kaynatıldıktan sonra kullanıldığını okumuştum.

herbaryum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:15   #17
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu mürver çiceğini nasıl ve nereden bulacağız? Mevsimi nedir?
Türkiye taksonomisinde iki tane Mürver bitkisi var.
Sambucus ebulus
Sambucus nigra

Mürver şurubunda Sambucus nigra kullanılıyormuş. Yalnız tad verici olarak ahududu ya da böğürtlen esansı ekleniyormuş.
Prof. Dr . Turhan Baytop kitabında bu konu ile ilgili şu bilgileri vermiş.
Sambucus nigra çiçeğinin gölgede kurutulmuş çiçekleridir.
Dış görünüş: Krem renkli çiçek ve çiçek parçalarından ibarettir. Çiçekler küçük ve 5 parçalıdır. Kuvvetli kokulu, önce tatlımsı sonra acı lezzetlidir. Bu tür 10 m kadar yükseklikte beyaz- kremsi çiçekli ağaçcık olup ülkemizde yetiştirilir.
Bilerşim: Uçucu yağ (%0.3), musilaj, rezin, tanen ve sambunigrin isimli glikozit içerir.
Etki ve kullanışı : İdrar söktürücü, terletici ve mushil etkileri vardır. Yaprak ve gövde kabuklarında da aynı etki vardır.
Kullanış şekli %4-8 hazırlanır. Günde 2-3 bardak içilir.

Name:  Plan_Sambucus_nigra.jpg
Views: 7641
Size:  68.2 KB
Name:  sambucus-nigra-22.jpg
Views: 7351
Size:  51.2 KB

Bizim veritabanında ayrıntılı bilgisi var.
Ankara
Bolu
Bursa
Erzincan
İstanbul
Kocaeli
Rize
Trabzon illerinde yaygın.


Sambucus ebulus cüce mürver otu olarak geçiyor. Bu tür 60-200cm büyüyor. Prof. Turhan Baytop aynı tıbbi etkilere sahip olduğunu yazmış. Çiçekleri daha farklı , otsu yaygın bulunan tür. Yaprakları daha sivri , çiçek demetleri daha küçük.

Name:  sambucus%20ebulus-kruidvlier-02984.jpg
Views: 10234
Size:  54.7 KB
Name:  sambucus-ebulus.jpg
Views: 12781
Size:  59.3 KB

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:37   #18
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Saft Fladder yani Mürver Şurubu tarifi

Mürver çiçeği 40-50 tane ( top olarak)

3 limon

1.5-2 kg şeker (dondurmak üzerine planlıyorsanız, 1,5 kg)

60 gr sitrik asit

1.5 litre kaynar su
Çiçek kısımları makasla küçük kesiliyor. Limonlar yıkanıyor. Kabukları soyulmadan yuvarlak dilimlenir. Limon ve kesilmiş mürver kavanoza koyulur. Tencerede su, şeker kaynatılır. Sonra sitrik asit eklenir. Sıvı karışım mürver üstüne katılır. Ağzı kapatılır, karanlık ve serin yerde 5-6 gün bekletilir. Sonra afiyetle içilir

Kaynak

Eklenen Resimler
 
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:40   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Bağdat cad. Selamiçeşme Garanti şubesinin bahçe girişinde hemen sağdaki ağacın Sambucus nigra olması olasılığından şüphelenmekteyim. Çok yıllar önce yazlığın bahçesine buradan götürüp dikmiştim ve yolda yürürken tanıdığımda Sambucus nigra diye bağırdığım için annem anlamsızca yüzüme bakmıştı. Çiçeklenme dönemine denk geldiği için üzeri çiçek doluydu ve fark etmemek imkansızdı. Şimdi İstanbul' da olsam kalkıp fotoğraflamak vardı

Yoksa bunu bitki delilerinin delilik öyküleri kısmında mı paylaşmak gerekirdi...

