View Single Post
Eski 23-05-2011, 01:48   #1537
AÇakıcı
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
Eşkenar Üçgen, Petek Şeklinde Dizilim...

Arkadaşlar,

Sadece 3 Dönüm Bahçem var. Bunun 1,5 dönümüne bodur zeytin dikeceğim. en fazla zeytini dikmeye çalışıyorum. internetteki bilgilere bakarak 4x4 şeklinde dikmeye karar verdim. yani çok sık ama 1,35x4 kadar da sık değil. fakat biraz matematik kullanarak eş kenar üçgenlerden oluşan petek şeklinde baklava dilimleri gibi bahçeyi bölmeyi düşünüyorum ) evet biraz matematik bilgisiyle çok acemi bahçe bilgisiyle hareket ediyorum. bahçenin ölçüleri yaklaşık 30x100 çok eskiden üzüm dikilmiş ve hiç eğimi yok. 30mt olan kısım güneye bakıyor. Bu yüzden o tarafa 7mt de bir ağaç dikmeyi planlıyorum. Güneşi görsün diye... ekteki resimdeki ölçülere göre dikim yaparsam her ağaç en yakın ağaca 4mt aralıkla dikilmiş oluyor. doğu-batı yönüne göre yanındaki ağaca 7mt aralıkla dikilmiş oluyor. ve bahçenin çevresinde de 2mt, 2,5mt, 3mt gibi boşluklar bırakmış oluyorum. çevremdeki başkasının bahçesine karışmamak için. ve 1,5 dönüme tam 96 zeytin fidanı sığıyor...

yani excel'de çizdiğim basit şekilde kağıt üzerinde böyle pratikte nasıl birşey olacak eylül gibi göreceğiz inşAllah...

Sizce uygun mudur?

Eklenen Resimler

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön