Daha evvelden yazmistim. Gemlik diye 70 agac manzanilla sahibiymisim. Toplam 300 agacim var. 10-15 adet Tavsan yüregi 2 adet Kalamata (karamürsel zeytini) 6 adet Domat var. Tam cesni yani. 27 martta yaptigim kontrolda zeytin agaclarinin kabuk verdigini gördüm. Cevremdekilerin 20 nisandan evvel olmaz demelerine ragmen, Manzanillarimi 30 marttan itibaren dal dal gemlik olarak asiladim.300 adete yakin asi yaptim. Yer Izmir Dikili. 15 Nisan dan itibaren asilari sökmeye basladim. Istinasiz hepsi yemyesil duruyorlardi. Biraktigim kesik yaprak gerisi de yemyesil duruyordu. 20 nisan Dikilden ayrildim. Göz patlamalarini göremedim malesef. Hazirandan evvel gidememde. Yoksa patlamis gözleri ile resim cekmeyi cok isterdim. 20 Nisandan evvel yapilan asi tutarsa "Literatürü yeniden yazmak gerekir" dendi bana. Insallah yeniden yazdirma sansini elde ederim. Yaptigim asi türü Dala cizdigim " T" icine yonga seklinde gözü sokup, üst ve alt tarafini asi macunu ile kapatip, genis su tesisatci teflonu ile sarmak seklinde yapmistim.
Ayrica gecen sene ilk defa tavsan yüregi ve manzanillalari ayri ayri salamura yapmistim.
Sonuc sahaneydi. Gemlik cok yagli oldugu icin cok fazla yiyemiyorsunuz. Digerleri ise baslangicta her sabah kisi basina 40 - 50 adetten assagiya inmiyordu. Kisa zamanda zeytinler tükenmeye baslayinca 2 vites geriye attik. 25 - 30 adetle yetinmeye basladik.
Inanin cok lezetliler. Bir nevi Akhisarin "uslu" zeytini gibi. Tavsan yüregi tombul, manzanilla ise gercekten lezetli. Herkese kolay gelsin.
|