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:51   #20
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Bağdat cad. Selamiçeşme Garanti şubesinin bahçe girişinde hemen sağdaki ağacın Sambucus nigra olması olasılığından şüphelenmekteyim. Çok yıllar önce yazlığın bahçesine buradan götürüp dikmiştim ve yolda yürürken tanıdığımda Sambucus nigra diye bağırdığım için annem anlamsızca yüzüme bakmıştı. Çiçeklenme dönemine denk geldiği için üzeri çiçek doluydu ve fark etmemek imkansızdı. Şimdi İstanbul' da olsam kalkıp fotoğraflamak vardı

Yoksa bunu bitki delilerinin delilik öyküleri kısmında mı paylaşmak gerekirdi...
Çiçeklenme Zamanı : Haziran, Temmuz
Mine flora olayında ya tür karışıklığı ya da yanlış hatırlama var.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:53   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Bende de Jekka MCvicar tarifi ile mürver likörü tarifi var bu tarife benzemekte. Bir de meyvelerinden konservesinin. Konservesinin migrene iyi geldiği paylaşılmış? Ama içine şeker ilave edildiği için paylaşmadım.

Elderflower cordial olarak geçen bu likörün tarifi çok benzemekte. Sitrik asit yerine açıkça önerilen elma şarabı (cider) veya wine vinegar.

Bence çiçeklerini alın ve kurutun, bütün kış demleyerek çay olarak tüketebilirsiniz. En basiti ve tembel işi

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 00:00   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Çiçeklenme benim de gözlemimde bahar ayları içerisinde idi.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 08:58   #23
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Valla gecen gun konusu oldu misafirlige gelen babam ve esi ile dolasirken esi aa murver agaci biz cok surubunu yapariz bunun dedi....su an cicekliler ve zehirli olarak resmi eklenene benzemiyor,agac formundalar. 3 bilemedin 3,5 metre falanlar heryerde var gercekten ...

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 21:09   #24
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Teşekkür ederim

Bu yıl da mürver şurubunu deneyemeyeceğim sanırım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 22:35   #25
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Sambucus nigra Avusturya`da da cok yaygin olarak surubu, receli ve kizartmasi yapilan bir tür.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 22:44   #26
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Valla gecen gun konusu oldu misafirlige gelen babam ve esi ile dolasirken esi aa murver agaci biz cok surubunu yapariz bunun dedi....su an cicekliler ve zehirli olarak resmi eklenene benzemiyor,agac formundalar. 3 bilemedin 3,5 metre falanlar heryerde var gercekten ...
Eeee Sayın Malinaya çiçek yollamayacak mı sınız?..).

Ben de fide veya çelik istesem?


Düzenleyen agozce : 13-07-2012 saat 04:32
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 00:06   #27
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar efendim,

Bütün çiçek suları tarifleri not edildi(kopyası alındı). Nasip..

Herkese teşekkürler. Yeni tarifleri bekleriz.

Sitrik asit konmasa da olur mu?. Araştırdığımda(azcık) 18. asır da keşfedilmiş. Önceleri nasıl yapılıyordu veya yapılıyormuydu?. Genele yakın hepsinde doğal olarak bulunuyormuş limon tuzu veya fermente olunca oluşuyormuş.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 00:12   #28
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Teşekkür ederim

Bu yıl da mürver şurubunu deneyemeyeceğim sanırım
Sevgili malina, dün bir, bugün iki... Eminim karşımıza çıkacak.

Tüm kaynaklar Haziran - Ağustos aralığında çiçeklendiğini yazıyorlar. Büyük camlıca fidanlığında yaprakları koyu renkli olanını satıyorlardı. O geçen hafta yeni yeni açıyordu.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 00:18   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Mürver konusunu belki daha detaylı olarak konuşmak için burası daha mı uygun?

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 01:52   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Mürver çiçeği likörü tarifi, Cunda (Alibey adası) dolaylarından...


Mürver Çiçeği Reçeli ve Likörü « AYNA CUNDA


Düzenleyen kelebek çalısı : 09-07-2012 saat 01:54 Neden: imla
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024