agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2011, 00:04   #1
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
Doğu Batı yönünde 2mt. Güney Kuzey yönünde 3,5mt sabit boş yol kalıyor. sizce bu ölçülere göre traktör girer mi? ve traktör mutlaka şart mıdır? sizin bu sorunuzdan sonra araştırdım ve meyve bahçelerine ekolojik bakan siteler buldum. toprağı kendi başına bırakmak ve hatta toprağın üst zemininde doğal süreci oluşturacak kadar dikip öylece bırakmak gerektiğini söyleyen radikal siteler bile var. mükemmel ürün bekleyişi içerisinde değilim. ve inanın çok cahilim sadece öğrendiklerimi biraz da radikal ve denenmemişleri deneyerek, test ederek, ilgilendiğim hobiye heyecan katmak arayışı içerisindeyim. örneğin; dikim için aldığım notlarımda 60x60x60 çukur dibine TSP (Triple Süper Fosfat) 1kg + PS (Potasyum Sülfat) 1kg + önce ayrılmış olan üst toprakla karıştırıp + fidanın dibine gelecek şekilde 1-2 çay kaşığı Sim Derma - (Trichoderma harzianum) ekledikten sonra dikim yapılacak, can suyuna B5A eklenecek ve bütün tarlaya EM1 spreylenecek... ) belki tarlanın üst zeminini de nane, kekik, reyhan, fesleğen gibi bitkilerle örtebilirim... ve olup bitene çok fazla müdahale etmem... bazı radikal sitelerde hiç bodur olmayan kayısı ağacını sadece budamalarla terbiye ederek 4x4 dikilebileceğini bile okudum. açıkcası ben onlar kadar bile uçmuyorum. bu dikim şekli sizce denenebilir mi? yoksa bu çok gereksiz ve kötü bir deneyim mi olur...!?

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 00:43   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı Mesajı Göster
Doğu Batı yönünde 2mt. Güney Kuzey yönünde 3,5mt sabit boş yol kalıyor. sizce bu ölçülere göre traktör girer mi? ve traktör mutlaka şart mıdır? .... 4x4 dikilebileceğini bile okudum. [B]açıkcası ben onlar kadar bile [/B]uçmuyorum. bu dikim şekli sizce denenebilir mi? yoksa bu çok gereksiz ve kötü bir deneyim mi olur...!?
...diye sormuşsunuz.

Tarla kenarlarına traktör girmese daha iyi olur. Sadece ağaç dipleri işlenir ya da otları kesilir.

Tarla sınırlarının gen kalması ( işlemesiz) avcı olan yararlı böceklerin üssü olur.

Bodur için 4x4 çok uygun bir dikim biçimidir.

tps ve ps yerine daha ucuz ve o kadar etkili gübreleme yöntemi bulabilirsiniz.

Kekik çalı formunda bitkidir. Sorun yaratabilir. Tarla yüzeyine ısırgan otu, sütleğen tohumu atılırsa iyi olur. Zararlı nematotları baskılar. Yabani fi azot için çok faydalıdır.

60x60x60x dikim çukuru bodurlar için uygundur.

Kolay uçmalar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 00:55   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Ekim planı

Alıntı:
bu dikim şekli sizce denenebilir mi? yoksa bu çok gereksiz ve kötü bir deneyim mi olur...!?
En güzel ekim şekli.

Bu ekim şeklini ben dört yıl önce bahçeme ceviz ekeceğim sırada buldum,( excelde çizim yapamadığım için bir türlü çizememiştim) fidan çukurlarım kazılmıştı ertesi gün ekimlere başlayacaktık, o gece aklıma gelen bu planı kağıt üzerinde çizdim ve aynı dönüme aynı metrelere ekeceğim fidan daha fazlaydı, ertesi gün bu planı uygulayarak çukurları yeniden kazdırdım, ve bu şekilde ektim, ben buna baklava şekli diyorum. Bu şekil ekimde yerden kazanıyorsun kare ve üçgen ekime hiç benzemiyor.

Küçük bahçelere traktör girmesi şart değil, bir çapa makinesiyle de toprak işlemenizi yapabilirsiniz mahsulünüzü taşıyabilirsiniz.

Sizin çiziminizi paint programıyla çizerek ağaçların taç yapısını çizerek boş alanların daha iyi nasıl doldurduğunu göstermek istedim, hiçbir ekim planı bu şekilde doldurmaz.
Name:  baklava şekli.jpg
Views: 6889
Size:  56.4 KB

Düzenleyen Lilium : 24-05-2011 saat 01:33
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 15:50   #4
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Doğu Batı yönünde 2mt. Güney Kuzey yönünde 3,5mt sabit boş yol kalıyor. sizce bu ölçülere göre traktör girer mi? ve traktör mutlaka şart mıdır? ...
Kemiklialan/Lapseki yöresini oldukça iyi bilirim..
Dediğiniz aralıklara bahçe traktörleri rahatlıkla girer..
Özellikle UMURBEY'de belden kırma Goldoni bahçe traktörleri ve benzerleri bahsettiğiniz aralıklardaki meyvelikleri sürmek için idealdir..
Umurbey'de çok bunlar..Kemiklialan'dada mutlaka vardır.
Bunlara sürdürebilirsiniz ve ardından çapa yaptırabilirsiniz.

Traktör olmadan fidanlığı insan gücü ile karıştırmak çok pahalı olur.

Aldığınız bahçe sanırım Kemiklialan'ın Umurbey istikametinde,köy çıkışındaki düzlüklerde..
Buralarda taban suyu yüksektir..(yüklediğiniz fotoda kavakların olması bunu çağrıştırıyor)...aşırı rüzgara açıktır,özellikle poyraz ve karayele..zeytine gelmeyebilir..don riskide fazla olabilir..
Yöreyi iyice incelemeniz ve köylülerin tecrübelerinden yararlansanız isabetli olur..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026