agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2009, 17:15   #61
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Acıkalı Yumurta.

Öncelikle Acıka'yı açıklamak gerekecek zannedersem. Acıka Kafkasyadan göçen Abhaz, çerkezlerin kullandığı bir tür çemene benzer malzeme.

İçerisin de: Pul biber, karabiber, kimyon, ceviz, biber salçası, kişniş, aruhana, ajubra, sarımsak karışımlarının bulunduğu çemene benzer ancak bizim için acıka, acuka, pırpılcıka, biberli tuz diye bilinir.

Öncelikle Acıka'yı Bir tatlı kaşığı kadar alıp bir kasenin içerisine koyuyorsunuz. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip su ve acıka yı birbiriyle katıştırıyorsunuz. Sulandırılmış acıkanın üzerine 3 yumurta kırıp iyice karıştırıyorsunuz birbiriyle bütünleşen karışımı teflon tavada kızmış olarak bekleyen tereyağın üzerine döküyoruz, iyice pişirdikten sonra yanına bir kupa çay alıp afiyetle yiyorsunuz.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 17:56   #62
Ağaç Dostu
 
Beyaz Gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 290
Galeri: 1
sayın caucasus benim bildigim acıkanın içine yani bizim oralarda acıkaya çekilmiş fındık veya cevizde karıştırırlar

Beyaz Gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 21:19   #63
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın beyaz gece, içindekilere ceviz yazdım zaten. Bizde de ceviz kullanırlar.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 23:57   #64
Ağaçsever
 
Bargan45's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-09-2007
Şehir: manisa
Mesajlar: 82
Sayın radem63
görüntü olarak sahanda yumurta gibi oluyor. üstü beyaz altta sarısı. haşlanmış yumurta gibi de denilebilir. denemenizi tavsiye ederim. afiyet olsun. )

Bargan45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2009, 17:11   #65
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
MALZEMELER
4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek


HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.

http://www.yemektarifleri.org dan alıntı

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 14:34   #66
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Yumurtanın çok gözükmesi için yapılan işlem. İstenen adette yumurta alınıp bir kaseye kırılır çırpılmadan yumurtaların üzerine bir tutam ( 2 yumurta için 1/2 çay kaşığı un ) un serpilir ve çırpılır bir miktar tuz eklenip çırpılmaya devam edilir ve tava da ısıtılmış yağın üzerine boca edilir. pişirmiş olduğunuz yumurtaların daha çok göründüğünün farkına varabilirsiniz.

Afiyet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 11:31   #67
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sayın Caucasus; abazalar acıkayı- biberli tuz adından da anlaşıldığı gibi- çok tuzlu yaparlar. Bir tatlı kaşığı acıka üç yumurta için fazla olmaz mı bu durumda. Biz kahvaltılık acıkayı oldukça az tuzlu bol ceviz ve fındıklı yapıyoruz ben de seviyorum kızlarım da seviyorlar. Yumurtayı acıkayla pişirmeyi deniycem
Doğukaradenizde acıkayı taze kinziden yaparlar. Yeşil çok hoş kokulu bir tat olur. Yumurtayı bir de o acıkada düşündüm. Sanırım hoş bir lezzet olurdu.

Ben kahvaltıda veya öğleden sonraları taze fasülyeli yumurtayı da çok severim ya da yumurtalı fasülye. Ama süt gibi çok taze ve kılçıksız fasülye olmalı. Bir de kızımın ne çok maydanoz karıştırıyorsun herşeye itirazlarına kulak tıkayıp maydanozlu yumurta yaparım. (Bolca maydanozu çok az yağda hafifçe kavuruyorum üzerine yumurta kırıyorum çok az nane, karabiber, pul biber vb. tatlandırıyorum. Yeşillik, ot yemeyi sevdiğim için severek yiyorum

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 11:38   #68
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tenar Mesajı Göster
Anneannemin Kuzinesinde Yumurtalı Ekmek

malzemeler:
Dilimlenmiş ekmek
tereyağ veya zeytinyağı
3 yumurta
rendelenmiş koyun peyniri
kıyılmış maydonoz, dereotu, nane
pul biber
tuz

- yumurtalar saırısı beyazı karışana kadar çırpılır
- tuz+peynir+kıyılmış otlar+biber katılır, karıştırılır
- üzeri hafif yağlanmış ekmekler tepsiye dizilir,
- üzerine bu karışım eşit olarak dağıtılıp yayılır.
- sıcak fırına sürülür. tupturuncu olana kadar kızartılır.
Fırında yumurtalı ekmek bizim haftasonu keyfimizdir Tenar. Eşim ve çocuklarımda çok severler. Ben pulbiberi harcı sürdükten sonra üstüne serpiyorum

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 13:20   #69
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın Sevim.k, Biberli tuz asıl adı acıka **** pırpılcıga derler. Tuz oranını ise sizin kullanım amacınıza göre ayarlayabiliyorsunuz, kahvaltılık ve yemeklik olarak değişiyor. Kahvaltılık daha az tuzlu ve bol cevizli, fındıklı, baharatı daha az. Yemeklik olarak ise daha tuzlu ve baharat kısmı daha fazla olan.

Acıkalı yumurta yaparken, yapacağınız yumurtanın içine ne kadar acıka katarsınız bilemiyorum ama ilk önce bir kabın için de acıkayı suyla karıştırıp sulandırırsanız iyi olur direk olarak yumurtanın içine attığınız da ise dağıtması zor oluyor ve yumurtanın için de top top kalıyor, hatta acıkayı sulandırdıktan sonra içine yumurtaları da kırıp çırpa bilirsiniz daha da iyi olacaktır.

Yumurtanın daha fazla gözükmesini isterseniz çırparken içerisine bir tutam un atın daha çok kabaracaktır.

Afitet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 13:54   #70
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Açıklama için teşekkürler Caucasus Anne tarafından çerkezim. Bilirsiniz çerkez ve abazalar ortak kültüre sahip. Bir de uzun yıllar önce abaza köyünde öğretmenlik yapmıştım. Tuz konusuna gelince yemeklerimi alabildiğince tuzsuz yaptığım için - hatta bazan hiç tuz kullanmam- ortalama tuzu olan yiyecekler bile bana göre çok tuzlu oluyor Yani sorun acıkanın tuzunda değil, benim tuz sevmeyişimde

Yumurta( omlet) yaparken elimin altında katabileceğim baharatları katmayı seviyorum. Acıkalı yumurtayı biber salçası yaptığım zaman kendi hazırladığım acıkada deniycem. Sağlıkla kalın.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 14:09   #71
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sizin de yazdığınız gibi kültürlerimiz birbirine çok benzerler. Kökeniniz nereden gelmekte ? Bizimkiler zamanın da kafkasyadan göç etmişler.

Eeee o zaman afiyet olsun Sevim.k Benim için de bir iki lokma yerseniz sevinirim

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 14:45   #72
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Aslında fotosunu çekmiştim ama bulamadım, yeşil soğanın tohum sapı oluşturan kısmı var ya hani soğan erkeği derler, işte onlardan varsa bahçeden, yoksa semt pazarlarından alınır, ince halkalar halinde doğranır, hafif zeytinyağında kavurduktan ssonra dilediğiniz kadar yumurta, karabiber, tuz eklenerek, afiyetle yenir.

Soğan erkeğinin hafif ballı, şekerimsi tadı olur kavrulunca, deneyin bakalım, beğenecekmisiniz?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 14:54   #73
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın Berduray, soğan ( Erkeği ) tohumu derken bu resimde ki kısımını mı ? kastediyorsunuz ?

Eklenen Resimler
 
caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 14:57   #74
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Aynen, doğrudur.
Tohum hariç tüm sap kısmını, kartlaşmamış kısma dek halka halka doğranır.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 14:59   #75
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Hımmm ilginç ! İlk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 02:04   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Doğaçlama usulü domatesli yumurta vs...

Yumurta geleneksel reçete tariflerinin dışında doğaçlama yemek yapma meraklılarına uygun bir malzeme...
Sonuç ne olursa olsun ortaya çıkan yemek ziyan olmuyor...
Yenebiliyor yani...

İşte bir doğaçlama (uyduruk) yumurta yemeği de benden...

Hadi İki kişilik olsun: Kişi başına bir yumurta yani...

Malzeme

- İki yumurta
- Bir büyük domates... (kabuğu soyulmuş, çekirdek yatakları ayıklanmış, tavla zarı gibi doğranmış...)
- Zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı ya da tereyağı...
- Çorba kaşığının ucuyla biber salçası
- Tuz, Pul biber, karabiber...
- Çok ince kıyılmış maydanoz...

Yumurtaları çılbır usulü pişirirken, (bknz: Yumurta çeşitleri, Yumurta yemekleri ) ayrı bir tavada yağ içinde salçanın kokusunu alıncaya kadar kavurduktan sonra domatesleri içine atıyoruz... Bırakın fokurdasın ama bu arada ocağın altını kısın, tuz atmayı da unutmayın...

Bir delikli süzgeçle sıcak sudan aldığınız sarıları pişmemiş ayardaki yumurtaları hiç dağıtmadan tavada fokurdayan domateslerin üstüne koyup tavanın kapağını kapatıyoruz...

Çok değil beş dakika sonra ocağın altını kapatıp, delikli düz kepçe ile yumurtaları dağıtmadan domateslerle birlikte servis tabaklarına alıyoruz... Üzerine karabiber ekilebilir. Ekşi tatlar sevenlerin bu yemeği daha çok seveceklerini sanıyorum...

Bunu aynı yöntemle soğan reçeliyle de yaptım.
Soğan reçeli üzerine, peynirli yeşil sos... Onun üstüne çılbır usulü yumurta... Yeşil sos dediysem renginden dolayı... Fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, peynir filanla yaptım sosu.. Aslında makarnaya yaptığım sostur bu. (İtalyanlar duymasın, saçlarını başlarını yolarlar yani..). Fesleğn bulamadınız maydonoz olsun ne çıkar.
Anladım ki mutfak işi cesaret işidir... Uçuk kaçık olacaksın...

Siz de deneyin yahu. Küçük bir macera yaşayın.
Atak olun... Ne diyor gençler!.. Ekşıııın!..
Dediğim gibi yumurta ile denenen yemekler çöpe gitmiyor nasıl olsa...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 09:24   #77
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Sizin de yazdığınız gibi kültürlerimiz birbirine çok benzerler. Kökeniniz nereden gelmekte ? Bizimkiler zamanın da kafkasyadan göç etmişler.

Eeee o zaman afiyet olsun Sevim.k Benim için de bir iki lokma yerseniz sevinirim

Çerkezlerde kafkas kökenli. Yani benim anne atalar, büyükler kafkasyadan gelmişler Köklerinin kafkasyada tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum


Biber salçasına gelince açıkçası ben hamarat annenin beceriksiz kızıyım. Meraklı bir insan olduğum için deniyorum, yapıyorum, öğreniyorum ama sürekliliği olmuyor. Biber salçasıda öyle ilk kez geçen yaz kendim yaptım. Ondan önce hep büyükler yapıp veriyordu

Anne deyince çerkezlerin yoğurtlu yumurtaları aklıma geldi. Yumurtayı haşlayıp dilimliyorsunuz. Sonra hafif sarmısaklı yoğurtla karıştırıyorsunuz. İsterseniz hoşunuza giden baharatlarla da tatlandırabilirsiniz. Yemeklerin yanında soğuk bir tat

Tabii bir de abhazların pasta çerkezlerin mamusalarına kırılan yumurta var. Onu siz daha iyi anlatabilirsiniz


Düzenleyen sevim.K : 08-06-2009 saat 10:46
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 16:35   #78
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Yumurtalı kabak kavurması

Malzemeler; zeytinyağı, karakabak, yumurta
Mümkünse karakabak ya da köy kabağı denilen cinsten olsun.Sakız kabakla pek güzel olmuyor.

Name:  Photo-0599.jpg
Views: 1866
Size:  32.4 KB
Son anda bahçede gördüğüm 2 dal soğan erkeğini de ilave ettim.
Name:  Photo-0601.jpg
Views: 1678
Size:  36.9 KB
Kabakların içindeki çekirdekli kısmı tıpkı kavun gibi ayırıyoruz, doğruyoruz.
Name:  Photo-0600.jpg
Views: 3083
Size:  39.0 KB
Soğan, kabak, zeytinyağını tavaya koyup, kabaklar yumuşayıncaya dek kavuruyoruz.

Kendi suyu yetiyor, ama çok harlı ateşte yanabilir, orta hararetli alev iyi olur.

Yumuşayan kabaklara yumurta kırıp, tuzunu, karabiberini ekliyoruz.
Name:  Photo-0603.jpg
Views: 1711
Size:  41.1 KBMalzemeler
Ben yarısına da sarmısaklı yoğurt döktüm, öyle de güzel, deneyin

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 17:11   #79
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Yumurtalı ıspanak

Ispanakları soğan ile suyunu çekinceye kadar kavuralım. Yumurta kıracağımız yerleri çukur yapalım. Yumurtayı kırıp, sarısını çok pişirmeden ateşten alıp, afiyetle yiyelim.

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 17:15   #80
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Kıymalı Yumurta

Kıymayı soğan, salça, karabiber, sivribiber, tuz ve biraz da yağ (katı olsa daha güzel) ile kavurup, açtığımız çukurlara yumurta kıralım. Sarısını çok pişmeden ocaktan alıp üzerine pul biber ile servis edelim.
Yemek programı gibi oldu

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 17:18   #81
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Bir arkadaşım sahanda yumurta veya omlet yaparken yarım çay bardağı kadar da süt ekliyor. Yumurta börek gibi kabarıp daha hafif oluyor.

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 11:36   #82
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Tabii bir de abhazların pasta çerkezlerin mamusalarına kırılan yumurta var. Onu siz daha iyi anlatabilirsiniz
Ben pek anlatamam desem yeri var. Benim annem laz olduğu için biraz kırma olduk Eğer bilgi dağarcığınız da varsa bizide bilgilendirirseniz sevinirim.

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.


Sevgili Berduray, soğan erkeklerini bulmuşsunuz Resimlerle de süslemişsiniz. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.


Sayın Talar, yumurtanın içine süt'ü katarken nasıl yapıyor biliyormusunuz ?
Yoksa çırparken mi içini katıyor ?

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 11:52   #83
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Evet sayın caucasus. Yumurtayı omlet için çıparken içine katıp çırpıyor. Yumurta sufle gibi kabarıyor.

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 11:55   #84
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Annem yumurtalı çalı yapar. Tadı muhteşemdir.
Ayıklayıp kıydığı çalı fasulyesini yumuşayana kadar haşlayıp, üzerine yumurta kırar. Biraz da pul biber.
Sanırım karadenize özgü bir tat.

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 12:00   #85
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın Talar, teşekkürler. Ne kadar çok yumurta çeşitleri varmış.

Sütlü olanı hemen deniyorum birazdan dönerim.

Bu tarif kaç yumurta için geçerli ? Hani ben 2 yumurta için deneyecem de

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 13:12   #86
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Ben cevap yazana kadar siz çoktan mideye indirmişsinizdir yumurtaları Afiyet olsun..

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 13:23   #87
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi talar_ Mesajı Göster
Ben cevap yazana kadar siz çoktan mideye indirmişsinizdir yumurtaları Afiyet olsun..
Aynen yazdığın gibi, hatta okuldan oğlumu aldım geldim bile

Yumurta gerçekten yazdığınız gigi süper oldu,daha pişerken kokusundan güzel olduğu belliydi, artı çok da hafifti. Hemen resimlerini de ekleyeyim.

Ben içlerine biraz Karabiber, Pul biber ve tuz attım.

Ve son hali ise tavada görüldüğü gibi artık daha göremezsiniz

Eklenen Resimler
   
caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 13:55   #88
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Galeri: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Anladım ki mutfak işi cesaret işidir... Uçuk kaçık olacaksın...

Siz de deneyin yahu. Küçük bir macera yaşayın.
Atak olun... Ne diyor gençler!.. Ekşıııın!..
Dediğim gibi yumurta ile denenen yemekler çöpe gitmiyor nasıl olsa...
Sizin bu uçuk kaçık , ekşııınnn halinize özeniyorum Sn.Hassoman. Maşallah

Karnı aç ve yumurta seven biri olarak , tüm tarifleri deneyesim geldi. En sık yaptığım ve sevdiğim ise; kocaman bir kuru soğanı (**** iki ) yağda sarartıp üzerine yumurtayı kırmak ve afiyetle yemek.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 14:58   #89
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Caucasus'un 49 nolu mesajında vermiş olduğu patatesli yumurtayı ben şöyle yapıyorum. 2 orta boy patates ince rendelenir, içine 2 yumurta kırılır, tuz, kara ve kırmızı biber eklenir. İyice karıştırılıp, tavaya koyup erittiğiniz azıcık yağın üzerine döküp tavayı hafifçe sallayıp inceltin. Her iki tarafını da koyu pembe hale getirip afiyetle yiyiniz.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 15:52   #90
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sizlere bir de şöyle bir tarif verebilirim.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024